- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.101
bu hamileliğimde değil ama ilk gebeliğimde çok şişiyordu ellerim ve özellikle ayaklarım ayak bileklerim cnm. tansiyon ve şekerde sorun yoksa normal bence. cnkü hicbirşey olmamıstı şişliklerim hariçKızlar elleri şişen var mı benim gibi. Geceleri ellerim balon gibi şişiyor. Mazgenzyum da kullanıyorum oysa ki
bu benim ikinci gebeliğin ilk gebelikte hicbir vitamini kullanmadım doktorum doğalcı biriydi doğal yollarla beslenmeli çok gerekmedikce ilaç ve vitamin kullanılmamalı diyordu ben de hiç kullanmadım ve maşallah kızım 3750gr 52cm doğdu gayet yapılı bir bebekti yaniMerhaba kızlar 26 haftalık hamileyim. Decavit ve kan ilacı verdi doktor. Decaviti içtiğim zaman direk kusturuyor beni. Hiç beslenemiyorum. İlk aylarda kullanmayı bırakmıştım kötü oluyorum diye, şimdi tekrar başladım ama yine aynı etki. Benim gibi olan var mı aranızda? Bebek için gerekli olduğunu biliyorum bu yüzden de zorluyorum kendimi. Kullanmayıp bebeği gelişen kilosu yerinde olan var mı merak ettim
6 yıl önce oğlumda kullandığım cihazda daha yüksek çıkıyor yeni aldığımda çok düşük doktorun haberi var cihazımla gidicem aynı anda onunki ile beraber bakıcaz eğer benimki yanlışsa oğlumda kullandığım doğruysa ünsülin başlar
Normalmi oldu yoksa sezeryenmi?tosuncukmus maşallahbu benim ikinci gebeliğin ilk gebelikte hicbir vitamini kullanmadım doktorum doğalcı biriydi doğal yollarla beslenmeli çok gerekmedikce ilaç ve vitamin kullanılmamalı diyordu ben de hiç kullanmadım ve maşallah kızım 3750gr 52cm doğdu gayet yapılı bir bebekti yani
Ayyy maşallah benimki kuş kadar doğdu 2800dubu benim ikinci gebeliğin ilk gebelikte hicbir vitamini kullanmadım doktorum doğalcı biriydi doğal yollarla beslenmeli çok gerekmedikce ilaç ve vitamin kullanılmamalı diyordu ben de hiç kullanmadım ve maşallah kızım 3750gr 52cm doğdu gayet yapılı bir bebekti yani
Benim de geçen hafta ve en geç bu haftayı söylemişti dr ama hala gitmedim ya ben açken çok bulantım oluyor birde o şurubu nasıl içecem kusarım kesin bir yanım yaptır diyo bir yanım git açlık tokluğa baktır öyle kontrol et diyo şaştım ben deHaftaya benimde kontrolum var şeker yüklemesi yapılacak korkulu rüyam kızımda çok fenalaşmıştım bayılmıştım inşallah bunda etkilenmem
Çok saol cnm evet birde hasta olma olasılığı var ki her çocuk ilk sene oluyor muhakkak biraz daha düşüncem bakalım inş hayırlı kararı vermiş olurummerhaba canım aynısını bende düşünmüştüm kızım 32 aylık ve aynı durumdayız canım. birde şöyle düşün istersen 3 yaşında ve artık aklı eriyor ve kardeşinin olacağının farkında, kardeş geliyor geldi beni istemiyor kreşe verdi etkisi olmasın huyu da değişebilir ya daha çok hırçın ya içine kapanık olabilir. kreşe giden çocukların elbette az tefek huyları değişiyor farklı ortam ordaki arkadaşlar aynısını yapmaya çalışacak belki ağzı bozulacak hoş olmayan kelimeler söyleyecek bunlar normal bunu da göze alman gerekir ve bu bence daha yorucu olur senin için. ayrıca şöyle bir durum daha var önümüz kış ve bebişlerimiz kış bebekleti olacaklar. kreşe başlayan çocuklar genellikle hasta oluyorlar ya ortam değişikliği yada diğer çocuklardan kapıyorlar ve minnacık bebeğe bulaşmasını da göze alabilir misin? bu sefer işin daha zor olur diye düşünüyorum. 3 aylık bebeğe kardeşi kreşe başladığı için ve hastalık kaptığı için bebeğe geçmiş ve begek iki hafta hastanede kalmış ve doktor kesinlikle kreşden almalısınız kardeşi demiş.
