- 6 Ocak 2018
- 1.291
- 641
- 73
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.281
Ben bebek tırnak makası aldım ben de duydum normal makas gibi olanlar yamuk yapıyormuş tırnakları uygunada aldım ben baya bakıyorum neler var diye gördükçe alıyorum çünkü geçemiyorum AVM’leri kusuyorum kapalı alanda çarşıya da çıkınca acayip kasılıyorum aylardır yattığım için artık vücut hantal kaslarımız eridi açlıktan vitaminsizlikten o nedenle sen de bak netten uygun şeyler oluyor ben birde fazla araştırıp alıyorum hangisinde şikayet azsa ona yöneliyorum daha çok şampuan ve deterjan için araştırmalarım sonucu kesinlikle tamamen organik birşey yok mutlaka içinde kimyasal bulunuyor ne yazikki zaten ne kadar korusakta kimyasala maruz kalacak yavrularımız biz elimizden geldiğince daha az zarar vereni tercih etmeliyiz henüz karar vermedim ikisinede istersen bulunca sana da söylerim sen de alırsın ben pişik kremi kullanmıyacam tamamen organik olan kantaron yağı memleketten geliyor onu kullanacam ve unutma bebeği en çok pişik yapan bezin fazla kalması ve havasızlıktır yanı elinden geldiğince totosunu yıka açık bırak biraz hava alsın hiç birşey olmaz emin ol...ben bebek tarağı ve fırçası almadım çok gerekli ve de kullanışlı birşey olmadığını düşünüyorum en azından yeğenlerim oldu hiç birinde kullanmadık Ateş ölçerde ben de dijital olanları var iki tane onunla idare edecez bi süre onu da almıyacam aşırı bir kıyafet alımına girme derim görüyorum liste yapanları herkesin fikri kendine ama bence çok gereksiz şeylere girme hemencecik büyüyorlar ve bir ay sonra olmuyor yenidoğan kıyafetleri mantıklı düşünerek almak gerek ben öyle yaptım bakalım daha alacaklarımız var rabbim hayırlısıyla onları kullanmayı nasip etsin hepimizebende tutmazsa diye bi tane emzik aldim emzik kutusunu da alcam.tirnak makasi yerine normal kucuk bebek makasi alicam o daha kullanisli diyenler var cnm termometre ates olcer banyo malzemelerini alicam.
arabayi bende diger aya biraktim aliyim da bitsin istiyorum.baston tarzi alicam araba yok cunku cnm
kalkani philips avent alicam cnm onu cok oneriyolar
islak mendil ben de unibaby aliyim o zmn cnm zaten molfix in bi tane almistim indirimde diye.bebek bezini ben de sleepy alicam ama denemelik alicam memnun kalirsam depolarim indirme girdikce.
geceligi ben de sezeryan dusundugum icin elbise tarzi alicam uzun alcam.sabahlik almam belki.aliraam peluş sabahliklardan alirim kisin usurum falan diye.dogumdan sonra bi usume geliyormus insana o yuzden peluş alirim heralde
cnm bu arada zencefil aldim ama nette bi yazi okudum malesef icemicem doktora daniscam aenin dedigin vitaminde de zencefil var belki doktor vermez cnm tastan dolayi onu da sanirimCnm dr mide bulantın varsa tamamen bırak demez ya farklı birşey önerir yada bunda devam et der sen benim kullandığımı sorarsın kullan derse bir de onu denersin fiyatı çok uygun değil ama deneyip tecrübe edeceksin bana ilk günler pek iyi gelmemişti zamanlar iyi gelmeye başladı şak diye kesmiyor çünkü ama kesinlik kullandıkça kesiyor
canım sana kimse mi yardıma gelmeyecek annen ya da kayinvaliden ilk zaman ihtiyaç oluyor . sen mi istemiyorsun onlar mi gelemiyorAnladm cnm sagolun bilgi verdgnz icin korkmustum nasl yapcm diye simdi biraz daha rahatladm:)
Yani mevcut bir bulantı hali var olduğu sürece kesmemesi gerekir çünkü bebeğin beslendiği aya girdin benim kullandığım hem b6 vitamini ve zencefil içeriyor aşırı memnunum keşke ilk zamanlar kullansaydım diyorum ben onzdy alıyordum 80 tl mi ne veriyordum içtiğim gibi bi saat sonra tamamen geri çıkarıyordum şükür bunu kullandığımdan beridir aşırı kusmadım yani kustuğum zamanlar var ama ben dikkat ediyorum artık çok yağlı baharatlı yemiyorum kapalı alanda kalmıyorum dışardan asla yemek yemiyorum bu şekilde iyi gidiyor evet canım istiyor baharatlı yemekleri ama mecburen uzak durmam gerekiyor yoksa kusuyorumcnm cidden bunalti haoina verdifim paraya hic acimiyorum kac olursa olsun veririm zofere zaten sadce 10 tane var ben yarim yarim iciyorum ama 50 tl veriyorum.yeter ki yiyebiliyim.kusmak beni mahvediyor bunalti falan psikolijikmen cokuyorum resmen.
