- 17 Ocak 2018
- 4.776
- 8.370
- 88
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #27.101
Ultrason kağıdı vermiyor doktorum canım. Ama doğumu son adet tarihime göre planladık. Çünkü ultrasonda hep farklı çıkıyor. Bir gittiğimde 2 hafta önde bir gittiğimde 1 hafta önde bazen de haftasıyla birebir uyumlu çıkıyor. Bir aksilik olmazsa 39+2’de alacağım dedi. O da 18 aralık’a geliyor.Ultrason da 30+0 çıktı canım ama son adete göre daha geri ultrason kağıdında beklenen Doğum tarihim 19 aralık gösteriyor seninkinde ne yazıyor canım
Ben Kasim basinda siparisi vermeyi dusunuyorum, bozulmaz cikolata sonucta hazir olsun. Isimli etiketi olacak ama 3 gunde falan teslim edildigi yaziyor.Bende hacı şeriften yaptırmayı düşünüyorum. Isım falan yazdiracaksan belki bir kac hafta önden yaptırmak gerekebilir.
Valla milleti takmam ben zaten hemen salakça akıl vermesinler diye yorum yapmıyorum Doğumu nasıl düşünüyorsun diyene nasip bakalım diyorum dinlemek istemem Doğum hikayelerini kimseyi bağlamaz ben çekecem kimene kendim sağlıkçıyım ama etrafta burda maşallah sağlıkçıdan daha bilgili olduğunu iddia eden hatta bize kafa tutan bile var :) Gül geç diyorum be diyim :)) onun dışında içi fesat olan insanların kimler olduğunu biliyoruz ama ne yazikki görüşmek zorunda kalıyoruz akraba vs gibi yada bela arkadaş gibi ben hayret ediyordum ya msj atıp nasılsın diye sorup iyiyim dediğimde ya iyi misin nasıl yani şimdi düzeldin mi neredeyse tüh ben senin daha hasta olmanı isterdim der gibi konuşmalar oldu insanlar artık gerçekten kıskanç fesat benim gibi kusanlar mesela sen bunun ne demek olduğunu anca öyle anlar saçma sapan yorumlar yapanlar zaten yaşamamış çok rahat geçirmiştir ne yazikki biz onlar gibi şanslı olamadık ben bu süreçte bu şehirde yalnızdım ve eşimin yakınları vardı kimse ne geldi ne yardım edelim diye teklif etti aylarca yatakta yattığımı bilirim bi ailem baktı bana kv gelmeyi çağırmayı bırak aramadı bir ay boyunca şimdi de kışı sizde geçirecez çocuğa bakmaya geliyor bilmem ne diyo tansiyonum zıplıyor sinirden :))) bu kış nasıl geçecek diye düşünüp duruyorum ben çocuğumla yalnız kalmak istiyorum ya kimseye ihtiyacım olmaz benim hamdolsun eşim var ve zaten okadar hastalandım gelip bakmadı şimdi iyi oldum hizmet edecek hale gelince mi geliyo...işte kimse kimseyi anlamıyor aslında...diş problemi yaşadım yaşıyorum aşırı bir kanama oluyordu en çok kustuğum zamanlarda hatta ağzımda kan tadı var diye yine kusuyordumm şimdi de fırçalarken çok kanıyor diş etlerim çekilmiş dr gitmiyorum çünkü gebelikte birşey yapılmıyor pek inş dökülmez diyorum korkuyorum valla ben de rengi de değişti sarı gibi olmaya başladıcnm ceken bilir.bana da bi arkadasimhic gitmiyorum diye soylendi.bende mide sıkıntilarimdan dolayi inan ki disari cikamiyorum dedim.neden diyo.kokuyo hersey.herkeste herseyinyiyemiyorum diyorum.bana havakar soguk arrik nasil kokuyor diyor...saka gibi..ben de cnm sana kokmuyo bana kokuyo iste elimde degil dedim.ne kadar yakinin da olsa bazilari inanmiyor cnm abarttigimizi saniyor.bi hafta su yasadiklarimizi yasasalar öldîm bittim derler...ben her zmn hakkimda kim ne dusunuyosa Allah ona da nasip etsin diyorum.kimseye beddua etmeyi sevmem korkarim ben de boyle dua ederim.
