2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kizlar iki gündür beni huzursuz eden bir konu var sizde durumlar nasıl olacak bilmiyorum ama tecrubeliler fikir verirse çok iyi olur ben lohusalık doneminde strese girmekten sütümun etkilenmesinden çok korkuyorum kendim normal doğum yapmayı istiyrimi insallah herşey yolunda giderse kv ile evimiz yürüme mesafesinde digumdan sonra gelecekmiş sabahtan akşama kadar gelen gidenle ilgilenevekmis akşama eve gidecekmis yemek yapacakmış iki gündür de sürekli doğumdaki yemek olayını stres yapmış sürekli bizde orda yiyecegiz diyor hadi kendi geldi gitti kaynım kayınbabamdamo sürekli gelecek anlamadım yani lohusa halimle eşimle konustum eşim yemeği onlara görürüz gelmezler dedi zaten en annemde bir hafta falan gelir gider dedi eşim öyle duusnuyor ama kv de ne dusunuyor bilmiyorum bende evimde sakince olmak yeni hayatıma alışmak istiyorum kv her soylediginde ben ağzımı acmiyorum bir ara peynir de yapalım gelen gidene dedi sarma yapalım dedi ya dedim sabahın köründe kahvaltıya hayırlı olsuna gelecek hali yok galiba kimsenin dedim ben o kadar lohusa ziyaretine gittim yemek olayı görmedim düğün evi degilki anlamadım yani zaten kendi tarafı bir gelsin gitsin sürekli yemek yemek beni strese sokuyor sanki düğün evi ne yapsam kv ile konuşsam mi yoksa gelip böyle yemek yapması benim için İyiki olur bilemedim neyle karşılasacagimi bilmiyorum kontrolünden de çıksın istemiyorum şuan ben hiç yorum yapmadığım için o kendi ayarliyor zannediyor benim tek istedigim sadece strese girmemek ne yapsam konuşsam mi acaba

Ay cnm ben normalde bile duvar silmem sen bu halinle duvar mi sileceksin yapma ya. Birak oyle kalsin nolucak sen dogum yapicaksin sonucta eger evine gelicekleri falanda dusunup yapiyorsan at o fikri aklindan millet 2dk gorsun gitsin yani gune mi geliyolar senin temizligini konuscaklar yada pasta borek ikram dusunceksin. Biraz rahat ol onemli olan sen ve bebeginsin bol bol dinlenmene bak birak yapabildigin kadar temizlik kendine kadar yeter.

Canım doktorunu mu değiştirdin? Kime gidiyorsun?

Kızlar aranızda daha önce normal Doğum yapan var mı varsa bi anlatsa tecrübelerini
Ben varım anlatiyim 35 haftalık 2015 yılbaşı sabahı 6 da suyum patladı hastaneye koştuk tabi ama acilma hic yok ve şakir şakır suyum geliyor neyse yatıs yapıldı suni sanci başlandı gerisini hatırlamıyorum sancilarla kendimden geciyormuşum vee yeni yila 1 saat kala doğuma alindim 15 dakikada fln doğdu kızım ve sonrasında hic birşey kalmadı kendimle alakalı bebegimi görünce iyilestim resmen daha detaylara girmek ürkütmek istemem hepimize hayırlı sağlıklı ve kolay doğumlar inşallah

Kontrolden geldim kızlar herşey yolunda maşallah. Kafası aşağı doğru dönmüş
Çok sukur sevindim herşeyin yolunda olmasına kaçıncı haftadasin benim kızım ters dönmüş yuzu omurgama bakıyor Dr daha döner dedi ama iki hafta sonra tekrar kontrole cagirdi inşallah döner

renkliler icin olanini ben hic gormedim bi yerde yeni mi ckti ben beyazlar icin kullaniyorum renkliler icin olani varsa da hemen alirim kesinlikle cok guvenilir bence de hem de uygun hem de Turk mali insallah etimatik de kendini bozmaz ya
Var canım Eti maden yaz Google onun ana sitesinde tanıtım videosunda var bizim iş yerındekıler genelde karma olanı var onu kullanıyoruz beyaZlara ve tüllere ayrı alıyoruz özellikle tülden çok memnun herkes

