- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #26.241
Bu arada guvenilir bi yerden cig sut alip kaynatıyorum ama günlük kaynatmadim bi gun dolapta bekledi. Sut kesilecek galiba. Lor yapip yesem bsy olur mu acaba? Esim içime kurt düşürdü yeme deyip duruyor :/
Canım akan suyla rahat olur mu ki. Su birden ısınıp soğursa. Bende pişik olursa alacağım kremi. Arkadaşım aldı hiç kullanmadı meselaKızlar hipp marka şampuanın göz yaktığı söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam, araştırıp alın isterseniz. Ben mustela köpük olanını alacağım.
Geçen hafta da bebe yağını aldım frei oil markasından.
Tarak ve fırçayı da almıştım.
Küvet takımı konusunda kararsızım, sizce gerekli mi? Sanki zahmetli gibi geldi bana, akan suyun altında yıkamayı düşündüm ama baktım olmuyor alırız bir küvet.
Bakım olarak her alt açmada krem sürmeyi düşünüyor musunuz? Ben pişik olmaya başladığını anlarsam bepanthen sürerim diye düşündüm, bakım amaçlı krem almayacağım. Bebek yağından popoya da sürerim belki arada bir.
cnm makesef belediylerrin kedi barinagi yok kopek barinagi var.tedavi ettikten sonra da geri birakiyolar diye bizde duyduk.aradigimiz kisi ben ikgilencem abi falsn dedi esime.oyle guvenmek zorunda kaldik.esimi tembihledim geri birakirlarsa getirsinler dedim de esim nasil bakicaz dedi sahiplendiririz dedim.ama bi yandam bebege hastakik bisey bulasirsa ben kendimi suclardim.bi de bi tane degil 3 tane.cevremizde oyle evinde kedi kopek besleyen tioler yok tek tuk onlsrinda kedileri var zaten.3unu birden kimse saiplenmezdi.bizde uatesinden gelemezdik acikcasi.Evet tabi kedi de cocuk gibi maddi manevi yonu var. Evde kedim var diye kosa kosa eve geliyorum=) asilari mamasi kumu vs var tabi yeterki iyi olsun kuzum tabi.
Burda belediyeyi aramiyoruz biz burdan alip baska yere birakiyorlarmis ya da barinaga birakiyorlarmis tedavi etmeden diye birseyler duyduk o yuzden aramiyorum hicama yapacak birsey olmayinca bir umut arardik tabi takip edicez derdik. Sadece bir kedinin agzina olta ignesi batmisti o zaman yakalayamadik aradik mutlaka geri getirin takip edicez pesini dedik de getirip kaldirima birakmislar igneyi cikardiktan sonra baygin halde.. Allahtan gorduk de aldik hemen.
Hormonlarimiz zirvede ben asla belgesel izleyemiyorum bile:) bebeklerimiz dogunca biraz normale doneriz belki=)
hadi ya olmazsa ben de krem almam kalkanla idare ederim baktim olmuyo alirim krem.Ben hiç indirimde görmedim onu zaten. Bende alacağım bir arkadaşım krem kullanmadan sadece kalkan kullanarak hiç tahriş olmamış göğüsleri. Her gördüğüm hamileye emziren anneye tavsiye ediyorum diyor.
Haklisin tabi canim en azindan elinden geleni yapmissin. Insallah iyi olmuslardir yavrucaklar.cnm makesef belediylerrin kedi barinagi yok kopek barinagi var.tedavi ettikten sonra da geri birakiyolar diye bizde duyduk.aradigimiz kisi ben ikgilencem abi falsn dedi esime.oyle guvenmek zorunda kaldik.esimi tembihledim geri birakirlarsa getirsinler dedim de esim nasil bakicaz dedi sahiplendiririz dedim.ama bi yandam bebege hastakik bisey bulasirsa ben kendimi suclardim.bi de bi tane degil 3 tane.cevremizde oyle evinde kedi kopek besleyen tioler yok tek tuk onlsrinda kedileri var zaten.3unu birden kimse saiplenmezdi.bizde uatesinden gelemezdik acikcasi.
ben de kendimi en azindan ilk mudahaleyi yaptik kendimiz ve veterinere verdik bakarlar insalah diyerek motive ettim.artik onlar da insan minicik yavrulari bi basina birakamazlar diye dusunuyorum.en azindan bi insan veterinerse hayvam sevgisi illaki vardir.bu dedigim ya rukar da dahs bi haftalik falanlar.asla tek yasayamazlardi.aklima geldi kuzular.Allah yardim eder insallah.dahs niceleri var boyle kim bilir keske gucumuz yetse de heosine yetissek.hele eziyet ediyolarya hayvancagizlara hic izleyemiyorum bile.Allahnin laneti uzerlerine olsun insalah.
