- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #23.221
Senin 16.haftandan itibaren var olan geçmeyen bir durum varmış bende seni kastetmedim zaten elbette normal olmayabilir ama inşallah hiçbir sıkıntı çıkarmaz sana canım merkezefendi devlet hastanesi kadın doğum acili doktor yeni gelmiş bende ilk defa gördüm aptal herifCanım benim doktorum erken doğum riski var demedi ama benim bebeğim 16. haftadan beri kafası aşağıda içe dönük yani doğum pozisyonunda duruyor, haftalar ilerledikçe aşağıya daha çok baskı yapacak dedi. Önlem amaçlı progestan başladı kasılma da doktor ultrasonla bakarken oldu ki doktora da dedim evde böyle pek olmadı. Yani kimseyi korkutma amacım yok. Doktora göre demek ki bu normal değil.
Bu arada seni erken doğum diye hastaneye yatırmaya çalışan hastane hangisi çok merak ettim? Çünkü ben de buna benzer bir şey yaşadım dengesiz bi doktorla .
Anlamadım benim 146 çıktı 100 lük yapalım dedi. Ben zaten kan verdimmkustum. Mümkün değil ki çıkarmadan omlardan bekleyemem. Şaşırdım kaldımcanım benim de 50lik yükleme sonucunda 143 çıktı. 140'ın üzeri yüksek oluyor ama doktorum normal dedi. 100lük yaptıramam zaten. Ben oradayken 100lük yaptıran bir kadın düştü bayıldı. 4 saat aç kalamam ben
Amin canım Allah’a emanet hepsi rabbim bizleride bebeklerimizide vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsınDediklerine bende katılıyorum cnm geçen hafta haddinden fazla ayakta kalıp uzun süre iş güçle uğraştım 2 ayrı günde yorgunluktan kaynaklanan kasılmalarim oldu hemde çok sık aralıklarla hatta hem belimde hemde kasiklqrımda aşırı adet sancısı gibi sancılar öyleki tüylerim bile diken diken oldu herkesin içinde ağlamamak için zor tuttum kendimi. o gece ciddi ciddi doğum yapıcam sandım gece boyuda uyurken bile sık sık sertleşme ve ağrılara uyandım ama şükür sabaha sadece normal kasık ve bel ağrım vardı.benim hamileliklwrim ağrılı geçtiği için alıştım artık pek aksi bişey yasamadigim sürece takmıyorum.senide resmen boş yere korkutmuşlar bazen böyle saçma sapan doktrlara denk gelebiliyorz. Bebişlerimiz Allaha emanet inş hepsi zamanında gelir.
Çok geçmiş olsun canım.Kızlar ya karnımda ve sırtımda 2 tane toplam yani kızarıklık oldu oval şekilde.ortası soluk kenarları kırmızı idi. Çarşamba günü medikal park a gittim gül hastalığı dedi. Kendiliğinden geçer dedi ilaç vermedi. Ama benim tabi içim rahat etmedi. Bugün çapa ya gittim. 2 asistan doktorla Bi tane hocaları baktı. Mantar olabilir dedi.tahlil yapildi mantar çıktı ya. Gebelikte kullanılan krem verdi. 2 hafta kullan dedi. Kendi doktoruma sordum. Sıkıntı olmaz kullan dedi. Gebelikte bağışıklık düştüğü için genelde görülebiliyor dedi. Ben tabi tedirginim halen. İnşallah hayirlisiyla geçer hemen.
Amin kuzum inşallah hiçbirimiz sıkıntı çekmeden son haftalara kadar gideriz. Tek duam bu zamanında ve sağlıkla kavuşmak. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Senin 16.haftandan itibaren var olan geçmeyen bir durum varmış bende seni kastetmedim zaten elbette normal olmayabilir ama inşallah hiçbir sıkıntı çıkarmaz sana canım merkezefendi devlet hastanesi kadın doğum acili doktor yeni gelmiş bende ilk defa gördüm aptal herif
Kan hapını galiba birçoğumuz 12. Haftadan sonra başladık sana niye vermediler acaba buzamana kadarArkadaşlar kan ilavı kullanmaya başlayan var mı kan degerleirm biraz düşmüş doktoruma gönderdim sonuçları haftama göre başlayalım dedi kan hapı verdiler
Geçmiş olsun canımKızlar ya karnımda ve sırtımda 2 tane toplam yani kızarıklık oldu oval şekilde.ortası soluk kenarları kırmızı idi. Çarşamba günü medikal park a gittim gül hastalığı dedi. Kendiliğinden geçer dedi ilaç vermedi. Ama benim tabi içim rahat etmedi. Bugün çapa ya gittim. 2 asistan doktorla Bi tane hocaları baktı. Mantar olabilir dedi.tahlil yapildi mantar çıktı ya. Gebelikte kullanılan krem verdi. 2 hafta kullan dedi. Kendi doktoruma sordum. Sıkıntı olmaz kullan dedi. Gebelikte bağışıklık düştüğü için genelde görülebiliyor dedi. Ben tabi tedirginim halen. İnşallah hayirlisiyla geçer hemen.
