2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247

Koslali suya bastır, lekeler biraz hafifliyor, hafifleyen lekenin üzerine kosla döküp normal deterjanla yıka cikar belki, ben cogunu çıkardım bu şekilde bir iki parca da kaldi biraz iz.

Demek ki rahimdeki dikiş hiç geçmiyor. Zaten ssvd yi de suni sanci gerekirse zor bir doğum olursa yapmıyorlarmış.
Doktoruma normal dogum yapabilirmiyim diye sormuştum kesinlikle yapamazsın demişti çünkü ben geçen sene sezeryan oldum zaten hala ameliyat yerimde ki uyuşukluk bile geçmedi allahım hepimizin yardımcısı olsun hem çok heyecanlıyım zaman geçse de oglumu kucagıma alsam diye hemde çok korkuyorum

Koslali suya bastır, lekeler biraz hafifliyor, hafifleyen lekenin üzerine kosla döküp normal deterjanla yıka cikar belki, ben cogunu çıkardım bu şekilde bir iki parca da kaldi biraz iz.
Cikarmakla ugrasmaya degecek bir sey degil aslinda. Dursun bakalim kenarda ihtiyac olana kadar

Bence doktorların kolayina geliyor sezeryan o yüzden yanaşmiyorlar
kolaylarına geliyor ama normal daha kolay zaten bebek doğana kadar bir şey yapmıyor kar süreç kendiliğinden ilerliyor son 15 dakikada falan gelip bebek doğunca 5 dakikalık işlemleri var o kadar sezaryen ise 45 dakika sürüyor ama malesef doktorlarımız hep sezaryenci
Ne riskiymiş canm o bahsettiğin
rüptür deniyor canım rahim sezaryen yerinden yirtiliyir eski dikişler açılıyor yani o da anne ve bebek için risk oluşturuyor ama bu risk binde 8 ihtimalmiş çok düşük bir risk oranı
korkma canım inşallah bu vaktinde doğar her hareketli bebek erken doğmuyor içini ferah tut
Benimde dikişlerim agrıyor canım senin bayada zaman varmış arada ben şubat 2017 de dogum yaptım bebek hareket ettikce agrım oluyo arada yanmada oluyo doktoruma söyliycem bu durumu
benim de 5 yıl oldu ama fena açıyor yürürken felan öyle uzun bir yürüyüş değil kastım maksimum 5 dakika yırtınacak gibi acıyor

Ya icimi rahatlattin bir sorun olmaz normal dedi doktorun doğru mu
bebeğin pozisyonu erken doğum riski değildir korkma ki zaten bebeklerin büyük kısmı baş aşağı durur sağlıcakla gelsinler inşallah

Rahim agza uzunluğunu ölçtü çok iyi dedi bas aşağıya durması bir problem teşkil etmez degilmi
Senin cihazla ölçtü demekki bana eliyle bakmıştı bende cihazla bakacak sanmıştım izinsiz vs psikolojim bozuldu daha döner değişir önemli olan rahim ağzı uzunluğu açılma benimki fır dönüyor kerata başı aşağıda olduğu da oldu yani sabit aşağıda durmaz bence tekmelerinden sende anlarsın döndüğünü

Kızlar merhabalar kendi doktoruma gidemediğim için başka doktora gittim şeker yüklemesi için doktor 28. Haftadan sonra nst için geliceksin artık dedi bi önceki hamileliğimde ne zaman girmeye başladığımı da hatırlayamadım doğru mu bu bi de vajinal muayenelere ne zaman başlanıyo bilen varmı ?

Benim doktorum ultrasondan bakiyor rahimde acilma var mi diye. Niye alttan bakiliyo ki sizlerin. Ilk gebeligimde de doguma yakin 1 kez vajinal el muaynesi olmustum o da zaten sn.lik bişeydi canim acimamisti heralde cati muayenesi olsa gerek.

Bence yaptirmayin cati muayenesi gerekli miymis. Simdi birileri yine dehset dw4ici senaryolar urettigimi soyleyecek ama ben cati muayenesi sonucu kanamam olup sezeryana alinmistum. Tabi dr un daha iyi bilir ama gerek varmiymis
Cogu arkadas cati muayenesi olmadan doguma girebiliyor

Ya doktoruma güveniyorum aslında. Ben sırf en azından doğuma kadar alttan bir müdahale olmasını istemediğimden. Çok kötü olmuş sizinki üzücü.

32den sonra nst bakılıyor genellikle

Kuzum bana da doktorum cihazla baktı, ama sonra eliyle de bi kontrol yaptı niyeydi bilmiyorum
Benim oğlumun da başı aşağıda, bana progestan başladı, bir de dinlen mutlaka dedi. Bakalım çarşamba farklı bi doktora gideceğim o ne diyecek genel olarak.

Kızlar alttan muayene demişsiniz ama ilk gebeliğimde ilk 3ay sonrası ve 37.haftada çatı muayenesi olana kadarki aralikta hiç alttan muayene olmadım, buseferki gebeliğimdede 7.haftamın icindeyken kalp atislarini net alamadığı için alttan bakilmistim ve bu haftaya kadarda hiç bakilmadi. Rahim ağzı uzunluğunada hep karindan bakıp söylüyo sizinkiler nie alttan bakiyo, acaba öyle dahamı doğru sonuç verio merak ettim.benim doktrum biraz rahat şöyle böyle diyip beni kasmıyo milletin dediğinide takma dio.gerçi benim 2.gebelik olduğu için çoğu şeyde rahatım ama sadece ssvd konusu kafamı kurcaliyo aralık ortasında komşum ssvd yapınca gaza geldim beni yüreklendirio ama biyandanda cayacak gibiyim, zaten uzun süredir benim paşa oturur vaziyette hep asagilara vuruyo heleki 3-5 gündür sanki yüzünü terse dönmüş, gerilerde hareket hissediyorum ama karnım az oynuyo. Doktor pozisyonu boylede kalabilir değişebilirde bilemezsin nasip dedi. bakalım hayırlısı artık Rabbim ne gösterecek, sizler gibi bende merakla beklemedeyim.

Benim doktorum ultrasondan bakiyor rahimde acilma var mi diye. Niye alttan bakiliyo ki sizlerin. Ilk gebeligimde de doguma yakin 1 kez vajinal el muaynesi olmustum o da zaten sn.lik bişeydi canim acimamisti heralde cati muayenesi olsa gerek.
Bunu ben de merak ediyorum ablamlarda da alttan muayene hiç olmadı 4 yeğende. Bende 20. haftada detaylıda ilk kez oldu. Ardına 25. haftada acile gittiğim doktor ölçmemiz lazım dedi 2. kez alttan bakılmış oldu. En son da 27 de kendi doktorum baktı 3.kez oldu.
Açıkçası benim canımı sıktı biraz acaba diyorum kesin sonuç için mi? Riske atmamak için mi alttan bakıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…