2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ben ictim ve en fazla 2 saat tutabildim.Ne kadar fazla tutulursa o kadar iyiymis ama ben yapamadim malesef
benim zaten sık idrara çıkma ve sürekli idrara sıkışık olma şikayetim vardı ne yapacağım bakalım akşam hiç su içmedim tutabileyim diye yoksa tutamam

Nuna sena park yatak. Bu cok saglam geldi.
Nuna tavo bebek arabasi bu da baya agir ama esim bunu begendi nedense. 599du yatak, 1799du araba ama simdi 100er lira artmis ya 1 gunde
Biz kraft aldık park yatak. 800 tl idi. Ama sizinki de cok güzelmiş. Fakat fiyatlar malesef böyle cnm. Içine sindiyse al gitsin. En azından kafan rahatlar bir eksik daha hallettim dersin. Ya daha da artarsa fiyatlar? Eksik de bitmiyor işte.

Ya beni en çok yavruma sağ salim kavuşmak etkiliyor, yaşım olmuş 29 ilk bebeğim olacak. Tabi hayat ne getirir bilemiyorum ama en fazla 2 çocuk yaparım diye düşünüyorum. Böyle olunca sezaryenle hemen kavuşayım diyorum. Genç olsaydım 22 falan daha çok normal yanlısı olurdum gibi. Ama dediğim gibi şimdiye kadar ablam dahil 4 arkadaşım da normal isteyip ona göre yürüyüşler yapıp 41.haftaya gelmişler ve sezaryen olmuşlar. Önemli olan sağ salim kavuşmak kimin ne dediği önemli değil hiç umursama.

Doğum yönteminin halk arasında çok abartıldığını düşünüyorum. Gelip bana diyorlar ki mutlaka normal yapmalısın sakın sezeryan yapma. Sinir oluyorum. Herkesin anatomisi farklıdır psikolojisi farklıdır ağrı acı eşiği farklıdır. Kimi normal doğumu çok rahat geçirir kimi sezeryanı. Benim bir arkadaşım çok kısa sürede kolayca normal doğum yaptı ama normal doğuma bağlı basur oldu. Daha sonra vajinal dikişleri enfeksiyon kaptı. Böyle olacağını bilseydim kesinlikle sezeryan yapardım diyor. Sezeryan yapıp 2.gün ayağa kalkan arkadaşlarım da var. İlla ki her doğumun kendine göre zorlukları var o yüzden “normal olan doğum zaten vajinal doğum” gibi söylemleri çok yanlış buluyorum. Ben mesela başlarda hep normal doğum istiyordum ama tüp bebek olduğu için doktorum sezeryanın bebekler için daha risksiz olduğunu söyledi ve ben riske atmak istemiyorum. Ayrıca gebeliğimde çok ağrı çektim. Böbrek ağrısı geldiğinde beni süründürüyor. Ve bu ağrının doğum ağrısıyla bir olduğunu söylüyorlar. Gebeliğimde bu kadar ağrı çekmişken doğumu bari sancısız yapmak istiyorum. Allah izin verirse epidural sezeryanla doğum yapacağım. Kimsenin de buna laf etmesine müsaade etmeyeceğim. Annem de dahil çevremdekilere söyledim bana normal doğum yap derseniz sizi kırarım dedim :) İnşallah hepimiz sorunsuz ve sağlıklı, en az ağrı sızıyla doğumlar yaparız.

Senin tüp bebekse sana nasil normal doğum muhabbeti yapabiliyorlar ki, tüp bebeklerde sezeryan yapılıyor eskiden beri, yeni yeni normal doğum durumu çıktı onu da her doktor yapmıyor. Bana da sezeryan sonrasi normal doğum muhabbeti yapiyorlar, nasip kismet deyip geçiştiriyorum, doğum şeklinizi hiç insanlarla konuşmayın tartışmayın. Artik herkes doktor maşallah sallayın gitsin...