son gittigim doktor kulkanmasan daha iyi olur deyince cok canim sıkılmisti cnm o yuzden korkarak iciyorum
cmm zaten zofer se tamamen kesmiyor hic beklemiyorum şak diye gecirmesini aenin dedigin vitamini de sorucam doktora alip denicem muhakkak al derse.gerek yok sen bilirsin derse bile alicam vitamin en azindan vicdanim rahat eder.
insallah dedigin gibi kesinlikle ilac alma demez cnm bazi doktorlar cok kesin kati oluyor o yuzden cekiniyorim acikcasi
Tabi tabi sormadan zaten alma içme de dr sana en uygun olanı verir zatencnm bu arada zencefil aldim ama nette bi yazi okudum malesef icemicem doktora daniscam aenin dedigin vitaminde de zencefil var belki doktor vermez cnm tastan dolayi onu da sanirim Eki Görüntüle 2186622
Ablam bana kalın olandan aldı canım hediye inan bikere bile kullanmadim. Göğüslerde en fazla 10 15gune iyileşiyor insan belli bi yerden sonra kalkandan da bunaliyor e sütte akıyor fazlaysa inşallah hepimizin fazla fazla olur mecbur kullanıyorsun almasın üstüne diye yeni doğmuş bebeğe çok kilolu değilse 3 6 büyük gelir diyelim 6 tane 0-3 devamı 3-6 olsa daha uzun kullanilir bide yeni doğan bebek gerçekten çok hızlı büyüyor ben oğluma 5aylikken 1yaş kıyafeti giydiriyordum tam oluyordu ama citcitli her ay al bence 5er tanehaklisin cnm ben de kaygan tarafini kullanirim o halde alt acmanin insan kullanip atmaya kiyamiyor ya kocaman ve ince almistim.kalin olanindan da almalimiyim sence ?
cnm gofus pedi almak istemiyordum kalkan kullancam diye.surekli emzircezya zaten hep yara halinde olmicak mi cnm gogusler ? ama yine de aliyim o zmn bi kac paket illa ki kullanirim cnm
cnm citcitli badileri 0-3 ay mi alsam 3-6 ay mi alsam sence bi de yenidogan cok almayin diyor herkes kis bebekleri olcagi icin yikar yikar petege asarim diye dusunmustum ama daha almam lazim aynem cnm cok az 2 3 tane citcitli badisi var daha ama hangi ay alsam ?
Yoo canm üçlü falan yaptirmadım. Zaten üçlü zamanı geçeli çok oluyor. Detaylı da doktor banada omuriliği gayet düzgün demişti. Bu afp degerini normal pratisyen Bi doktor yazmiş geçen hafta rutin kan ve idrar tahlili yaparken devlet hastanesinde.canım üçlü tarama mı yaptırdın? benim de üçlü taramada afp değerim biraz yüksek çıkmıştı. Araştrınca bebeğin omuriliği kapanmadıysa bu değer yüksek çıkabilir diyordu. Çok korkmuştum. Ama detaylı ultrasonumu yapan doktora bunu söyledim özellikle ona baktı gayet de güzel kapanmış omuriliği dedi hatta bana da gösterdi bak jilet gibi çok muntazam dedi. Kanama yaşadın mı daha önce dedi. 3-4.aylarda yaşamıştım dedim. amniyo sıvısına kan karışınca da afp değeri yüksek çıkıyormuş. Ondandır seninki de dedi.
