- 3 Kasım 2012
- 6.741
- 8.403
- 198
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #31.481
aslında doğar yeter ki anne istekli olsun ve doktor da işinin ehli olup doğumu aceleye getirmesin ..günümüzde sezaryenlerin bir çoğu doktorun aceleciliginden kaynaklanıyor bence gebeyi doğru yönlendirip sakın sabırlı olması gerektiğini anlatmalı.yapması gerekenleri söylemelikızlar instagramda bir doktoru takip ediyorum. Bugün bir doğum videosu paylaşmış bebek 4980 gram doğdu hem de normal doğumla, suni sancı, epidural ve epizyotomi olmadan
39+2 geç değil ideal bir tarih..ben de doktorumla konuştum o da en sağlıklısınin 39 bitince olduğunu söyledi.erken gelmeye kalkarsa o ayrı dedi o zaman da hemen gelirsin mudahele yaparız sorun olmaz dedi ..
O tarihten önce bi sıkıntı olursa gece bile olsa geliyormuş doktorum ameliyat için. Bu rahatlattı beni. Geçenlerde kuzenimin sezaryen gününden iki gün önce gece sancısı tuttu doktoru gelmedi acilde ameliyat oldu.Ama doktoru peşinen söylemiş gece olursa gelmem diye.. Neyse ki bende öyle bi sıkıntı yok. Bu konuyu konuşun doktorunuzla.39+2 hiç geç bir tarih değil. Benim doktorum 39'dan önce alınmaması gerektiğini söylüyor. Ben de 39+1 yada 39+2'de yapacağım. Hatta kilosu az olursa 40'ı da beklerim dedi.
Doktor çok önemli bu durumda bence, yönlendirmesi gerek.bir de arkadaşlar söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın öncelikle onu belirteyim sadece tavsiye niteliğinde ve iyi karar vermenizi istediğim için yazıyorum..ben de ilk doğumumu sezaryen yaptım isteğe bağlı değildi doğumum hiç ilerlemedigi içindi.sonrasında ağrı sızı yaşamadım bel ya da baş ağrısı hiç yaşamadım hemen ayaklandim..ama gel gelelim ki regli düzenine malesef reglim çok uzun sürüyordu 15 gün kadar sürüyordu bu durum çok can sıkıcı 1 ayın yarısını regliyle geçiriyorsun..gitmediğim doktor kalmadı hormonlar normal çıkıyor bir sıkıntı görülmüyor ama çare de bulunamıyordu.bu süreçte bir çok doktorun dediği sezaryen doğum sonrası bu tarz sorunların olabildigiydi malesef..yani kesin kanıtlanmış bir durum değilmiş ama sebepsiz yere böyle olmasından dolayı doktorlar sezaryenden sonra olabileceğini söylediler..doğumdan önce adetlerim 5 gün sürerdi en fazla.bunu ilk doğumu olup da sezaryen isteyenler için yazdım..ama gerçekten sadece iyi düşünüp taşımanız ona göre karar vermeniz için tabi ki en son karar sizde kendinize en yakın hangisini görürseniz onu tercih edin ..ama sağlığı da elden bırakmayın derim
O ne be epizyotomi olmadan mı kadında leğen gibi açılmış maşallah
Pazartesi isticez canımİstettin mi silveretteyi?ben henüz bilmediğim den alıp almamakta çok kararsızım acaba lazım olur mu ya emmezse diye İnan Doğumdan daha çok düşünür oldum bu durumu
Aa bende bakim nevresim takimini almadm cocgnGunaydin kizlar.
Her yerde indirimler basliyor eksikleri olanlar takip etsin:)
Lcwda 70 liraya begendigim bebek nevresim takimi 50' ye dusunce aldim hemen.
