2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar elleri şişen var mı benim gibi. Geceleri ellerim balon gibi şişiyor. Mazgenzyum da kullanıyorum oysa ki
bu hamileliğimde değil ama ilk gebeliğimde çok şişiyordu ellerim ve özellikle ayaklarım ayak bileklerim cnm. tansiyon ve şekerde sorun yoksa normal bence. cnkü hicbirşey olmamıstı şişliklerim hariç

bu benim ikinci gebeliğin ilk gebelikte hicbir vitamini kullanmadım doktorum doğalcı biriydi doğal yollarla beslenmeli çok gerekmedikce ilaç ve vitamin kullanılmamalı diyordu ben de hiç kullanmadım ve maşallah kızım 3750gr 52cm doğdu gayet yapılı bir bebekti yani

sınır acken 90, tokken 140ı keçmesin bizim için önemli olan bu dedi, ilk sonuçlarım bunlarda,
Birde diyetisyen aktif ol yürüyüş yap hareketsiz olmanda etkili olur yükselmesine dedi, kii evde uzanıp hiçbirşey yapmıyorum bu bir haftadır, hayırlısı bakalım hakkımızda

Normalmi oldu yoksa sezeryenmi?tosuncukmus maşallah

Ayyy maşallah benimki kuş kadar doğdu 2800du kesin bu kızımda ufak doğar karnım yine fazla çıkmadı

Haftaya benimde kontrolum var şeker yüklemesi yapılacak korkulu rüyam kızımda çok fenalaşmıştım bayılmıştım inşallah bunda etkilenmem
Benim de geçen hafta ve en geç bu haftayı söylemişti dr ama hala gitmedim ya ben açken çok bulantım oluyor birde o şurubu nasıl içecem kusarım kesin bir yanım yaptır diyo bir yanım git açlık tokluğa baktır öyle kontrol et diyo şaştım ben de

Çok saol cnm evet birde hasta olma olasılığı var ki her çocuk ilk sene oluyor muhakkak biraz daha düşüncem bakalım inş hayırlı kararı vermiş olurum

Çok
saol CNm amin hepimizin inşallah biraz daha düşüncem inş doğru kararı veririm

Normalmi oldu yoksa sezeryenmi?tosuncukmus maşallah
sezeryan oldu ama sezeryan olma sebebi boyu bosu değildi.25 saat sancı ya rağmen acilmam olmadi 2 cm kadar oldu onu da zaten doğum ilerlesin diye ebeler ve doktor eliyle açmıştı sonra da mecburi sezeryan
Ayyy maşallah benimki kuş kadar doğdu 2800du kesin bu kızımda ufak doğar karnım yine fazla çıkmadı
karnın büyüklüğüyle alakalı değil bence eltimle aynı dönem hamileydik benim karnım küçüktü onun da maşallah ikiz gibiydi herkes kesin senin bebeğim zayıf doğar onunkinden diyordu ki ektim in kızı 2750 gibi bir şeydi benim de maşallah 3750 doğdu.karnın büyüklüğüyle bebek kilosu alakalı değil yani. bu gebeligimde de karnım küçük söylemesem kimse anlamaz hamile olduğumu dar kıyafetle belli tabi ama geniş kıyafetle hiç belli değil.

oyyy kiyamam minmacik bunyesiyle neler atlatmis bundan sonrasi sag salim turp gibi gecsin insallah daha fazla saglık sıkıntisi yasamasin insallah kuzucuk.

cnm ben chicconun aldim ama plastik aldim cam cantada tasimasi agir olur falan diye bi de kirilir tehlikeli olur doye almak istememistim
kullanim klavuzunda kaynatabilirsiniz yaziyo temizlerken.peki icinde sut mama falan varken kaynatamiyormuyuz plastik biberonlari

Merhaba kızlar aranızda gebelik alerjisi geçiren varmı ayaklarım bu şekilde göbek deligiminde etrafı kaşınıyor ara ara ama ayaklarım gibi değil el bileklerimde de kabarıklık pütür pütür biraz ama böyle kırmızı ve kaşıntılı değil beni rahatsız etmiyor Dr um dermatolojiye yönlendirdi yarım gideceğim hiç böyle birşey yaşayan duyan varmi

Eklentiler

• 1536149254232650061619.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 58
kizlar ben hamileyken elektrikli sut pompasi ve gogus kalkani gogus kremi falan almayi dusunuyorum karar verdim.
cunku belki sutum cok gelir fazlasini sagar buzluga atarim.belki sutum zor gelir sagmak da sutun gelisini hizlandiriyormus.yani her iki durumda da lazim bence.
hatta gogus kremini de doguma yakin 7-10 gun onceden falan kullanmayi dusunuyorum.
manuel sut pompalari cok yorucu ve gogusu acitiyor diyenler var.
elektrikli istiyorum o da cok pahali bu yuzden 2.el alicam philips aventin istiyorum.aslinda 2.el konusunda tereddutteydim ama zaten sut pompalarini kiralayanlar bile varmis.ve aparatlarini hem kaynatirim hem sterilizasyon alirim guzelce temizlerim hic bisey olmaz
siz ne dusunuyosunuz ?
aslinda erken diyordum ama bazi anneler keske onceden alsaydim yana yakila sut pompasi aradik diyenler olmus
hatta duruma gore hastane cantama bile koyabikirim lazim olcak gibime geliyo ben sezeryan istiyorum cunku.sezeryande hemen sut gelmiyormus
hem bebegin alismasi icin emzirmeye calisjrim zatem emzirme nasil oluyor bilmiyorum bile hem de sagma yaparim o sekilde dusunuyorum
siz de bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim bu ay da emzirme urunlerimi tamamlamak istiyorum.

cnm egzamaya benziyor gebelik alerjisini ilk kez duyuyorum

cnm egzamaya benziyor gebelik alerjisini ilk kez duyuyorum
Hiç bilmiyorum ki canım ya ben daha önce duymuştum gebelik alerjisini bu aylarda çıkıyormuş bu bölgelerde başlıyormuş yarın olsaydı bir kaşıntı fena yikayinca biraz rahatliyor ilk defa böyle birşey yasiyorum

Canım benim ilk hamileligimde çok şükür çok fazla sütun vardı bilinçsizlik lık kimsede söylemedi pompa almadim ama bunda alicam inşallah mamajoo almayı düşünüyorum alipta pek pişman olan yok ben 0 istiyorum içim rahat etmez ikinci elden indirimden hepsi burada da 185tl oluyor

benim de su icsem gaz yapiyor her iciste.
hamileligin basindam beri gaz vardi gitmedi
reflüden dolayi benim

cnm biz doktora rica etsem acken cok bulanti yasiyoruz kusuyoruz desek yapmaz belki ya.aclik tokluga baksa sadece yetmezmiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…