- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #24.381
Kizlar ben bu arada bebek kiyafetlerini yikamaya basladim. Utuyu sonraya birakcam simdilik yikayip hurca koyarim tozlanmaz. Ama cok zormus minik minik o eldivenler coraplar kirk kere dusuyor katlanmiyor, ne yapacagimi bilemedim her sey el kadar
Baby&me nin konsantre temizleyicisini cok begendim, dolap sildim lekelerde falan bir cif kadar olmasa da herhangi bir sivi temizleyiciden daha iyi. Durulama gerektirmiyor yaziyor guvenirseniz.
Leke cikaricisi sandik lekesini cikarmadi maalesef baska lekeli kiyafetim olursa deneyeyim bakayim.
Doktoruma normal dogum yapabilirmiyim diye sormuştum kesinlikle yapamazsın demişti çünkü ben geçen sene sezeryan oldum zaten hala ameliyat yerimde ki uyuşukluk bile geçmedi allahım hepimizin yardımcısı olsun hem çok heyecanlıyım zaman geçse de oglumu kucagıma alsam diye hemde çok korkuyorumDemek ki rahimdeki dikiş hiç geçmiyor. Zaten ssvd yi de suni sanci gerekirse zor bir doğum olursa yapmıyorlarmış.
Cikarmakla ugrasmaya degecek bir sey degil aslinda. Dursun bakalim kenarda ihtiyac olana kadarKoslali suya bastır, lekeler biraz hafifliyor, hafifleyen lekenin üzerine kosla döküp normal deterjanla yıka cikar belki, ben cogunu çıkardım bu şekilde bir iki parca da kaldi biraz iz.
VAjinal ultrasonsa tabiki ona bişey diyemem benimki çatı muayenesiydi demekkiBu alttan muayene çatı muayenesi değildir canım. Vajinal ultrasonla rahim ağzı uzunluğunu falan ölçüyordur muhtemelen. Ben de ölçtürüyorum mutlaka.
kolaylarına geliyor ama normal daha kolay zaten bebek doğana kadar bir şey yapmıyor kar süreç kendiliğinden ilerliyor son 15 dakikada falan gelip bebek doğunca 5 dakikalık işlemleri var o kadar sezaryen ise 45 dakika sürüyor ama malesef doktorlarımız hep sezaryenciBence doktorların kolayina geliyor sezeryan o yüzden yanaşmiyorlar
rüptür deniyor canım rahim sezaryen yerinden yirtiliyir eski dikişler açılıyor yani o da anne ve bebek için risk oluşturuyor ama bu risk binde 8 ihtimalmiş çok düşük bir risk oranıNe riskiymiş canm o bahsettiğin
korkma canım inşallah bu vaktinde doğar her hareketli bebek erken doğmuyor içini ferah tutkızlar kasım annelerinde ikinci doğum olmuş okuyunca duygulandım ve kızım geldi aklıma bende 35. haftada doğum yapmıştım inşaAllah bu miniğim biraz daha durur yerinde çok ama çok hareketli korkuyorum bazen gelivericek diye
benim de 5 yıl oldu ama fena açıyor yürürken felan öyle uzun bir yürüyüş değil kastım maksimum 5 dakika yırtınacak gibi acıyorBenimde dikişlerim agrıyor canım senin bayada zaman varmış arada ben şubat 2017 de dogum yaptım bebek hareket ettikce agrım oluyo arada yanmada oluyo doktoruma söyliycem bu durumu
bebeğin pozisyonu erken doğum riski değildir korkma ki zaten bebeklerin büyük kısmı baş aşağı durur sağlıcakla gelsinler inşallahYa icimi rahatlattin bir sorun olmaz normal dedi doktorun doğru mu
