2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Coalina
Cok tesekkur ederim oncelikle. Ya ben de oyle dusunuyorum daha onceden nasil fark edilmedi. Eski doktorum bana hic muayenelerde rahim agzi uzunlugu ile ilgili bilgi vermezdi. Ben de hep demek ki iyi goruyor ki bir sey demiyor saniyordum. Bir de daha dogrusu bu kadar ondmli bir sey oldgunu bilmiyordum. Simdi bu yeni doktora ilk kez gecen hafta gttim dun de iste kontroldeyken apar topar gonderdi beni il merkezinde uni hastanesine. Yani inan ben de daha noldugunu anlamadim bile hicbir sıkıntım yok sanarken birden bebegimi kaybedebilecegim dusuncesi 2 gun icinde olusunca sok gecirdim. Bu zamana kadar riskli bir hamileligim oldgunu bile bilmiyorum.

canım zararlı olan şeyleri yemiyorum tabii ki. faydalı olan şeylere de dikkat etmeye çalışıyorum. ben elimden geleni yapayım da gerisi takdiri ilahi :)
Zararlı şeyleri yeme tabi de günde bir muz fazlası falan çok da bişey olacağını sanmiyorum:)

Benim doktorum yapıyor sizin haftalarda bile yapmış serklajla normal dogum yapan hastaları vardı

Zararlı şeyleri yeme tabi de günde bir muz fazlası falan çok da bişey olacağını sanmiyorum:)
Ya ama beslenme cidden çok önemli ben ilk çocuğum annem bende çok dikkat etmiş beslenmesine. Kardeşimde hiç etmemiş normal devam etmiş yemesine içmesine gelişim olarak dağlar var aramızda :) hatta annemde haksızlık yaptığını düşünüyor :)) kardeşimde problem yok tabi ama ben avantaj sağlamış oldum çoğu şeyde özellikle boy konusu kemik yapısı dişlerimizin dayanıklılığı vs.

meyveler aşırı oranda şeker içeriyor. Ve şekerim sınırda çıktı. Şeker de gebelikte çok tehlikeli. Dikkat etmek gerek diye düşünüyorum :)
Evet evet etmeli bencede nasıl bebek doğunca ek gıdaya başlayınca dikkat ediliyor aynısı hatta belki daha önemli şuan gelişimi açısından :)

Evet evet etmeli bencede nasıl bebek doğunca ek gıdaya başlayınca dikkat ediliyor aynısı hatta belki daha önemli şuan gelişimi açısından :)
canım valla elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum. Kilolu olmasa da sağlıklı olsun yeter bebeğim. Ben de yıllardır yiyip yiyip kilo almayan bir yapıya sahibim, kızım da öyle olacak galiba :)

Reactions: 114
Önemli tabiki ama bu şekilde olmayan da var tabi:)

Canım gittim bugun devlete keşke gitmesydim doktor kızdı gönderdi ben senin doktorun degilim bana niye geliyosun kendi doktoruna gitsene dedi kan idrar tahlili yapar diye düşündüm belki kasık agrım enfeksiyondandır diye düşünmüştüm ama doktor ben sana niye idarr kan tahlili yaptırıyım diyo sinirlerimi bozdu benm doktor randevumu daha var diye devlete gidiyim dedim ama daha da gitmem özelde kan idrr tahlili ücretli devlet yapsın dedim ama yapmadılar ultrasonla baktı laf saya saya bebegin ayagı aşagıda oldugu için öyle hissediyomuşm canım

Ne kadar fenalar ya benım doktorum olmasanda doktorsun sonucta ve ilgilenmek muane etmek zorundasın . Bu kadar zor olmamalı gerçekten herkesin güzel güzel işini yapması . Kan idrar tahlilinde de ısrarcı olsaydın yapmak zorunda . Benım doktorum da tahlılleri devlette yaptırıp getir diyor bosuna masrsf olmasın diye

