2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım bi hafta önce 31 haftalıkken 1450 gramdı ve baş 2 hafta, karın 3 hafta geride dedi doktorum. Gelişim geriliği yönünden haftalık kontrole çağırdı peritonolog. Baştan beri biraz gerilik vardı ama bu kez çok olmuş. Kan akımı ve suyun çok iyi takip edelim dedi. Ben de sıkı beslenme halindeydim toparlasın diye Perşembe gideceğim bakalım fark oldu mu. Sağlıklı olsunlar tek isteğimiz bu. Stres yapma sen de daha vakit var bi haftada bile toparlayabiliyorlar.

Slm kızlar..Gece hiç uyuyamadım uykusuz günler erken geldi sanki? Ve solumda uyuyunca kalp atışlarımı duyuyorum kalbimde sıkışıyor bir ben miyim bunu yaşayan...???
Ah canim benim başından beri uyku problemim var. Hele bu aralar hiç uyumuyor da uyutmuyor da. Hep sukur diyorum ama bir yandan uykusuzluk da zor geliyor. Soluma yatınca bende duyuyorum kalbini. Zaten sağ yada sol yatmaktan başka secen3gimiz yok. Solu daha çok tavsiye ediyorlar kan dolaşımı için. Sabahları kalça ve basen kemiklerim cok agriyo. Kramplar ayri dert.

insallah toparlarlar cnm yediklerimiz bebislerimize yarasin insallah.

Kalsiyum, magnezyum. D3 falan kullanıyor musun canım. Özellikle magnezyum kramplar için çok iyi.

Reflü bende de var. Ben çareyi akşam 6 dan sonra hiçbir şey yemeyerek buldum. Ancak o zaman geceleri daha az oluyor:... çayı kahveyi de azaltmak lazım ama onu yapamıyorum..

Bu haftaya geldik hala bebek hareketleri benim icin sıkıntılı. Ben mi abartiyorum surekli tepinmesini bekliyorum bilmiyorum ama bazen ne yapsam hareketini duyamiyorum. Tatli ye sola yat karnini hafifce durt vs hak getire. Sonra birden alakasiz bir anda başlıyor gayet net hareket etmeye. Doktor hareketini hissetmedigin zaman gel nst ye baglayalim dedi. Allahtan gitmeye gerek kalmadan hareketleri basliyot ama mesela simdi uyanali yarim saat oldu copleri kapiya çıkardım evde bi iki dolandim soluma yattim tik yook. Niiye boyle yav :/

Günaydin canim sen ne yaparsan yap keyiflerine göre hareket ediyorlar mesela bugün 5 ye bir kaç hareketiyle uyandırdı beni hafif açlık var gibiydi birşeyler yedim ama ondan sonra bu saat oldu daha uyanmadi benim tatlisko belli olmuyor yani ama dün erkenden çok hareketliydi mesela eskisi gibi güm güm vurma olmuyor toplaniyor kayıyor bir tarafı sisiriyor bazen hızlı hareket ediyor sallıyor karnımı çok merak ediyorum napıyor içerde diye :) uzun süreleri uyuyarak geçiyormus gun içerisinde 10 defa harkwet ediyorsa sıkıntı yok seni anliyorum çok sakin olduğunda benee bazen takılıyorum ama alıştım artık kimi bebekler çok sakin oluyormuş mesela ben kontrolde 3 defa nst ye bağlandım Dr hareketlerini beğenmedi akşam dinlen tekrar gel dedi istediğim harketi görmem lazım neyse ki akşam keyfi yerine gelmistide akşamko nst de beğendi Dr yani hiç belli olmuyor

Canım hergün 10 hareketini hissediyorsan problem yok uslu bir bebiş demekki :) kontrollerdede sorun yoksa telaş etme bence. Ama sana hak veriyorum tabi bende hissettemediğim zaman hemen endişeleniyorum. Gün içerisinde neler yapıyorsun çok aktifmisin ? Anne hareketli olunca bebeğe sallantı gibi gelir uyku haline geçermiş o yüzden soruyorum.

Az önceki mesaji yazar yazmaz hareketleri basladi :) evet oldukca aktifim. Ozellikle calisirken surekli ayaktayim gun icinde hic hissetmiyorum desem yeridir. Doktor bu yuzden o hareketlidir ama sen hissetmiyorsundur dedi. Anca aksam evde uzandigimda hissediyorum. Ama dedigim gibi bazen harekstsizken de pek hissetmiyorum. Erken dogum belirtim yok hicbir sekilde rahim agzi 4 cm cikti dun. Ama insan takiyor iste gene de.

Dogduktan sonra da boyle olacaksa problem yok da :) onceden karnimda kaybettigim bi evladim oldugu icin cok tedirginim. Bu gerginligimi bebegime yansitmayi hic istemiyorum ama hareketleri azalınca gerginligim basliyor Allah affetsin.

Daha önce kaybınız olmuş çok üzüldüm böyle tedirgin olmanız çok normal. İnşallah sağlıkla yolunda gider herşey. Çok aktifim diyorsunuz bence o yüzden :) hem hergün hareketlerini hissediyorsunuz ne güzel. Gerçekten tatlış uslu sizi yormayan bi bebek olacak demekki

Dogduktan sonra da boyle olacaksa problem yok da :) onceden karnimda kaybettigim bi evladim oldugu icin cok tedirginim. Bu gerginligimi bebegime yansitmayi hic istemiyorum ama hareketleri azalınca gerginligim basliyor Allah affetsin.
İnşallah doğduğunda da sakin olur annesi :) seni çok iyi anlıyorum benimde kaynim var ilk başlarda o stresi bende çok çektim ama cok şükur bugünlere geldik gönlünü ferah tut herşey çok guzel olacak inşallah sağlıkla sihhatle kavuşacağız evlatlarımıza Allah'in izniyle

durduk yere de bel ağrısı yaşıyorum malesef ya is yapınca zaten felaket oluyor ..inşallah uslu bebekler olurlar sakın huylu olurlar kolik falan olmazlar inşallah yoksa yandık
Çok hareketli bebek uslu olurmu kulağa hiç mantıklı gelmiyor ama inşallahhhhh sakin uslu minnaklar olurlar 4 gözlee onları bekliyoz çünkü hepimiz

Benimde legen kemiğim çok ağrı yaptı ama doğuma hazırlık olduğu içindir dedim, birde krampta oluyor ilaçlarımı düzenli olarak kullansam oda olmaz eminim ama es geçiyorum bazen ilaçları ağrım sızım üst seviyeye çıkıyor ozaman

Kizlar gunaydin kafamda deli sorularla uyandim yine hergun bir sey dusunerek kalkiyorum. Simdi aklima gelense lohusa kulodu alsam iyi olur mu kullan atlardan onu alinca ped konuluyor mu. Ped mi alsam depend kulot mu valla derdim bu oldu siz ne alip koyucaksiniz. Ben bu arada sezeryan olucam.

Canim hem depend aldım külot gibi olanlardan hemde 1 paket lohusa pedi aldim. Ikiside fiyat olarak uygundu zaten lazım olursa yanımda olsun dedim.

Ben depend alıcam bir paket birde koteks en uzun pedinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…