2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
ayni benim kv cnm cok alingandir.gecenlerde laf lafi acti telde konustum anne annem dogumdan bi hafta once gelicek kalicak dogumdan sonra da 2 hafta falan kalicak kanama vs durumlar olcagi icin annemle daha rahat ederim.ev de kucuk iki tarafin bi anda kalmasina gerek yok tabiki yine gelirsin ama kalmaya gerek yok dedim.annem 2 hafta kalicak zaten ondan sonra da sen gelir kalirsin sirayla olsa daha iyi olur dedim.kvde de tmm dedi.isterse alinsin pek tinlamadim.ama alinmadi sanki.evimde kucuk oldugu icin sanirim o da gerek duymadi.ama gunduz gelir onlarin da ilk torunu olcak cunku gelmelerine bisey diyemem.hatta gelsin az isin ucundan tuttsun.
ben simdi islerimi hallediyorum kimseye minnetim yok istemiyorum da yoksa surekli ben temilzigini yaptim ben yardim ettim falan kendini over.ama dogumdan sonra kilimi kipirdatmicam yardim etsin.ben zaten ikramliklarimi hazirlicam gelene verirler annemle.ama temizligimi yaptircam kaynanama bu sefer kalkmicam hic bebegimle ilgilencem.kalkabilcek durumda dahi olsam da kalkmicam dikislerimin acidigini bahane edicem.cunku bu sefer benim evimde bebekle onlar ilgilenir ben kalkip yemek temizlikle ilgilenmek zorunda kalirim ben dinlenicem guzelce.

Benim bulunduğum ilde gittiğim hastanede 10 lira alıyor muayene ücreti dışında nst için. Bu arada kızlar jokerdi galiba Bebek arabalarında indirim var bu gece icin sadece düşünenler bakabilir. Fikir olur

Bu araba çok küçük ve çok kullanışlı kızlar yer kaplamıyor. Ben de oğlumdan kalma baston tipi araba var çok rahat ama bu da daha az yer kaplıyor. Bir bakın isterseniz 1500 gibi kaldı aklımda. Opera İstanbul diye bir İnstagram hesabı var Orda gördüm ben de

Bana sonra kendi doktorum
normal ultrasonla anlatarak gösterdi şuan elle muayeneye gerek yok çünkü bebek daha küçük ve rahim ağzını kapatmıyor başı aşağıdada olsa görüyoruz dedi gösterdi bana iki kemik kapalı burası biraz açılmaya başladığında bebeğinde başı burada olacak ve büyüdüğü için karnından göremiycem ozaman alttan elimle bakmam lazım Doğum açıklığımı diye demişti ve birdaha ufak tefek ağrı sızılar için acile gitme falan demişti rahim boynu uzunluğum falanda gayet iyiydi 4 cm civarıydı

cnm bence sen nasil istiyorsan oyle dogum yap illa normal dogum yapmak zorumda degiliz.ben taa en basindan dedim sezeryam istiyorum yasim 27 kendimi de bebegi de riske atamam.3 yildir ugrastik bebek icin.ilk bebegim olcak bi de nasipse 2 catlatma 3 asilama yasadim tutmadi asilamalarim güya universite hastanesinde oldu ama doktorlarin beceriksizligi yuzunden acı cektim.kimseye guvemim yok o konuda malesef.simdiki doktoruma guvensem de sonucta o an ne getircek bilemiyorum.doktordan kaynakli olmayan sebeplerle de dogumum zor gecebilir sonucta.
gonul rahatligiyla planli bi sekilde dogum yapmak istiyorum.bi de stresli zor bi hamilelik geciriyorum zaten dogumu da dusunup ekstra strese girmek istemiyorum.
yani ben illaki normal dogum olmali diyenlerden degilim.baktin korkularin bitmiyor icin rahat degil kalbinde hep bi kusku sezeryan ol derim.kendini em iyi sen tanirsin.mesela ben kendimi biliyorum yapamam.ya bi de soyle bi durum var onu yasamaktan da korkarim.mesela normal istiyorsun suni sanci veriliyor sanci cekiyosun ama bebek normal yolla gelmiyor mecburen sezeryane aliniyosun cektigin sanci da bosa oluyor.cok kisa surede normal dogum yapan da var ama ya anne adayi cok iyi spor yapmistir yuruyusunu ihmal etmemistir.ya da doktoru muthis iyidir anneyi rahatlatir sozleriyle anne de kendini hazir hisseder.yani cok kisa surede normal dogum yapan da cok yok.sezeryanin de en kotu yani dikisli yerinin sizlamasi soguk havalarda.o da herkeste olmuyor.sahsen ben yine de sezeryan diyorum riske girmektense agriyi cekerim daha iyi sanki simdi 7 24 agri cekiyorum zaten.hamile degilken de zaten kasik agrilari yasardim kisin ayaklarima 3 4 corap giyerdim.artik ekstra kisin belimi sararim guzelce otururum yapacak bisey yok.iki dogum seklinin de riski olacaktir birini secicez mecbur.hangisi agir basiyo ona gore karar verirsin.

