- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #2.961
Cok gecmis olsun sevindim canim bebisin sana tutunmasina hic korkma benim oglumda ben bayagi kanama oldum inanirmisin 40 tane ifne yedim cok sukur hic birsey olmadi insallah sen de atlatirsinkızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Gözlerim doldu walla okurken yaa çok geçmiş olsun canım. Bebiş nasıl tutunmuş öyle maşallah ya. Yicek ekmeği varsa bişey engel olamaz. Çok dikkat et kendine. Şükürler olsun iyimis ya. Doktoru arayıp sor mutlaka. Bende iğne olurken çünkü hap kullanmamıştım.kızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Ayyy tüylerim diken diken oldu rabbim nasıl bir mucize yaratıyor Allahım sen nasıl yücesin inşallah bebeginiz bebelerimiz hep iyi olur progestan için de doktorunuzu arayıp sorun önemli bisey ulaşamazsanız sekreterine ulaşın ozeldeysekızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Ayy ne güzel haber sen hiç düşünme bebişin seninle birlikte inşallah kalp atisinida duyarsın. :)Evet cnm gittim 5+4 gunluk dedi kesen iyi gelismis dedi cuma gel kalp atisina bakcaz simdiden bosuna uzulme dedi sorun yok dedi insallah dedigi gibi olur.
Okurken ne kadar korkttum Allah korusun çok sevindim demek ki etrafında ki şeyler çok geçmiş olsun canım en önemlisi bebeğin iyi olmasıkızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Çok çok geçmiş olsun canım Rabbim esirgesin hepimizi ve meleklerini.kızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Cnm öle yazyr üst tarafta onu dedim cm yazyr5. Hafta için 6.5 cm kese boyutu çok fazla. Mm olabilir mi o? Benim 5+4 ye 9.4 mm ölçülmüştü.
Ama cnm bütün herşey kalıyor doğmda bütün pislkler gidyrmi dye duymştmBenim ilk dogumum sezeryan normal olsun cok istemistim ama sezeryan oluncada boyle iyiymis dedim. O yuzden cok da uzulup sartlamayin normal olsun diye. Sezeryan da kotu degil.
Mesajın başını okurken çok üzülmüştüm ama son kısmı çok şükür ki sevindirdi beni :) Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızı nasip etsin İnşaAllahkızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Çokk çok geçmiş olsun Allah korusun miniğinizikızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Her sey kaliyor derken ne pisligi varmis ki canim icimizde bilmiyorum. Yani normal dogum adi ustunde normal olani zaten ama riski de yok degil biz ne dersek diyelim su akiyo yolunu buluyo zaten o gun gelince olup biter hersey.Ama cnm bütün herşey kalıyor doğmda bütün pislkler gidyrmi dye duymştm
Canm çok çok geçmiş olsun rabbim meleğini korusun bende üzüldm sonunu görünce çok sevndm:)kızlar mrb nasılsınız hepınız dun cok kasık ve bel agrım vardı aynı adet olucak gıbıydım gece 3 te bır kalktım sakır sakır kan geldı avucum kadar parca dustu arkasından 1 kac kere daha parca dustu ve ben kesın bebegım dustu dedım bugun kontrole gıttım her hangı bır parca kaldımı ogrenım dıye bır de ne gorım bebegım yerınde doktor bak yerınde duruyor gayette ıyı dedı kalp atıslarını da dınlettı bak kalp atıslarıda var dedı dedım o kadar buyuk parca gorunce ben kesın dustu dedım cunku avucum kadar parcaydı kesenın durumu cok ıyı hıc korkma dusecek bır keseye benzemıyor dedı bebegın gelısımı de guzel hersey yolunda dedı ıcındekı pıhtlar atılmıs dedı suan kanamam varmı dedı suan var ama ole gecekı gıbı degıl dedım cok az dedım o bı kac gun daha devam eder hatta parca da gelır dedı 1 tane ıgne yaptı fıtılı de gunde 3 kere ye cıkardı ama ben sunu sormayı unuttum ıgnenın etkısıı 1 haftalıkmus ben bu bır hafta da fıtıl alıcakmıyım yoksa almıcakmıyım
Canm ya ben öle duymştum bende anlamadm bilmyrm iyi demişlerdi onu dedm ama herkes dyr mecbur kalmadkça sezeryan olmasn dyeHer sey kaliyor derken ne pisligi varmis ki canim icimizde bilmiyorum. Yani normal dogum adi ustunde normal olani zaten ama riski de yok degil biz ne dersek diyelim su akiyo yolunu buluyo zaten o gun gelince olup biter hersey.
Kızlar dün size kan testi yapacam tekrar demiştim sonuçları az önce aldım 4 günde betam 53 den 279 çıkmış. Sizce hala dusuk mu ?
