- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.441
ben de marketteki tursulari sevmiyorum cnm biz cok yiyoruz denicem bakalimKizlar kislik hazirligi ben de bu hafta tamamlarim. Bayramdi tatildi derken firsatim olmadi.
Gecen sene yemeklik kabak koymustum, domatesle soteleyip guzel olmustu. Karniyarik yapip koymustum sadece firina atip salcali sosunu dokmesi kalmisti, o da baya rahatlatti. Manti, icli kofte, fellah kofte, sulu kofte de yapmistim varsa vaktiniz bunlar cok iyi oluyor.
Tursu gecen sene yaptik esim hic yemesigi icin kaliyor bu sene yapmadim. Canim isterse marketten aliyorum tadimlik.
O yaptiklarim bitti maalesef bu sene tekrar yapilacak. Sadece domates yapabildim ama daha yapmam lazim.ben de marketteki tursulari sevmiyorum cnm biz cok yiyoruz denicem bakalim
icli kofte ben yaomayi her zaman istemisimdir ama hic yapmadim seklinden tirstimama netten baktim yarim ay seklinde yapicam denicem.hamuru onemli sanirim onunda ne cok civik ne cok sert olucak hatta bugun kiyma cikarttim tam yapicaktim yumurtam bitmis
fellah kofteyi esim sevmiyor.sulu kofte ben de yapicam.bi de normal kofteyle tavuk koftesi yapicam.
ya aslinda derin dondurucu alsam ne iyi olur buzlukta yer ayarlamam lazim mecburen.
cnm masallah ya sen de herseyi yapmssin ben maesef sadece köz oatlican biber yaptim.bu hafta da domates biber aldircam esime yemeklik dograyip aticam buzluga.koftelerle kavurmalarla ugrascam.yer kalirsa misir koyucam.kizartma bu sene denemicem yerim de yok.seneye denicem.
kizartmayi firinda mi yapiyorsun cnm tavada mi
pardon cnm yanlis okumusum ama masallah gecen sene de bayagi yapmissin yine yaparsin insallahO yaptiklarim bitti maalesef bu sene tekrar yapilacak. Sadece domates yapabildim ama daha yapmam lazim.
Kizartmayi ben yagda yapiyorum, firinda kozleyip yaptigim patlicanlarin ici cekildi hep kotu oldular. Kozleme patlicani sadece buyuk dilimler seklinde yapip yemeklik atmistim denemelik ama onlar da yemegin icinde eridiler, tadi guzeldi ama sekli semali kayboldu.
Denemelik yap canim tarif tutarsa yapar atarsin. Biz haslama usulu yapiyoruz icli kofteyi o yuzden kizartilandan farkli olabilir disi.
Madimak ve yesilfasulye de aticam ama bakalim.
Ben her sene etimi memleketten aliyorum, sene boyunca et almiyorum desem yeridir.
Ben şeker yüklemesi yaptırdım çok rahattı. Biraz uzun sürdü sadece her saat başı kan aldılar onu beklemek falan sıkıcıydı. 24 haftalıkken yaptırdım.Cnm tiksiniyorsan içme çayı sadece içenin yanında otur bi bak..valla bu şeker yükleme bir dert gibi oldu ya bu hafta gidemedim dr haftaya gidip bi sorayım benim de o yumru gibi birşey var boğazımda hatta çoğu sabah uyanınca sanki midem dolu gibi hissediyorum hiç birşey yiyemiyorum bu ilk kez hamilelikte oldu daha önce hiç olmamıştı mide ağrısı ekşimesi sürekli olmaya başladı bu haftalarda sanırım bebekte baskılıyor mideyi ondan bu sıkıntı valla öyle böyle geçiyor zaman inş kasımdan sonra çok rahat olacağız
Canım et ve tavuk 1 yıla kadar saklanabilir dondurucuda.Buzluga kofte yapıp koyunca max kaç ay kalabiliyor? Ben hic fazla koymadım 1 aya falan kullandim 6-7 ay kalsa bozulma falan olur mu? Olmuyorsa bende yaparım. Kış için ben sadece karniyariklik patlican koydum buzluga bide 7 kavanoz domates yaptım konserve. Çorba falan için kullanıyorum. Bu hafta bir aksilik cikmazsa taze fasulye ve türlü yapicam konserve. Bide biberli domates yaparım. Kızartma biber ben 2 yil koydum dolaba ilk yıl güzel oldu gecen sene koku oldu yemedik. Bu yil koymam o yüzden. Başka ne yapabilirim sizce?
yok cnm bitmemişti pazarda gördüm.ben karışık turşu yaptım.biber, salatalık, yeşil domates, lahanadan da biraz zaman geçince yaparım henüz çok yok pazarlarda.maşallah cnm saglikla yiyin insallah ne guzel turşu tarhana falan ben yapamiyorim
el yapimi tursuya bayilirim ama tutturmak mesele bak aklima soktun denicem
ne tursusu yaptin ben yaoarsam lahaba salaktalik yaoarim heralde.tursuluk salataliklar bitmemistir insalah pazarda
Ben icli köfte,sulu köfte,patlican,fasulye,barbunya,yesil biber,yaprak sarmasi,kozlenmis kirmizi biber,bezelye,domates,manti yapip koydum. Her sene bu sekilde yapiyorum misafir falan gelince cok kolay oluyorBuzluga kofte yapıp koyunca max kaç ay kalabiliyor? Ben hic fazla koymadım 1 aya falan kullandim 6-7 ay kalsa bozulma falan olur mu? Olmuyorsa bende yaparım. Kış için ben sadece karniyariklik patlican koydum buzluga bide 7 kavanoz domates yaptım konserve. Çorba falan için kullanıyorum. Bu hafta bir aksilik cikmazsa taze fasulye ve türlü yapicam konserve. Bide biberli domates yaparım. Kızartma biber ben 2 yil koydum dolaba ilk yıl güzel oldu gecen sene koku oldu yemedik. Bu yil koymam o yüzden. Başka ne yapabilirim sizce?