canım benimde kimsem yok ailem yurt dışında kaygana da kanser hastası. ilk çocuğumdada yanlızdım bunda da öyle olacak ve hiç bir sıkıntı çekmedim şükür eşim hep yardımcı oldu ve olması gereken bu bence çünkü tek başıma yapmadım çocuğu zorluğunu da görsün ve gördü iyi oldu böyle bence. anne veya başkası oldumu çok karışır bende ona gelemem açıkcası kendi kendime öğrendim ve anne içgüdüsü yetiyor. tabiiki herkesin düşünceleri farklı. Rabbim sağlıklı bir şekilde meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllahcanım sana kimse mi yardıma gelmeyecek annen ya da kayinvaliden ilk zaman ihtiyaç oluyor . sen mi istemiyorsun onlar mi gelemiyor
canım zaten üçlü taramada da ultrasonla birkaç ölçüm yapıp bir de kan tahlili istiyorlar ya o kan tahlilinde yüksek çıkmıştı benim. Sana da tarama yapmadan sadece kanda baktı demek ki. omuriliği düzgünse afp'den korkma.Yoo canm üçlü falan yaptirmadım. Zaten üçlü zamanı geçeli çok oluyor. Detaylı da doktor banada omuriliği gayet düzgün demişti. Bu afp degerini normal pratisyen Bi doktor yazmiş geçen hafta rutin kan ve idrar tahlili yaparken devlet hastanesinde.
es yardımcı olunca zaten rahat olur canım dediğin gibi de ben misafirler açısından rahat etmiştim. yoksa bebeğin herşeyiyle kendim ilgilenmiştim..bir de insan böyle zamanlarda yanında birini arıyor yani kendi adıma öylecanım benimde kimsem yok ailem yurt dışında kaygana da kanser hastası. ilk çocuğumdada yanlızdım bunda da öyle olacak ve hiç bir sıkıntı çekmedim şükür eşim hep yardımcı oldu ve olması gereken bu bence çünkü tek başıma yapmadım çocuğu zorluğunu da görsün ve gördü iyi oldu böyle bence. anne veya başkası oldumu çok karışır bende ona gelemem açıkcası kendi kendime öğrendim ve anne içgüdüsü yetiyor. tabiiki herkesin düşünceleri farklı. Rabbim sağlıklı bir şekilde meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllah
Ohh iyi bari. Detaylı sonucum iyiydi çok şükür.She- afp testi özel bir test bebekteki anomaliye bakılıyor ama onun haftası en geç 18. haftaya kadar 18den sonrası bu şekilde yanlış sonuç verebiliyor. ben de yaptırdım o testi dediğim gibi doktorum en geç 18e kadar yapalım yoksa doğru sonuç alamayız demişti ..yüksek çıktığı için korkma bir sorun olsaydı ayrıntılı de çıkardı
Canım ben oğlumda dalan roxy i kullandım bundada öyle yapicam büyük boylarında var memnundum benkızlar deterjan olarak ne düşünüyorsunuz? Ben bir paket dalan roxy aldım ama çok az var bunun içinde. 4-5 yıkamada biter. Yumuşatıcı da kullanmayacağım. Böyle hem yumuşacık yapan hem de uzun süre giden ama dalin gibi ağır kokusu olmayan deterjan öneriniz var mı
Evet canim erkeksagol cnm seninki de tam olması gerektiği gb, doktor öyle söyledi en azından bir de erkek mi? erkekler genelde önde gidiyormuş.
