2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Selam kızlar, benim3-5 parça eksiğim kaldi onlarida tamamlayıp ekimde yıkama işlerine başlarım. Ateş ölçer olarak ne alıcam hala karar veremedim. Siz neler aldınız? Bide burun temizleme seyleri kesin almali miyiz? Yoksa doğumdan sonra mı?

amin insallah haklisin yas ilerleyincr daha zor bi de herkesin kardesi var benim niye yok demeler baslardi.bende tek cocukla kalmak istemem bence 2 cocuk ideal ama iste hamileligim kolay gecseydi dusunmezdim bile isterse 3 olsun.
bu seferki hamielligin kolay mi gecti cnm ilkiyle 2.bir olmuyi diyenler var.

ben de sleeppy dusunuyordum ama simdi goon denicem.heryerde de yok galiba ama ebebekte oluyo ordan alirim.
molfix canbebe de iyiymis ama fiyat olars goon daha uygun gekdi bana once uygun fiyatli denicem.memnun kamazsak molfixe geceriz falan

ben kulaktan olcum yapan ates olcer alicam cnm klasik ates olcerim var evde zaten ama bebekler durmaz onda bekle bekle.kukaktan olanlar daha iyi hemen olcuyo.weweell miydi neydi onu dusunuyorum ben.
burun temizleme seyini de alicam.kis bebekleri olcaklari icin kisin hadi hasta oldu diyelim hemen cikamam disari.herseyi hazir edicem.oksijenli su almayi bile dusunuyorum kenarda dursun diye insallah hasta olmazlar ama hasta olmayan burnu akmayan bebek de yokki.
ben de kasimda baslamayi dusunuyorum yikayip utuleyip kaldirmayi kombileri yakmaya baslarim kasimda ben. yikayip kurutmasi kolay olur.bi gunumu alir anca zaten.
ya bende duvarlari silicem.neyle siliyim.bebek dogmadan halilari da yikamaya versemmi yoksa gelen giden olcak annemler kaynanamlar falan e kirlencek 40 i bitincemi versem rahat rahat batacak hali zaten.bilemedim napsam.

ben de sleeppy dusunuyordum ama simdi goon denicem.heryerde de yok galiba ama ebebekte oluyo ordan alirim.
molfix canbebe de iyiymis ama fiyat olars goon daha uygun gekdi bana once uygun fiyatli denicem.memnun kamazsak molfixe geceriz falan
Anladım canım ben Molfix ve Prima arasında kararsız kaldım Molfix daha uygun bakacağım duruma göre karar verecegim

Biz kızımizin odasını boyadık Perşembe günü mobilyasi gelecek halıları yıkamaya gönderdim Ekim'de gelecekti adamlar ne zaman getirirse tül perde diktirecegim banyo eksiği olarak sadece kuvet seti kaldı mustela tercih ettim bez grubundanda sadece bezi eksik kaldı bende tüm eksikleri tamamlayip eve kadın çağırıp temizlik bitsin ondan sonra yıkama ütüleme işine başlayın diyorum ama kuzenim aldiklarini yıka düzenle diyor ama ben karar veremedim daha alışveriş işi bitmedi bence duvarları Arap sabunu veya su ebeveyni e baby ne genel temizlik ürünü ile silinebilir halıları bence doğumdan önce ver eğer kirlenirae herkes gittikten sonra sildirirsin ama bebiş gelmeden tertemiz olması daha iyi

Burun aspiratörünu kullanmayi ben hic beceremedim ama cok gerekli gibi söylüyorlar. Fizyolojik serum kullanmistim oğlum da. Burun aspiratörü yerine bunu kullansak olmaz mi? Bilen biri aydinlatabilir mi?

benim kizim da yazın paten diye tutturmustu 4.5 yaşında aldık alıştırma patenleri var ondan alabilirsiniz biz öyle aldık sürüyor da yani ..kızınızın beklediği bir hediye olursa daha mutlu olur
Ayyy benim kızım 14 kilo 4 yaşında gücü yetmez inan yoksa dediğin gibi alıştırma patenlerini gördüm ama mğmkün değil süremez:))

gule gule kullanin cnm insallah.ben bu seme oda yapmicam evim musait degil. tasinmayi istiyoruz seneye yazin o zmn yapicam insallah.o yuzden tek bi tane dolap alicam cok amacli.besigi arabasi biberonu emzigi giysileri kangurusu hazir.sirada emzirme banyo kremler gecelik takimi falan kaldi bayagi kaldi bizim.bu ay halledebilirsem sut pompasiyla ates olceri alicam.diger ay da artik dolap alirim ona yerlestiririm kiyafetleriyle ilgilenirim.el işlerimle ugrasirim.aralik basi da insallah Allah nasip ederse genel temizlik yaparim esim yardim eder.misafirlere ikramliklarla ugrasirim.aralarda tabi eksiklerimizi gideririz olabildigince.
halilarimi kimseye sildirememki cnm nen de bebekle silemem cok yorar.artik bakarim duruma gore o zmn.
arap sabunu iyi cikariyormu cnm el izi lekelerini falan

