2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Almıştır cnm o doktorun bilgilendirme toplantısına gitmiştim orda bi bayan vardı toplamda 2 kilo almş sadece cocuk 4 kilo doğmuş o bir sekilde besleniyor demekki

Hanımlar bu reflü yataklarına baktım çok kısa boyları 56-60 cm arası zaten çocuk ortalama 50-53 cm doğuyor hatta kızım benim gibi olursa 55 cm doğmuşum ben :) bir ay anca kullanılır ki o zaman. Ben almamaya karar verdim. Zaten aileden uzaktayım bi yere falanda gitmeyiz kış zamanı Bahara kadar evde olurum ben. Hani bi yere giderken rahat olunuyor denmişti. Hoş gitsekte anne yanı beşiği götürürüz :) neyse ölçüler bu şekildeydi baktıklarımda bilginiz olsun :)

Almıştır cnm o doktorun bilgilendirme toplantısına gitmiştim orda bi bayan vardı toplamda 2 kilo almş sadece cocuk 4 kilo doğmuş o bir sekilde besleniyor demekki
İki kilo mu çok şaşırtıcı gerçekten. Ben çok yavaş yavaş aldım kilolarımı. Her ay bir kilo şeklinde son ay 2 aldım sadece. Doğuma kadarda her ay 2 alırım muhtemelen ki normalide o diye biliyorum.

Canım şimdi ben de baktım netten 83 cm olanı da varmış, alınacaksa dikkat edip almak gerekiyor.

bu doktorun gervekten cok hastasi var 60 tane hastam var kullanan oldu bisey olmadi diyince bi oh cektim.ama ilaca baglanmicam.ben senin gibi yapamiyorum cnm tiksindiklerimin ustune gidemiyorum.ama mesela eskiden çay icenjn yanind oturmazdim simdi umursamiyorum.ama çay yapamiyorum esim canı isterse kendisine yapiyor.
yarin icmemeyi denicem yine insallah cok buyutmemeye caliscam.ah bi de bogazimdaki yumru yok olsa keske o da zaten bulandiriyor malesef.
insallah sekerim cikmaz da o sorundan kurtulurum cnm insallah sana da gerek kalmaz teste

afiyet olsun cnm gule gule yiyin insallah bazi dolaplar kotu kokutuyor cnm bi de sulandiriyor

Kiz benimki ole degil allahtan esim terslesgnde ailesnden kimse dönmez dedi rahatm boaver tek basma rahat buyutrm daha iyi :))
aynen hersey tek daha iyi
benim kv de de annem de olcak
aman hadi onlar neyse de bi de misafir derdi var.
kv dem de cok karisir da ben kendi bildigimi yaparim.e bi de ilk bebegim olcakya akil verenlerim simdiden cogaldi
guzellikle akil verenlere lafim yok da bilmis bilmis konusanlar yok mu
her hamile ve her bebek farklidir bunu unutuyorlar

Aynen katlyrm birde lohisayz onunda deprosyonu ayri benm esim gunduz evde cnm gelen olurda cok durmaz diye dusunyrm aslnda gelmesinler daha yeni dogm yapms misafr mi agrlicam bide anlaysli degil hic bu insanlar

Cnm tiksiniyorsan içme çayı sadece içenin yanında otur bi bak..valla bu şeker yükleme bir dert gibi oldu ya bu hafta gidemedim dr haftaya gidip bi sorayım benim de o yumru gibi birşey var boğazımda hatta çoğu sabah uyanınca sanki midem dolu gibi hissediyorum hiç birşey yiyemiyorum bu ilk kez hamilelikte oldu daha önce hiç olmamıştı mide ağrısı ekşimesi sürekli olmaya başladı bu haftalarda sanırım bebekte baskılıyor mideyi ondan bu sıkıntı valla öyle böyle geçiyor zaman inş kasımdan sonra çok rahat olacağız