sana tavsiyem hamileyken kimseye gitme gorusme cnm.ben bayramda bi kac kisiye gittim sunu ye bunu ye kussan da ye falan konusmalar.yok neden normal degil de sezeryan istiyosun normal daha iyi demeler.biz zaten bilmiyoruz normal dogumu.biz zatem bikerek ac kaliyoruz yemiyoruz su icmiyoruz manyagiz biz.
bosver cnm hamile kadinin caninı sıkana Allah da verir cezasini.sen su 2 ay ici de oek herkesle gorusme insanin canını cok sıkiyorlar.bana buzlu soguk su ictigim dönemler biri soguk su icme bebegin havaale gecirir falsn dedi.o kadar uzuldim ki inanmadim ama kendimi kotu hissettim.doktorum icebilirsin bogazlarina dikkat et sadece dedi.
millet cok biliyohele ki sen hemsiresin sana bile cok akil veren oluyodur
hele bi de sen doktoru dinleme beni dinle diyenler yok mu he oldu 6 sene bosuna okumuslar seni dinleyimbazi doktorlara cok gicik orasi ayri ama tutup da koca karilari dinlicek de degilim
ah cevrem hep bu koca karilarla dolu.tasinmayi 4 gozle bekliyorum
bebek dogduktan sonraki laflara da simdiden aliskinim gardimi aldim
bebegim yeter ki saglikla dogsun onunla cok guzel vakitlet gecirmek istiyorum kimsejin lafina bakmadan cunku annesi benim en iyisini ben bilirim
burda benim gibi olan biriyle konusmak da cok iyi geliyo cnm benim cevremdekilerin hamileligi hep rahat geciyo.
cnm acikcasi canım burnuma gelmis artik ne sezeryanden korkuyorum ne taş ameliyatindan.dofuma gülerek gidicem ben diyorum hem bebegime kavuscam hem kurutuluyorum reflüden diye
ben de hic ama hic reflü yoktu cnm.belki safra onu tetikliyo olabilir benim tahminim.benim anneminde kusmasi bulantisi 4 ay surmus ama benim 8 ay olcak.belki safra bulantiyi tetikliyo olabilir.eski kadin dogumcum kabizligin da taştan olabikir demisti.hala kabizlik yasiyorum.bagirsaklarim alt ust oldu.
bu arada senin de dişlerinin rengi grilesti mi benim oyle oldu bembeyaz dislerim dokulecek diye korkuyorim bi cikolata yesem nasil sizliyo.cok hassaslasti.her gun fircalauamiyorum malesef.dislerimi cok asiri aciyo ve agriyo fircalarken.yikayinca geciyo ama o anlik agri bile cok kotu.
doktora dedim de oluyo oyle dedi.
bende öle yapayım ozaman cnm alt açmayı kullanayım.Canm benim arkadasm o pusetn alrina alt acma ortusu yada battaniye koyuyr kiz ckarrcgi zaman ama onunda ortusu ayri var dye biliyrm bende belki alt acma ortsu koyablrm
cnm kıyafetleri koymak için kumaştan kese falan yapan çok oldu ben henüz yapmadım ama düşünüyorum.Ne kesesi canım
kayınvalidem çeyizime 3-4 tane kese yapmıştı. farklı boyutlarda siyah ve krem saten keseler. Onların en büyük olanına koyacağım ben. Akşam eve gittiğimde unutmazsam atarım fotolarını canm.cnm kıyafetleri koymak için kumaştan kese falan yapan çok oldu ben henüz yapmadım ama düşünüyorum.
kese yapan ya da alan arkadaşlar bize de örnek olması için atabilir misiniz?kese değilse de neyle verecekseniz....