Arkadasla kontrol muayenesine gittik 23 lira aldilar.

bazı hastaneler alıyormuş malesef ilk doğum yaptığım hastane almıyordu ama galiba bu alıyormuş

Kan için bile ücret alınıyor nst içinde alınır tahminim

Benim bulunduğum ilde gittiğim hastanede 10 lira alıyor muayene ücreti dışında nst için. Bu arada kızlar jokerdi galiba Bebek arabalarında indirim var bu gece icin sadece düşünenler bakabilir. Fikir olur
Kızıma hamileyken üniversiteye gidiyodum ücret falan almadılar orda tabi ama şimdi özele gidiyorum merak ettim sizlere sorayım dedim demek ki hastaneye göre değişiyor bakalım bizim hastane de ücret alıcak mı merak ettim zaten 215 tl muayne ücreti ödüyorum herşeyde ücretli olmaz ki canım

Benim doktorum ultrasondan bakiyor rahimde acilma var mi diye. Niye alttan bakiliyo ki sizlerin. Ilk gebeligimde de doguma yakin 1 kez vajinal el muaynesi olmustum o da zaten sn.lik bişeydi canim acimamisti heralde cati muayenesi olsa gerek.
Açılma var mı diye bakmıyor canım. Ölçüm yapıyor vajinal ultrasonla. Ben bu konuyla ilgili 3 farklı doktora gittim hepsi vajinal ölçüm yaptı.

bana da kalbinde parlama var dendi çocuk kardiyolojisine yönlendiririm çok şükür bir sorun teşkil edecek durumda değilmiş sadece takip edilecek 4 farklı doktor baktı biri radyolog biri çocuk kardiyoloji uzmanı diğer ikisi de kadın doğumcu ama kimse down sendromuyla ilişkilendirmedi siz nerden duydunuz acaba..bana bunun bir çok gebede görüldüğü ve çoğunun kendiliğinden geçtiği söylendi

Suanda özel bir muayene ye gidiyorum. Nst zamanı ne olacak bilmiyorum. Ama geçen sene gebe değilken rutin kontrol için bir iki defa bir hastaneye gitmiştim sırada bekleyenler nst için ekstra para ödüyordu. Hastaneye göre değişiyor yani. Bakalım bizde nasıl olacak

32den sonra her muayeneye gittiginde once nstye bagliuorlar, o kagitla gidiyorsun muayeneye. Benim gittigim hastane bu sekilde. Nstnin ucretli olmasi sacma ama en azindan muayene olacak olandan ucret alinmamali madem rutin bir kontrol. Muayene disi sadece nst icin gittiginde olabilir belki.

Cati muayenesi ben yaptirmak isterim, bizim arkadasa doktor catin dar bebek kilolu normal dogumu dusunme demis. Kendisi normal istedi ve cok cok zor olmus dogumu.

Günaydın arkadaşlar
kassım annesi iken eylül annesi oldu diğer topikler karışık erken gelen gelene
Bizde ilkler kim olucak acaba??Aralığın ilk ve ikinci haftası olan anneler sezeryen düşünüyosa kassımda bizdede anne bebiş olur Ama sağlıklı gelsinler yeterki Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…