- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #24.421
Saol canım.. teşekkür edrim yinede..Çok geçmiş olsun. Bir bilgim yok maalesef
ayni benim kv cnm cok alingandir.gecenlerde laf lafi acti telde konustum anne annem dogumdan bi hafta once gelicek kalicak dogumdan sonra da 2 hafta falan kalicak kanama vs durumlar olcagi icin annemle daha rahat ederim.ev de kucuk iki tarafin bi anda kalmasina gerek yok tabiki yine gelirsin ama kalmaya gerek yok dedim.annem 2 hafta kalicak zaten ondan sonra da sen gelir kalirsin sirayla olsa daha iyi olur dedim.kvde de tmm dedi.isterse alinsin pek tinlamadim.ama alinmadi sanki.evimde kucuk oldugu icin sanirim o da gerek duymadi.ama gunduz gelir onlarin da ilk torunu olcak cunku gelmelerine bisey diyemem.hatta gelsin az isin ucundan tuttsun.Canım normalde ben yemek yapmaya gelecegini bile bilmiyordum beklemiyordum da zaten kendi kendine düşünmüş hatta ben dedim Allah izin verirse ben normal doğum yapacağım herşeyimle bebegimlke kendim ilgilenirken dedim sen bebegimle ilgilen ben gelen gidene hizmet edeceğim dedi temizlik vs yapar zorlanmaz iscimendir kv ama bende sakince evimde olmak istiyorum bende senin dediğin gibi her zaman yanımda biri olmayacak en kısa zamanda yeni hayatıma alışmaya düzenini kurmaya calismak istiyorum diyeceğim kv anlayislidir ama alingandir herşeye alınırlar ilk torun birde benim annem calisiyor o kalamaz aslında zaten ben kimsenin kalmasını istemiyorum inşallah istediğim şekilde düzene girdirebilirim
Üzerinde yazıyor olması lazım ben ona göre aldımArkadaşlar korse almak istiyorum dogumdan sonrasi için kac beden almak gerekir acaba
normal ultrasonla anlatarak gösterdi şuan elle muayeneye gerek yok çünkü bebek daha küçük ve rahim ağzını kapatmıyor başı aşağıdada olsa görüyoruz dedi gösterdi bana iki kemik kapalı burası biraz açılmaya başladığında bebeğinde başı burada olacak ve büyüdüğü için karnından göremiycem ozaman alttan elimle bakmam lazım Doğum açıklığımı diye demişti ve birdaha ufak tefek ağrı sızılar için acile gitme falan demişti rahim boynu uzunluğum falanda gayet iyiydi 4 cm civarıydıKuzum bana da doktorum cihazla baktı, ama sonra eliyle de bi kontrol yaptı niyeydi bilmiyorum
Benim oğlumun da başı aşağıda, bana progestan başladı, bir de dinlen mutlaka dedi. Bakalım çarşamba farklı bi doktora gideceğim o ne diyecek genel olarak.
cnm bence sen nasil istiyorsan oyle dogum yap illa normal dogum yapmak zorumda degiliz.ben taa en basindan dedim sezeryam istiyorum yasim 27 kendimi de bebegi de riske atamam.3 yildir ugrastik bebek icin.ilk bebegim olcak bi de nasipse 2 catlatma 3 asilama yasadim tutmadi asilamalarim güya universite hastanesinde oldu ama doktorlarin beceriksizligi yuzunden acı cektim.kimseye guvemim yok o konuda malesef.simdiki doktoruma guvensem de sonucta o an ne getircek bilemiyorum.doktordan kaynakli olmayan sebeplerle de dogumum zor gecebilir sonucta.Manisadayım açıkcası pek yok duyduklarım da hep farklı yorumlamalar var beni rahatlatan hiç yok etrafımdakilerde hep sezeryan yaptırıyor çok da önemsemiyorlar bir tane meşhur bir doktor var o da fazla pahalı muayenehanesi var hastanede çalışmıyor benim doktorumada rağbet var ama genç bir doktor hastane personelide öyle
Şuan large giyiyorum mesela medium mu small mu alacazÜzerinde yazıyor olması lazım ben ona göre aldım
Arkadasla kontrol muayenesine gittik 23 lira aldilar.