Fikrinize saygi duyuyorum fakat cok yanlis Düşünüyorsunuz sezaryen bir doğum biçimi değildir mecburi zamanlarda anne ve bebeğin hayatini kurtaran tıbbi bir müdahaledir Bir ameliyat biçimidir fakat diğeri adı üstünde normal doğum.. binlerce yıldır biz kadinlarin yaradilis gereği yapabildiğimiz doğumun normal biçimi.. sezaryen dogum ve normal doğumu karşilastiran tibbi makaleleri okuduguniz zaman normal doğumda gelişen komplikasyonlar sezaryen doğumda gelişenlere göre emin olun devede kulak kalır :) sanirim ilk doğumunuz gözünüzü korktmak istemem ama sezaryende sirf ameliyathane duzgun steril edilmedigi icin bebegi de kendi de mikrop kapip vefat eden arkadasimiz var internette haberleri mevcutAblam hemşire 2 çocuğu var sezaryenle oldu, küçük ablamın da 2 çocuğu yine sezaryen oldu. Benim ilk olacak, Allah nasip ederse. Ben şimdiden sezaryen düşünüyorum, bebek için en risksiz olarak gördüğüm yöntem, kadınlar için de alttan kesme, oranın mikrop kapma ihtimali çok oluyormuş da bir de doğum esnasında oksijensiz kalma durumları beni tedirgin ediyor maalesef.
Sen normale kendini hazirla cnm insallah kolay sorunsuz olur ama sezeryana donersede uzulme yaniCanm ya ben öle duymştum bende anlamadm bilmyrm iyi demişlerdi onu dedm ama herkes dyr mecbur kalmadkça sezeryan olmasn dye
Öle zaten ona kalrsam yapcak birşey yok çoçuktan önemli değil yani sonuçta çocuk çok beklerse karında kendni zehirliyormuş cnm inşhayıtlı sağlıklı doğumumuz olur:)Sen normale kendini hazirla cnm insallah kolay sorunsuz olur ama sezeryana donersede uzulme yani
Ellerinize sağlık diyorum. Daha 8 ay var neyin pazarlığı. Bebeğim sağlıklı olsun ben sağlıklı olayım gerisi boş. Gönül ister normal doğum ama yaşayıp görücez şimdi bebişin tadını çıkartma zamanı benceFikrinize saygi duyuyorum fakat cok yanlis Düşünüyorsunuz sezaryen bir doğum biçimi değildir mecburi zamanlarda anne ve bebeğin hayatini kurtaran tıbbi bir müdahaledir Bir ameliyat biçimidir fakat diğeri adı üstünde normal doğum.. binlerce yıldır biz kadinlarin yaradilis gereği yapabildiğimiz doğumun normal biçimi.. sezaryen dogum ve normal doğumu karşilastiran tibbi makaleleri okuduguniz zaman normal doğumda gelişen komplikasyonlar sezaryen doğumda gelişenlere göre emin olun devede kulak kalır :) sanirim ilk doğumunuz gözünüzü korktmak istemem ama sezaryende sirf ameliyathane duzgun steril edilmedigi icin bebegi de kendi de mikrop kapip vefat eden arkadasimiz var internette haberleri mevcutkuzenim 2. Çocugunu sezaryen ile dünyaya getirirken atoni geçirdi (rahim kasilmadi kanama durmadi) tekrar ameliyata girip rahimi aldilar ve su an genc yasta hormon ilaclari kullanmak zorunda sezaryenden sonra herkes hemen ayağa kalkamayabiliyor şahsen ben 2 ayda anca toparlandim 4 yil gecmesine ragmen hala karnimin belirli yerlerine çok bastiramam.. epizyodan (vajinaya atilan kesiden) korktugunuzu söylemissiniz :) emin olun 7 kat karninizin kesilme acisinin yaninda sinek isirigi gibi kalir :) tabi ameliyat yaraniza dikkat etmezseniz mikrop kapma ihtimaliniz cok cok daha yüksek dikislerin açılma ihtimalinden hic bahsetmiyorum bile :) çoğu zaman sütünüz hemen gelmez odaniza gelince genel anestezi olduysaniz hemsireler zorla göğsünüzü sıkarak bebeğinize emzirmeye çalışır haberiniz bile olmaz Spinal anestezi (belden aşağısı) aldiysaniz anestEzi etkisi gecince bas agrisindan ölüyorsunuz sanirsiniz doktor üst üste nescafe icmenizi söyler.. tabii omirilige batirilan iğnenin sizi felç birakma riski de var
bunlarin disinda en basitinden bebek doğum kanalindan geçerken faydali bakterilere bulasarak ilk bağısıklığını kazanır.. kanaldan gecerken sıkıştığı icin anne karninda yuttuğu sulari agzindan burnundan disari atar sezaryende ciğerlerine su kaçıp küvözde kalmasi da ihtimaller dahilinde(
Bu bahsettiklerim illa ki olacak diye birsey yok hicbir doğum şeklinde %100 garantilidir diye birsey de yok tercih tabii ki sizin ama en sağlıklı fıtratimiza en uygun normal dogumu tercih etmeniz hem sizin hem bebeginiz açisindan en saglikli olanidir :).. hayirli doğumlar dilerim
Insallah canim benimAyy ne güzel haber sen hiç düşünme bebişin seninle birlikte inşallah kalp atisinida duyarsın. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?