Aynen katlyrm birde lohisayz onunda deprosyonu ayri benm esim gunduz evde cnm gelen olurda cok durmaz diye dusunyrm aslnda gelmesinler daha yeni dogm yapms misafr mi agrlicam bide anlaysli degil hic bu insanlar
benim esime 5 gun izin vericeklermis cnm
ben de milletin agzini kapatmak icin sigara boregi sarip buzluga aticam.tatli tuzlu kurabiye yapicam gelene versin annemler
o degil de gelen de uzun uzun oturmasa bari
ben simdiden kendimi hazirliyorum cnm kimseyi takmicam bebegimle ilgilencem onunla iletisim kurcam gelenler zatem hep bebekle ilgili sorular sorcaklar.zayif olursa cok zayif diyen emmiyosa sutun yetmiyo mu diyen.ben de yok kilosu iyi yok sutum yetiyo dicem.
bi de ilk bebeginse gelen cok oluyo benim ilk nasipse.ama 2.bebeginse hic gelen bile olmuyo umurlarinda olmuyo kilosunu boyunu soran olmuyo.
bi de benim etrafim merakli teyzelerle dolu oldugu icin seneye tasiniyim kurtulcam insallah
ve son kalan 3 ayimda tanidiklarla gorusmicem.bayramda bi kac yere gittim pisman oldum.biri buzlu su icme cocugun havale gecirir dedi bi taraflarimla güldüm bi arkadasim kilosunu sordu o zmnlar 300 kusurdu tam hatirlamiyorum kadin 1 kilo olmasi gerekmiyor mu dedi bi due yahu
bugun 24+6 yiz 690 kilo bebisim.ister zayif ister kilolu olsun hic gozumde yok saglikli olsun akli yerinde hayirli evkat olsun da.hatta cok kilolu bebek istemiyorum bile tasimasi bakmasi zor olur 3000 kilo olsun yeter daha az olmasi da zor olur bakim acisindan.
insallah sag salim olsunlar da kilo nasilsa alir

Son düzenleme:
Gr.mı çok güzel tatlım hiçte zayıf değil çok güzel

Maşallah tâbi ALLAH kucaklarimiza almayı nasip etsin inşallah

cnm zaten oyle yapiyorum esim yanimda iciyo tiksinmiyorum ama ben icmiyorum kokusuna da tahammul edemiyorum.tiksindigim seyleri dert etmiyorum.ama dedigin gibi sigaradan tiksinseydim bi cok kisi disarda ictigi icin cok fazla etkilenebilirdim.
benim o yumru 7 24 var hep hic gecmiyor sadece biseyler yerken iyiyim yedikten sonra yine devam.senjn de mideni bulandiriyor mu o yumru ?
mesela bende soyle oluyo:ben bi gun el yapimi pogaca yedim uyuyana kadar bogazimdan inmedi o pogaca tadi hep agzimda kaldi bogazimda kaldigi icin.ve midemi asiri bulandirdi.o yuzden herseyi yemiyorum korkarak yiyorum.benik de onceden hic yoktu sadece acı yemek dokunurdu ama yine de yerdik cok etkilemezdi.eger onceden reflüm olsaydi neyin bana dokunup dokunmadigini bilir ona gore yer icerdim.ama hamileyken cikinca insan ne yiyip ne yiyemicek bilemiyor.deneme yanikma yontemiyle oluyor.mesela salatalik domates biber bulgur falan yiyemiyorum.bogazimdan gitmiyor.mandalina yiyorum su sira o da dokunuyor ama bukantiya iyi geldigi icin yiyorum.cikolta da dokunuyor ama az yiyorum.bi cok yiyecek cidden dokunuyor.bir de şoyle bi durum var bi yarim saat 1 saat bisey yemeyim o yumru artiyor o da bulandiriyor.ufak tefek yarim saat arayla biseyler yiyorum.zaten bir de agzimdaki zehir gibi tat ve kuruluk yuzunden de yemek zorunda kaliyorum surekli.mesela mandalina yiyorum su an.sutlu tatlilar yapiyorum.yavas yavas yiyorum yatana kadar.disari cikarken yanima mutlaka leblebi mandalina ve buzlu suyumu aliyorum.bugun mesela hastanede cikarip tek tek mandalina attim ara sira agzima doktoru beklerken bana bakanlar oluyordu bi mandalinayi yarik saatte yiyorum mahsus o tat ve yumru rahatsiz etmesin diye
inan ki sikayetimi doktora tam anlatamiyorum bile cok tuhaf ben boyle mide sorunu hayatimda yasamadim..
ve saglik ne kadar onemliymis o kadar iyi anladim ki Rabbim kimseyi saglikla sinamasin.yine bizim insallah 3 ay sonra biticek kucagimiza bebiskeri alinca.ama daha kotu durumda olan hastalar var.Allah onlarin bin kat yardimcisi olsun

