2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
inşallah canım, haftaya perşembe yine gideceğim kontrole. o güne kadar idare edeyim bi de müdürle konuşmayı deneyeceğim hiçbir şekilde yardımcı olmazsa raporu öyle alırım artık.
Canim aslinda 32ye kadar rapor alabilirsen al, ocakta raporlar sifirlaniyor nasil olsa. 32de de ayrilacaktin zaten degil mi? Hem sen problem yasamazsin hem direk ogretmen gelir sinifina konusup durmazlar.

Arkadaşlar kan ilavı kullanmaya başlayan var mı kan degerleirm biraz düşmüş doktoruma gönderdim sonuçları haftama göre başlayalım dedi kan hapı verdiler
Ben aylardir kullaniuorum gunde 1 tane, simdi doktor 2ye cikardi. Degerim de 10 aslinda asiri dusuk degil gibi geldi ama ilaca ragmen boyle olmamasi lazim dedi.

Kızlar ya karnımda ve sırtımda 2 tane toplam yani kızarıklık oldu oval şekilde.ortası soluk kenarları kırmızı idi. Çarşamba günü medikal park a gittim gül hastalığı dedi. Kendiliğinden geçer dedi ilaç vermedi. Ama benim tabi içim rahat etmedi. Bugün çapa ya gittim. 2 asistan doktorla Bi tane hocaları baktı. Mantar olabilir dedi.tahlil yapildi mantar çıktı ya. Gebelikte kullanılan krem verdi. 2 hafta kullan dedi. Kendi doktoruma sordum. Sıkıntı olmaz kullan dedi. Gebelikte bağışıklık düştüğü için genelde görülebiliyor dedi. Ben tabi tedirginim halen. İnşallah hayirlisiyla geçer hemen.

Canim aslinda 32ye kadar rapor alabilirsen al, ocakta raporlar sifirlaniyor nasil olsa. 32de de ayrilacaktin zaten degil mi? Hem sen problem yasamazsin hem direk ogretmen gelir sinifina konusup durmazlar.
O kadar rapor verir mi bilmiyorum canım tahminim 1 hafta yazacaktı. Haftaya kontrolde netleşir sanırım.

sertleşme derken tam olarak neyi kastediyorsun canım? Benim de 2 aydır sürekli karnımda oluyor. Yani bebek sırtını yada bacaklarını dayıyor ve orası sepsert oluyor. Hatta bazen canım acıyor. Ama doktor buna normal diyor. Senin doktor niye öyle yaptı ki çok korktum ben de şuan.

Ben aylardir kullaniuorum gunde 1 tane, simdi doktor 2ye cikardi. Degerim de 10 aslinda asiri dusuk degil gibi geldi ama ilaca ragmen boyle olmamasi lazim dedi.

Önceki degerlerimde iyidi kan degelerim yüksekti bu ay düşmüş benimde hiç önceden vermediler kan ilacı bişey de demedilerdi

Ben de uyumak istemiyorum sabahin korunde uyanip cin gibi bakiyorum etrafa, esimle papaz oluyoruz

Sertleşme bende de oluyor. Benim zaten erken doğum riskim var. Bebek genelde bir yerde toplanıyor ya da karnım ileri doğru çıkıyor ve karin sertleşiyor. Doktorum bunun şancı belirtisi olduğunu söyledi ve nidicard diye bir ilaç verdi. 36ya kadar kullan rahatlıkla seni götürür bu ilaç dedi. Ayrıca muayene esnasında karnım sertleşince kendisi anladı bunu

