2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ultrason da 30+0 çıktı canım ama son adete göre daha geri ultrason kağıdında beklenen Doğum tarihim 19 aralık gösteriyor seninkinde ne yazıyor canım
Ultrason kağıdı vermiyor doktorum canım. Ama doğumu son adet tarihime göre planladık. Çünkü ultrasonda hep farklı çıkıyor. Bir gittiğimde 2 hafta önde bir gittiğimde 1 hafta önde bazen de haftasıyla birebir uyumlu çıkıyor. Bir aksilik olmazsa 39+2’de alacağım dedi. O da 18 aralık’a geliyor.

Bende hacı şeriften yaptırmayı düşünüyorum. Isım falan yazdiracaksan belki bir kac hafta önden yaptırmak gerekebilir.
Ben Kasim basinda siparisi vermeyi dusunuyorum, bozulmaz cikolata sonucta hazir olsun. Isimli etiketi olacak ama 3 gunde falan teslim edildigi yaziyor.

Uzun bir aradan sonra ben de bugün öğleden sonra İnşaAllah gideceğim doktora. Heyecanlıyım sanırım biraz bebişimizin boy ve kilosunu öğrenmeyeli çok oldu. Dün sağlık ocağına kan verdim. Geçen ay hafif yüksek çıkan ve daha da yükselmesinde sakınca olabilecek karaciğer enzimleri çok şükür normale dönmüş. Kan değerlerim düşmeye başlamış ama şuanlık yeterli düzeyde. Son eksikleri alıp artık eşya yıkama ve çanta hazırlığına girişmek istiyorum ama düzenim yok bebekle ilgili nasıl olur biter bilmiyorum. Eşya koyacak dolabımız da yok henüz beşiğimiz arabamız da.. kıyafet işi bitsin de diğerlerinin acelesi yok gibi. Rabbim tüm anne adaylarının yardımcısı olsun sağlıklı sıhhatli yavrularımızı kucağımıza almamızı hayırlı evlat yetiştirmemizi bizlere nasip etsin İnşaAllah

Valla milleti takmam ben zaten hemen salakça akıl vermesinler diye yorum yapmıyorum Doğumu nasıl düşünüyorsun diyene nasip bakalım diyorum dinlemek istemem Doğum hikayelerini kimseyi bağlamaz ben çekecem kimene kendim sağlıkçıyım ama etrafta burda maşallah sağlıkçıdan daha bilgili olduğunu iddia eden hatta bize kafa tutan bile var :) Gül geç diyorum be diyim :)) onun dışında içi fesat olan insanların kimler olduğunu biliyoruz ama ne yazikki görüşmek zorunda kalıyoruz akraba vs gibi yada bela arkadaş gibi ben hayret ediyordum ya msj atıp nasılsın diye sorup iyiyim dediğimde ya iyi misin nasıl yani şimdi düzeldin mi neredeyse tüh ben senin daha hasta olmanı isterdim der gibi konuşmalar oldu insanlar artık gerçekten kıskanç fesat benim gibi kusanlar mesela sen bunun ne demek olduğunu anca öyle anlar saçma sapan yorumlar yapanlar zaten yaşamamış çok rahat geçirmiştir ne yazikki biz onlar gibi şanslı olamadık ben bu süreçte bu şehirde yalnızdım ve eşimin yakınları vardı kimse ne geldi ne yardım edelim diye teklif etti aylarca yatakta yattığımı bilirim bi ailem baktı bana kv gelmeyi çağırmayı bırak aramadı bir ay boyunca şimdi de kışı sizde geçirecez çocuğa bakmaya geliyor bilmem ne diyo tansiyonum zıplıyor sinirden :))) bu kış nasıl geçecek diye düşünüp duruyorum ben çocuğumla yalnız kalmak istiyorum ya kimseye ihtiyacım olmaz benim hamdolsun eşim var ve zaten okadar hastalandım gelip bakmadı şimdi iyi oldum hizmet edecek hale gelince mi geliyo...işte kimse kimseyi anlamıyor aslında...diş problemi yaşadım yaşıyorum aşırı bir kanama oluyordu en çok kustuğum zamanlarda hatta ağzımda kan tadı var diye yine kusuyordumm şimdi de fırçalarken çok kanıyor diş etlerim çekilmiş dr gitmiyorum çünkü gebelikte birşey yapılmıyor pek inş dökülmez diyorum korkuyorum valla ben de rengi de değişti sarı gibi olmaya başladı

Ne kesesi canım
cnm kıyafetleri koymak için kumaştan kese falan yapan çok oldu ben henüz yapmadım ama düşünüyorum.
kese yapan ya da alan arkadaşlar bize de örnek olması için atabilir misiniz?kese değilse de neyle verecekseniz....

kayınvalidem çeyizime 3-4 tane kese yapmıştı. farklı boyutlarda siyah ve krem saten keseler. Onların en büyük olanına koyacağım ben. Akşam eve gittiğimde unutmazsam atarım fotolarını canm.

Valla cok cahil kalmisim kese felan yeni duyuyorum. Biz kizimda oylece vermistik kiyafetleri hemsireye

Canım amerikaya gidecek bir arkadaş vardı topikte. Bazen önde olması avantaj olabiliyor canım arkadaşım 33. Haftada suyu geldi bebeği onunda 2 hafta öndeydi o yüzden kilosu gelişimi iyiydi.
P prensess01 merhaba, uzun uçuş olmayacaksa sıkıntı yok. ben 14 saat uçacağım. doktorla konuştm, sürekli hareket et dedi oturduğun yerde olsa bile. Varisin çoksa varis çorabı giy dedi. Ama kısa uçuş için herhangi bir risk teşkil ettiğini düşünmüyorum. ama yanında mutlaka rapor al, nolur nolmaz. Doktorunla da paylaş bence.

Ben bu keselerden aldım canım. 2.5 tl tanesi. Herseyi ayrı ayrı koyucam zorluk olmasın diye.

Eklentiler

• Screenshot_20181012-102223.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 102
canım ben keseye koymamıştım kızımda zaten hiç aklıma öyle bir şey gelmemişti.giydirecekleri tüm kıyafetleri ,bezini battaniyesine bohça yapıp verdim içindeki kıyafetleri giydirdiler dışındaki battaniyeye de sarıp verdiler meleğimi

Aynen canim bizlerde oyle yapariz yine oyle yaparim bende

Doğal yolla kaldım ama 8 ay sürdü üstelik adetlerim bazen 2-3 ay olmuyor çok ağrılı oluyor vs benim yumurtalıklarımda kistim küçük küçük birsürü gerçi dün onlarıda bulamadık karnıma kadar çıkmış yumurtalar şişmişler gözükmüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…