- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #24.321
Büyükler böyle maalesef tecrübeliler diye abartıyorlar bırak kayınvalideyi benim ken kendi annem normal doğum yapacaksın diye baskı yapıyor kocam bile bana bırakmışken bende en sonunda diyicem sana gıcıklığıma sezeryan olucam diye :) kendi isteğini dile getir sonuçta senin ailen yoksa fazla korumacılıkları zarar verici olabiliyorEşimin ne kadar destek olacağını bilmiyorum o konuda annesinin kalbiji hevesini kırmak istemez ama ben laf arasında kendimi düşüncemi söylemeyi dusunuyorum bilerek sessiz kaldım iki defadir ya bana birşey sorulmadan kend kendine plan yapiyor konuşmazsam zaten benim içim içimi yiyecek
Evet öyle aslında en başta rabbime güveniyorum ama yaşadığım şehiri bilmediğimden tavsiyeyle doktor bulamadım iyi denilen bir özel hastaneye gidiyorum orasının hikayelerini duydum zaten tedirginken iyice korkuttular çekeceğim acıdan korkmuyorum herhangi bir aksaklıkta müdahaleleri zayıf kalacak diye korkuyorum kafam çok karıştıKötü hikayeler dinleme canım etkiler kimisi çok çabuk normal doğum yapıyor vücuduna bebegine ve doğaya güven bu bizim dogamizda olan birşey bende seseryandan daha çok korkuyorum
Benim kv sağolsun yapar ilgilenir hakkini yiyemem o konuda ben az önce telefon açtım konuştum düşüncelerimi söyledim hallettik aynı dusunuyormusuz yanlış anlaşılma olmuş ben evimde de yapar getiririm yemeği dedi zaten anca bir hafta falan sen ne zaman ayaklanirsan dedi evet eskiler öyle der lohusa kadın bebek odada tek birakilmaz diye hatta odadan çıkarken beşiğin yanına süpürge koyarlar ama ayaklanma konusunda kendine güven benim kuzenim sezeryanla doğum yaptı hemen ertesi gün evde tüm işini kendi yaptı normal doğum yapan arkadaşımda öyle kendine güven yapacağına inan canım kendi düzenine ne kadar çabuk alısirsan o kadar iyi inşallah hepimizin doğumları kolay ve rahat olur hemen ayağa kalkarız annen alinir mi bilmiyorum tatlı dille anlatabilirsinKızlar bu doğumdan sonrası benım icinde ufak bi stres yasatmıyo değil. Benım kayınvalidem yürüme 15 dk lık mesafede olduğu halde eminim ki yardım etmeyecektir bana . Cunku ilk 3 ay dusuk tehlikem oldugunda annemde kalıyodum annemle de arabayla yarım saat uzaklıktayız o karşıda oturuyo . Orda bile benım ıcın ben calısıyorum bakamam demişti ki annemde calısıyo ve ona öyle bi talepte bulunulmadı. Hala temizlik yapmam yasak annem taa karşıdan geliyo sağolsun işimi yapıyo eşimle beraber .
Bizim sıkıntı da annemle oda calısıyo 1 hafta izne cıkarım sende kalırım sonra 40 ın cıkana kadar gelir bizde kalırsın dedi aile apartmanı oldugu ıcın bos kalmaz ev hiç babanem yengem falanda yardımcı olur . Ama eşim burda tek hergun gelemez anca haftasonları . 2 haftada kendıme gelirim diye dusunuyorum öyle değil mi ? İlk 1 hafta annem yanımda kalsa sonra 1 hafta ben orda kalsam sonra evıme dönsem bu sefer de sanki annem gönül koyuyo gibi oda beni cok korkutuyo lohusalıkla ilgili türlü türlü seyler söyleyip. Yok lohusa tek kalmaz , yok mezarı kazılırmıs 40 gun . Tövbe yarabbim annemde sağolsun cok cok ilgili ama benım özgüvenımı sıfırlıyo :/
Bizdede olaylar böyle
Aynen canım konuştuk anlattım derdimi anlaştık insallah hepimizi. Lohusaligi ağız tadıyla geçer büyükler herşeyin en iyisini kendileri bildikleri için öyle düşünüyorlar ama bizlerde araştırıyoruz zaten bilmediğimiz birset olduğunda soruyruzs sen yinede inat etme normal doğum yap:) insallin herşey yolunda giderdeBüyükler böyle maalesef tecrübeliler diye abartıyorlar bırak kayınvalideyi benim ken kendi annem normal doğum yapacaksın diye baskı yapıyor kocam bile bana bırakmışken bende en sonunda diyicem sana gıcıklığıma sezeryan olucam diye :) kendi isteğini dile getir sonuçta senin ailen yoksa fazla korumacılıkları zarar verici olabiliyor
Hımmm dr a güvenmek çok onemli seni rahatlacak sana destek olacak olan o hangi ildeydin başka Dr araştırma şansın yok muEvet öyle aslında en başta rabbime güveniyorum ama yaşadığım şehiri bilmediğimden tavsiyeyle doktor bulamadım iyi denilen bir özel hastaneye gidiyorum orasının hikayelerini duydum zaten tedirginken iyice korkuttular çekeceğim acıdan korkmuyorum herhangi bir aksaklıkta müdahaleleri zayıf kalacak diye korkuyorum kafam çok karıştı
