- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #23.941
canım zararlı olan şeyleri yemiyorum tabii ki. faydalı olan şeylere de dikkat etmeye çalışıyorum. ben elimden geleni yapayım da gerisi takdiri ilahi :)Sen baya baya her yediğine çok dikkat ediyosun. Sakınan göze çöp batar derler. Rahat olsana biraz.
Zararlı şeyleri yeme tabi de günde bir muz fazlası falan çok da bişey olacağını sanmiyorum:)canım zararlı olan şeyleri yemiyorum tabii ki. faydalı olan şeylere de dikkat etmeye çalışıyorum. ben elimden geleni yapayım da gerisi takdiri ilahi :)
Singer canım benimki350 de cokmus cnm ya ben bi de yapamazsam oyle kenarda bekler.daha uygun bulursam alirim singermiydi aenin aldigin.cok kaliteli bisey istemiyorum ben ne olur ne olmaz
Ruhum_mavi
Yok iste beni de tedirgin eden sey su: buradaki unideki prof dedi serklaj yapamam bu saatten sonra dikis daha riskli olur dedi. Diger beni sevk eden doktoru ariyorum o da diyor ama yapmasa da cok riskli. Kafam allak bullak. Ama nette de serklaj 15 16.haftalarda yapilmasi dogru yaziir. Ilerde yapilmasi sorun cikariyormus. Yani yapmicakmis sonuc itibariyle. Sag olsun beni sevk eden doktor fark etti de ilac tedavisi filan baslandi. erken dogum riakine karsi bebegin cigerlerini guclendirici igneler yapildi. iste ama suan bu 2 doktor da benm ilk defa gordgum doktorlar. Insan bir garip oluyor. Eski doktorumun oldgu hastanede yeni dogan unitesi vatdi simdikinde yok. Erken dogum olursa da bana en cok o lazim. Iste napacam onu bile bilmiyorum. Beni sevk eden doktorla mi devam edeyim yoksa eski hastanemdeki herhangi bir doktora mi gdeyim hala karar veremedim. 25.haftada ortada kalmis gbi.
meyveler aşırı oranda şeker içeriyor. Ve şekerim sınırda çıktı. Şeker de gebelikte çok tehlikeli. Dikkat etmek gerek diye düşünüyorum :)Zararlı şeyleri yeme tabi de günde bir muz fazlası falan çok da bişey olacağını sanmiyorum:)
Ya ama beslenme cidden çok önemli ben ilk çocuğum annem bende çok dikkat etmiş beslenmesine. Kardeşimde hiç etmemiş normal devam etmiş yemesine içmesine gelişim olarak dağlar var aramızda :) hatta annemde haksızlık yaptığını düşünüyor :)) kardeşimde problem yok tabi ama ben avantaj sağlamış oldum çoğu şeyde özellikle boy konusu kemik yapısı dişlerimizin dayanıklılığı vs.Zararlı şeyleri yeme tabi de günde bir muz fazlası falan çok da bişey olacağını sanmiyorum:)
Evet evet etmeli bencede nasıl bebek doğunca ek gıdaya başlayınca dikkat ediliyor aynısı hatta belki daha önemli şuan gelişimi açısından :)meyveler aşırı oranda şeker içeriyor. Ve şekerim sınırda çıktı. Şeker de gebelikte çok tehlikeli. Dikkat etmek gerek diye düşünüyorum :)
canım valla elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum. Kilolu olmasa da sağlıklı olsun yeter bebeğim. Ben de yıllardır yiyip yiyip kilo almayan bir yapıya sahibim, kızım da öyle olacak galiba :)Evet evet etmeli bencede nasıl bebek doğunca ek gıdaya başlayınca dikkat ediliyor aynısı hatta belki daha önemli şuan gelişimi açısından :)
Önemli tabiki ama bu şekilde olmayan da var tabi:)Ya ama beslenme cidden çok önemli ben ilk çocuğum annem bende çok dikkat etmiş beslenmesine. Kardeşimde hiç etmemiş normal devam etmiş yemesine içmesine gelişim olarak dağlar var aramızda :) hatta annemde haksızlık yaptığını düşünüyor :)) kardeşimde problem yok tabi ama ben avantaj sağlamış oldum çoğu şeyde özellikle boy konusu kemik yapısı dişlerimizin dayanıklılığı vs.