benim dün fena ağrıyordu bıçak kesiği gibi bir ağrı vardı korktum ya acaba açılır mi falan diye..kaşınması kan akışı olduğu için olur derler sıkıntılı bir durum olduğunu sanmıyorumSezeryandan 13 ay sonra ogluşuma hamile kaldım bugun ameliyat yerim çok kaşınıyo benim gibi olan varmı aranızda
ateş ölçeri ben hastanede ve sağlık ocaginda dikkat ettim hep doktorlarınki bilindik marka değil braun çok pahalı ben de kardesiminkinden alacağım medisilife diye bir markaydı galiba o memnunAtes olcer hangi marka nerden aldiniz bebeginize kizlar
B Bebe58 aynen bende temassız ateş ölçer aldım kuzenım kullanıyo 2 senedir gayet memnun msrkası endostall fiyatıda gayet uygunateş ölçeri ben hastanede ve sağlık ocaginda dikkat ettim hep doktorlarınki bilindik marka değil braun çok pahalı ben de kardesiminkinden alacağım medisilife diye bir markaydı galiba o memnun
Maddi olarak bir sikintin yoksa bence de rapor al .ben 37e kadaar calismak zorundayim ev aldik borclandik. Esimin aldigi maas malesef evin kredisine ancak yetiyor. Mecburen calismak zorundayimKızlar canım sıkıldı biraz ya, eşim de anlamıyor beni, bir de doğsa da kurtulsak dedi
Doktor muayenem vardı, normalde sertleşme olmuyordu ama muayenede 2 kez oldu öyle olunca doktor da alttan bakacağım dedi, ekstra parmağıyla da bi şeyler yaptı canım çok acıdı, sonra tekrar cihazla baktı her şey normal dedi ama kafası aşağıda diye progestan günde 2 kez yazdı, magnosit yazdı. rapor vereyim dinlen dedi, ben daha 2 hafta oldu çalışmaya başlayalı ki bu hafta sadece uyum haftasıydı zaten öğleye kadar. Neyse idrar kültürü istedi bir de.
bol su iç dedi, şimdi ben pazartesi 3 e kadar okulda olacağım, bol su içince sürekli tuvaletim gelecek sınıfım zemin katta merdivenler çok fazla öğretmenler tuavleti 2 kat yukarda. Müdürle konuşayım diyorum ama kolaylık sağlayacağını düşünmüyorum en azında 1 kat yukarda bi sınıf verseydi inip çıkmam daha kolay olurdu
Ablam da rapor al dedi benim kafa çorba oldu
Çok sagol canım içim rahatladıbenim dün fena ağrıyordu bıçak kesiği gibi bir ağrı vardı korktum ya acaba açılır mi falan diye..kaşınması kan akışı olduğu için olur derler sıkıntılı bir durum olduğunu sanmıyorum
Çok doğru yazmışsın aynısını ben yaşadım herkes aynı şeyi yazınca korkmuştum ve dr bunların gayet normal olduğunu Hamilelilerin %80 ağrı Yaşar ve bunun nedeni genellik belirsizdir dedi erken Doğum gibi bir durum söz konusu değildir mesela aşırı bir kasık ağrısı doğrulamayacak kadar ağrı varsa ve aralıksız artıyorsa ağrı kasılma dinlenince geçmiyor saatlerce devam ediyorsa kan su vs geliyorsa direkt acile gel demişti öyle rahatlamıştım sürekli kasık ağrısı var Arada geçiyor yine başlıyor ama aşırı değil inceden inceden kasılma yürürken oluyor genelde inş hiç birimizin erken Doğum gibi bir durumu söz konusu olmaz hepimiz sağlıkla zamanı geldiğinde doğururuzKarnım sertleşiyor erken doğum riskim var diye birbirinizi korkutmayın zira ben geçen hafta bunun acısını çok fena yaşadım... Bir kaç günüm yoğun stresli geçmişti sonra karnım birden taş gibi