63 gün küvezde kaldı küvezdeyken bagırsakları delindi ameliyat oldu 2200 gr eve çıkardılar 63 gün sonra 1 bucuk yaşındayken hayalarında su fıtıgı çıktı ameliyat oldu şimdi bir ameliyatı daha var kalbinde delikte vardı kendiliginden kapandı şükür şimdi çok iyi maşallahı var çok şey atlattı ama hayata tutundu çok tatlı çok yaramaz kendi çocugum gibi severim onu bu dünyada yiyecek ekmegi varmş
Hepimiz inşallahh vaktinde hayırlı zamanda evlatlarımızı sag saglim kucagımıza alırız
Ben de bi cesaret edip gidip yaptırmam lazım 28 haftadan önce kusmadın dimi?ben midem kalkar diye düşünüyorum çünkü her sabah bulantım var bi denerim olmadı yaptırmamBen şeker yüklemesi yaptırdım çok rahattı. Biraz uzun sürdü sadece her saat başı kan aldılar onu beklemek falan sıkıcıydı. 24 haftalıkken yaptırdım.
Valla birşey diyeyim mi ben bu yaşadıklarımı nedense nazara bağlıyorum benimle aynı zamanda hamile ve ve sürekli yatmak zorunda olan bi ark vardı bana oh ne güzel geziyorsun ben evden çıkamıyorum sen şehir şehir gezeceksin dedi ve burnundan geldi ne gittiğimden anladım ne yediğimden bin pişman olmuştum gittiğime ve sonrası tamamen yatalak geçti valla rabbim bizi kötü gözlerden korusun başka ne diyimyazdiklarini okurken ayni ben diyorum cnm yasamayan anlamiyor cidden ve yorum yapmaktan da geri kalmiyorlar yasadiklari icin kolay geliyor
ben de cok istahli biriydim cnm hatta esim sen hamile olsan yandik herseyi yersin derdi simdi esime kiziyorum nazar ettin bana diye
adam bile benden etkilenip yiyemiyor zayifladi
ee eski yemeklerim yok artik.ben mutfagi cok severdim.ama simdi şipşak biseyler yapamaya calisiyorum.e bi de baharatsiz olunca pek de guzel olmuyor acikcasi
ben de hic hatirlamak istemiyorum nasil bugunlere geldigime bile sasiriyorum o ilk 3 ayi kafamdan sildim asla acmiyorum konusmuyorum o gunleri
Ben gneferon diye bir sey kullaniyorum ama pek bir faydasi olmadi.simdi demir oranina bakalim bosuna ilac alma dedi.Canim gecmis olsun. benimki de kafa aşağıda hatta sag kasiga dayamış kafasını ve sağ böbreğimde şişme büyüme varmış. Bakıcam bilemiyorum. Urologa gidicem.
Kan ilacı kullanıyorum ama benim de düşük çıktı testlerde. Buna rağmen ilave birşey vermedi doktorum. Vermesi gerekiyordu bana göre de. Sen ne kullanıyorsun kan ilacı olarak?
maşallah annesi..daha önce kansızlık problemi yaşıyor muydun ki gebelikte genelde olur ama inşallah bir şey çıkmazBen de kontrolden geldimsimdi. Benimkinin kafa asagidaymis. Her sey normal 760 gram olmus 24+3um. Yine durmadi yuzunu cok net goremedik. Tekrar kan ve idrar alindi ilaca ragmen kan dusuk oldugu icin talasemi ihtimaline bakacakmis.
Yasamiyordum hatta 14-15 civariydi iyiydi yani. Simdi 10lara dusurmus vampir çocuğummaşallah annesi..daha önce kansızlık problemi yaşıyor muydun ki gebelikte genelde olur ama inşallah bir şey çıkmaz
Tadı gazoza benziyo birden içtim gitti birazcık boğazımı yaktı o kadar. Benim mide bulantım yoktu ama sende varsa bilemiyorum nasıl karşılarsın. Abartılcak kadar kötü değildi benceBen de bi cesaret edip gidip yaptırmam lazım 28 haftadan önce kusmadın dimi?ben midem kalkar diye düşünüyorum çünkü her sabah bulantım var bi denerim olmadı yaptırmam
Canım geçmiş olsun. Bende aynı durumdan müzdaribim. Hem enfeksiyon çıktı hem kan değerim düşük. Dün gece tek kullanımlık toz ilacı suda eritip içtim. Günde iki defa da antibiyotik kullanacağım. Sana antibiyotik yazmadı mı? Kan için gynoferon kullanıyorumBen dunku tahlil sonuclarini alip aile hekimine gösterdim. Seker 70 cikti, kanim yine düşük, tiroidimin de daha düşük olmasını bekliyormuş, takip edilsin dedi. Idrar yollarinda da enfeksiyon cikti tek kullanimlik ilaç yazmış. Hafta sonu kullanirim artik, gece tuvalete kalkma dedi nasil mümkünse D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?