2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Epizyotomi olmaması neye bağlı acaba önlenebilir bir şey mi?

Anatomik yapıya bağlı sanırım. Kemiklerin iyice genişlemesi lazım. Bebeğin başının rahat gecmesi gerekiyor. Epizyotomi o kadar kötü bir şey değil yırtık oluşmasını engelliyor. Eskiden evlerde ebe usulü doğumlarda yirtik sorunu cok oluyordu. Mesela ilk doğumunda epizyotomi uygulanan kadin sonraki doğumlarını kesi atılmadan dikişsiz yapabiliyor.

Aynen canım haklısın sağlıklı olsunlar da kilo sonradan da alıyorlar hatta zayıf doğan bebeler daha çabuk toparlanıyormuş. Hayırlısıyla gelsinler inşallah

Kesinlikle arkadaşımda epizyotomi olmazsın diye uğraştılar ama yırtık oldu bu sefer daha kötü acı çekti halbuki ufak bir kesi atsalardı çok kolay olacaktı. Ben kolaylaştırdığını düşünüyorum zaten bir haftada toparlanıyor

Aynen canım ama 3 cm kısa çıkması da ayrı bişey dediğin gibi takılmamak lazım sanırım. Sağlıklı olsunlar da :)

kızlar bebek odaları için dekoratif şeyler aldınız mı? duvarlara filan. nerelerden temin ettiniz acaba
dospapas diye bir sayfa var instagram'da oradan led ışıklı 2 adet bulut ve yıldız şeklinde stickerlar aldım. Onların yanına da kapı süsü olarak yaptırdığım ahşap isimliği asacağım. Şifonyerinin üzerine iki tane sepet ördürdüm. Onların da birini alt değiştirme kutusu olarak kullanacağım, birine de şampuan pişik kremi bebeyağı gibi malzemelerini koydum.

Epizyotomi olmaması neye bağlı acaba önlenebilir bir şey mi?
bu takip ettiğim doktor neredeyse hiç epizyotomi yapmıyor. Hatta suni sancı epidural falan da vermiyor. Tamamen doğal doğum yaptırıyor. Son haftalarda perine masajı yapıyor. Sana da öğretiyor evde kendin yapıyorsun. Perine masajı ciddi oranda engelliyor epizyotomiyi. Ve tabi doğru nefes ve ıkınmalar da çok etkili. İstersen instagramdan takip edebilirsin canım. dr aslıhan yazıcı. Sanıyorum perine masajını tarif ettiği videoları da vardı.

onu bazen bende düşünüyorum en temizi o mis

Gece eşimle kavga ettik geceden başladım ağlamaya. Her uyandığımda ağladım resmen. Sabah da doktora gittim, kilo alamamış yani 2100 dedi ama alttan bakmadi, geçen hafta alttan bakınca kafaya 100 g azaltıp 2000 gram demişti kilosuna . Karın çevresindeki gerilik artmış yabi.
Adalat i 1 e düşür pazar günü bırak dedi. Kilo alamayan bebeği içerde tutmanın anlamı yok dedi, çarşambaya kontrole çağırdı yine.
Ben de yeniden ağlamaya basladim, şimdi sakinledim baya.
Başka bir doktora daha gittim. Yani kordon, kan akışı falan hepsi normal, gerilik aynı şekilde. Kilo olarak da 50 gram fazlasını söyledi kendi doktoruma göre. Adalat i da sordum, bence bırakma dedi. En azından 37. Haftaya gelsen iyi olur dedi az kilo alsa da.
Ben de bırakmak istemiyorum çünkü bırakırsam bir iki güne sancı olmasından ve doğum olmasından korkuyorum.
Kendimi de suçladım biraz ama inanın yiyorum yani , kimisi hiçbir şey yemeden 3 buçuk kilo doğuruyor.
Ablamlar da sağlıklı olsun üzülme falan dediler ama ben dün geceden bu saate kadar baya üzüldüm maalesef.

tsk ederim cnm şimdi bende baktım güzel şeyler varmıs :) 1-2 tanesini mesaj gönderip fiyat istedim hatta :)

Kizlar bebek odamiza sizce pembe hali mi daha iyi olmus gri hali mi? gri normalde daha guzel duruyor ama fotoda bir degisik cikmis:) cok asiri pembe bir oda istemiyorum ama emin olamadim yine de.

Eklentiler

• Screenshot_20181109-141225_Gallery.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_20181109-141344_Gallery.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 104
  • Screenshot_20181109-141142_Gallery.webp
    29 KB · Görüntüleme: 101
  • Screenshot_20181109-141338_Gallery.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 105
Uzme kendini canim ve kendini suclama sen ne kadar yesen de cok etkisi olmaz genetik bu. Dedigin gibi hic iyi beslenemeden kilosu fazla bebegi olan da var yeterki saglikli olsun. Bebegin icin de erken dogumdan dolayi endiselenme saglikla gelsin insallah. Gecen kontrolde doktorum 32 haftadan sonra erken dogum sebebiyle pek korkmamiza gerek kalmiyor demisti bana. Sen kontrolune git bakalim ne diyecek doktorun en hayirlisi olsun insallah bence de ilacini birakma ama zarari yok sonucta.

canım ilk bebegimin karın cevresi 32.haftada ögrendim önce 1 hafta sonra 10 doguma gidene kadarda 3-4 haftada geriden gidiyordu. bunu ilk ögrendgimde kilosu 1810 gramdı gatta :S hicbir sebepte yoktu. 10 gün sonra gittiğimde sadece 90 gram almıstı. doktorum ısrarla beklemek istiyordu ve ben 38+5 te dogum yaptım, tersti dönmedi mecburi sezeryan oldum. doğum pozisyonunda olsaydı kesinlikle son güne kadar beklerdi doktorum. cnkü bana söylediği şey 1 gün bile kalsa faydadır demişti. çok şükür yavas yavas kilo almıs olsa da 2700 gram 45 cm dogdu kızım :* doktor son kontrolde 2200 - 2300 gibi dogacak demişti ama o bizi şaşırttı. şimdi 2 yasında oldu, sağlıklı herşeyden önce. benim sana tavsiyem farklı doktorlara gitmen ve en önemlisi de stres üzüntü olmaması.

canım sakin kalmaya çalış. Herşeyin hayırlısı olsun hakkında. Erken gelecekse de sağlıkla gelsin ama bence bırakma adalatı. Belki önümüzdeki haftalarda hızla kilo almaya başlar. Doktorlar neden bu kadar aceleci davranıyor anlamıyorum. Beslenmemize dikkat ettiğimiz halde bebeklerimiz neden kilo almıyor onu da anlamıyorum. Geçen hafta 1800dü benimki haftaya kontrolüm var kesin yine çok az almıştır. Sağlıklı olsunlar da doğunca zaten hızla alıyorlar diye düşünüyorum. Senin de sakin kalman ve olumlu düşünmen çok önemli bu dönemde. Lütfen canını hiç bir şeye sıkma. Kendine huzurlu uğraşlar bul. Kitap oku, film izle

Kizlar bebek odamiza sizce pembe hali mi daha iyi olmus gri hali mi? gri normalde daha guzel duruyor ama fotoda bir degisik cikmis:) cok asiri pembe bir oda istemiyorum ama emin olamadim yine de.
canım ben ikisini de ayrı ayrı çok beğendim. Ben pembe düz renk aldım. Ama çok pembe istemiyorsan gri de güzel. Buarada oda nefis olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…