- 3 Kasım 2012
- 6.741
- 8.403
- 198
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.261
estağfurullah canım sen daha tecrübelisin 3. olacak inşallah bu bebişin..sadece takıntılı ve aşırı korumacı anne değilim inşallah hepimiz en iyi şekilde yetiştiririz evlatlarımızı Allah hepsini vatanına milletine hayırlı evlat etsinlina0156 Minik bebis ikinizin verdiği bilgiye annellik önerilerine bayılıyorum kafamdaki idol anneller çok güzelsiniz çok güzel büyüttüğünüzü düşünüyorum bebişleri harikasınız
yok cmm ben annemlerde kaliyordum hamileligim cok zor gectigi icin mutfaga falan giremiyodum.baska sehirdeydim ve ordan doktorumuz olmustu yaklasik 1.5 aydir evimdeyim 2 kere aksam gittim kadin sogumcuya ama begenmedim sinirli bi bayandi soru sormaya cekiniyordum.zaten o doktor da aksamciydi.ben de sicaklardan gunduz hastaneye gidemiyordum.ama cok sukur bi kac gundur havalar esiyor ben de yarin ayni hastaneden baska bi kadin dogumcuya gidicem bakalim.doktor bulamadım derken cnm doktorunu mu değiştireceksin?
ben de doktorumu değiştircem cnm bu ay muayene ücreti pahalı ama usg cihazı iyi falan diyorduk.2 aydır hep usg cihazı arızalı, eski model bir cihazla bakıyor ben de eşimde hiç memnun kalamadık.bir hastaneye bağlı olmadığı için doğumücreti de baya pahalıydı ben de hastaneye bağlı başka bir doktora geçme kararı aldım.hakkımızda hayırlısı inş.annesi manisada oturan, hamilelik boyunca onun yanında kalan biri vardı o sen miydin kiyok cmm ben annemlerde kaliyordum hamileligim cok zor gectigi icin mutfaga falan giremiyodum.baska sehirdeydim ve ordan doktorumuz olmustu yaklasik 1.5 aydir evimdeyim 2 kere aksam gittim kadin sogumcuya ama begenmedim sinirli bi bayandi soru sormaya cekiniyordum.zaten o doktor da aksamciydi.ben de sicaklardan gunduz hastaneye gidemiyordum.ama cok sukur bi kac gundur havalar esiyor ben de yarin ayni hastaneden baska bi kadin dogumcuya gidicem bakalim.
Anladm cnm sagolun bilgi verdgnz icin korkmustum nasl yapcm diye simdi biraz daha rahatladm:)Sezerbusra21 canım benim kızım ekim sonu doğmuştu ve o yıl kış erken gelmişti ekim sonunda bile hava soğuktu ama biz her gün yıkadık bebeği hicbir zararı yok yıkamanın ,bebişler rahatliyor yıkayınca sakinleşiyor sonra mis gibi bir uyku uyuyorlar
Annemle konusmyrm kaynanmlada esim com durmaz yani bir kac kere gosterrler sonra bana hep kalr gorumcelerm. Dessn hamileyken gelmediler hic yardma cock dogduktan snra gelcklerinide sanmyrm o yuzdenAnne abla kardeş kimsemi olmiycak?
Valla illa birileri oldu tek zor oluyor en azından gelen misafirlerle ilgilenecek biribizdede hemen doğumda ziyarete gidilir keşke kırktan sonra hayırlı olsuna gelseler belki tek idare edilir
valal cnm kendime aldigim tek sey corap oldu emglish home da bayagi bi indirime denk geldim 5 coraba 10 tl verdim onu da dogumdan sonra gelen giden olur temiz temiz giyerim geceligimin altina diye aldim.baska da hic bisey almadim.Bence süt yarayı tedavi ediyor yani Kalkan’lar sütün orda kalmasını sağladığı için yumuşuyor ve iyileşme hızlanıyor bunu sadece Kalkan’la değil streçlede yapılabilir ben kalkan fiyatlarına bakıyorum da oda çok uygun değil daha alınacak okadar şey var ki ben sadece bebek kıyafetlerini bitirdim gerisi duruyor biberon ve emzik ıslak mendili banyo küveti tırnak makası emzik kabı dün de bunları aldım ama hala eksik var İnan kendim için birşey bakamadım daha sen başladın mı almaya ?
