- 30 Ocak 2018
- 3.995
- 2.904
- 53
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.201
Daha bilgili annelere sesleniyorum yeni dogan bebekte banyo hemen yapılır mı gobek bagi oldugu icin nasl temizlemeliyiz onerebilceginiz gobek bakim seti var mi bana bu konuda yardm edeicek kimse olmicgi icin o yuzden simdiden ogrenmeye calsyorum:)
Ben gerekli olduğunu düşünüyorum ama işte bu mide problemi yüzünden istemiyorum yoksa yaptırmalıyız elbette ki bakalım artık umarım yaparken kusmam :)
bizde yok cnm seker hastasi olan ama bakalim insallah yapmaz ya
aslinda gerekli diyordum yaptiririm diyordum ama sekerli sudan sonra ac birakacaklarini bilmiyordum.insallah doktor gerek yok der ya cidden hic istemiyorum artik
Canm dr peki veriyor mu interntee ole yazyr da birde cnm kis ayiya hergun yikamasamda olur heralde birde ogrenmem lazm ben yaptrcgm icin hep gobek bagi kismi beni korkuttu ya zarar verirsem dyeBiz her gün yıkamıştık oğlumu. Doktor yikayabilirsiniz demişti. O bölgeyi ince gazli bezle örtüyorduk sadece, baticon sürüyorduk bir de galiba.
Canm dr peki veriyor mu interntee ole yazyr da birde cnm kis ayiya hergun yikamasamda olur heralde birde ogrenmem lazm ben yaptrcgm icin hep gobek bagi kismi beni korkuttu ya zarar verirsem dye
aynen korkutuyor beni aynisini hapsururken de yasiyorumO bendede çok oluyor ani hareketlerde resmen kıvranıyorum bıçak gibi saplanıyor
insallah cnm Allah yardim eder insallahBen gerekli olduğunu düşünüyorum ama işte bu mide problemi yüzünden istemiyorum yoksa yaptırmalıyız elbette ki bakalım artık umarım yaparken kusmam :)
aynen ben de gogus yarasindan cok korkuyorum simdi bile cok hassas dokunamiyorum hele de bi de gogu yarasindan aglaya aglaya emzirmek istemiyorum o yuzden ne gerekiyosa yapicam insallahOnunla ilgili hiç bir fikrim yok en çok korktuğum şey zaten göğüs yarası benim 3 Aydan sonra olmuştu vazelin kantaron yağıyla iyi oldu resmen dokunamıyordum çok hassas olmuştu şimdi şimdi iyi oldu birde Doğumda olursa çok canım yanar Doğumdan daha çok korktuğum birşey bu inş yara olmadan atlatırız ya
insallah benim doktor da gerek yok der cnm daha doktor da bulamadim ama artik sansima kim denk gelirse ben sikayetimi bulantilarimi anlaticam bakalimKandan baktırin açlık ve tokluk olarak. Bana doktor öyle yaptı, tokluk şekeri şeker yükleme ile ayni sonucu verdigini bu yüzden direkt şeker yüklemesi yapmadığını söyledi. Sonuçta burada şeker yüklemesi sonucu yüksek çıkan arkadaslara gördüğüm kadari ile direkt insüline başlanmadı bir müddet aclik ve tokluk seklinde kandan takip etmeleri istendi, yanılıyor muyum? Varsa aclik ve tokluk sekeri testinde de çıkar bence. Tabi en iyi doktorlarıniz karar verir. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.
Gece yatmadan diğer ilacı içiyorum canım. Maalesef o da bulantı yapıyor.canım yatarken içmeyi denesen? benim de kan ilacı ve multivitaminden midem bulanıyor gece yatmadan önce içiyorum.
