- 30 Ocak 2018
- 3.995
- 2.904
- 53
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #22.841
Esim yardm eder cnm ama iste insan yinede ilk cock olunca tedirgin oluyor kucukler insan tutmaya korkuyor:) senn ikinci cock galiba cnm bilgilisin:)Canim göbek bağında herhangi bir sinir olmadığı için acimaz. Acitmaktan korkma o yüzden. Mühim olan o yara kısmının hava almaması nemli olmaması. Ve alt değiştirirken biraz dikkat etmek. Zaten gazlı bez yada temiz bir bezle kapalı olacak. Ilaç sürmek için de gerekirse esin yada yanında kim varsa o yapar. Iyi bakılırsa 1 haftada düşüyor zaten bebege göre değişir tabi bu süre.
Demekki senin limitte değil normal canım maşallahhiç öyle bilgi vermemişti bana cnm doktor, bi sıkıntı yok demişti
Hahhhhh çok iyiymiş gözünün yanması kimyasaldan iyidire hele bayıldım annen tam benim kafadanmış organikçi ama nerdeeee soluduğumuz hava bile işe yaramaz artık ne yediğimiz içtiğimiz ne giydiğimizde hayır var herşey kimyasal maalesef şampuan kullansak ne olacakbaby&me ıslak mendil alan oldu mu kızlar?
Arkadaşım çok özenlidir bebeği konusunda, ıslak mendilinden ve pofuduk alt açma bezinden çok memnun kaldığını söyledi. Unibabyi tavsiye eden olunca hiç başka araştırma gereği duymamıştım aslında 1'er paket alıp kullanmak istiyorum. Zaten evde evcillerimden dolayı ıslak mendil bizde su gibi gidiyor şimdi kamyonla alırız herhalde
Bu arada annem bu tarz şeylere inanılmaz karşı, size dün saydıklarını yazıyorum
-ıslak mendil 2-3 ay kullanma, pamukla sil ve kaka temizlerken ılık suyla yıka
-masaj yağı falan kullanma, ihtiyaç olursa doğal zeytinyağı ile masaj yaparsın
-saçına tarak kullanma çok hassas olduğu için çizip yara yapabiliyor, arada banyo öncesi zeytinyağını saçına sürüp sonra banyo yaptır
-burnu tıkandığında kendi sütünden damlat, serumdu , burun aspiratörüydü bunlar son çare olsun.
-göğsün yara olursa tahinin üzerinde biriken yağı sür
-pişik kremine gerek yok (sudocrem düşünüyordum), pişik olursa bepanten sür, hafifçe popoyu falan da pudrala
-çocuğa içinde ne olduğu belli olmayan şampuanlar kullanma, illa ki katkı maddesi vardır, doğal sabunlar var onları kullan gözünün yanması katkı maddesi kullanmasından iyidir
-göğsünde süt birikmesinden ağrın olursa sıcak su banyosu yap ve daha sık emzir
ve daha hatırlamadığım bir sürü şey
tabi bazılarını dinleyip bazılarında bildiğimi okurum
pudra ve sabun hariç katılıyorum annene özellikle ıslak mendil ve masaj yağını doktorlar da kesinlikle tavsiye etmiyor kızımı ne zaman doktora görürsem ıslak mendil ve bebek yağı uyarısı alırımbaby&me ıslak mendil alan oldu mu kızlar?
Arkadaşım çok özenlidir bebeği konusunda, ıslak mendilinden ve pofuduk alt açma bezinden çok memnun kaldığını söyledi. Unibabyi tavsiye eden olunca hiç başka araştırma gereği duymamıştım aslında 1'er paket alıp kullanmak istiyorum. Zaten evde evcillerimden dolayı ıslak mendil bizde su gibi gidiyor şimdi kamyonla alırız herhalde
Bu arada annem bu tarz şeylere inanılmaz karşı, size dün saydıklarını yazıyorum
-ıslak mendil 2-3 ay kullanma, pamukla sil ve kaka temizlerken ılık suyla yıka
-masaj yağı falan kullanma, ihtiyaç olursa doğal zeytinyağı ile masaj yaparsın
-saçına tarak kullanma çok hassas olduğu için çizip yara yapabiliyor, arada banyo öncesi zeytinyağını saçına sürüp sonra banyo yaptır
-burnu tıkandığında kendi sütünden damlat, serumdu , burun aspiratörüydü bunlar son çare olsun.