Hm olablr normalde 1 haftayi buluyorms cunku dusmesi demekki suyun azalms ondan olms yoksa olmazdi bubkadr erkenBizde şaşırdık doktorum son kontrolumde sadece baş kısmında su kalmış diyip hemen sezeryana aldı ve doğduğunda tüm derisi kuruluktan soyuldu bende göbeğinin hemendüşmesini kuruluktan dolayı hemen düştüğünü düşünüyorum
Estağfirullah canım benim emin ol sende çok iyi bir anne olacaksın tecrübe ile insan herşeyi öğreniyor birincide yaptığın hataları bilip tecrübe edip başkalarına daha iyi yol gösteriyorsunlina0156 Minik bebis ikinizin verdiği bilgiye annellik önerilerine bayılıyorum kafamdaki idol anneller çok güzelsiniz çok güzel büyüttüğünüzü düşünüyorum bebişleri harikasınız
yok cnm o ben degildimben de doktorumu değiştircem cnm bu ay muayene ücreti pahalı ama usg cihazı iyi falan diyorduk.2 aydır hep usg cihazı arızalı, eski model bir cihazla bakıyor ben de eşimde hiç memnun kalamadık.bir hastaneye bağlı olmadığı için doğumücreti de baya pahalıydı ben de hastaneye bağlı başka bir doktora geçme kararı aldım.hakkımızda hayırlısı inş.annesi manisada oturan, hamilelik boyunca onun yanında kalan biri vardı o sen miydin kikarıştırmış da olabilirim :)
cnm ben instegramda bi doktor hanima sikayetlerimi yazdim sordum zofer her gun 4 mg in yarisini iciyorum korkuyorum dedim icebilirsin dedi icimi rahatlatti sagolsunBence süt yarayı tedavi ediyor yani Kalkan’lar sütün orda kalmasını sağladığı için yumuşuyor ve iyileşme hızlanıyor bunu sadece Kalkan’la değil streçlede yapılabilir ben kalkan fiyatlarına bakıyorum da oda çok uygun değil daha alınacak okadar şey var ki ben sadece bebek kıyafetlerini bitirdim gerisi duruyor biberon ve emzik ıslak mendili banyo küveti tırnak makası emzik kabı dün de bunları aldım ama hala eksik var İnan kendim için birşey bakamadım daha sen başladın mı almaya ?
önceki doktorum muayenehanesi vardı 225,00 tl ydi muayene.doğumu 3000 tl idi.yok cnm o ben degildimben de 3 ay kadar kaldim ramazandan beri 18.haftama kadar falan kaldim yanlia hatirlamiyosam.
ozele mi gidiceksin cnm yani hastaneye bagli derken ?
ben de istannul anadolu yakasindayim bana en uygun hastane pendik hospital muayenesi 60 tl.yoksa baska hastane secerdim ama bakalim bu sefer de begnemezsem doktoru yine baska doktorlari daha var onu da denicem.ya ikisindem birini secicem ya da son care yuzyil hastanesi var muayenesi 75 mis onu da denicem 30 lu haftalara gelmeden secmem lazim.bi de burdan bi arkadasimiz demisti zaman ilerleeyince her kadin dogumcu da kabul etmiyormus.bi de doktorun uzun sureli hastasi okuyum ki aramizda bi guven olussun dogumumu o yapsin zaten hamilekigim zor geciyor en azindam beni psikolojik yonden rahatlatsin istiyoeum ve kati fikirli doktor istemiyorum.bulantj hapima karsi cikmasin istiyorumseker yukleme testi de olmak iatemiyorum kuscam diye napcam bilmiyorum bazi doktorlar kesinlikle olmaz falan diyorya oyle istemiyorum ben beni rahatlatmasina ihtiyacim var doktorumun herseyden onemlisi
Canım citcitli badileri bol bol al şuan benim 0-3 ay 15tane var oğlumdan biliyorum tuvaletleri hep taşiyo çıkıyor kusuyor hep degisiyorsun birde alt değişmeyi kesmeni önermem içi pamuk hemen dökülüyor kaygan tarafını kullanırsan baya uzun kullanirsin göğüs pedide yaralar geçtikten sonra hayat kurtarıcı göğüsün biraz doldumu başlıyor akmaya çünkü ben indirimden buldum bu ay stok yapmayı düşünüyorum mesela oğlumda haftada 2 3kutu göğüs pedi kullaniyordumvalal cnm kendime aldigim tek sey corap oldu emglish home da bayagi bi indirime denk geldim 5 coraba 10 tl verdim onu da dogumdan sonra gelen giden olur temiz temiz giyerim geceligimin altina diye aldim.baska da hic bisey almadim.