ben insallah tasininca kizim icin kedi sahiplenicem.bu evde mumkun degil sahiplenemem.ev zaten eski bakimsiz ve kucuk.bi de maddiyat zaten buyuk engel.
ama kizim 3 yasina falan girsin insallah muhakkak hayvan beslicem.
sen nasil bakimini ustleniyorsun kumunu falan esin degisitiriyor dimi
hazir bulmusken sorayim her ay asisini yaotiriyor musun aydan aya degisiyor mu periyotlar ve ucretker nasil
Canim hepsiburadaya baktin mi hic? Ben bir ara bakmistim indirime girmisti kasim annelerinden alanlar olmustu sanki 58 tl mi neydi ama bu dolar olayindan onceydi sanirim. Tekrar bakmak lazim.hadi ya olmazsa ben de krem almam kalkanla idare ederim baktim olmuyo alirim krem.
kremde cok pahali 40 mlsi 45 tl falandi lansinoh un
hele kalkan dedigin gibi hic indirimde gormedim.doguma kadar indirime girmemeye devam ederse mecburen alicam onu ama bende herkes cok memnun memnun olmayan ben de hic duymadim
cnm dolar olayindan once hic bakmadim malesef erken diye.onumde Allah nasip ederse 2 ay var bakalim.2 ay icinde inmezse alicam mecbur cnmCanim hepsiburadaya baktin mi hic? Ben bir ara bakmistim indirime girmisti kasim annelerinden alanlar olmustu sanki 58 tl mi neydi ama bu dolar olayindan onceydi sanirim. Tekrar bakmak lazim.
o yavrulardan birini sahiplenmeyi cok istedim icten ice ama cok zamansiz karsilastik yavrucakla.Haklisin tabi canim en azindan elinden geleni yapmissin. Insallah iyi olmuslardir yavrucaklar.
Kedimizin bakimiyla esim ilgileniyor hamileligimden sonra. Kumunu o degistiriyor. Aslinda eldivenle ben degistirebilirmisim ama riske atmadik yine de. Asilari da ilk 1 yil sık oluyor onu atlattik zaten 2 yasinda minnosum, yillik simdi asilari. Onun disinda ic dis parazit asisi oluyor. Ya da damla veya hap tablet. Hamileyken 2 ayda bir yaptiriyoruz.
Dunyanin en guzel duygularindan biri bir hayvan beslemek, cocugum yokken evde nefes oldu, arkadas oldu bana kuzum. Simdi de insallah bebegimiz de kedimizle birlikte buyuyecek:) sabirsizlaniyoruz aralarindaki iletisimi gormek icin=) evde evcil olan cocuklarin bagisikligi daha yuksek oluyormus. Ucretler de asiri yuksek degil cok sık degil zaten asilar biraz yuksek o da ilk yil. Sonra seyreklesiyor. Ama mamasi kumu oyuncaklari derken mutlaka bir gideri oluyor ama degiyor tabi sevgisine feda olsun diyor insan:) Insallah sizin de gonlunuze gore olur bir minnosunuz
Aventti canim ama zamlanmis hersey gibi o da.. belki yine indirim girer, girmezse de yapacak birsey yok artik napalim.cnm dolar olayindan once hic bakmadim malesef erken diye.onumde Allah nasip ederse 2 ay var bakalim.2 ay icinde inmezse alicam mecbur cnm
58 de iyiymis cidden.ama chicco muydu.ondam memnun olmayanlar cok da philips aventten herkes memnun cnm onu alicam ben de
Kismet canim bebis surpriz yapmis size:) ilerde olur insallah. Saol canm bizimkinin kumu sabit degistirmiyoruz hic memnun olunca=)o yavrulardan birini sahiplenmeyi cok istedim icten ice ama cok zamansiz karsilastik yavrucakla.
cok iyiymis o zmn cnm ilk 1 yil sadece asisi cok diger yillar azsa ustesinden geliriz.
ben de hamileligimi ogrenmeden once tam da sahiplencektim kedilerin yavrulayip anneden ayrilma zamanlarini bekliyordum kesindi bu sefer.hatta letgodan alicaktik tum esylarini.ama bebisin haberini aldik cok sukur. nasip olmadi kedi sahiplenmek de.cnm belki biliyosundur zaten ama letgoda kedi kumlari falan cok uyguna satiliyor haberin olsun
artik bebisle insallah.ya ne guzel cok sanslisin bebisle ne guzel eglenirler oynarlar.kedicikten bile cok sey ogrenir bebeginoyuncaklarini onunla paylasir falan cok tatli ya
acaba kiskanirmi kedin cnm bebegiAventti canim ama zamlanmis hersey gibi o da.. belki yine indirim girer, girmezse de yapacak birsey yok artik napalim.