-göğsün yara olursa tahinin üzerinde biriken yağı sür
-pişik kremine gerek yok (sudocrem düşünüyordum), pişik olursa bepanten sür, hafifçe popoyu falan da pudrala
-çocuğa içinde ne olduğu belli olmayan şampuanlar kullanma, illa ki katkı maddesi vardır, doğal sabunlar var onları kullan gözünün yanması katkı maddesi kullanmasından iyidir
-göğsünde süt birikmesinden ağrın olursa sıcak su banyosu yap ve daha sık emzir
ve daha hatırlamadığım bir sürü şey
tabi bazılarını dinleyip bazılarında bildiğimi okurum
Annem peyniri, sirkeyi falan kendisi yapar. Bulasik makinesinde deterjan kullanmaz orda da garip bir karisimi var. Evde nerdeyse deterjan yok bana da cok kizar hep boyle seyler kullaniyorum diyeHahhhhh çok iyiymiş gözünün yanması kimyasaldan iyidire hele bayıldım annen tam benim kafadanmış organikçi ama nerdeeee soluduğumuz hava bile işe yaramaz artık ne yediğimiz içtiğimiz ne giydiğimizde hayır var herşey kimyasal maalesef şampuan kullansak ne olacak
Islak mendili herhalde bir yere gidince falan kullanirim mecburen onun disinda pamuk ve yikamak mantikli geliyor zor gelmez umarim :)pudra ve sabun hariç katılıyorum annene özellikle ıslak mendil ve masaj yağını doktorlar da kesinlikle tavsiye etmiyor kızımı ne zaman doktora görürsem ıslak mendil ve bebek yağı uyarısı alırım
Kızlar şeker yükleme testi sonucum çıkmış. 1. Saat yüksek çıkmış baya. Doktora gondericem şimdi sonucu korkuyorumm yaa. Hicde kilo almamistim herşey iyiydi. Bakalım doktor ne diyecek.Eki Görüntüle 2188208
aynen ıslak mendil dışarda iyi oluyor..ben hicbir şey kullanmamıştım nemlendirmek için ihtiyaç olmamıştı çünkü ama bazı bebeklerin cildi çok kuruyor zeytin yağı kullanılabilir bence ..inşallah ihtiyaç olmazAnnem peyniri, sirkeyi falan kendisi yapar. Bulasik makinesinde deterjan kullanmaz orda da garip bir karisimi var. Evde nerdeyse deterjan yok bana da cok kizar hep boyle seyler kullaniyorum diyebenim de mumkun oldukca organik takilmami ister.
Islak mendili herhalde bir yere gidince falan kullanirim mecburen onun disinda pamuk ve yikamak mantikli geliyor zor gelmez umarim :)
Bebek yagi yerine ne kullansak nemlendirmek icin zeytinyagi mi gercekten? Hindistan cevizi yagi olur mu acaba ona da cok guvenmiyorum yeni yeni biliniyor neticede.
Ben de bugün degistirdim, ikimize de hayirli olsun doguma kadar gider umarim.Ben doktorumu degistirdim kizlar. Cok tecrubeli bi doktor takibi de iyiydi aslında ama cok yogun biri ve normal dogum olursa eger saat kac olursa olsun gelme sozu veremedi. Sezaryen tercih ediyor gibi bi hava sezdim. Bi de birkac kez acil.durum oldu lekelenmem fln olmustu. Randevusuz gittigimde biraz ilgisiz olduğunu hissettim. Baska bi hastanede doktor buldum ilk.kez bugun gittim cok guven verdi adam. Saat kac olursa olsun doğuma ben gelirim ebe ekibimle yonetiyoruz dogum cok normal ve dogal bi surec vs diye uzun uzun anlatti. Icime sindi acikcasi.