YANİ canım yinede senin bileceğin ama bunları da düşün olur mu seni çok çok çok iyi anlıyorum ama biraz daha sabret derim. bir kreş eğitici ve anne olarak tavsiyem tecrübemi iletmek istedim canım. sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllah yavrularımızı biz güçlü anneyiz
saol CNm amin hepimizin inşallah biraz daha düşüncem inş doğru kararı veririmCanım bu işin içinde birisi olarak tavsiyem 1 yıl daha beklemen olurdu..3 yaş çocuk için duygu yoğunluğunun fazla olduğu bir dönem kreşte çok zorlanıyorlar hastalıklara çok açıklar ve kardeş olunca kreşe gönderilen çocuklarda ailem beni istemiyor kardeşimle birlikte onlar evde ben uzaktayım hissine kapılıyorlar..Anladığım kadarıyla evde olacaksın bırak o da senle bol bol vakit geçirsin uyusun dinlensin kardeşinin yanında olsun derim.. Bu arada Allah yardımcın olsun işin çok zor gerçekten
sezeryan oldu ama sezeryan olma sebebi boyu bosu değildi.25 saat sancı ya rağmen acilmam olmadi 2 cm kadar oldu onu da zaten doğum ilerlesin diye ebeler ve doktor eliyle açmıştı sonra da mecburi sezeryanNormalmi oldu yoksa sezeryenmi?tosuncukmus maşallah
karnın büyüklüğüyle alakalı değil bence eltimle aynı dönem hamileydik benim karnım küçüktü onun da maşallah ikiz gibiydi herkes kesin senin bebeğim zayıf doğar onunkinden diyordu ki ektim in kızı 2750 gibi bir şeydi benim de maşallah 3750 doğdu.karnın büyüklüğüyle bebek kilosu alakalı değil yani. bu gebeligimde de karnım küçük söylemesem kimse anlamaz hamile olduğumu dar kıyafetle belli tabi ama geniş kıyafetle hiç belli değil.Ayyy maşallah benimki kuş kadar doğdu 2800dukesin bu kızımda ufak doğar karnım yine fazla çıkmadı
oyyy kiyamam minmacik bunyesiyle neler atlatmis bundan sonrasi sag salim turp gibi gecsin insallah daha fazla saglık sıkıntisi yasamasin insallah kuzucuk.63 gün küvezde kaldı küvezdeyken bagırsakları delindi ameliyat oldu 2200 gr eve çıkardılar 63 gün sonra 1 bucuk yaşındayken hayalarında su fıtıgı çıktı ameliyat oldu şimdi bir ameliyatı daha var kalbinde delikte vardı kendiliginden kapandı şükür şimdi çok iyi maşallahı var çok şey atlattı ama hayata tutundu çok tatlı çok yaramaz kendi çocugum gibi severim onu bu dünyada yiyecek ekmegi varmş
Hepimiz inşallahh vaktinde hayırlı zamanda evlatlarımızı sag saglim kucagımıza alırız
cnm ben chicconun aldim ama plastik aldim cam cantada tasimasi agir olur falan diye bi de kirilir tehlikeli olur doye almak istememistimKızlar ikili cam biberon sizce nasıl fiyatı cam istiyorum oğlumdada cam kullandım sıcak suyu kaynatıp rahatça biberonu cezvenin içine bırakıyordum hiç alışveriş yapmadım daha fiyatlardan haberiniz var mı
cnm egzamaya benziyor gebelik alerjisini ilk kez duyuyorumMerhaba kızlar aranızda gebelik alerjisi geçiren varmı ayaklarım bu şekilde göbek deligiminde etrafı kaşınıyor ara ara ama ayaklarım gibi değil el bileklerimde de kabarıklık pütür pütür biraz ama böyle kırmızı ve kaşıntılı değil beni rahatsız etmiyor Dr um dermatolojiye yönlendirdi yarım gideceğim hiç böyle birşey yaşayan duyan varmi