hareket etmemi zorlaştırdı buarada bebeğin hareketliliği de aynen devam ediyor bende tedirgin oldum evim yakın diye devlet hastanesinin aciline gittim haftasonuydu akşam saatlerinde gerizekalı pislik doktor bana paldır küldür vajinal muayene yaptı ve çok sertti hareketleri mafetti beni oturamadım bir süre sonra nst ye bağladı sancı yok en son ultrasonla baktı hiçbir muayenede bir şey yok ordan erken doğum riskin var dedi yatış vericem dedi neye göre erken doğum dedim anlattı bu iki kemik var hafif aralıkmış vs imzamı atıp nasıl çıkacağımı bilemedim hep gittiğim hastaneye gittim kendi doktorum yok başka oldukça yaşlı kadın bir doktor var sadece ultrasonla kontrol etti bebeğim maşallah kıpır kıpır erken doğum söz konusu bile değil elleriyle Türk filmlerindeki ebe gibi karnımı muayene etti magnezyum verdi bebeğin hareketinden yaşadığım stresten büyüyen karnından dolayı olabilirmiş pazartesi kendi doktoruma gittim bana ultrasonda hangi kemiklerin açılacağını anlattı rahim boynumu ölçtü hiç bir belirti yok bana yaşattıkları travma ve üzüntü yanıma kar kaldı bebek o sırada bile kafası aşağı döndü sonra ayakları geldi rahme kendini bunlarla korkutma adet ağrısı gibi dinlenince geçmeyen dinlenince geçmeyen kasılmaların olduğunda gel dedi bu arada kan idrar bütün tahlilleride yaptık enfeksiyonda yoktu demem o ki biraz karnım kasıldı bi yerde toplandı falan bunlar çok normaldinlenin ve kafanızı oraya vermeyin geçiyor
Benim anlamadığım doktor bana direkt 75 yapmamı söyledi dikkat ettim burda bir çoğu 50 ilk yapıp ona göre yüksek doz almış hey allahım ben nasıl içecem diye düşünmekten tam bir haftadır erteliyorum dr gitmeyi senin sınırın az üstü çıkmış emin olmak için yaptırıyordur bazen strese bağlıda şeker yükselir bunu öğrenmeye çalışıyor dr bence yaptır onu da ona göre tedavi verir50 gr yukleme testinde 150 cikti sekerim.75 lik yaptirmami soyledi dr .yuksek cikip 75 lik yaptıran varmi
Maalesef sıkıntılıyız kuzum, kredi, kira haricinde de bu ay eksi 2 binlerdeyiz maalesef. Çünkü telefonum bozuldu 1500 e bi telefon araba kaza masrafı da oldu 1000 lira. Bir de kaynanama destek oluyoruz o da dengesiz bir harcama yapmış geçen ay kredi kartını ödeyemedik tam. Yani benim durumlar karışık ve hoş olmayan durumlar maalesef.Maddi olarak bir sikintin yoksa bence de rapor al .ben 37e kadaar calismak zorundayim ev aldik borclandik. Esimin aldigi maas malesef evin kredisine ancak yetiyor. Mecburen calismak zorundayim
Ben basindan beri cok yogun hissetmiyorum sadece bir kac gun kuvvetliydi gene sessizlesti. Daha 24.haftam yeni bitti yeri daralmamistir diye dusunuyorum. Hic kipir kipir olmayacak sanirimAnneyiz en ufak birşeyde tedirgin oluyoruz benim kızımda nasıl hareket ediyordu sonra ertesi gün durdu çok sakinleşti üç gün öyle devam etti sakinliği çok az belli belirsiz etti ama dün formuna döndü dönem dönem oluyor galiba seni anlıyorum sikma canını birde büyüdükçe yerleri daraliyor diyorlar ben daha çok kayma şeklinde hissetmeyede basladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?