2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Biraz rahat ol tatlım herşey hallolur. Bebek zaten ilk zamanlar yastık kullanmayacak. Elde yikama bezle uğraşamazsın.bez olarak ben de sleepy düşünüyordum ama losyon var diyosun şaşırdım Goon u da çok övüyorlar hem fiyatı uygun sonucta japon marka çin değil. Benim de aileler dışında hastaneye gelen olmaz pek. Yine de kapı süsü ,cikolata, hediyelik hazirladim 30 tane. Aileye gelen ese dosta diye. Aileler de zaten doğum öncesinden gelecek yatili. Eve gelen misafirim için de yiyecek ikramlik birşeyler hazır edicem.
Bulantılarına gelince, canim bende de ilk aylarda değil 6. Ayda başlamıştı. Bilançoya eşlik eden kusmalar baş dönmeleri de vardı. Doktora gittim acillik de oldum. En büyük sebep stres! Her gelen kismetiyle gelir bunu unutma ve herşey hallolur sen şimdiden stres yapma karşındakini düşün onun melek yüzünü düşün gülüşünü kokusunu hayal et. Öyle böyle bir şekilde büyüyecek o bebek. Sen güçlü ve sağlıklı stressiz ol ki ona yetebil. Sınavı da kpss yi de bir kenara bırak şimdilik. Geçim derdini de düşünme aslan gibi babası var ailem var de. Sinava Daha cook zamanın var. Tek önceliğin bebeğin.
Bulantıda diğer sebepler; yağlı yemek yeme. Meyve de çok ve iyice yıkamadan hatta kabuklu tüketme. Az su iciyorsan, vitamin mineral eksikliğin varsa, sicak hava,tansiyon,oksijen ve egzersiz eksikligi ,bebeğe yaşattığın stres. Hepsi sebep.
Ilaç kullanmak istemiyorsan doğal yöntemlere yönel. Bunlar;
Suyu artır , limon zencefil tüket, kötü hissettiğinde ayran iç iyi geliyor, yürüyüş yapmaya çalış,sıcaklarda çıkma,temiz hava al,çok yorulma,arada ayaklarını havaya dik yastık koy , yağlı yeme, kimyasallardan parfüm temizlik malzemesi vs uzak kal, vitamin takviyen varsa düzenli al, veeee stresten uzak dur. Sana iyi gelen şeyleri yap, müzik dinle,bebeğini konuş, hayal kur, dua et.ne iyi geliyorsa...

hele h&m e bi giriyorum içim gidiyor orda dediğin gibi hemen buyuyorlar çok almakta israf zaten. O instamomlar ah ahh
Ahhh o h&m. Geçen hafta ordaydım. Tulum aldım. 3 al 2 öde kampanyası var bilgin olsun. Sen yine tecrubelisin neyin kullanışlı ve lazım olacağını biliyosundur.
Sana sorayim; emzirme sütyeni yada atleti lazım oluyor mu canim almalı miyim illaki?

aynen o instamomlara sinir oluyorum
mukemmelliyetciligi oynuyorlar hersey parayla tabi ;-) bi cogunun dadisi falan vardir zaten kesin
Tek dertleri sunum ve fotolarda büyülü gözükmek. O bebek hiç mi sıçmıyor,hiç mi kusmuyor,hicmi süt yada nama lekesi olmuyor, salyası akmıyor? hiç mi uykusuz kalmıyorlar da o saçlar makyajlar hep yapılı, kıyafetler son moda? Hayatları hep mi kusursuz sorunsuz? Ayy bunları geçtim ben daha doğru dürüst hamile fotosu koyamıyorum nazar değer diye. Koysam da annem kaldirtiyor. 2 elbiseyle geçirdim hamileliğimi. Saçımı boyamıyor parfüm bile sıkmıyorum. Oje, makyaj zinharrr

Saglık ocagıma düzenli gidiyorum canım ilaç takibimi doktorum kendisi yapıyor saglık ocagının verdiklerini doktorum onaylamadn içmiyorum idrar tahlilide yapmıyor saglık ocagı
Canım benim sağlık ocağı idrar tahlili yapıyor. Ben hamileliğin başından beri 3 kere falan yaptırdım sanırım hem kan hem idrar 4 bile olabilir. Sen bi sor yinede biri yapıyorsa hepsi yapar bence verilen hizmet standard diye düşünüyorum.

gözün aydın canım sağlığı yerinde şükür

evet canım sanırım bizde alırız bir hediye

İkinci çocuğunu doğuracak olanlar ilk çocuğunuzu doğumda hastaneye götürecek misiniz?
ben de onu düşünüyorum hemen görsün istiyorum ama acaba doğru olur mu diye de düşünüyorum ..benim büyük ihtimal planlı sezaryen olur çünkü ilk doğum sezaryen o yüzden sıkıntı olmaz herhalde diyorum ama çocuğun psikolojisi ve kardeşe yaklaşımı acısı dan da iyi düşünmek lazım