Zaten yumru ve mide şişliği yüzlünden mide bulantım aşırı oluyor kussam da nafile boş mide benim yıllardır var reflüm ben biliyordum da ne oldu suya hasret geçirdim 3 ay herkese su içiyorumdum ben içmiş gibi olayım diye ne günlerdi be allahım kimseye yaşatmasın gerçekten çeken bilir rabbim bizi beterinden korusun ve daha kötü durumda olanlara yardım etsin evet ne yazikki sağlık elden gidince farkında oluyoruz ben evlendiğimde aşırı iştahlı olduğumdan 10 kilo almıştım kusmalar başladığında ben nasıl yiyiyorum okadar diyordum yemek yediğim günleri unutmuştum bile aynaya bakınca tipime nasıl ağlıyordum ben niye bu hale geldim diye normal hamilelik geçirenler gibi neden olamıyordum diyip psikolojimi bozmuştum şükür bu günlere yazın başını asla hatırlamak bile istemiyorum tamda memelekete girmiştik ailemi göreyim diye ama burnumdan gelmişti evden çıkamamıştım son iki günse yataktan kalkamıyordum bak o günler geride kaldı şükür zaman geçti yavrularımız zamanında gelecek annelerini mutlu edecek öyle de oldu hamdolsun

maşallah cnm saglikla yiyin insallah ne guzel turşu tarhana falan ben yapamiyorim
el yapimi tursuya bayilirim ama tutturmak mesele bak aklima soktun denicem
ne tursusu yaptin ben yaoarsam lahaba salaktalik yaoarim heralde.tursuluk salataliklar bitmemistir insalah pazarda

Kizlar kislik hazirligi ben de bu hafta tamamlarim. Bayramdi tatildi derken firsatim olmadi.
Gecen sene yemeklik kabak koymustum, domatesle soteleyip guzel olmustu. Karniyarik yapip koymustum sadece firina atip salcali sosunu dokmesi kalmisti, o da baya rahatlatti. Manti, icli kofte, fellah kofte, sulu kofte de yapmistim varsa vaktiniz bunlar cok iyi oluyor.
Tursu gecen sene yaptik esim hic yemesigi icin kaliyor bu sene yapmadim. Canim isterse marketten aliyorum tadimlik.

yazdiklarini okurken ayni ben diyorum cnm yasamayan anlamiyor cidden ve yorum yapmaktan da geri kalmiyorlar yasadiklari icin kolay geliyor
ben de cok istahli biriydim cnm hatta esim sen hamile olsan yandik herseyi yersin derdi simdi esime kiziyorum nazar ettin bana diye
adam bile benden etkilenip yiyemiyor zayifladi
ee eski yemeklerim yok artik.ben mutfagi cok severdim.ama simdi şipşak biseyler yapamaya calisiyorum.e bi de baharatsiz olunca pek de guzel olmuyor acikcasi
ben de hic hatirlamak istemiyorum nasil bugunlere geldigime bile sasiriyorum o ilk 3 ayi kafamdan sildim asla acmiyorum konusmuyorum o gunleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…