Bu arada tosunum diye severdim bzm oglani cunku hep 1 hafta ilerde cikiyodu ultrasonda. Ama bugun tam haftasiyla uyumlu cikti. Hatta karin cevresi 2 gun geri. Bas kemik uzunlugu vs bir iki gün ilerde. 23+4 um 611 gr kilo ve 30 cm cikti boyu.
Amin cnm. Daha erken gerci dogum seklini konusmak icin ama en azindan gelmeye calisacagini filan soylemesini beklerdim eski doktorumun. Hastane de iyi aslinda evime de yakin ama normal dogumda yuksek ihtimalle nobetci doktora kalacağımı dusunme fikri hic hos gelmedi.Ben de bugün degistirdim, ikimize de hayirli olsun doguma kadar gider umarim.
Benim hic bir gittigim doktor dogum sozu vermedi ben de biktim artik bari hastane guzel olsun diye değiştirdim.
Benim simdi gittigim hastanede geliyorlarmis ama ekstra ucret vermek gerekiyormus. Ne carkeder diyip basladim ben de bakalim, gunduz olur insallah da gelirAmin cnm. Daha erken gerci dogum seklini konusmak icin ama en azindan gelmeye calisacagini filan soylemesini beklerdim eski doktorumun. Hastane de iyi aslinda evime de yakin ama normal dogumda yuksek ihtimalle nobetci doktora kalacağımı dusunme fikri hic hos gelmedi.
Benim hastanede de öyleymiş haftasonu mesai sonrası doğurursan +250 ₺Benim simdi gittigim hastanede geliyorlarmis ama ekstra ucret vermek gerekiyormus. Ne carkeder diyip basladim ben de bakalim, gunduz olur insallah da gelir
Arkadaşım kullanıyor o arabayı çok kaba olduğunu söylüyor sürekli başka bir şikayetini duymadımKızlar merhaba.. yoğuuunn geçen bir yazın ardından sonunda geri dönebildim.kurbandı yazdı derken kafamı kaldıramadım 3 aydır iş yerinde.
Kafamı kurcalayan şeyleri size sormadan içim rahat etmiyor :)
Birincisi şeker yükelemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
İkincisi bebek arabası aldınız mı , ne marka düşünyosunuz , wellgro q7 çok beğendim görüntü itibariyle ama şikayetler baya var cesaret edip alamadım. Sizlerde durum ne
Ben zeytinyağı kullanacağım. Babaannemin mersindeki bahçesindeki ağaçlardan doğal :) teyzemin kızıda iki çocuğuna zeytinyağı sürdü hep. O mudur sebebi bilemiyorum ama çocuklar grip görmediler maşallahAnnem peyniri, sirkeyi falan kendisi yapar. Bulasik makinesinde deterjan kullanmaz orda da garip bir karisimi var. Evde nerdeyse deterjan yok bana da cok kizar hep boyle seyler kullaniyorum diyebenim de mumkun oldukca organik takilmami ister.
Islak mendili herhalde bir yere gidince falan kullanirim mecburen onun disinda pamuk ve yikamak mantikli geliyor zor gelmez umarim :)
Bebek yagi yerine ne kullansak nemlendirmek icin zeytinyagi mi gercekten? Hindistan cevizi yagi olur mu acaba ona da cok guvenmiyorum yeni yeni biliniyor neticede.
Masallah canım Allah Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Bende de var aynısı, tahammülsüzüm bir de eşime karşı. Okulda da 1. sınıf verdiler bu hamile halimle gerildim, veliler de üstüme geldi biraz bırakma ihtimalimden dolayı 2 günüm kötüydü baya. haftaya daha yoğun olacağım bakalım nasıl olurum bilmiyorumKızlar bunalma girdm galiba evdeym ve canm cok sklyorr off( bu son zamanlrda boleym ya daralyrm cock ciksada rahatlasam
Geçmiş olsun. Bende de enfeksiyon varmış hem ilacı içtim bi gün. Hem de antibiyotik kullanıyorum yarın bitiyor inşallah geçmiştir. İlacı içtiğim gün çok yorulmuştum gece sık uyanırım lavabo için o gün uyanmadım şükür :)ilk kez bugün içeceğim o yüzden su an fazla sıvı almamaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?