Bende buna benzer bir durum yaşadım. İki hafta önce boyu 49 cm olan bebeğim iki gün önceki ölçümde 46 cm çıktı doktorum olabilir ölçümlerde dedi. Bide kilosu 2700 küsürdü 2900 küsür çıktı az almış hangisi yanlış anlamadım .hep önden giden haftamız bianda kendi haftasına geldi hatta boyu daha geriye gittiKızlar geçen hafta perşembe kontrolüm vardı 35+1de. Kilosu 3.010 g çıktı. Başı da 3 hafta ilerden gidiyor 38 görünüyor dedi. Kilo haftasına göre ortalamanın üstü görünüyordu ama dr sıkıntı yok erkek bebek olabilir dedi.
Neyse biraz önce kontrolden geldim. 36+1 olduk bugün.Kilo 2900g dedi şok oldum nasıl yani geçen hafta 3 kiloydu zayıflamış mı dedim. Hayır geçen hafta yanlış ölçmüşümdür dedi. Başı da haftasıyla uyumluymuş ilerde felan değil. Başı fazla ölçünce kiloyu da yanlış ölçmüşüm dedi. Tabi kafam allak bullak oldu. Gerildim moralim bozuldu. Başka bi doktora gitsem mi..
Bende buna benzer bir durum yaşadım. İki hafta önce boyu 49 cm olan bebeğim iki gün önceki ölçümde 46 cm çıktı doktorum olabilir ölçümlerde dedi. Bide kilosu 2700 küsürdü 2900 küsür çıktı az almış hangisi yanlış anlamadım .hep önden giden haftamız bianda kendi haftasına geldi hatta boyu daha geriye gitti
Gunaydin kizlar.
Her yerde indirimler basliyor eksikleri olanlar takip etsin:)
Lcwda 70 liraya begendigim bebek nevresim takimi 50' ye dusunce aldim hemen.
yok benim sepette ekliydi 70 liralık, bugün bakınca 50ye düştüğünü görüp aldım, bana denk gelmiş o zaman :)Sitesine baktim sadece iki model 50 ye inmiş, mağazadan mı aldın?
Bu yaklaşık bile değil 1 kilo fark var resmenEşimin halasının gelini normal Doğum yaptı 4.600 gr doğurdu ultrasonda 3.700 çıkıyordu doktor bile şaşırdı ölçümler tam olarak gerçeği yansıtmıyor yaklaşık olarak yani
Kaç haftalıktın ki canım sakin olmaya çalış senin ve bebeğin için en iyisini yapacaklardır zatenKızlar ben çok kötüyüm tansiyonum akşamdan beri yüksek galiba bu gebelik zejirlenmesi olayı oldu bende doktoru aradı eşim belkide alacaklar hemen bebegimi çok korkuyorum
Cidden şok oldum hay maşallah. Doktorun yönlendirmesi çok önemli ama ne zaman ıkınacağını ne zaman duracağını ne zaman nefes vereceğini doğru yerlerde söylerse genelde epizyotomi olmuyorkızlar instagramda bir doktoru takip ediyorum. Bugün bir doğum videosu paylaşmış bebek 4980 gram doğdu hem de normal doğumla, suni sancı, epidural ve epizyotomi olmadan
hele benim gibi evhamlı anneysenbenim de ikinci ama ikisi de evlat o yüzden korkularımız normal canım. annelik duygusu işte
Gayet normal ağrışarının olması unutma şiddetli ve dayanılmayacak derecede olan ağrılar tehlikeli33+3 canım
Kullananlar var mı tanıdığın ben yorumlara baktım ama reklam amaçlı da olabilir diye düşündüm inş işe yararPazartesi isticez canım
Cnm onu ben de yaşadım ama ölçümler yanlış çıkabiliyor hatta ben boyunu bilmiyorum bile hiç sormadım çünkü boy artık 25 haftadan sonra çok net çıkmıyor tahmini söyleniyor takılma onlara kiloya da takılma 500 gram yanlış ölçme ihtimalleri de varBende buna benzer bir durum yaşadım. İki hafta önce boyu 49 cm olan bebeğim iki gün önceki ölçümde 46 cm çıktı doktorum olabilir ölçümlerde dedi. Bide kilosu 2700 küsürdü 2900 küsür çıktı az almış hangisi yanlış anlamadım .hep önden giden haftamız bianda kendi haftasına geldi hatta boyu daha geriye gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?