Kızlar pazartesi annem merdivende düştü ayağı kırıldı. Yemekleri ben yapıyorum ama temizliğe düne kadar hiç girişmemiştim. Dün önce kendi evimi temizledim sonra annemin biriken bulaşıklarıydı akşam yemeğiydi derken aşırı yoruldum. Kendi evime döndüğümde geceyarısı olmuştu. Sabaha kadar ağrıdan acıdan uyuyamadım hep inledim ağladım. Öğleye kadar hala ağrı geçmeyince eşimi çağırdım.
İlk özel hastaneye gittik. Doktor ameliyattaymış, sekreteri beklemeyi kabul ediyosan bekle daha randevulu hastalarımız var dedi. İcapçı doktora da görünebilirsin dedi.
Devlete gidelim dedim demez olaydım. Girmemizle vajinal muayene yapılacak kabul ediyo musun dediler. Zaten eşim zararlı mı neden bu konuda uyarıyosunuz dediğinde sen anlamıyosun dışarıda bekle diye bildiğin kovdular. Alttan açıklığa ve rahim ağzı ölçüsüne bakıp nst ye bağladı. Bir sorun yok sadece bebeğin kafası biraz aşağıda baskı yapmıştır diyip yolladı.
Ne bileyim ben de o iç rahatlığıyla hastaneden çıkıp pazara falan uğradım eve geldim yemek yaptım aklıma hiç kötü bişey gelmedi.
Tuvalete gittiğimde 5-6 cm büyüklüğünde kocaman kahverengi bi leke vardı peçeteyle kontrol ettim böyle pütür pütür kanlı minik parçalar geldi. Ağlamaya başladım annemi çağırdım eşim işten geldi.
İlk gittiğimiz özel hastaneye yeniden gittik. Doktor yine ameliyattaymış ebe nst ye bağladı. Sonucu doktora götürdü. Sorun yok kahverengi kanama normal , cinsel ilişki yasak, istirahat et dinlen yarın sabah doktora muayeneye gel dedi. Şimdi eve geldik hala o kahve rengi akıntı devam ediyor.
Böyle bişey yaşayan var mı? Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki. Devlet de özel de başından savdı sanki. Eşim bir şey sorduğunda bile bildiğin ağzına tıkıyorlar. Korkuyorum ihmalkarlıklarının acısını bebğimi kaybederek ödemekten

Geçmiş olsun canım nst de sancı çıkmadıysa çok korkma kendini çok yormuşsun demek ki. Ama progestan falan yazmadılar mı? Benim de geçenlerde ağlayacak derecede acılı ağrım olmuştu dinlenince geçmişti ama progestan kullanmaya başlamıştım ben 3 gündür o zaman. kendi doktorun yok mu bu arada sürekli gittiğin?

Canim 16.haftada benimde kahverengi kanama olmustu. Doktorum kirmizi olmadigi surece korkma rahimdeki onceki kurumus kanlar dokuluyor demisti.

Ama ben ozamandan beri progestan ve proluton igne vurunuyorum. Vee raporluyum evde dinleniyorum cok az hareket ediyorum.yorulmam fazla ayakta durmam yasak. Sen de dikkat et bu ilaclari mutlaka almalisin.

Hiçbir şey yazmadılar.
Devletle başladık ilk aylar sonra özele devam ettik onu da tavırları yüzünden bıraktık.
4. ayda tam dedim doktorumu buldum o da emekliye ayrıldı.
Son iki muayenemi olduğum doktorun takibi çok kötüydü ne tansiyon ne kilo hiçbir şeye bakmadı.
Sorduğumdaysa nasıl olsa aile hekimin bakıyordur dedi
Yani anlayacağınız ortada kaldım. 7. ayımız doluyor ve hala doktorum yok.

İnşallah benimki de kurumuş kandır canım ya. Bir de çatı muayenesinden sonra lekelenme kanama olurmuş. Vajinal muayene çatı muayenesi mi ki? İzmirde hala düzgün bir doktor bulamadım. Pazartesi de üniversite başlıyor. Ders seçimlerimi de yaptım. Bu sene de kalırsam 2 yılım çöpe gitmiş olacak.

Canim ilk gebeligimde 37 hafta boyunca kullandim zofrani. Haaaa bende az ise yaradi sayilir. Zofran icmedigim gun 3 öğün ictigim gun 2 öğün kusuyordum. Bi zarari olmadi sukur. Sen de kafana takma olsa bi bi zarari vermez doktorlar

Kızlar Eylül annelerini okudum bi bakıyım dedim hepsi emzirme mücadelesi veriyor göğüs ucu yarasınada kantaron yağı almışlar bizlerde son haftalarda bu yağı alalım ayrıca kantaron yağını silmeden de emzirebiliyormuşuz ve her bebeğin bezi değiştiğinde bu yağ ile yağlayınca pişikten koruyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…