cnm bem deterjan yumusatici kullanmicam.yumusaticiyi kendimize bile kullanmiyorum enfeksiyona sebep oluyor.ben genital bolgeden enfeksiyon cok yasadim.yumuaaticiyi birakinca enfeksiyon da tamamen bitti.ben beyazlarimi beyaz sabjnu rendeleyip su dokup kaynatip jel kivamina getiriyorum on yikama gozune atiyorum.hem beyaz olmasini sagliyor hem de icim rahat ediyor.Ben bebek tırnak makası aldım ben de duydum normal makas gibi olanlar yamuk yapıyormuş tırnakları uygunada aldım ben baya bakıyorum neler var diye gördükçe alıyorum çünkü geçemiyorum AVM’leri kusuyorum kapalı alanda çarşıya da çıkınca acayip kasılıyorum aylardır yattığım için artık vücut hantal kaslarımız eridi açlıktan vitaminsizlikten o nedenle sen de bak netten uygun şeyler oluyor ben birde fazla araştırıp alıyorum hangisinde şikayet azsa ona yöneliyorum daha çok şampuan ve deterjan için araştırmalarım sonucu kesinlikle tamamen organik birşey yok mutlaka içinde kimyasal bulunuyor ne yazikki zaten ne kadar korusakta kimyasala maruz kalacak yavrularımız biz elimizden geldiğince daha az zarar vereni tercih etmeliyiz henüz karar vermedim ikisinede istersen bulunca sana da söylerim sen de alırsın ben pişik kremi kullanmıyacam tamamen organik olan kantaron yağı memleketten geliyor onu kullanacam ve unutma bebeği en çok pişik yapan bezin fazla kalması ve havasızlıktır yanı elinden geldiğince totosunu yıka açık bırak biraz hava alsın hiç birşey olmaz emin ol...ben bebek tarağı ve fırçası almadım çok gerekli ve de kullanışlı birşey olmadığını düşünüyorum en azından yeğenlerim oldu hiç birinde kullanmadık Ateş ölçerde ben de dijital olanları var iki tane onunla idare edecez bi süre onu da almıyacam aşırı bir kıyafet alımına girme derim görüyorum liste yapanları herkesin fikri kendine ama bence çok gereksiz şeylere girme hemencecik büyüyorlar ve bir ay sonra olmuyor yenidoğan kıyafetleri mantıklı düşünerek almak gerek ben öyle yaptım bakalım daha alacaklarımız var rabbim hayırlısıyla onları kullanmayı nasip etsin hepimize
ben nirmalde de az yagli ve az tuzlu yemek yaoarim pek yagi azaltmadim ama bende baharati tamamen kesmek zorunda kaldim bende hem midemi mahvediyor hem de bulandiriyor.ama cidden baharatsiz yemek de tuhaf oluyor hic tadi tuzu yok gibi.Yani mevcut bir bulantı hali var olduğu sürece kesmemesi gerekir çünkü bebeğin beslendiği aya girdin benim kullandığım hem b6 vitamini ve zencefil içeriyor aşırı memnunum keşke ilk zamanlar kullansaydım diyorum ben onzdy alıyordum 80 tl mi ne veriyordum içtiğim gibi bi saat sonra tamamen geri çıkarıyordum şükür bunu kullandığımdan beridir aşırı kusmadım yani kustuğum zamanlar var ama ben dikkat ediyorum artık çok yağlı baharatlı yemiyorum kapalı alanda kalmıyorum dışardan asla yemek yemiyorum bu şekilde iyi gidiyor evet canım istiyor baharatlı yemekleri ama mecburen uzak durmam gerekiyor yoksa kusuyorum
artik oyle yapcam cnm kas yapayim derken goz cikarmayimTabi tabi sormadan zaten alma içme de dr sana en uygun olanı verir zaten
Cnm benim evdeki Ateş ölçer dijital olanlardan eczane hediye etmişti bana orda da satılıyor uygun fıyata ben onu kullanacam sen de eczaneye sor gösterirler zaten ben uzun kollu zıbın 10 taneye yakın aldım sıfır kollu da aldım içine giyer diye sen de uzun kollu almalısın kış çocuğu bunlar en kullanışlı uzun kollu oluyor banyo filesi almadım biri tutacak illaki gerek durmadım sünger alacam ona bakıyorum şimdi İnan ben hergün bakıyorum eksikleri gördükçe alıyorum liste yaptım aldıklarım ve eksik olanlar diye eksik çok az kaldı onları da bir aya kadar bitiririm bi araba kalacak onu da görmek istiyorum ağırlığına bakmak için kullanışlı mı ona göre alacam inşcnm bem deterjan yumusatici kullanmicam.yumusaticiyi kendimize bile kullanmiyorum enfeksiyona sebep oluyor.ben genital bolgeden enfeksiyon cok yasadim.yumuaaticiyi birakinca enfeksiyon da tamamen bitti.ben beyazlarimi beyaz sabjnu rendeleyip su dokup kaynatip jel kivamina getiriyorum on yikama gozune atiyorum.hem beyaz olmasini sagliyor hem de icim rahat ediyor.
