- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.641
Kızlar oğlumda hep ıslak mendil kullandım çokta rahat ettim ama kızımda istemiyorum ben ıslak mendille silince bile kendimde kaşıntı yanma oluyor hiç sevmiyorum kızların özel bölgesi hassas bence bide bebekler daha narin olur özel bölgeleri dışarıda ve hastanede kullanmak için unibaby Yeni doğan ıslak mendil alıcam ama evde temizleme pamuğu kullanıcam yoğurt kovasına kaynatılmış su koyup içinede mendilleri koyarım peteğin üstünde durur günlük hazırlarım hangi marka alıyım pamuk çok çeşit var tavsiyesi olan var mı
Ben pampers aldım kuzum premium care en iyisi ablam pampers da iyi demişti yani baştan en iyisine alıştırmayayım dedim ben :))Kızlar bebek bezi icin prima premium care 1 mi almalıyım yoksa prima yenidoğan 1 mi farkeder mi sizce
Benim pek gerek olmadı açıkçası ilk çocukta ikinciside olur diyerek herşeyi kaliteli aldık temiz kullandım bide oğlum çok cabuk gelişti pek kullanmadim yesyeni eşyalar olunca farklı şeyler alırız diye düşündük . emzik biberon onlar bizimde tam bi tırnak makası ile sut saklama poşedi alicam inşallah ben de penye giydiriyordum çok kalına alıştırma demişti doktorumuz bende öyle yaptım citcitli ustune kıyafeti alttanda patikli pijama takim alti corap uyanıkken penye yelek oluyordu oğlumun üstünde uyurken de ince bi bezle kundak kalın battaniye çok şükür ne hasta oldu ne usuttüHadi ya ben bütün kıyafetleri aldım ıslak mendil emzik biberon biberon kabı küveti ve sayamadığım bir sürü şeyi aldım ben biraz erken başladım 5 aylıktı kıyafet hazırdı şimdi süt sağma ve araba kaldı kadife tulum yada alt üst dışarı çıkınca giyinir diye istiyorum açıkçası evi havalandırdığım gün giyir ne bileyim kış çocuğu üşür gibime geliyor ev merkezi sistem yine de üşür mü diye tereddüt ediyorum çünkü aldıklarım hep penye yenidoğan çok almadım daha çok 3 ay aldım çabuk büyür dediler diye allahım nasip etsin hepimize aldıklarımızı kullanmayı demek sen almayacaksın
Bizde annemle yaptık simdi puset örtüsü ile muslin dikicez inşallah kumaşları nereden aldın canimBen müslin örtüleri bazen kundakları hep anneme yaptırıyorum gidip kumaşını alıp ona diktiriyorum.puset örtüsünü de öle yapcam nasipse bir arkadaşta örneği var ona göre kumaşı alıp beraber dikeriz.nette taslak gibi cm cm çizmişler onuda yazdım bir yere.sizlerinde dikiş makinası olan bir yakınınız varsa öle yapabilirsiniz.
Ben pampers aldım kuzum premium care en iyisi ablam pampers da iyi demişti yani baştan en iyisine alıştırmayayım dedim ben :))
Ben 3 kere kullandım canim rahatlattı biraz doktorum bu ilaclarin bebege Zarar vermediğini ama enfeksiyonun rahim acilmasina sebep olduğunu söylediBenim gibi idrar yolu enfeksiyon yüzünden iki kere toz antibiyotik içmek zorunda olan oldumu doktor monurol vermişti 2 ay sonra yine enfeksiyon çıktı üromisin içtim şimdide bişey olmaz inşallah geçer
Bir de ablam 4 yıldır kullanıyor, 2 sene ilk çocuğuna 2 yıl da ikinci çocuğunda kullandı, ne taşma ne sızdırma oluyor. Uzun saatler değiştirmiyor hatta çocuklar 1 yaşını geçince. Çok şükür hiç pişik de yaşamadı. Sadece kaka unutulursa pişik olabiliyor, onu da kontrol edeceğiz inşallah:))Çok mantıklı :)
Aynen, ben hiçbir şey yapmayacağım. Yani ablamlar da hiçbir şey yapmadı. Bizim memlekette kaynar yapılır şerbet olarak, onu da birinde annem yaptı diğerinde de kaynanası yaptı o kadar. Bir de lokum almıştık gelenlere ikram için. Zaten 40 ı çıkana kadar pek oturmaya gelen olmadı. Lohusa kadına yeni doğmuş bebeğe ziyarete gelen çok durmamalı zaten.kızlar demeyim demeyim dedim ama zor tuttum kendimi. siz neden bebek görmeye misafirler için dert ediyorsunuz ki anlamadım? gelen bebeği görür hediyesini verir verecekse çikolata lokumlu bisküvi alır 30 dk anca oturulur gidilir yani bana cidden saçma geldi yemek işi çünkü gelen bilinçsiz değildir nereye niçin geldiğini biliyor. ben asla yormam kendimi başkaları için heleki doğum sonrası. hani siz bilirsiniz de içimde kaldı ve inanın şimdiden size gelecek olanlara sinirlendim.
