- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #32.241
Her saatte mi 10 hareket etmeli peki? Yani hiç uyumaz mı bu bebek?buradaki doktor bana dedi ki; her gün 1 bardak doğuk su iç, soluna yat ve 1 saatte harketlerini say, en az 10 kere hareket etmeli dedi.
ben normalde yapmıyorum açıkçası ama dün hareketini hissedemeyince hiç denedim oldu. sonra bir daha yine hareket etmedi, ama akşama başladı hareketleri. evham yapmamak lazım bazen de..
Ben de öyle düşünmüştüm ama baştan alıştırmayınca sonradan alışmaları zor oluyor diye bir şeyler okumuştum.Bende almadim doğunca duruma göre alcam
MaşallahBen diğerlerinde kullanmadım hiç ama 4. çocuk olacak, en küçüğü 2 yaşında. Bu sefer baya zor olacak vereyim diyorum. İnşallah alır o da bakalım.
Beni emzik olarak kullanmak istemezse ben de vermek istemem ama işe de döneceğim için öyle bir isteği olursa emzikle oyalanacak mecburen. Ben de ne alacağıma karar veremedim bakalımCanim ben de wee baby aldim. 10 lira falandi heheralde. İlk oglumda da awent almistim 1 2 hafta emdi sonra emmedi. Bu pasaya da emzik vermeyi düşünmüyorum insallah kolik olmaz da. O yuzden yinede bulunsun diye kotu bisey aldim
naneli şeyler iyi geliyor bana.. eczanden mentollü birşey almıştı eşim şakaklarıma sürüyorum. bir de ılık duş çok rahatlatıyor.. tabi bolca da su içmek.. bunlar işe yaramıyorsa hala ilaç alıyorum..Canm suan bile catliyor basm ama parol hamilelkte kullanlyor normalde ben kullanmazdm ama yne catlyr basm o yuzden esime dedm git al adami gonderdim
her saatte değil tatlım, içtiğin soğuk bir bardak sudan sonra 1 saat boyunca 10 kez hareket etmesi lazım dedi. o kadar :)Her saatte mi 10 hareket etmeli peki? Yani hiç uyumaz mı bu bebek?
O zaman sevindim şimdi :) direk aklıma sen grlmiştin boşuna olacaktı onca şey. Sağlıklı doğumların olur inşallah. Teyzem 3 çocuğunuda amerikada doğurdu çok memnundu umarım sende memnun kalırsıncanım o daha söylenti. henüz öyle birşey yok. seçimlerde de şuan olumsuz olduğundan, bu konuda birşey yok Allahtan. yoksa tam bir bahtsız bedevi durumu olacaktı. Herşey kısmet yine de.. o nedenle ne olsa şaşırmam doğrusu :)
Canm evhamlı değilim aslında ama 1 gündür hiç hareket etmeyince endişe etmiştim. Çalıştığım için yatıp tekmelerini dinleme fırsatım da olmuyor. Neyseki hastaneye gittim de sıkıntı yokmuş rahatladım.buradaki doktor bana dedi ki; her gün 1 bardak doğuk su iç, soluna yat ve 1 saatte harketlerini say, en az 10 kere hareket etmeli dedi.
ben normalde yapmıyorum açıkçası ama dün hareketini hissedemeyince hiç denedim oldu. sonra bir daha yine hareket etmedi, ama akşama başladı hareketleri. evham yapmamak lazım bazen de..