Amin canım sağol Allah hepimize güzele kgüzele kullanmayi nasip etsin bizim kendi evimiz olduğu için bir kerede yapalım hepsini dedik senin durumunda böyle davranmak mantıklı biz bebek arabası kanguru vs almadık doğumdan önce düşünmüyorum almayı bende daha kendime hicbirsey alamadım Arap sabunu baya iyi çıkarıyor eskiden annemlerin evini Arap sabunu ile siliyorduk canım

Oda yapacak olsam veya bu evde uzun sure oturacak olsam buyuten karyolalardan almak mantikli tabii. Alt degistirme yeri vs de oluyor çoğunda, kullanisli. Ama ilk 6 ay yanımda yatiracagim. Bu yuzden ya park yatak ya da tasinabilir tekerlekli anne yani besik alayim diyorum. Ama park yataklarin en kaliteli denileni bile dandik geldi gozume. Anne yani besiklerin 2 yasina kdr kullanilani bile varmis. Büyüyebilen karyola alsam bebek ona geçene kdr taşınacağım belki bosuna yuk olur dye dusundum.

Ben sonda istemedim takılmadı bundada istemicem
Aa ilk defa duydum sezeryanda sonda takılmadıgını ben 2 bucuk saat ameliyathane de kalmşm çıkınca da baya bi kalkamadm yerimdem 2 torba idrar boşalttılar takılması imkansızdı yani kalkamazdım yerimdem birde yarım saatte bir gelip karnıma bastırdılar rahimde pıhtı kalmasın diye sürekli kanamayı kontrol ettiler

Bende kulaktan ölçer almak istiyorum ama marka konusunda fikrim yok işte. Bakicam dediğin markaya. Duvar silme konusunda fikrim malesef yok. Pek anlamam temizlik işlerinden Bizde bu yaz başında taşındık hamile olduğumu öğrenince hemen taşındık aradan cikti. Boş bir odam var orası bebek odası olacak ama oda takımı falan almadım. 3 yasindan sonra alırım sanırım. Anne yanı beşik aldım ilk 6 ay için. Odasınada ikeadan beşik alırım bizi 2-3 yıl idare eder. Evde 2 kapılı bir dolabim vardı boş duran kulplarini değiştirdim. Bide ikeadan sifonyer gibi oyuncak dolabı aldim. Benim küvet aynı zamanda alt acma olarakda kullanılıyor oda odasında durur bi süre. Odası şimdilik bu kadar.

Bunda 5 ay kustum. Su an cok kötüyüm reflü tavan yapti. Karnim tas gibi. Ama tum bunlara ragmen ayaktayim daha iyiyim ilkine gore. İlk oglumda paso hastanede serum takiliyordu hergun kus hergun kus dayanamiyordum serum takiyorlardi iki gune bir

Valla ben bugun verdim halilari. Storlari da yikattim evi de bi ssilip süpürdüler. Koltuklari da yikattim. Ohhhh mis gibi oldu valla derdinden kurtuldum. Aralik 18inde dogum ama bence aralik aralik alirlar sezeryan icin 39u bekleyebilirim daha da beklemem dedi drum. Eeee ne zaman yikatip temizletecegim ben o zaman evi haliyi esyalari. Kasimda soguk olur buralar. Temizlettim kurtuldum. En azından o cikti aradan. Daha bebise kiyafet alacağım kendime pijama takimi falan alacagim bi yandan da calisiyorum ctesi dahil. Bi pazardan pazara kac haftam kaldi yyavas yavas yapayim diyorum
Ayyyy ne cok konustum cenem düştü

Iyi yapmışsın bencede daha var diye diye zaman kalmıyor sonra. Biz haziranda taşındık hali koltuk herseyi yikattim zaten. Yazinda sicakta hali kullanmıyorum kaldırdım hep. Temizler zaten. Haftaya eşimle bi güzel temizlik yapar sereriz artık. Güzel günlerde kirletelim hepimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…