bebegin giyailerini de beyaz sabjnla yikicam lekeli bolgeleri de bebekler icin olan leke cikarici alip citileyip atarim makinaya
ben de giysi su an dusunmuyorum cnm giysi nasilsa halledilir diye.zaten az cok aldim biraz biseyler disari ciktikca.
ben de senin gibiyim disari cikmak hic istemiyorum kasiliyorum kuscam midem bulancak diye.yarin hastaneye gitcem mesela ama hic istemiyorum onu bile.zatem hastaneyi de yakindan seciyorum uzak yerlere hic gidemiyorum.
araba olayini da diger ay halletcem indirime girerse bi ebebege bi civile bakicam artik birinden alicam secme sansim pek yok gezemedigim icjn.Allah tan yakin bananoralar cok uzak degil.bi bebek magazasi daha var ona da bakarim.arabayi de netten almak istemiyorum.süruşu nasil agirligi nasil benim icin onemli.gormem lazim.
bu ay gogus kalkaniyla sut pompasinj alicam dursun.lansinoh gogus kremini dr son ay alirim.son kullnamasi falan dolmasin.bayagi da gidiyormus o krem cunku erkenden almayim diyorum.
tirnak makasi burun aplikatorunu emzik tutucuyla emzik kutusunu de bizim burdaki eczanelerden birinden alivercem.
pisik kremini de sudocrem diyolar cnm
krem sampuan turu son aylara saklicam cnm disari cikamazsam mahalledeki ezcaneden alirim yoksa da getiriyolar siparis uzerine
geriye atesolcer ( bende dijital almak istiyorum ama sen daha bilirsin saglikcisin hangi marka aliyim cnm )
termometre
banyo filesi
kuvet kova falan
bebek yatak alezi
yastik kullanmak istemiyorum.reflusu varsa reflu yatagi
bebek bezi
beyaz zibinlar ( aldiklarim hep askiliydi sence uzun kollu da almalimiyim )
10 lu hastane cikisi
kalicak ben galiba bi liste yapicam yoksa unutuyorum markalari karistiriyorum
ama en kisa zamanda gidebilirsem kapi susu yapcam keceden onun malzemelerini almam lazim penye iplik alip sepet orucem.
aaa daha dolap alincak.seneye tasincam bu aylarda buyuk ihtimal o yuzden ince uzun bi dolap alicam tasininca kiler seklinde kullancam.bebege o zmn oda yapicam.taksitle falan artik halledicez bi sekilde.
alinacak coook sey var cnn kendimizi unuttuk ama gozum de hic gitmiyo zaten hep bebek urunlerine bakasim geliyo
En iyisini yapıyorsun ben de senin gibi soğuk su içiyorum bazen normal içmeye çalışıyorum midem kalkıyor zaten günde en fazla 3 bardak içiyorum böyle 9 ay sürecek mecburen buna bile şükür ya bir damla ağzıma su girmediği günler olmuştu unutmuyorum limonu hergün kullanıyorum hem vitamin olsun hem aşırı ekşi istiyor canım iyi geliyo bu aralar mandalinaya taktım seviyorum ekşi iyi geliyor ama bu seferde midem ekşiyor rennie şurup içiyorum hemen geçecek az kaldı hamdolsun tabi bizim gibi hamileliğin tadını çıkaramayanlar bir an önce Doğum zamanı gelsin istiyor :)ben nirmalde de az yagli ve az tuzlu yemek yaoarim pek yagi azaltmadim ama bende baharati tamamen kesmek zorunda kaldim bende hem midemi mahvediyor hem de bulandiriyor.ama cidden baharatsiz yemek de tuhaf oluyor hic tadi tuzu yok gibi.
bende renk olsun diye bi cay kasgininin yarisi kadar pul biber atiyorum renksiz geliyor bana hic yiyesim gelmiyor o zmn yemegi.
arada limon sıkıyorum agzima iyi geliyor.tatli bisey yedikten sonra hic su icemiyorum hemen limon sıkıyorum sonra iciyorum kendimce.ilik su zaten agzima suremiyorum her sekilde.
Allah yardimcimiz olsun cnm bi dogum yapalim kucagimiza sag salim alalim binoh cekelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?