Nasıl vermiyorlar ya kuzenimde peş peşe doğurdu kaç yıldır çalışmıyor memur oda. Canını sıkma herşey yolunu buluyor. Yoldada doğurmazsın merak etme keşke o kadar kolay doğumlarımız olsa. İçini ferah tut herşey olacağına varıyorarkadaşlar merhaba Allahım hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip eder.
benimde az kaldı çok heyecanlıyım 3. bebeğim olacak.
aman diyim bebkten sonra hemen taktırın sprali mazallah benim gibi 3. ye kalırsını. ben 2. kızım 6 aulıkken öğrendim büyükşoklar yaşadım. aldırıp aldırmama arasında çok gidip geldim. ama iyiki aldırmamışım .allahım nasip etmedi bana çok şükür rabbime.
son zamanalrda yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
ara ara ağlamak geliyor içimden. Nasıl bakacam korkusu yaşıyorum. çnkü 1 ve 5 yaşında 2 kızım var.Ve çalışıyorum. Memur olduğum halde 2 senelik ücretsizizinhakkımı vermiyorlar. Bu beni çokerekşyor. Sanırım cimere şikayet edeceğim.
Çalıştıüğı yer yaşadığım yere uzak günlük 110 km yapıyorum gidiş- dönüş . O yüzden çalıtşığım yerde yaşamak zorundayım bakıcı arıyorum annem haklı olarak gelip burda yaşamak yaşamak isemiyor. Yada hergün 110 km yapacağım nereye kadar ? tayin hakkım yok çübkü ben belediye de çalışıyorum anca gideceğimiz yeri biz buluyoruz ve o kadar zor ki bi yere tayin olmak k,mse almıyor ya da torpil bulamadım.
Ne olur dua edin bana
ben cuma çıkışı yapacağım hergün kendi aracımla 110 km gidip geliyorum şimdilik çocuklarıma annem bakıyor.
İnşallah yolda doğurmam .
rahmimde aşırı bi baskı var sanki bebek çıkacakmış gibi geliyor
bel ağrısı çok yaşıyorum.
Biraz içimi döktüm
okuyan herkesten Allah razı olsun
Evet canım ekledim aslında yazmayı unutmuşum soran arkadaşada sonradan mesaj attım :)doğum kursunda doulamız, ayaklarınız için terlik, kalın çorap ve havlu da ekleyin demişti. ayaklar çok üşüyebiliyormuş.
Kanatsız bu dimi canımKızlar geçen hastaneye gittiğimde lohusa pedi mi külodu mu diye hemşireye sordum. İlk etapta yataga hasta bezi seriyoruz onu biz veriyoruz dedi. Daha sonra ayağa kalkınca normal ped yeterli oluyor dedi, ama istiyorsan onlardan birini tercih edebilirsiniz dedi.
Ben de joly nin lohusa pedini aldım. İç çamaşır i bir kez giymiş olurum onda bir kez yardım eder eşim, sonra sık sık değiştirmesi kolay olur diye düşündüm lohusa küloduna göre. Özellikle pijama tercih edilecekse bu mantıklı. Yoksa pijamayı çıkar tekrar o lohusa külodunu giy sonra bı daha pijama giy zor olur.
Normal gece pedi uzunluğunda ama kalın olduğu için taşırma ihtimali daha az olacaktır lohusa pedinde.
Evet canım ama biraz bariyer var tamamen düz değil,Kanatsız bu dimi canım
Canim bir gun bekledik 3cm den daha fazla acilmafi. Zaten 37de calisamaz raporu alayim diye gitmistim. Muayene etti drum 3cm acilman var busekilde eve gonderemem seni dedi. Acilmam olmayinca da ben sezeryan istedim cunku iki gun sonra bayramdi drum bayram tatiline gidecek diye sezeryanla alin dedimAyy ins benimde senn gbi olur canm acilmamda olur ins drlar beklemedimi de hemen sezaryana aldlar belkide aclrdi
A aaa adaşım geliyor :)Takı yastığını da bitirdim sonunda
Annemde spiralli canım aşırı kanaması var annemde bebek bezi kullanıyor ve çok erken adet oluyor ama bende spirla düşünüyorm bu 2.sezeryanım olucak şuan zaten dikişlerimde incelme var benim için tehlikeli yani ama spiralden hamile kaldı arkadaşım şuan 9 haftalık hamile şoka girdi kendiside hatta çok agladı istiemiyordu rabbim nasip etti amaAllah yardımcın olsun canım, yasal iznin varken kesinlikle kullanmaya çalış zaten evde küçük bi çocuğun daha var.
