- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #24.121
Aynen oyle canim zarari yok faydasi var. Saglikla alalim kucaklarimiza insallah.Sağol canım çok şükür zararı Yok devam et boşver riske atma sağlıkla alırız kucağımıza inşallah
Tabiki önce büyük çocuk önemli daha farkında herşeyin gelenleri tembihlemeyi düşünüyorum bende önce oglla ilgilensinler sonra bebeğe baskınlar diyeBende şuan öyle anlatıyorum ağlayınca güldürürsün beşiğini sallarsın oyuncak oynatırsın diye karnımı sevdiriyorum konuşturuyorum ama doğduğunda önce oğlumun psikolojisini gözetleyeceğim şimdi hastaneye eve gelen herkes önce bebeği sevip odaklanacak benim oğlum bunu kabul edecek yaşta değil kenardan yalandan sevilmesine izin vermicem nezaman kardeşinin varlığını evde kabul etti ve bizimle paylaşmaya hazır ondan sonra bebeği alır severim genelde onunla beraber sevicem zaten hadi gel acıkmış emziriyim altını değiştirelim uyutalım gibi ama onun yanında bebeğe aşırı sevgi vermeyi düşünmüyorum
Sanırım Altan olacak daha farklısını bulamadım ben Kuran’da geçen isim koymak istemedim yeni isimleri sevmiyorum Bora’lar Alpler falan çok demode olmadan ağız dolduran bir isim istedimKizlar isimleri kesinlestirmissinizdir artik sanirim :)
Bizimkisi "Barış" olacak insaallah. Sizlerinkiler neler
Bende yaramaz olduklarını duydumBiz Aras a karar vermiştik, tek isim. bugün okuldan arkadaşım Aras isimlilerin aşırı yaramaz olduğunu söyledi sınıfta, ikinci bi isim eklesem diyorum. Aras ı da cinsiyetini öğrendiğimizden beri diyoruz sesleniyorum hep. Bakalım yanına seçer miyiz isim babasına demedim henüz :))
Çok fena kokuyor yıkasan bile zar zor çıkıyor o yağ bebek emermiki ben olsam emmem :)Kızlar Eylül annelerini okudum bi bakıyım dedim hepsi emzirme mücadelesi veriyor göğüs ucu yarasınada kantaron yağı almışlar bizlerde son haftalarda bu yağı alalım ayrıca kantaron yağını silmeden de emzirebiliyormuşuz ve her bebeğin bezi değiştiğinde bu yağ ile yağlayınca pişikten koruyormuş
Eşime söyledim de bizimki yaramaz olmaz dediBende yaramaz olduklarını duydum
Hahahhh :))) Yusuf’larda sakin olur ya dengelenir belki :)) yani yetiştirme genler vs önemli tabi ama bende isim takip ediyorum hep hareketliler oldukça hayırlısı olsun güzel isim zahide yetişte Aras koyduEşime söyledim de bizimki yaramaz olmaz dediKulağına ezanla Yusuf Aras okutmak istiyorum ordan biraz akıllı olur mu acaba
Ebe önce elle muayene etti sonra alttan yine cihazla o da yetmedi herhalde normal karnımdan baktı bi kez de.Vajinal elle yapilan cati muayenesi diye duymustum lekelenme oyuzden de olabilir. Ultrason cihazi kullandilarsa o jinekolojik muayene oluyor ekranda sende goruyorsun zaten lekelenme olmuyor onda.
Bir iki gun dinlen canim gececektir insallah. Universite veya ise gitme gibi zorunluluklar disinda mutlaka dinlen.
Buarada bu doktorlar bizim iki canli oldugumuzun farkinda degiller. Hep mi kotu muamele hep mi acayip tavirlar anlamadim ya
Önce elle muayene etti canım çok yandı hatta. Ama nst ye 20 dk bağladı lekelenme falan yoktu o süre boyunca akşamına oldu. İnşallah canım çok korktum ben de.Çatı muayenesi doğuma yakın elle yapılıyor sana vajinal ultrason ile bakılmıştır. Belki alttan bakıldığı için lekelenmen olmuştur. Cinsel ilişkiden sonra da bu tarz lekelenmeler olabiliyor. Insallah bir daha yaşamazsın .
Yiğit talhaKizlar isimleri kesinlestirmissinizdir artik sanirim :)
Bizimkisi "Barış" olacak insaallah. Sizlerinkiler neler
Hangi şehirdesin burdaki kıxlardan fikir alsaydın keşke doktor konusunda.devamlı bi doktorunun olmaması çok kötü olmuş. Acil durumda özeller kendi hastası değilse doktorlar yüzüne bakmıyo. devlet zaten acil bi durumda kaldığında onlar müdahale edene kdar olan oluyo sen bir an önce bi doktor edin canımHiçbir şey yazmadılar.
Devletle başladık ilk aylar sonra özele devam ettik onu da tavırları yüzünden bıraktık.
4. ayda tam dedim doktorumu buldum o da emekliye ayrıldı.
Son iki muayenemi olduğum doktorun takibi çok kötüydü ne tansiyon ne kilo hiçbir şeye bakmadı.
Sorduğumdaysa nasıl olsa aile hekimin bakıyordur dedi
Yani anlayacağınız ortada kaldım. 7. ayımız doluyor ve hala doktorum yok.
Bence etkisi olur yusuflar gercekten cok uslu olur ayrica cokta yakisikli olur benim oglumun adida yusuf cok yakisiklidir yani goren herkes cok begeniyor rabbim nazarlardan korusunEşime söyledim de bizimki yaramaz olmaz dediKulağına ezanla Yusuf Aras okutmak istiyorum ordan biraz akıllı olur mu acaba
Önce elle muayene etti canım çok yandı hatta. Ama nst ye 20 dk bağladı lekelenme falan yoktu o süre boyunca akşamına oldu. İnşallah canım çok korktum ben de.