bazı hastaneler alıyormuş malesef ilk doğum yaptığım hastane almıyordu ama galiba bu alıyormuş
Öylede oluyormuş okadar para verilip muane ol nst ekstramı canım benim gittiğim hastane de öyle birşey Yok muane ücretini veriyorsun doktorun yanına girmeden nst bakılıyor sonuçla doktorun yanına girip muane oluyorsun 31. Haftadan sonra başlıyorlar
Kan için bile ücret alınıyor nst içinde alınır tahminim
Kızıma hamileyken üniversiteye gidiyodum ücret falan almadılar orda tabi ama şimdi özele gidiyorum merak ettim sizlere sorayım dedim demek ki hastaneye göre değişiyor bakalım bizim hastane de ücret alıcak mı merak ettim zaten 215 tl muayne ücreti ödüyorum herşeyde ücretli olmaz ki canımBenim bulunduğum ilde gittiğim hastanede 10 lira alıyor muayene ücreti dışında nst için. Bu arada kızlar jokerdi galiba Bebek arabalarında indirim var bu gece icin sadece düşünenler bakabilir. Fikir olur
Açılma var mı diye bakmıyor canım. Ölçüm yapıyor vajinal ultrasonla. Ben bu konuyla ilgili 3 farklı doktora gittim hepsi vajinal ölçüm yaptı.Benim doktorum ultrasondan bakiyor rahimde acilma var mi diye. Niye alttan bakiliyo ki sizlerin. Ilk gebeligimde de doguma yakin 1 kez vajinal el muaynesi olmustum o da zaten sn.lik bişeydi canim acimamisti heralde cati muayenesi olsa gerek.
Kızlar özel hastaneler de nst için ücret ödeniyormu acaba ekstradan bilgisi olan var mı
Muhtemelen 32. Haftadan sonra daha sık cağırır ilk zamanlar 15 gunde 1 sonrasında haftada 1 ve her çağırdığında giriliyo diye bılıyorumNst ye kaç kez gireceğiz kızlar 32 ci haftadan sonra her kontrolde mi
bana da kalbinde parlama var dendi çocuk kardiyolojisine yönlendiririm çok şükür bir sorun teşkil edecek durumda değilmiş sadece takip edilecek 4 farklı doktor baktı biri radyolog biri çocuk kardiyoloji uzmanı diğer ikisi de kadın doğumcu ama kimse down sendromuyla ilişkilendirmedi siz nerden duydunuz acaba..bana bunun bir çok gebede görüldüğü ve çoğunun kendiliğinden geçtiği söylendiMerhana hanımlar . Bugün moralim çok bozuldu. 25+3 üm. Daha önce radyollogta 19. Haftada be 21. Haftada detaylı usg yaptırmıştım. Birinde sorun yoktu. Diğerindede yoktu ama kalbini göremediö dönmüyor başka zaman gel bakalım demişti. Bugün gidebildim ve bi sorum yok ama bi parlaklık var takip edilsin dedi. Bebeğin herşeyi normal. Down sendromuyla ilişkilendiriyolar ihtimal olarak. Geçebiliyoda denildi ama okdr üzüldümki anlatamam. Böyle bişey yaşayan varmı acaba veya sonradan kendiliğinden geçen
Muayene için değil dimi nst için her hafta çağırıyorlar.Muhtemelen 32. Haftadan sonra daha sık cağırır ilk zamanlar 15 gunde 1 sonrasında haftada 1 ve her çağırdığında giriliyo diye bılıyorum
Olcumu detayli ultrasonda yine radyolog ultrasonda yapmisti ama. Belki her doktorun yontemi farklidirAçılma var mı diye bakmıyor canım. Ölçüm yapıyor vajinal ultrasonla. Ben bu konuyla ilgili 3 farklı doktora gittim hepsi vajinal ölçüm yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?