Banada 2hafta önde dedi canımİite doktorları anlamak zor takmamaya çalışıcam :)
Valla cok cahil kalmisim kese felan yeni duyuyorum. Biz kizimda oylece vermistik kiyafetleri hemsireyecnm kıyafetleri koymak için kumaştan kese falan yapan çok oldu ben henüz yapmadım ama düşünüyorum.
kese yapan ya da alan arkadaşlar bize de örnek olması için atabilir misiniz?kese değilse de neyle verecekseniz....
Valla cok cahil kalmisim kese felan yeni duyuyorum. Biz kizimda oylece vermistik kiyafetleri hemsireye
P prensess01 merhaba, uzun uçuş olmayacaksa sıkıntı yok. ben 14 saat uçacağım. doktorla konuştm, sürekli hareket et dedi oturduğun yerde olsa bile. Varisin çoksa varis çorabı giy dedi. Ama kısa uçuş için herhangi bir risk teşkil ettiğini düşünmüyorum. ama yanında mutlaka rapor al, nolur nolmaz. Doktorunla da paylaş bence.Canım amerikaya gidecek bir arkadaş vardı topikte. Bazen önde olması avantaj olabiliyor canım arkadaşım 33. Haftada suyu geldi bebeği onunda 2 hafta öndeydi o yüzden kilosu gelişimi iyiydi.
Ozellikle kese almam ben de cnm zaten bi posete koysak da bisey olmaz .diyorum ya biz posetsiz falan oylece verdik diye hatirliyorum :))Bende ilk kez duyuyorum evi karıştırayım biraz o zaman :) bulurum bişeyler sanırım
sağolasın cnm :)kayınvalidem çeyizime 3-4 tane kese yapmıştı. farklı boyutlarda siyah ve krem saten keseler. Onların en büyük olanına koyacağım ben. Akşam eve gittiğimde unutmazsam atarım fotolarını canm.
Ben bu keselerden aldım canım. 2.5 tl tanesi. Herseyi ayrı ayrı koyucam zorluk olmasın diye.cnm kıyafetleri koymak için kumaştan kese falan yapan çok oldu ben henüz yapmadım ama düşünüyorum.
canım ben keseye koymamıştım kızımda zaten hiç aklıma öyle bir şey gelmemişti.giydirecekleri tüm kıyafetleri ,bezini battaniyesine bohça yapıp verdim içindeki kıyafetleri giydirdiler dışındaki battaniyeye de sarıp verdiler meleğimicnm kıyafetleri koymak için kumaştan kese falan yapan çok oldu ben henüz yapmadım ama düşünüyorum.
Aynen canim bizlerde oyle yapariz yine oyle yaparim bendecanım ben keseye koymamıştım kızımda zaten hiç aklıma öyle bir şey gelmemişti.giydirecekleri tüm kıyafetleri ,bezini battaniyesine bohça yapıp verdim içindeki kıyafetleri giydirdiler dışındaki battaniyeye de sarıp verdiler meleğimi
Doğal yolla kaldım ama 8 ay sürdü üstelik adetlerim bazen 2-3 ay olmuyor çok ağrılı oluyor vs benim yumurtalıklarımda kistim küçük küçük birsürü gerçi dün onlarıda bulamadık karnıma kadar çıkmış yumurtalar şişmişler gözükmüyor :)masallah cnm.cnm doktorun hakli olabilir.cunku kadinlarin bi cogunda kist var zaten.kisti olmayan artik yok gibi bisey.
ve kistin olmasina ragmen hamile kalmissin.
ama tedaviyle mi hamile kadin dogak yontemle mi? tedaviyle kaldiysan haklisin cnm aldir.ama dogal yolla hamile kaldiysan demekki kistlerin cok agir vaka degil.
mesela bana tedavi sirasinda doktor kist her kadinda var.bazilari adetle beraber kisti de atar bazilari atamaz demisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?