Sabah sabah sinirlerimi bozdu adam saglık bakanlıgına şikayet edicem yapmak zorundaydı tahlillerimi ne dediysem susturamadım adamı hemşirede diger hastayı çagırmak için kapıyı açmıştı rezil etti salak adam koridorda ki herkez bana bakıyodu bidaha da gitmem zaten kendi doktorumda yaptırıcam mecbur fazla masraf olmasın dedim tahlile vercegm paraya ogluma birşey alırım diye düşündüm ama nafile

Bu nedemek ya keşke şikayetçi olsaydın ondan izin mi alıcaz bende tahlillerimi devletten yaptırıyorum hatta normalde çıktı vermiyorlar özele vericem diyorum gerizekalı aptallar canımızın burnumunzda olduğu yetmiyor gibi birde böyle egoistlwrle uğraşıyoruz sanki sürekli devlete gitsek tanıyorlarda sen benim hastamsın diye

canım çok sinir bir durum gerçekten. Sıkma canını. Aile hekimine gitmeyi denesene. Hem onlar senin takibini yapmak zorunda. Ben bütün tahlil tetkiklerimi aile hekimime yaptırıyorum.

Çok şaşırdım canım niye öyle yaptılar ki ben devlet hastanesinede, üniversite hastanesine de gidip elimde doktorun notuyla bütün kan tahlillerimi yaptırıyordum.doktorum özelde hastaneye bağlı çalışmıyordu.hatta doktorun biri doktoruna benden çok selam söyle demişti :)
şimdi değiştirdim gerçi her resmi işte hastaneyle uğraşmak yorucu oluyordu.şimdi özel hastanedeki doktora gidiyorum.clexane raporumu da o çıkarıyor, işle ilgili raporları da o veriyor, reçeteli ilaç alıyorum daha iyi oldu.
yaptıkları çok yanlış yaa her doktora gidebiliriz, doktorun diye bir şey mi var saçmalık.

Bazen diyorum ki bazı doktorlar boşuna dayak yemiyor okurken sinir oldum İnsanlar sanki keyfinden gidiyor

Aynu şeyi bende yaşadım bu devletin doktorları 5 para etmez herkes için dmeiyorum ama bize insan degilmişiz gibi davranıyolar. Beni odadan kovdu eşim girdi kavga etti de öyle verebildim tahlilleri. Ben kendi hastasıymış gibi davranıyor aklı sıra benim düzenli gittigim doktorum var sadece kan ve idrar tahlillerime baktırmak istiyorum dedim sanki canını istedik oturdugı yerde yanında sekreterin var çok mu zor anlamıyorum

Cins bir dra denk gelmiş olmalısın, keşke hem özele hem devlete arada gitseydin sorun yapıyor bazı drlar.Aile hekimine git bari tahlillerin yapılsın kafan rahat eder,geçmiş olsun canım herşey yolundadır inşallah...

Canım aynı durumda olan ablam var. 25.haftada 24mm ölçüldü. 28de 18mm e kadar düştü. Ciğer geliştirici iğne yapıldı bir süre hastanede yattı ama bir kaç gün. Tokoliz yöntemleri uygulandi(proluton depot iğne, magnezyum yüklemesi, nidicart) sancı oluşumu engellendi. Sürekli yatıyor sadce tuvalete kalkıyor eşi ve kayınvalidesi bakıyor ona. Şuan 35+3 en son 20mm olmuştu rahim ağzı. Gün-de 4 nidicard kullanıyordu şuan bıraktı. Protestan kullanıyor sadce. Ben de hemen hemen aynı durumdayım. 5. Aydan beri günün %90ini yatarak geçiriyorum. Daha önce erken doğum yaptım.rahim ağzım 38 mm ama her an düşebilir bilemeyiz diyor doktorum. Protestan magnezyum ve nidicard kullanıyorum. Çalışıyordum rapor aldım. Bana da eşim ve kayinvalodem bakıyor. Haftaya ciğer geliştirici iğne yapacağız. Ben 40i göreceğimize inanıyorum. Yat dinlen kalkma. Üzülme canım kendini strese sokarsan bebeğin de hisseder. Ben hiç bilmeme rağmen örgüye başladım. Çok tatlı tulumlar patikler zıbınlar ördüm. Kitap oku müzik dinle bebeginle konuş ve bol dua tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…