haftaya kontrolüm var tekrar bir söyleyeyim doktora bu konuyu. Korktum şuan

Karnım sertleşiyor erken doğum riskim var diye birbirinizi korkutmayın zira ben geçen hafta bunun acısını çok fena yaşadım... Bir kaç günüm yoğun stresli geçmişti sonra karnım birden taş gibi hareket etmemi zorlaştırdı buarada bebeğin hareketliliği de aynen devam ediyor bende tedirgin oldum evim yakın diye devlet hastanesinin aciline gittim haftasonuydu akşam saatlerinde gerizekalı pislik doktor bana paldır küldür vajinal muayene yaptı ve çok sertti hareketleri mafetti beni oturamadım bir süre sonra nst ye bağladı sancı yok en son ultrasonla baktı hiçbir muayenede bir şey yok ordan erken doğum riskin var dedi yatış vericem dedi neye göre erken doğum dedim anlattı bu iki kemik var hafif aralıkmış vs imzamı atıp nasıl çıkacağımı bilemedim hep gittiğim hastaneye gittim kendi doktorum yok başka oldukça yaşlı kadın bir doktor var sadece ultrasonla kontrol etti bebeğim maşallah kıpır kıpır erken doğum söz konusu bile değil elleriyle Türk filmlerindeki ebe gibi karnımı muayene etti magnezyum verdi bebeğin hareketinden yaşadığım stresten büyüyen karnından dolayı olabilirmiş pazartesi kendi doktoruma gittim bana ultrasonda hangi kemiklerin açılacağını anlattı rahim boynumu ölçtü hiç bir belirti yok bana yaşattıkları travma ve üzüntü yanıma kar kaldı bebek o sırada bile kafası aşağı döndü sonra ayakları geldi rahme kendini bunlarla korkutma adet ağrısı gibi dinlenince geçmeyen dinlenince geçmeyen kasılmaların olduğunda gel dedi bu arada kan idrar bütün tahlilleride yaptık enfeksiyonda yoktu demem o ki biraz karnım kasıldı bi yerde toplandı falan bunlar çok normaldinlenin ve kafanızı oraya vermeyin geçiyor

Kızlar bu karında toplanma sertleşme olayını konuşmuşunuz ama benimde çok sık oluyo, ilk hamileliğimdede olurdu ama şükür erken doğum falan yapmadım (sadece uzun süre vücuttaki iltihap oranı çok yüksek olduğundan doktor erken doğum riskin var onagöre die uyarmştı) hatta bu gebeliğimde 11.haftamda erkenden başladı şaşırmıştm. Uzun süre ayakta kalıp iş güçle uğraşınca daha sık 3-5 dkda bir bile olduğu oluo ama ozaman çok rahatsız oluyorm bide aşağı vuruyo iyice sıkıştırıo zaten herkes karnin baya aşağıda dio. Yarın kontrolüm var bu durumuda sorayım bakalım ne diyecek ama eminim yine normal der.

Dediklerine bende katılıyorum cnm geçen hafta haddinden fazla ayakta kalıp uzun süre iş güçle uğraştım 2 ayrı günde yorgunluktan kaynaklanan kasılmalarim oldu hemde çok sık aralıklarla hatta hem belimde hemde kasiklqrımda aşırı adet sancısı gibi sancılar öyleki tüylerim bile diken diken oldu herkesin içinde ağlamamak için zor tuttum kendimi. o gece ciddi ciddi doğum yapıcam sandım gece boyuda uyurken bile sık sık sertleşme ve ağrılara uyandım ama şükür sabaha sadece normal kasık ve bel ağrım vardı.benim hamileliklwrim ağrılı geçtiği için alıştım artık pek aksi bişey yasamadigim sürece takmıyorum.senide resmen boş yere korkutmuşlar bazen böyle saçma sapan doktrlara denk gelebiliyorz. Bebişlerimiz Allaha emanet inş hepsi zamanında gelir.

bebek kendini kasmıştı canım, vücudu yuvarlak bi hale geldi. Açıkçası daha önce çok nadir oluyordu ama ben yan yatınca normale dönüyordu. okulda da hiç böyle yapmadı yavrum bilemiyorum

Canım benim doktorum erken doğum riski var demedi ama benim bebeğim 16. haftadan beri kafası aşağıda içe dönük yani doğum pozisyonunda duruyor, haftalar ilerledikçe aşağıya daha çok baskı yapacak dedi. Önlem amaçlı progestan başladı kasılma da doktor ultrasonla bakarken oldu ki doktora da dedim evde böyle pek olmadı. Yani kimseyi korkutma amacım yok. Doktora göre demek ki bu normal değil.
Bu arada seni erken doğum diye hastaneye yatırmaya çalışan hastane hangisi çok merak ettim? Çünkü ben de buna benzer bir şey yaşadım dengesiz bi doktorla .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…