aynen canım bende öyle biliyorum ama herkesin anlayışı farklı malesefAynen, ben hiçbir şey yapmayacağım. Yani ablamlar da hiçbir şey yapmadı. Bizim memlekette kaynar yapılır şerbet olarak, onu da birinde annem yaptı diğerinde de kaynanası yaptı o kadar. Bir de lokum almıştık gelenlere ikram için. Zaten 40 ı çıkana kadar pek oturmaya gelen olmadı. Lohusa kadına yeni doğmuş bebeğe ziyarete gelen çok durmamalı zaten.
Kumascidan aldım canım Instagram'da aynı.kumasi dikmişler 35-40 fiyat çekiyorlar 16-20 lira tutuyor kumaş.Bizde annemle yaptık simdi puset örtüsü ile muslin dikicez inşallah kumaşları nereden aldın canim
Güzel günlerde kullanım canım inşallah evet ya pahalı oluyor muslinler battaniyeler kumaşlarıda öyle abartılacak bir para değil ben güvenmiyorum internetten almaya ümraniyede kumaşcilar var oradan alicam inşallahKumascidan aldım canım Instagram'da aynı.kumasi dikmişler 35-40 fiyat çekiyorlar 16-20 lira tutuyor kumaş.
Benimde kafam çok karışıkBu alışverişler inanılmaz keyifli ağzım kulaklarımda hazırlık yapıyorum şimdi hastanede sıradayım aylık rutin kontrol azönce bir kadının sancısı tutmuş fena bağırıyordu bacaklarım titredi :) sizce normal doğum mu sezeryan mı kızlar benim bu konuda kafam karışık ve korkuyorum tecrübe yok
Keşke 2sene daha bekleseymisim dedim ben açıkçası doktorum iki çocuk arası 5sene olsaydı normal doğum yapardın dedi ama nasip. Boyle demem sezeryanda zorlandığım anlamına gelmesin normal doğum yapanlardan çok daha kolay toparladim sütüm vardı hemen geldi emdi yavrum çocuğuma ben baktım zorlanmadim ağrı falanda yasamadim doğum yaptım ertesi sabah doktor daha tutmayalim seni dedi sezeryan doğumda iki gün kalınıyor normalde . ama bebegimle ikimizin çabasıyla dünyaya gelseydi gelişine şahit olsaydım doğar doğmaz kollarıma alsaydim çok isterdim içimde çok büyük bir ukte imkan varsa normal olmalı bence tabi herkesin kendi secimi kendi karariBu alışverişler inanılmaz keyifli ağzım kulaklarımda hazırlık yapıyorum şimdi hastanede sıradayım aylık rutin kontrol azönce bir kadının sancısı tutmuş fena bağırıyordu bacaklarım titredi :) sizce normal doğum mu sezeryan mı kızlar benim bu konuda kafam karışık ve korkuyorum tecrübe yok
Benimde kafam inanılmaz karışık :) Normal doğumdan çok korkuyorum sezeryan içinde her kafadan bir ses çıkıyor.Son kontrolumde doktorum ne düşündüğümü sordu. Sanırım sezeryan istiyorum dedim :) Geçirilmiş vajinal operasyonların olduğu için seni normal doğuma zorlamıcam ilerleyen haftalarda tekrar konuşuruz dedi.Hakkımızda hayırlısı olsun inşallahBu alışverişler inanılmaz keyifli ağzım kulaklarımda hazırlık yapıyorum şimdi hastanede sıradayım aylık rutin kontrol azönce bir kadının sancısı tutmuş fena bağırıyordu bacaklarım titredi :) sizce normal doğum mu sezeryan mı kızlar benim bu konuda kafam karışık ve korkuyorum tecrübe yok
sen mi satiyorsun cnm anlayamadimPremium care daha iyi dediler genelde. Hem yumuşak hemde sızdırmaz diye onu aldım ben.
Canım ben liteway plusu gecen ay 1100tlye aldım. Eger baktığın 2.el iyi değilse bunu dusunebilirsin belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?