Bu arada korunma yöntemi olarak neyle korunuyordunuz? Benim de hamileliğim zor geçti, bir de ikinci çocuğu 4 yıl falan düşünmüyorum. Spirali annem kullanamamış çok kanaması olmuş. Büyük ablam da şimdi spiral taktırdı ama o da bebek bezi takıyorum diyor çok kanaması oluyor onun da.
Benim bünyem ablama göre daha zayıf sen kaldıramazsın dedi
Ay tatlim taktirmayin spiral falan ya niye sen ugrasiyorsun esin korunsun kondom taksin bi zahmet. Valla spiral falan taktiramam bir de onun agrisini cekememIste rabbimin buyuklugu:) ama ole oluyormus umursamadgn an hamile cidden kaliyosun . O derece akiyor yani dr sormus mu normalmiymis omur boyu hep kan gelmesini cekcek yani .
Bende korkuyrm simdi daha kizim aylkkken kalrm.felan nolur nolmaz isimi saglama alym cnku 4 yil sonra dusnyrm ikinciyi:)
Muhtemelen yanlış ölçmüştür makinadandır canım. Ama öyle değilse bile çok takma benimkide 2 hafta önde başı doktor normal bişey olmaz her hafta değişiklik gösteriyor dedi bende takılmadım hiçSelam kızlar. Iki gun once gene bebek hareketlerine takildim ben cok. Kipir kipir olan bebeğim cok derinden ve az az hareket etmeye baslamisti. Tatli yemek sola yatmak vs hic ise yaramadi. Acile gittim ilk kez nst ye bagladilar. Her sey yolunda cikti cok sukur. Nst de tepinmeye basladi bnm yaramaz :)
Yalnız gittigim devlet hast acil doktoru kafami karistirdi. Bebeğin başını 3 hafta ilerde olcuyorum 35 haftaya uyumlu vs dedi. Sonra da bu ultrason 2 boyutlu görüntü bile vermiyo vs dedi. cinsiyeti kiz mi dedi bak oğlanayani yanlış olcmustur diye umuyorum cunku bu zmna kdr rutin kontrollerinde hep haftasıyla uyumlu çıktı başı. En son 1inde gittim kendi doktoruma. Bi sonraki randevum 24unde.
Bence de ya hep biz mi bunun derdinde olucaz. Hap kullanıcam ben ama hemen kullanılmıyo sanırım o zamana kadarda eşim korunsunAy tatlim taktirmayin spiral falan ya niye sen ugrasiyorsun esin korunsun kondom taksin bi zahmet. Valla spiral falan taktiramam bir de onun agrisini cekemem
O zaman soyle yapiyoruz spiral taktirip hap iciyoruz esimiz de 5 kondom takip geri cekilme yontemini de kullaniyor .ayrica tupleri de mi baglatsakAnnemde spiralli canım aşırı kanaması var annemde bebek bezi kullanıyor ve çok erken adet oluyor ama bende spirla düşünüyorm bu 2.sezeryanım olucak şuan zaten dikişlerimde incelme var benim için tehlikeli yani ama spiralden hamile kaldı arkadaşım şuan 9 haftalık hamile şoka girdi kendiside hatta çok agladı istiemiyordu rabbim nasip etti ama
Komşumuzda spiral takılıyken ikizlere hamile kalmıştı dogdu büyüdüler bile
Taktırınca sürekli kontrole gitmekte lazım kaymasım diye arkadaşımım kaymış mesela ama hiç anlamamış adeti geçince hamile oldugunu ögrendi o yuzden korkuyorum da taktırmaya ama mecburum sanki
Prezervatiflede eltim hamile kaldı şuan 5 aylık hamile olunca oluyor demek ki çok dikkat etmek lazım bu konuyu doktorumla ayrıntılıda konuşmak istiyorum o ne uygun görürse artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?