ben kanguru aldim babalinbaby nin simdilim hosuma gitti
chiccoda iki tane biberon aldim.
nuk emzik aldim
iki tane 5 li hastane cikisi 6 7 tane ay ay sade beyaz zibinlarimiz var.bi kalin penye bi orgu kadifemsi bide ince batttaniyemiz var.bi tame muslin battaniye aldim kundak yapicam.bi tane daha alicam belki.bi tane banyo havlumuz var.agiz mendillerimiz var.flar seklinde 3 tane onlugumuz var tam adini bilmiyorum disarda ona kussun diye aldim.şık kussun
kullan at alt acma bezimiz var.bi kac paket daha alicam ondan.hatta alt acmasi bayagi buyukmus 2 ye kesip kullancam.
6 kucuk paketler halinde alt temizleme pamuklarimiz var.
gecen a101 den almistim indirime girmis molfix in islak mendilini aldim.ilk 3 ay kullanmayi dusunmuyorum sadece disarda kullanirim islak mendili ama yine de alicam.
biberon temizleme fircasi aldim.
2.el sepet besik aldim cibinligi yatagj var icinde.kenar korumalik yaptiriyorum beklemedeyiz sirkeli suyla falan temizlicem
coraplar eldivenler falan var.
corap beyaz zıbın daha alicam.bi tane de 10 lu hastene cikisi alicam ama simdilik giyim kusam erteledim onlar nasilsa alinir zaten.ben oek 3 aylik giyim almadim 2 hastane cikisi 3 tane zibini var o kadar.diger aldiklarim biraz daha buyuk.
bu ay da emzirme urunlerini aliyim bitain istiyorum.
cnm gogus kalkaninin gogsu nemli birakmasinin yaninda icindeki delikler hem gogusun hava almasini sagliyo hem de biriken sutleri belli bi zaman icinde bebegine verebiliyosun
ama strecle gogua hava almaz ve akan sutler yine de bulasir bence giysine.
gogus pedi alcaktim ama almicam gogus kalkani alirsam gerek kalmicak bence.gofus pedinin tek islevi akan surun giysiye bulasmasini engellemek zaten.hele ki goguste yara varsa bence ped iskence bile olur yapisir yaraya cok daha acitir.
gogus kalkani sart gibi geliyor bana cnm cunku illa ki gogsumuz yara olcak bence.biz kremlerle kalkanla nemli kalip aci cekmememi engellicez bebek disleri cikmaya baslayinca ozellikle bizim icin zor olcaktir
haklisin cmm insan o kadar parayi bedavaya kazanmiyor parasiyla gidiyorsan hakkiyla muayene olmak da istersin.önceki doktorum muayenehanesi vardı 225,00 tl ydi muayene.doğumu 3000 tl idi.
şimdi gitmek istediğim özel hastane ve muayene 70, doğum 1500 tl.
sadece pahalı olduğu için değiştirmiyorum, çok da + bir işlem yapmadığı için değiştiriyorum.inşallah hayırlısı olur.ben de bir an önce değiştirmek istiyorum, doktora alışmak istiyorum.