Eklentiler

• 144B53BB-6CF7-4C7F-863B-E787ADC7312F.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 36
Çok sukur sevindim herşeyin yolunda olmasına kaçıncı haftadasin benim kızım ters dönmüş yuzu omurgama bakıyor Dr daha döner dedi ama iki hafta sonra tekrar kontrole cagirdi inşallah döner
29+0 dayım canım. Sağolasın :) evet benide en geç 3 hafta sonra gel diye çağırdı

29+0 dayım canım. Sağolasın :) evet benide en geç 3 hafta sonra gel diye çağırdı
Ohhh ne güzel artık sıklaşiyor randevuları :) benim kızda durdu durdu ilk defa böyle ters döndü dün biraz hareketliydi aşağı tarafta da hareket hissettim acaba dondumu diye düşündüm ama şuan yine midemin orda yine

Ben olsam konuşurum ikram fAlan yapmayacağını seninde gelip yorulmana gerek yok yemek işini biz hallederiz olmadı dışardan hallederiz ben ailemle başbaşa olmak istiyorum derdim açıkcası gelen çok durmasın gitsin zaten tabi bu konuda eşinin tepkisi önemli aynı fikirdeyseniz söyle derse sana söyle o ne öyle hep kalabalık hep kalabalık

Sen kaçtasın canım. Evet ya çok sevindim çünkü görmek için sabırsızlanıyorum iple çekiyorum kontrolleri :)

Eşimin ne kadar destek olacağını bilmiyorum o konuda annesinin kalbiji hevesini kırmak istemez ama ben laf arasında kendimi düşüncemi söylemeyi dusunuyorum bilerek sessiz kaldım iki defadir ya bana birşey sorulmadan kend kendine plan yapiyor konuşmazsam zaten benim içim içimi yiyecek

Sen kaçtasın canım. Evet ya çok sevindim çünkü görmek için sabırsızlanıyorum iple çekiyorum kontrolleri :)
29+2 canım biz üç aydır yüzünü görmüyoruz hiç göstermedi canım çok heyecanlı oluyor randevu günü hep güzel haberlerini almak nasip olur inşallah

Reactions: 114
Ben bir kaç normal doğum dinledim şuan gittiğim hastanede yapanlardan normal doğumw hatta çok kötü korktum sezeryan düşünmeye başladım
Kötü hikayeler dinleme canım etkiler kimisi çok çabuk normal doğum yapıyor vücuduna bebegine ve doğaya güven bu bizim dogamizda olan birşey bende seseryandan daha çok korkuyorum

Canım bişey diyip yanlış yönlendirmek istemem aslında ama sen kv nin kocanın huyunu daha iyi biliyosun sonuçta, oyüzden usulünce güzel bi dille isteklerini dile getir bence karşıdakide anlayişlysa herşey hallolur zaten. Doğum şekline göre ilk 1hafta kadar yardıma gelirse rahat edersin ama sonrası yaşadığım için biliyorum o lohusalık haliyle dahada sıkıyo.benim annem yakında olduğu halde doğumumda kalamadi, kv KP ikisi gelince annem cekindi anca haftasonu duruma göre 1veya 2gece kalabiliyodu ama isterdimki asıl annem kalsın çünkü bebeğe bakma kısmında kv hiç yapamiyo zaten gece onunla aynı yerde yatıp kalkamamda, o sadece yemek ve supurme işini yaptı ama kendisi çok nazli ve hastalık hastasıdr oyüzden belli etmemeye calissamda çok gerilmiştim her supürüşte oflanip puflanmasi habire hasta olucam diyip burnunu çekmesi tansiyonum yükseldi demesi kendimide kötü hissettirdi kendi evimde misafir gibi olmuştum ki eşim bile sızlanmasından artık rahatszdı. kp var diede yatak odasından pek çıkamadım sonuçta özel bi durum ve erkek yanında duramıyosun tam 3hafta gizli gizli aglaya sıkıla çektim baktım bunlar hâlâ daha durma niyetindeler annemde yanimizdayken güzel bi dille alttan sinyal verdim, Allah razı olsun yarı kirkima kadar geldin kaldın ama bundan sonrasınıda annemden bekliyorum dedim ertesi günde kızım biz gidicez nasıl yaoabilecekmisin dedi bende nie yapamıyayım zaten bebeğin herseyini ben yapiyorum ev işiyle yemekte olduğu kadar biz bize idare ederiz er yada geç tek kalicam zaten dedim öylece gitmiş bulundular ama inan o rahatlık acayip huzur verdi bana kendi istegime göre hareket ediyodum, sezeryan olmama rağmen daha hastaneden geldiğim günden itibaren çamaşırları bile ben hallediyodum arada yemek yapıyodum zaten tek kalınca herşey dahada rayına oturmuştu. şimdi bundada yine kışa denk gelicek ve yine odaya tikili kalmak istemiyorum, busefer annem kalsın diyorum ama eşim siz snra gelin nasıl diyeyim dedi oyüzden bende zamanı gelince k9nuşucam gelip 3-5gün kalsın dönsünlwr kp den çekiniyorum şimdi büyük oğlumda var devamlı odaya gir çık olcak hersefwrinde gözükücem başını kapa biyerindr bişey varmı tasasina ćok düşmek istemiyorum.hamilelikte sıfır yardimla bu aya kadar geldiysem Allahın izniylwde o işide bisekilde hallederim inş. Tabi canın tatlı doğumdan sonra canım çok yaniyo yapamam dersen biraz yardıma gelsin gitsin canım. ben canım yansada inatla kalkan kendimi sakınmayan bi tipimdr, herkesin huyu yapısı farklı sonuçta.