Manisadayım açıkcası pek yok duyduklarım da hep farklı yorumlamalar var beni rahatlatan hiç yok etrafımdakilerde hep sezeryan yaptırıyor çok da önemsemiyorlar bir tane meşhur bir doktor var o da fazla pahalı muayenehanesi var hastanede çalışmıyor benim doktorumada rağbet var ama genç bir doktor hastane personelide öyleHımmm dr a güvenmek çok onemli seni rahatlacak sana destek olacak olan o hangi ildeydin başka Dr araştırma şansın yok mu
İnşallah canım hepimiz için hayırlısı olsunAynen canım konuştuk anlattım derdimi anlaştık insallah hepimizi. Lohusaligi ağız tadıyla geçer büyükler herşeyin en iyisini kendileri bildikleri için öyle düşünüyorlar ama bizlerde araştırıyoruz zaten bilmediğimiz birset olduğunda soruyruzs sen yinede inat etme normal doğum yap:) insallin herşey yolunda giderde
Anladım canım en hayirlisi gonlune sinen olur inşallahManisadayım açıkcası pek yok duyduklarım da hep farklı yorumlamalar var beni rahatlatan hiç yok etrafımdakilerde hep sezeryan yaptırıyor çok da önemsemiyorlar bir tane meşhur bir doktor var o da fazla pahalı muayenehanesi var hastanede çalışmıyor benim doktorumada rağbet var ama genç bir doktor hastane personelide öyle
1200 TL ama pişman gibiyim. Ebebekte joie var ondan çok aklım kaldı :)ne kadara aldınız ?
Ben cnm tek dua okutcm kaynanamlar da ama tullu elbuse alcam zaten bandanalari var bandana takcm kafazina40 mevlidi yapacak olanlar mevlid kıyafetini doğumdan önce alacak mısınız? Doğumdan sonra bakmak zor olur diye düşünüyorum. Gerçi çok abartı böyle dantelli tüllü falan bişeyler düşünmüyorum ama nasıl bişey alacağım konusunda da kararsız kaldım. Bizim 40 mevlidleri baya kalabalık oluyor. Bebek görme işini herkes mevlidde yapıyor. Şehirdışından falan gelecek olanlar var
Hazır muzlu süt mü canım? Ben pakette o tarz şeyler tüketmiyorum. Ama her gün mutlaka muz yiyorum ve süt içiyorum. İnşallah sağlıkla büyür bebişlerimiz.
Canim o zaman ben de sana sezeryanimi anlatayim. 37 haftalikken calismaz raporu almak icin druma gittim. Kasiklarim agriyor biraz dedim demez olaydim bi bi alt muayene edelim dedi ama masallah elini degil bacagini soktu sandim o kadar canim acidi ki. 3cm acilman var eve git hazirlan gel dedi. Geldim hastaneye iki gun suni sanci verdiler gram agrim yok hala 3cm acilma. Gelen giden muayene etti sagolsunlar 11 kez kol bacak soktular biseyler orama. En sonunda dayanamadim arefe günüydü bir de al beni sezeryana dedim. Ama cok pismanim çünkü ciktigimda duydugum aciyi hic dduymamistim karnim cok aciyo dedigimi biliyoruum bebeğimin kokusunu almayi birak kucagima bile alamadim gözümü acamadim her yanim sisti ayilamadim ve 23 gun kendi basima ayagayaga kalkamadimBen bir kaç normal doğum dinledim şuan gittiğim hastanede yapanlardan normal doğumw hatta çok kötü korktum sezeryan düşünmeye başladım
Gelmiş geçmiş olsun Rabbim bir daha bu kadar zorunu yaşatmasin ama doğuma az kalmis insanlara bu kadar dehşet verici neden anlatiyorsunuz anlamıyorum bende sezeryan oldum doğumdan 2saat sonra ayağa kalktim oğlumla kendim ilgilendim yürüdüm ev isi yaptım kimse inanmıyordu sezeryan olduguma. bence şu durumda kimse korkutucu hikaye dinlemek istemiyor keşke anlatmasaydinizCanim o zaman ben de sana sezeryanimi anlatayim. 37 haftalikken calismaz raporu almak icin druma gittim. Kasiklarim agriyor biraz dedim demez olaydim bi bi alt muayene edelim dedi ama masallah elini degil bacagini soktu sandim o kadar canim acidi ki. 3cm acilman var eve git hazirlan gel dedi. Geldim hastaneye iki gun suni sanci verdiler gram agrim yok hala 3cm acilma. Gelen giden muayene etti sagolsunlar 11 kez kol bacak soktular biseyler orama. En sonunda dayanamadim arefe günüydü bir de al beni sezeryana dedim. Ama cok pismanim çünkü ciktigimda duydugum aciyi hic dduymamistim karnim cok aciyo dedigimi biliyoruum bebeğimin kokusunu almayi birak kucagima bile alamadim gözümü acamadim her yanim sisti ayilamadim ve 23 gun kendi basima ayagayaga kalkamadim
Seni korkutmak icin yazmadim yanlis anlama. Tercih senin ama her ikisi de zor. Normal dogumun oncesi sezeryanin sonrasi zor. İnsan dogum yapinca bebegiyle ilgilenmek kucagina almak istiyor bunlar normal dogumla daha kolay. Bir de dogum bitince agrin sizin kalmiyormus. Ben hic agri caagri c3km3dim suni sanciyla bile agrim gelmedi o yüzden ne kadar zordur sanci olayini bilemem. Ama dileğim normal dogum da yapsan sezeryanda kolay atlatir sorunsuz dogurururuz inşallah.