Kismet canim bebis surpriz yapmis size:) ilerde olur insallah. Saol canm bizimkinin kumu sabit degistirmiyoruz hic memnun olunca=)
kedimize hic kiyamiyoruz esim de ben gibi, bebisle nasil tanistiracagimizi bile planliyoruz:) insallah guzel gunlerimiz olur beraber oynadiklarini da goruruz
Kiskanacagini sanmiyorum pek bizimki özgür takiliyoracaba kiskanirmi kedin cnm bebegi
ilk aylar pek yanastirma istersen cnm bebegin asilari tam olumca yanastir istersen.hele bi bebegin 5 6 aylik olsun tam yemelik olur kedicikle
Sut kesilmedi ben de mayaladim cok guzel yogurt tuttu. Koca tencere ziyan olacak yemezsek. Napsam bilemedim ya :/ gunluk sutu alir almaz kaynatsaydim hic düşünmeden yerdim ama simdi bi gun bekledi dolapta bilemiyorumBence riske atma yeme, geçen zeytinyagi tenekesinde 1 litre yağ kalmıştı eşim tarihine bakti geçmis normalde olsa belki tüketirdim ama cildime sürmeye bile gözüm yemedi attık.
Canim spinal ve epidural farkli seyler. Epidural dedigimiz sey dogum ani uyusturma degil. Spinal anestezi eger lokal istiyorsan yapilan sey burda ben epidural tercih ediyorum demiyorsun zaten. belden uyusturmanin adi spinaldir. Eger sezeryan olup genel istemiyorsan spinal yapicaklar. Epidural dedigimiz sey istege bagli. Dogum aninda degil dogum sonrasinda ise yarar. Agri kesicidir agrin oldukca butona basarsin sana ayarli bir doz seklinde vucuduna agri kesici salgilar. O yuzden spinal tabiki tek doz olucak surekli belimize igne vurup uyusturmiycaklar tek seferlik bisey.kizlar ya spinal anestezi epiduralden daha iyi gibi sanki.ama bi yandan da riskli gibi
nette arastirdimda epiduralde hemen ilac etki etmiyormus yarim saat bekleniyormus.ama spinalde hemen etki ediyormus.
ama epidralde ilac yetmez de etlisini yitirirse dugmeye basip haber edebiliyormusuz ve gelip bi doz daha yapabiliyolarmis.ama spinalde oyle bisey olamazmis tek dozmus.
tek doz yetiyor mu yani ? ondan biraz korktum.hadi yetmezse hissedersem falan ?
askinda zaten genel istiyorum ama agri sizi cok oluyo diyenler var.
ama butun anestezilerde agri sizi oluyo herlade ilk dimi
Canm spinal yada epiduralden birini tercih etmiyorsun ki. Sezeryan doğum yapacaksan genel anestezi yada spinal arasında tercih yapman lazım. Spinal tercih edersen onunla birlikte aynı zamanda epidural de isteyip istemediğin karar verirsin. Epidurali normal doğumda da isteyebiliyorsun. Yani epidural ağrıyı azaltan bişey. Bir nevi ağrı kesici gibi düşün.kizlar ya spinal anestezi epiduralden daha iyi gibi sanki.ama bi yandan da riskli gibi
nette arastirdimda epiduralde hemen ilac etki etmiyormus yarim saat bekleniyormus.ama spinalde hemen etki ediyormus.
ama epidralde ilac yetmez de etlisini yitirirse dugmeye basip haber edebiliyormusuz ve gelip bi doz daha yapabiliyolarmis.ama spinalde oyle bisey olamazmis tek dozmus.
tek doz yetiyor mu yani ? ondan biraz korktum.hadi yetmezse hissedersem falan ?
askinda zaten genel istiyorum ama agri sizi cok oluyo diyenler var.
ama butun anestezilerde agri sizi oluyo herlade ilk dimi
Günaydın canım nasıl oldun?Günaydın kızlar, güzel bir pazar dilerim hepimize :)
Daha iyiyim canım çok şükür akşam biraz ağrım vardı ama geçti.Günaydın canım nasıl oldun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?