Canım normalde ben yemek yapmaya gelecegini bile bilmiyordum beklemiyordum da zaten kendi kendine düşünmüş hatta ben dedim Allah izin verirse ben normal doğum yapacağım herşeyimle bebegimlke kendim ilgilenirken dedim sen bebegimle ilgilen ben gelen gidene hizmet edeceğim dedi temizlik vs yapar zorlanmaz iscimendir kv ama bende sakince evimde olmak istiyorum bende senin dediğin gibi her zaman yanımda biri olmayacak en kısa zamanda yeni hayatıma alışmaya düzenini kurmaya calismak istiyorum diyeceğim kv anlayislidir ama alingandir herşeye alınırlar ilk torun birde benim annem calisiyor o kalamaz aslında zaten ben kimsenin kalmasını istemiyorum inşallah istediğim şekilde düzene girdirebilirim

Canım doktorunu mu değiştirdin? Kime gidiyorsun?
Hakan çeliğe gidiyorum cnm :) şimdilik çok memnun kaldım benim organlarıma kadar inceledi, böbrek dalak falan.bakalım devamı nasıl olacak? sen napiosun cnm nasıl gidiyor?doktorun cihazı düzeldi mi?

benimde senin gibi sadece pazarlar var.evi boyatcaz, halılar, storlar, koltuklar, bebişin kıyafetleri yıkanacak hepsi duruyor.boyacımız biraz erteliyor o yapsa diğerleri hallolcak ama bu hafta inş olacak.artık çantanı hazırla dedi annem panik oldum birden

Kızlar bu doğumdan sonrası benım icinde ufak bi stres yasatmıyo değil. Benım kayınvalidem yürüme 15 dk lık mesafede olduğu halde eminim ki yardım etmeyecektir bana . Cunku ilk 3 ay dusuk tehlikem oldugunda annemde kalıyodum annemle de arabayla yarım saat uzaklıktayız o karşıda oturuyo . Orda bile benım ıcın ben calısıyorum bakamam demişti ki annemde calısıyo ve ona öyle bi talepte bulunulmadı. Hala temizlik yapmam yasak annem taa karşıdan geliyo sağolsun işimi yapıyo eşimle beraber .
Bizim sıkıntı da annemle oda calısıyo 1 hafta izne cıkarım sende kalırım sonra 40 ın cıkana kadar gelir bizde kalırsın dedi aile apartmanı oldugu ıcın bos kalmaz ev hiç babanem yengem falanda yardımcı olur . Ama eşim burda tek hergun gelemez anca haftasonları . 2 haftada kendıme gelirim diye dusunuyorum öyle değil mi ? İlk 1 hafta annem yanımda kalsa sonra 1 hafta ben orda kalsam sonra evıme dönsem bu sefer de sanki annem gönül koyuyo gibi oda beni cok korkutuyo lohusalıkla ilgili türlü türlü seyler söyleyip. Yok lohusa tek kalmaz , yok mezarı kazılırmıs 40 gun . Tövbe yarabbim annemde sağolsun cok cok ilgili ama benım özgüvenımı sıfırlıyo :/
Bizdede olaylar böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…