Hiç bilmiyorum ki canım ya ben daha önce duymuştum gebelik alerjisini bu aylarda çıkıyormuş bu bölgelerde başlıyormuş yarın olsaydı bir kaşıntı fena yikayinca biraz rahatliyor ilk defa böyle birşey yasiyorumcnm egzamaya benziyor gebelik alerjisini ilk kez duyuyorum
Canım benim ilk hamileligimde çok şükür çok fazla sütun vardı bilinçsizlik lık kimsede söylemedi pompa almadim ama bunda alicam inşallah mamajoo almayı düşünüyorum alipta pek pişman olan yok ben 0 istiyorum içim rahat etmez ikinci elden indirimden hepsi burada da 185tl oluyorkizlar ben hamileyken elektrikli sut pompasi ve gogus kalkani gogus kremi falan almayi dusunuyorum karar verdim.
cunku belki sutum cok gelir fazlasini sagar buzluga atarim.belki sutum zor gelir sagmak da sutun gelisini hizlandiriyormus.yani her iki durumda da lazim bence.
hatta gogus kremini de doguma yakin 7-10 gun onceden falan kullanmayi dusunuyorum.
manuel sut pompalari cok yorucu ve gogusu acitiyor diyenler var.
elektrikli istiyorum o da cok pahali bu yuzden 2.el alicam philips aventin istiyorum.aslinda 2.el konusunda tereddutteydim ama zaten sut pompalarini kiralayanlar bile varmis.ve aparatlarini hem kaynatirim hem sterilizasyon alirim guzelce temizlerim hic bisey olmaz
siz ne dusunuyosunuz ?
aslinda erken diyordum ama bazi anneler keske onceden alsaydim yana yakila sut pompasi aradik diyenler olmus
hatta duruma gore hastane cantama bile koyabikirim lazim olcak gibime geliyo ben sezeryan istiyorum cunku.sezeryande hemen sut gelmiyormus
hem bebegin alismasi icin emzirmeye calisjrim zatem emzirme nasil oluyor bilmiyorum bile hem de sagma yaparim o sekilde dusunuyorum
siz de bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim bu ay da emzirme urunlerimi tamamlamak istiyorum.
benim de su icsem gaz yapiyor her iciste.Su içsem gaz oluyor kızlar hamileliğimin başından buyana gazlıyım buaralar her küçük çişe gittiğimde çok az miktar büyükte çıkıyor bağırsaklarım hep aktif hareketli anlamadım ya varmı böyle olan bebeğimin hareketlerinide bu bağırsaklarım yüzünden hissedemiyorum en başından buyana
cnm biz doktora rica etsem acken cok bulanti yasiyoruz kusuyoruz desek yapmaz belki ya.aclik tokluga baksa sadece yetmezmikiBenim de geçen hafta ve en geç bu haftayı söylemişti dr ama hala gitmedim ya ben açken çok bulantım oluyor birde o şurubu nasıl içecem kusarım kesin bir yanım yaptır diyo bir yanım git açlık tokluğa baktır öyle kontrol et diyo şaştım ben de
inşaAllah canım ya üzülüyorumbende senin gibiyim cnm, hatta hamileliğimşn ilk zamanları sinir küpüydü. şimdi biraz daha iyiyim, benimde 2.gebelik. gecicek inşalllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?