Senin cihazla ölçtü demekki bana eliyle bakmıştı bende cihazla bakacak sanmıştım izinsiz vs psikolojim bozuldu daha döner değişir önemli olan rahim ağzı uzunluğu açılma benimki fır dönüyor kerata başı aşağıda olduğu da oldu yani sabit aşağıda durmaz bence tekmelerinden sende anlarsın döndüğünüRahim agza uzunluğunu ölçtü çok iyi dedi bas aşağıya durması bir problem teşkil etmez degilmi
Benimde öyle bir ay önce kontrolde başı aşağıdaydı kontrole denk gelmişti şimdi mesanemi tepeliyorBenim bebede ayaklarının üzerinde duruyor tam tersi ayakları aşağıda kafası midemde
Bence yaptirmayin cati muayenesi gerekli miymis. Simdi birileri yine dehset dw4ici senaryolar urettigimi soyleyecek ama ben cati muayenesi sonucu kanamam olup sezeryana alinmistum. Tabi dr un daha iyi bilir ama gerek varmiymisBen bugün doktora çatı muayenesi olmak istemediğimi söyledim. Oda rahatlatmaya çalıştı endişelenmene gerek yok iyi olur doğum için bize fikir verir falan dedi. Çünkü normal doğum düşünüyoruz dedi. Bi kaç dakika bile sürmüyor seni etkileyen bişey değil ben olmanı tavsiye ederim falan dedi. Bende tamam o zaman dedim 37. Haftada yapacak
Çok teşekkür ederimYok hic bi sorun yokmus merak etme. Donmesi iyi bir sey normal dogum istiyorsan zaten ama su an erken tabi. Daha donebilir her turlu.
Ya doktoruma güveniyorum aslında. Ben sırf en azından doğuma kadar alttan bir müdahale olmasını istemediğimden. Çok kötü olmuş sizinki üzücü.Bence yaptirmayin cati muayenesi gerekli miymis. Simdi birileri yine dehset dw4ici senaryolar urettigimi soyleyecek ama ben cati muayenesi sonucu kanamam olup sezeryana alinmistum. Tabi dr un daha iyi bilir ama gerek varmiymis
Cogu arkadas cati muayenesi olmadan doguma girebiliyor
32den sonra nst bakılıyor genellikleKızlar merhabalar kendi doktoruma gidemediğim için başka doktora gittim şeker yüklemesi için doktor 28. Haftadan sonra nst için geliceksin artık dedi bi önceki hamileliğimde ne zaman girmeye başladığımı da hatırlayamadım doğru mu bu bi de vajinal muayenelere ne zaman başlanıyo bilen varmı ?
Sizinki kolay gecer insallah. Saglikli olsunlar da her aciya katlancaz artikYa doktoruma güveniyorum aslında. Ben sırf en azından doğuma kadar alttan bir müdahale olmasını istemediğimden. Çok kötü olmuş sizinki üzücü.
32den sonra nst bakılıyor genellikle
Kuzum bana da doktorum cihazla baktı, ama sonra eliyle de bi kontrol yaptı niyeydi bilmiyorumSenin cihazla ölçtü demekki bana eliyle bakmıştı bende cihazla bakacak sanmıştım izinsiz vs psikolojim bozuldu daha döner değişir önemli olan rahim ağzı uzunluğu açılma benimki fır dönüyor kerata başı aşağıda olduğu da oldu yani sabit aşağıda durmaz bence tekmelerinden sende anlarsın döndüğünü
Bunu ben de merak ediyorum ablamlarda da alttan muayene hiç olmadı 4 yeğende. Bende 20. haftada detaylıda ilk kez oldu. Ardına 25. haftada acile gittiğim doktor ölçmemiz lazım dedi 2. kez alttan bakılmış oldu. En son da 27 de kendi doktorum baktı 3.kez oldu.Benim doktorum ultrasondan bakiyor rahimde acilma var mi diye. Niye alttan bakiliyo ki sizlerin. Ilk gebeligimde de doguma yakin 1 kez vajinal el muaynesi olmustum o da zaten sn.lik bişeydi canim acimamisti heralde cati muayenesi olsa gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?