Kalkan bebedorda baya indirimde 12 tl düşmüş bi bak istersen oda delikli hava alıyor ben kıyafet işini baya oldu bitireli :) biraz aceleciyim aventin biberonunu aldım ben de Chicconun kauçuklu emziğini aldım şimdilik bir tane yeter diye düşünüyorum tutmazsa gereksiz yere almış olmayayım diye almadım başka unibeybynin ıslak mendilini aldım ondan memnun kalan çok yorumlara da baktım 12 paketli olanını aldım Sleepy bebek bezi var primanın alt değişme örtüsü baya indirimdeydi onu aldım şimdik kullanıp bakacam artık yatak bize hediye gelmişti ondan kurtuldum sadece bir kaç tane kadife alt üst alacam gerisini bitirmiştim ben baya almıştım internetten kendim için gecelik bakıyorum beğeemedim henüz elbise olanlarından alacam sezaryan diye bir de polar alt üst alacam aslında aldıkça eksikler çıkıyor daha bebek arabasına karar vermedim Doğuma yakın yada Doğum sonrası alırım diyorum acelesi yok Oto koltuğunu da özellikli istiyorum onu da Doğum sonrası alırım hayırlısıyla Doğum yapalım da kullandıkça tecrübe sahibi olacaz şimdi her kafadan bir ses çıkıyor bu iyi diye sağlıkla doğsunlar da bebişler başka birşey istemeyizvalal cnm kendime aldigim tek sey corap oldu emglish home da bayagi bi indirime denk geldim 5 coraba 10 tl verdim onu da dogumdan sonra gelen giden olur temiz temiz giyerim geceligimin altina diye aldim.baska da hic bisey almadim.
ben kanguru aldim babalinbaby nin simdilim hosuma gitti
chiccoda iki tane biberon aldim.
nuk emzik aldim
iki tane 5 li hastane cikisi 6 7 tane ay ay sade beyaz zibinlarimiz var.bi kalin penye bi orgu kadifemsi bide ince batttaniyemiz var.bi tame muslin battaniye aldim kundak yapicam.bi tane daha alicam belki.bi tane banyo havlumuz var.agiz mendillerimiz var.flar seklinde 3 tane onlugumuz var tam adini bilmiyorum disarda ona kussun diye aldim.şık kussun
kullan at alt acma bezimiz var.bi kac paket daha alicam ondan.hatta alt acmasi bayagi buyukmus 2 ye kesip kullancam.
6 kucuk paketler halinde alt temizleme pamuklarimiz var.
gecen a101 den almistim indirime girmis molfix in islak mendilini aldim.ilk 3 ay kullanmayi dusunmuyorum sadece disarda kullanirim islak mendili ama yine de alicam.
biberon temizleme fircasi aldim.
2.el sepet besik aldim cibinligi yatagj var icinde.kenar korumalik yaptiriyorum beklemedeyiz sirkeli suyla falan temizlicem
coraplar eldivenler falan var.
corap beyaz zıbın daha alicam.bi tane de 10 lu hastene cikisi alicam ama simdilik giyim kusam erteledim onlar nasilsa alinir zaten.ben oek 3 aylik giyim almadim 2 hastane cikisi 3 tane zibini var o kadar.diger aldiklarim biraz daha buyuk.
bu ay da emzirme urunlerini aliyim bitain istiyorum.
cnm gogus kalkaninin gogsu nemli birakmasinin yaninda icindeki delikler hem gogusun hava almasini sagliyo hem de biriken sutleri belli bi zaman icinde bebegine verebiliyosun
ama strecle gogua hava almaz ve akan sutler yine de bulasir bence giysine.
gogus pedi alcaktim ama almicam gogus kalkani alirsam gerek kalmicak bence.gofus pedinin tek islevi akan surun giysiye bulasmasini engellemek zaten.hele ki goguste yara varsa bence ped iskence bile olur yapisir yaraya cok daha acitir.