Mevlam hepimize yardim etsin
canım meşhur doktor özgür atlı galiba :) ben ona gidiyordum geçen ay bıraktım hastaneye bağlı bir doktorun daha iyi olacağını düşündüm.grand hakan beye gidiyorum sen kime gidiyorsun ?Manisadayım açıkcası pek yok duyduklarım da hep farklı yorumlamalar var beni rahatlatan hiç yok etrafımdakilerde hep sezeryan yaptırıyor çok da önemsemiyorlar bir tane meşhur bir doktor var o da fazla pahalı muayenehanesi var hastanede çalışmıyor benim doktorumada rağbet var ama genç bir doktor hastane personelide öyle
Yani bizimkide yardım edeyim yapayım der şimdi yapmaz etmez diyemem, ama yapıp peşine her seferinde nazlanıp, hastalanıcam şöyle oldu böyle olcak denilince ister istemez gerilio insan oysaki detaylı temizliğe girdirmedim. Çoğu şeyleri bilip düşünemez ama kızı olmadığı için ona veriyorum. Artık sende dediğin gibi güzelce söyler ortamı ayarlarsin canımCanım normalde ben yemek yapmaya gelecegini bile bilmiyordum beklemiyordum da zaten kendi kendine düşünmüş hatta ben dedim Allah izin verirse ben normal doğum yapacağım herşeyimle bebegimlke kendim ilgilenirken dedim sen bebegimle ilgilen ben gelen gidene hizmet edeceğim dedi temizlik vs yapar zorlanmaz iscimendir kv ama bende sakince evimde olmak istiyorum bende senin dediğin gibi her zaman yanımda biri olmayacak en kısa zamanda yeni hayatıma alışmaya düzenini kurmaya calismak istiyorum diyeceğim kv anlayislidir ama alingandir herşeye alınırlar ilk torun birde benim annem calisiyor o kalamaz aslında zaten ben kimsenin kalmasını istemiyorum inşallah istediğim şekilde düzene girdirebilirim
Kızlar muhendis açıklama yaptı sleepy aklandı ne kadar mutlu oldum anlatamam
uzun süre normal doğum sancısı çekip suni sancı alıp sonrasında sezeryanla doğurmak zorunda kalanlar bu kadar zor atlatıyor sanırım. Benim sezeryanla doğuran tüm arkadaşlarım ertesi gün ayağa kalktı.Canim o zaman ben de sana sezeryanimi anlatayim. 37 haftalikken calismaz raporu almak icin druma gittim. Kasiklarim agriyor biraz dedim demez olaydim bi bi alt muayene edelim dedi ama masallah elini degil bacagini soktu sandim o kadar canim acidi ki. 3cm acilman var eve git hazirlan gel dedi. Geldim hastaneye iki gun suni sanci verdiler gram agrim yok hala 3cm acilma. Gelen giden muayene etti sagolsunlar 11 kez kol bacak soktular biseyler orama. En sonunda dayanamadim arefe günüydü bir de al beni sezeryana dedim. Ama cok pismanim çünkü ciktigimda duydugum aciyi hic dduymamistim karnim cok aciyo dedigimi biliyoruum bebeğimin kokusunu almayi birak kucagima bile alamadim gözümü acamadim her yanim sisti ayilamadim ve 23 gun kendi basima ayagayaga kalkamadim
Seni korkutmak icin yazmadim yanlis anlama. Tercih senin ama her ikisi de zor. Normal dogumun oncesi sezeryanin sonrasi zor. İnsan dogum yapinca bebegiyle ilgilenmek kucagina almak istiyor bunlar normal dogumla daha kolay. Bir de dogum bitince agrin sizin kalmiyormus. Ben hic agri caagri c3km3dim suni sanciyla bile agrim gelmedi o yüzden ne kadar zordur sanci olayini bilemem. Ama dileğim normal dogum da yapsan sezeryanda kolay atlatir sorunsuz dogurururuz inşallah.
Mevlam hepimize yardim etsin
Ben oğlumu onla buyuttum hic birşey olmadı çok memnundum boyle birşey çıkınca çok üzülmüştümEvet firma açıklama ve labaratuvar sonuçlarını göndermiş. Listeye onu da ekledim, deneriz artik hepsini popislere hangisi iyi gelirse kullanırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?