Canım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canımAmin inşallah ben ilaçta kullanmıyorum ama sanki tam vajinamın üzerini tekmeliyor ısrarla olmazsa bende gideyim bari yarın doktor çıkışı banada sonucu yaz canım çok rahatsızım bu durumdan normalse kafama bari takmayayım
Canım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canım
Sabah sabah sinirlerimi bozdu adam saglık bakanlıgına şikayet edicem yapmak zorundaydı tahlillerimi ne dediysem susturamadım adamı hemşirede diger hastayı çagırmak için kapıyı açmıştı rezil etti salak adam koridorda ki herkez bana bakıyodu bidaha da gitmem zaten kendi doktorumda yaptırıcam mecbur fazla masraf olmasın dedim tahlile vercegm paraya ogluma birşey alırım diye düşündüm ama nafileNe kadar fenalar ya benım doktorum olmasanda doktorsun sonucta ve ilgilenmek muane etmek zorundasın . Bu kadar zor olmamalı gerçekten herkesin güzel güzel işini yapması . Kan idrar tahlilinde de ısrarcı olsaydın yapmak zorunda . Benım doktorum da tahlılleri devlette yaptırıp getir diyor bosuna masrsf olmasın diye
Bu nedemek ya keşke şikayetçi olsaydın ondan izin mi alıcaz bende tahlillerimi devletten yaptırıyorum hatta normalde çıktı vermiyorlar özele vericem diyorum gerizekalı aptallar canımızın burnumunzda olduğu yetmiyor gibi birde böyle egoistlwrle uğraşıyoruz sanki sürekli devlete gitsek tanıyorlarda sen benim hastamsın diyeCanım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canım
canım çok sinir bir durum gerçekten. Sıkma canını. Aile hekimine gitmeyi denesene. Hem onlar senin takibini yapmak zorunda. Ben bütün tahlil tetkiklerimi aile hekimime yaptırıyorum.Sabah sabah sinirlerimi bozdu adam saglık bakanlıgına şikayet edicem yapmak zorundaydı tahlillerimi ne dediysem susturamadım adamı hemşirede diger hastayı çagırmak için kapıyı açmıştı rezil etti salak adam koridorda ki herkez bana bakıyodu bidaha da gitmem zaten kendi doktorumda yaptırıcam mecbur fazla masraf olmasın dedim tahlile vercegm paraya ogluma birşey alırım diye düşündüm ama nafile
Çok şaşırdım canım niye öyle yaptılar ki ben devlet hastanesinede, üniversite hastanesine de gidip elimde doktorun notuyla bütün kan tahlillerimi yaptırıyordum.doktorum özelde hastaneye bağlı çalışmıyordu.hatta doktorun biri doktoruna benden çok selam söyle demişti :)Canım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canım
Bazen diyorum ki bazı doktorlar boşuna dayak yemiyor okurken sinir oldumSabah sabah sinirlerimi bozdu adam saglık bakanlıgına şikayet edicem yapmak zorundaydı tahlillerimi ne dediysem susturamadım adamı hemşirede diger hastayı çagırmak için kapıyı açmıştı rezil etti salak adam koridorda ki herkez bana bakıyodu bidaha da gitmem zaten kendi doktorumda yaptırıcam mecbur fazla masraf olmasın dedim tahlile vercegm paraya ogluma birşey alırım diye düşündüm ama nafile
Canım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canım
Cins bir dra denk gelmiş olmalısın, keşke hem özele hem devlete arada gitseydin sorun yapıyor bazı drlar.Aile hekimine git bari tahlillerin yapılsın kafan rahat eder,geçmiş olsun canım herşey yolundadır inşallah...Canım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canım
Canım aynı durumda olan ablam var. 25.haftada 24mm ölçüldü. 28de 18mm e kadar düştü. Ciğer geliştirici iğne yapıldı bir süre hastanede yattı ama bir kaç gün. Tokoliz yöntemleri uygulandi(proluton depot iğne, magnezyum yüklemesi, nidicart) sancı oluşumu engellendi. Sürekli yatıyor sadce tuvalete kalkıyor eşi ve kayınvalidesi bakıyor ona. Şuan 35+3 en son 20mm olmuştu rahim ağzı. Gün-de 4 nidicard kullanıyordu şuan bıraktı. Protestan kullanıyor sadce. Ben de hemen hemen aynı durumdayım. 5. Aydan beri günün %90ini yatarak geçiriyorum. Daha önce erken doğum yaptım.rahim ağzım 38 mm ama her an düşebilir bilemeyiz diyor doktorum. Protestan magnezyum ve nidicard kullanıyorum. Çalışıyordum rapor aldım. Bana da eşim ve kayinvalodem bakıyor. Haftaya ciğer geliştirici iğne yapacağız. Ben 40i göreceğimize inanıyorum. Yat dinlen kalkma. Üzülme canım kendini strese sokarsan bebeğin de hisseder. Ben hiç bilmeme rağmen örgüye başladım. Çok tatlı tulumlar patikler zıbınlar ördüm. Kitap oku müzik dinle bebeginle konuş ve bol dua tabiki.Kizlar ben de sizin gbi aralik annesiyim. Yani en azindan oyleydi(( 25.haftada kadin dogumcum baska yere gtti. Ben de daha gecen hafta ilk defa 26.haftamda baska doktora gorundum. Dun kontrolum vardi. Karindan ultrasonla rahim agzini tam goremedim alttan bakmam lazm dedi. Cok gerekli olabilir deyince tamm dedim. Baktiktan sonra iyi ki bakmisiz rahim kisaligin var dedi. 20 mm olctu.Hemen universite hastanesine acil olarak gonderdi ( bugun unide baska proftan randevu aldim. O da dedi evet ben 25 mm olctum ama erken dogum riskin var dedi. Serklaj icin de ileri bir hafta yapamam risk artar dedi. Yatis yapti hemen ilac serum igne yapiliyor. Sabahtan beri agliyorum. Aranizda boyle bir sey yasayan var mi. Bilen var mi ( cok kotuyumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?