gogus kalkani sart gibi geliyor bana cnm cunku illa ki gogsumuz yara olcak bence.biz kremlerle kalkanla nemli kalip aci cekmememi engellicez bebek disleri cikmaya baslayinca ozellikle bizim icin zor olcaktir
Cnm dr mide bulantın varsa tamamen bırak demez ya farklı birşey önerir yada bunda devam et der sen benim kullandığımı sorarsın kullan derse bir de onu denersin fiyatı çok uygun değil ama deneyip tecrübe edeceksin bana ilk günler pek iyi gelmemişti zamanlar iyi gelmeye başladı şak diye kesmiyor çünkü ama kesinlik kullandıkça kesiyorcnm ben instegramda bi doktor hanima sikayetlerimi yazdim sordum zofer her gun 4 mg in yarisini iciyorum korkuyorum dedim icebilirsin dedi icimi rahatlatti sagolsun
ama ya yarin gitcem doktor icme derse napcam ben
haklisin cnm ben de kaygan tarafini kullanirim o halde alt acmanin insan kullanip atmaya kiyamiyor ya kocaman ve ince almistim.kalin olanindan da almalimiyim sence ?Canım citcitli badileri bol bol al şuan benim 0-3 ay 15tane var oğlumdan biliyorum tuvaletleri hep taşiyo çıkıyor kusuyor hep degisiyorsun birde alt değişmeyi kesmeni önermem içi pamuk hemen dökülüyor kaygan tarafını kullanırsan baya uzun kullanirsin göğüs pedide yaralar geçtikten sonra hayat kurtarıcı göğüsün biraz doldumu başlıyor akmaya çünkü ben indirimden buldum bu ay stok yapmayı düşünüyorum mesela oğlumda haftada 2 3kutu göğüs pedi kullaniyordum
bende tutmazsa diye bi tane emzik aldim emzik kutusunu da alcam.tirnak makasi yerine normal kucuk bebek makasi alicam o daha kullanisli diyenler var cnm termometre ates olcer banyo malzemelerini alicam.Kalkan bebedorda baya indirimde 12 tl düşmüş bi bak istersen oda delikli hava alıyor ben kıyafet işini baya oldu bitireli :) biraz aceleciyim aventin biberonunu aldım ben de Chicconun kauçuklu emziğini aldım şimdilik bir tane yeter diye düşünüyorum tutmazsa gereksiz yere almış olmayayım diye almadım başka unibeybynin ıslak mendilini aldım ondan memnun kalan çok yorumlara da baktım 12 paketli olanını aldım Sleepy bebek bezi var primanın alt değişme örtüsü baya indirimdeydi onu aldım şimdik kullanıp bakacam artık yatak bize hediye gelmişti ondan kurtuldum sadece bir kaç tane kadife alt üst alacam gerisini bitirmiştim ben baya almıştım internetten kendim için gecelik bakıyorum beğeemedim henüz elbise olanlarından alacam sezaryan diye bir de polar alt üst alacam aslında aldıkça eksikler çıkıyor daha bebek arabasına karar vermedim Doğuma yakın yada Doğum sonrası alırım diyorum acelesi yok Oto koltuğunu da özellikli istiyorum onu da Doğum sonrası alırım hayırlısıyla Doğum yapalım da kullandıkça tecrübe sahibi olacaz şimdi her kafadan bir ses çıkıyor bu iyi diye sağlıkla doğsunlar da bebişler başka birşey istemeyiz
cnm cidden bunalti haoina verdifim paraya hic acimiyorum kac olursa olsun veririm zofere zaten sadce 10 tane var ben yarim yarim iciyorum ama 50 tl veriyorum.yeter ki yiyebiliyim.kusmak beni mahvediyor bunalti falan psikolijikmen cokuyorum resmen.Cnm dr mide bulantın varsa tamamen bırak demez ya farklı birşey önerir yada bunda devam et der sen benim kullandığımı sorarsın kullan derse bir de onu denersin fiyatı çok uygun değil ama deneyip tecrübe edeceksin bana ilk günler pek iyi gelmemişti zamanlar iyi gelmeye başladı şak diye kesmiyor çünkü ama kesinlik kullandıkça kesiyor
canım üçlü tarama mı yaptırdın? benim de üçlü taramada afp değerim biraz yüksek çıkmıştı. Araştrınca bebeğin omuriliği kapanmadıysa bu değer yüksek çıkabilir diyordu. Çok korkmuştum. Ama detaylı ultrasonumu yapan doktora bunu söyledim özellikle ona baktı gayet de güzel kapanmış omuriliği dedi hatta bana da gösterdi bak jilet gibi çok muntazam dedi. Kanama yaşadın mı daha önce dedi. 3-4.aylarda yaşamıştım dedim. amniyo sıvısına kan karışınca da afp değeri yüksek çıkıyormuş. Ondandır seninki de dedi.Ya geçen hafta bana kan tahlili yapilmişti. Şimdi fark ettim orda afp diye Bi tahlil yüksek çıkmış. Acaba neyin nesi bu. Netten baktım biraz ama baska bilen varsa diye Bi de buraya yazayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?