Kulak burun bogaza gitmen lazim canim, bana augmentin vermisti doktorKızlar şuan bir uyandım Boğazım resmen kilitlenmiş öyle acıyor ve şişmişki zor yutkunuyorum sabah kadın doğumcumu mu arıyım ilaç verir yoksa onlar hiç ilgilenmizmi yada kulak burun boğazamı gidiyim benim gibi hamileyken boğazı şiş olanlar hangi antibiyotiki içti acaba yazabilirmisiniz sirkeli su ile gargara yaptım ama çok kötüyüm antibiyotik şart
Canim ben gobek kordonu dusene kadar yikamadim.enfeksiyon kapmasin diye birde dogumla beraber vucudunda koruyucu bir tabaka oluyor onun biraz daha kalmasinin yararli oldugunu duydum zaten 4 yada 5 gunde dusmustu. Ondan sonrada hergun yikamistim ama benim kiz yazin dogmustu simdi evi soguk olacaklar hergun yikayamaz sanirim.Daha bilgili annelere sesleniyorum yeni dogan bebekte banyo hemen yapılır mı gobek bagi oldugu icin nasl temizlemeliyiz onerebilceginiz gobek bakim seti var mi bana bu konuda yardm edeicek kimse olmicgi icin o yuzden simdiden ogrenmeye calsyorum:)
ben göbek bağı düşene kadar yıkamayı düşünmüyorum canım. Ondan sonra da zaten kış ayları olacağı için haftada 1 yada 2 defa yıkarım.Daha bilgili annelere sesleniyorum yeni dogan bebekte banyo hemen yapılır mı gobek bagi oldugu icin nasl temizlemeliyiz onerebilceginiz gobek bakim seti var mi bana bu konuda yardm edeicek kimse olmicgi icin o yuzden simdiden ogrenmeye calsyorum:)
Göğüs ucunden sürekli süt akacağı ve orası ıslanacağı için çamaşıra değip yara olmasını engelliyor. Göğüs ucuna krem sürdüğünüzde o da çamaşıra değmemiş oluyor böylelikle. Aynı zmanda delikli olduğu için göğüs ucunun hava almasını sağlıyor.
cnm gogus kalkani gogus ucunun nemli kalmasini sagliyor ve sutyenini giyerken acitmiyor.ama gogus pedleri yapisip kaliyor o da daha cok acitiyor.en iyisi kalkan bence deneyip gorucem bakalim.yazin belki bunaltici olabilirdi ama dogumlariniz kisa gelcegi icin rahat ederiz o konuda.
benim de merak ettigim bu kalkanlarla disari da cikabiliyormuyuz düşme olmuyor mu
göğüs pedi hava almadığı için yara oluşmasını tetikliyor diyorlar canım. Ben de hemen işe başlayacağım ve işyerinde süt sağacağım, sağdıktan sonra kalkanı südyenimin içine koyarım diye düşünüyorum. Zaten bütün gün durmuyor 2-3 saat kullanıp çıkarıyorsun.Anladimm canim gogus pedi gibi ama daha kullanisli sanirim. Bilgiler icin cok sagol etrafimda kimsede gormedim de.
Canım bizim doktorumuz yıkayın demişti güzelce ufak bi havluyla kurulamistik göbek bölgesini sadece hastaneden zaten sana alman gereken kiti söylüyor anlatiyorlarDaha bilgili annelere sesleniyorum yeni dogan bebekte banyo hemen yapılır mı gobek bagi oldugu icin nasl temizlemeliyiz onerebilceginiz gobek bakim seti var mi bana bu konuda yardm edeicek kimse olmicgi icin o yuzden simdiden ogrenmeye calsyorum:)
leyla ablacım nasılsın?uzun zamandır aklımdasın, bir türlü yazamadım unutkanlıktan.nasıl gidiyor hamilelik?Kızlar kasıklarda baskı hissi olan varmı?uzun süre oturunca kalkerken zor kalkıyorum. Bazen zor yürüyorum. Ağrı değil de ifade edemediğim bir durum yani. Alt taraflarım da da aynı his var.ebe hemşire arkadaşlarım normal olduğunu bebeğin büyüdükçe baskı yaptığını söylediler. Ilk çocukta hiç böyle olmamıştı.yada ben hatırlamıyorum. Sizde aynı durumu yaşiyomusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?