Ben de tas dusurdugumde doktorum normal dogumdan fazla agri cektin demisti bana.. araliksiz 15 saat suren bir agriydi. 1 dk kesilsin de nefes alayim diye agliyordum.. Hic normal mi sezeryan mi konusmadik ama doktoruma cok guveniyorum. Buyuk oranda normal yaptiriyor hastalarina ama bana sez. dese neden bile demem. Tek istegim bu kadar yildan sonra tup bebekle hamile kaldigim, cok zor gecirdigim hamilelikten sonra bebegimi sagsalim kucagima almak.. kim ne derse desin yeter ki sagsalim kavusalim bebeklerimize..

iki defa tansiyonum düştü canım ama kaç oldu bilmiyorum dün akşam yemeği yememiştim, çok az börek yemiştim ama yetmemiş, aç kalınca düştü.
Sıcaklarında etkisi vardır canım , dikkat etmek lazım . Bende direnç çıktığı içim tansiyonumu kontrol etmen gerektiğini söyledi doktorum , aksine tansiyonum da düşük çıkıyor . Yüksek çıkmaması sevindirici tabi ama düşük çıkmasıda iyi mi bilmiyorum tabi

Amin inşallah canım gerçekten bir avazda olsun

Anneler teyzeler tüp bebekte sezeryan doğumun önerildiği bilmiyor zaten. Dediğiniz gibi en güzeli hiç tartışmaya girmemek. Kestirip atıyorum ben de valla.

Aynen canım. Zaten zor hamile kalmışım, zor bir hamilelik geçiriyorum bir de oturup doğum yöntemini tartışamıycam. Doktoruma çok güveniyorum o nasıl derse öyle doğururum.

Ya kızlar benim eşim yaramaz bir çocuk gibi az evvel ben otururken bacağımdan tutup çekmeye kalktı ben de bu an kendimi tutup sıktım. Çok sinirlendim yaa , ilişkiye bile girmiyoruz onun sakarlığı var diye. Canım sıkıldı vallahi. Bir şey olmadı İnşallah ama ben yine de tedirgin oluyorum maalesef

ben de kesinlikle senin gibi dusunuyorum.3.5 yildir bebegimiz olmadi catlatma ignesi 3 asilama olmama ragmen.3 4 ay ara verdim cok yipranmistim artik olmicak gozuyle bakiyordum sogan suyu denedim nasip etti Rabbim sag salim kavusmamizi da nasip etsin insallah.artik tup bebek denerim diykrdum.asilama olmak istemiyordum acı cekiyordum ben asilama sirasinda.( salak doktorlar bana idrara sıkışık olmam gerektigini soylememisti ve bu yuzden bi turlu asilama gerceklesemiyordu.haliyle ben de acı cekiyordum.hem de korkuyordum.)
cok sukur hamileyim ams ilk 3 ay mahvoldum kusa kusa ölmek istedim icimden.hala daha bulantilarla ugrasiyorum.ilac aliyorum.
ben de 27 yasindayim kendimce agir seyler yasadim.Allah beterinden korusun.ne imtihanlar var tabi ki herkesin derdi ayri.iki turlu de o masaya yatacagiz en azindan uyu uyan bitsin gitsin aliyim kucagima dusuncesi daha aklima yatiyo bu yasadiklarimdan sonra.epidural bile istemiyorum.genel anestezi istiyorum.eskiden epidural mi vardi sanki diyerek o şıkkı yok sayiyorum.ama doktorumla konuscam o konuyu.cunku bazikari iyi ki epidural olmusum diyo bazilari keske epidural olmasaydi diyo.doktora guvenmem lazim bu acidan.
sag salim kavusalim da insalah ben de zaten 2 tane anca dusunurum.hele bu bulanti kusmayla aslian bakarsan 2.yi istemiyorum ama tek cocukla da kalmak istemiyorum.hayirli saglikli akli basnda evlatlarimiz olsun da insallah iyi ki dogurmusum diyebilelim biz ne kadar seviyosak simdiden bebislerimizi insallah onlar da bizi cok sevsin :)

Peki sezeryan düşünen arkadaşlar epidural mi düşünüyorsunuz ?
Ben genel anestezi istiycem en güzeli

Hangi genlerinde pıhtılaşma vardır acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…