Anlamadım ki çatı muayenesinin ne olduğunu bile bilmiyordum. Ağrım olduğunu belirttim sancım yoktu ki.Elle muayene ettiği için kanaman olmuştur. Oglum da doguma yakin çatı muayenesi yapmisti doktor ayni sekilde cok az lekelenme olmustu doktor muayeneden sonra normal demişti. Cok erken degil mi çatı muayenesi için? Sancin var diye mi yaptilar?
tesekkur ederim cnm malesef herseyi denedim zaten ilac almama ragmen bulantim bitmiyor reflü de eklendigi icin bogazimdaki yumru da midemi bulandiriyor.surekli agzima biseyler atma ihtiyaci duyuyorum agzimdaki zehir gibi tat yuzunden de.hepsi ust uste gelince cekilmez hal aliyor.ilac kullanmak zorunda kaliyorum.Biraz rahat ol tatlım herşey hallolur. Bebek zaten ilk zamanlar yastık kullanmayacak. Elde yikama bezle uğraşamazsın.bez olarak ben de sleepy düşünüyordum ama losyon var diyosun şaşırdım Goon u da çok övüyorlar hem fiyatı uygun sonucta japon marka çin değil. Benim de aileler dışında hastaneye gelen olmaz pek. Yine de kapı süsü ,cikolata, hediyelik hazirladim 30 tane. Aileye gelen ese dosta diye. Aileler de zaten doğum öncesinden gelecek yatili. Eve gelen misafirim için de yiyecek ikramlik birşeyler hazır edicem.
Bulantılarına gelince, canim bende de ilk aylarda değil 6. Ayda başlamıştı. Bilançoya eşlik eden kusmalar baş dönmeleri de vardı. Doktora gittim acillik de oldum. En büyük sebep stres! Her gelen kismetiyle gelir bunu unutma ve herşey hallolur sen şimdiden stres yapma karşındakini düşün onun melek yüzünü düşün gülüşünü kokusunu hayal et. Öyle böyle bir şekilde büyüyecek o bebek. Sen güçlü ve sağlıklı stressiz ol ki ona yetebil. Sınavı da kpss yi de bir kenara bırak şimdilik. Geçim derdini de düşünme aslan gibi babası var ailem var de. Sinava Daha cook zamanın var. Tek önceliğin bebeğin.
Bulantıda diğer sebepler; yağlı yemek yeme. Meyve de çok ve iyice yıkamadan hatta kabuklu tüketme. Az su iciyorsan, vitamin mineral eksikliğin varsa, sicak hava,tansiyon,oksijen ve egzersiz eksikligi ,bebeğe yaşattığın stres. Hepsi sebep.
Ilaç kullanmak istemiyorsan doğal yöntemlere yönel. Bunlar;
Suyu artır , limon zencefil tüket, kötü hissettiğinde ayran iç iyi geliyor, yürüyüş yapmaya çalış,sıcaklarda çıkma,temiz hava al,çok yorulma,arada ayaklarını havaya dik yastık koy , yağlı yeme, kimyasallardan parfüm temizlik malzemesi vs uzak kal, vitamin takviyen varsa düzenli al, veeee stresten uzak dur. Sana iyi gelen şeyleri yap, müzik dinle,bebeğini konuş, hayal kur, dua et.ne iyi geliyorsa...
ben valla disari cikmaya korkuyorum hastane saglik ocagi haricinde mecbur kalmadikca disari cikmiyorum bulanti yuzundenTek dertleri sunum ve fotolarda büyülü gözükmek. O bebek hiç mi sıçmıyor,hiç mi kusmuyor,hicmi süt yada nama lekesi olmuyor, salyası akmıyor? hiç mi uykusuz kalmıyorlar da o saçlar makyajlar hep yapılı, kıyafetler son moda? Hayatları hep mi kusursuz sorunsuz? Ayy bunları geçtim ben daha doğru dürüst hamile fotosu koyamıyorum nazar değer diye. Koysam da annem kaldirtiyor. 2 elbiseyle geçirdim hamileliğimi. Saçımı boyamıyor parfüm bile sıkmıyorum. Oje, makyaj zinharrr
icimi rahatlattin cnm biyle ornekler okumak bi nebze rahatlatiyor.ben de yine de bi de baska hap deneyim istedim.dramamine ictim bugun.en azindan herkesin kullandigi bi ilac diye aldim doktorumuzda yazdi sagolsun.bazi doktorlar cok karsi cnm bazilari da bisey olmaz diyo o yuzden zaten cekimserim.bundan onceki doktor kullanma dedi mesela ama olmuyor.bende baska doktora yoneldim.bu doktorumuzda kaliciyiz artik.60 tane hastam var zoferi kullanan cok oldu bisey olmadi deyince ben de devam ediyorum.ama bugun degiatirdim iyi gelirse dramamineyle devam edicemCanim ilk gebeligimde 37 hafta boyunca kullandim zofrani. Haaaa bende az ise yaradi sayilir. Zofran icmedigim gun 3 öğün ictigim gun 2 öğün kusuyordum. Bi zarari olmadi sukur. Sen de kafana takma olsa bi bi zarari vermez doktorlar
baby me leke cikaricini bende alicam cnm fiyati nasildi indirim varmiBugun baby&me leke cikarici, konsantre temizleyici, bebek pamugu ve islak mendilini aldim.
Dolabini silip yavastan eşyalarını yıkamaya başlayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?