2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
hımm ben kullanmadım hiç canım kızım emzik almamıştı zaten ama gördüm bunları sadece ve kullanan arkadaşlarım anne memesine yakın olduğu için almışlar..doğrudur biraz kaba bir emzik

evet yurt dışında öyleymiş..aslında daha doğal ama işte biz alışmışız ve merak ediyoruz doğal olarak ve oralarda mecbur kalınmadıkça sezaryen yapmıyorlar hatta doğum şeklini önceden konuşmuyorlarmış bile yani tamamen akışına bırakıyorlar ki en iyisi bence de

arkadaşlar merhaba Allahım hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip eder.
benimde az kaldı çok heyecanlıyım 3. bebeğim olacak.
aman diyim bebkten sonra hemen taktırın sprali mazallah benim gibi 3. ye kalırsını. ben 2. kızım 6 aulıkken öğrendim büyükşoklar yaşadım. aldırıp aldırmama arasında çok gidip geldim. ama iyiki aldırmamışım .allahım nasip etmedi bana çok şükür rabbime.
son zamanalrda yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
ara ara ağlamak geliyor içimden. Nasıl bakacam korkusu yaşıyorum. çnkü 1 ve 5 yaşında 2 kızım var.Ve çalışıyorum. Memur olduğum halde 2 senelik ücretsizizinhakkımı vermiyorlar. Bu beni çokerekşyor. Sanırım cimere şikayet edeceğim.
Çalıştıüğı yer yaşadığım yere uzak günlük 110 km yapıyorum gidiş- dönüş . O yüzden çalıtşığım yerde yaşamak zorundayım bakıcı arıyorum annem haklı olarak gelip burda yaşamak yaşamak isemiyor. Yada hergün 110 km yapacağım nereye kadar ? tayin hakkım yok çübkü ben belediye de çalışıyorum anca gideceğimiz yeri biz buluyoruz ve o kadar zor ki bi yere tayin olmak k,mse almıyor ya da torpil bulamadım.
Ne olur dua edin bana
ben cuma çıkışı yapacağım hergün kendi aracımla 110 km gidip geliyorum şimdilik çocuklarıma annem bakıyor.
İnşallah yolda doğurmam .
rahmimde aşırı bi baskı var sanki bebek çıkacakmış gibi geliyor
bel ağrısı çok yaşıyorum.
Biraz içimi döktüm
okuyan herkesten Allah razı olsun

Canım o zaman senin 3 haftan falan mı kaldı ne diyor doktorun?
Canim bu persembe nidicart kullanmayi birakacagiz ve bekleyecegiz artik ne zaman gelirse ins 15 gun daha sabreder. Evde de hic dinlenemiyirum ki 5dk uzansam oglum geliyor anne oynayalim canim annem senin icin geldim diyor. Daha 2.5 yasinda ona da kıyamıyorum ama cok yoruluyorum

Haklisin canm tabi bebegin kqlmasi karnimda daha iyidir insan ilk te cidden cok sabrz oluyor brde tek oldugum icin merak daha cok oluyor bakalm kizmizi bekliyrz belkide norml dogar zamnnda ins

Ilk defa duydum suni sancidan aci hissetmeyen soktaym:)

Oyyy çok fenaymış meraktan çatlar insan. Allah kolaylık versin
Siz Cuma takımlarında mıydınız karıştırdım mı acaba?

eveet aynen.. :) önce 1. takımdaydım, sonra 13e geçtim sonra izne ayrıldım, aa bir baktım hamileymişim zaten.. doğumdan sonra geri döneceğim ama kısmetse :)

bencede en doğalı bu ama, işte hep tüketime alıştırılıyoruz ya.. tarlada büyüklerimiz nasıl doğuruyorlarmış acaba, ya da bizim annelerimiz hep normal doğurmuş, sezaryen neredeyse parmakla gösterilirmiş. ne değişti acaba hayatımızda.. insan bunları sorguluyor burada..
mesela aramız 3 olan bir arkadaşım var, bebek ters duruyor diye, erken alabilirim bebeği demiş. nedenini anlayamadık. doktoruna gittiğinde tekrar soracak.. yani ters durması ile erken almanın bağını anlayamadık. mutlaka bir bildikleri vardır ama, insan merak ediyor işte..

doğum kursunda doulamız, ayaklarınız için terlik, kalın çorap ve havlu da ekleyin demişti. ayaklar çok üşüyebiliyormuş.

Ben

Ben de arkadasimdan duymustum. Daha neler yaaaa insan suni sanciyi nasil hissetmez demistim ama oluyormus valla hic agri hissetmedim ama nstde agri cikiyordu bir de 3cm acilmam var diye sezeryanla aldilar
Ayy ins benimde senn gbi olur canm acilmamda olur ins drlar beklemedimi de hemen sezaryana aldlar belkide aclrdi

Allah yardımcın olsun canım, yasal iznin varken kesinlikle kullanmaya çalış zaten evde küçük bi çocuğun daha var.
Bu arada korunma yöntemi olarak neyle korunuyordunuz? Benim de hamileliğim zor geçti, bir de ikinci çocuğu 4 yıl falan düşünmüyorum. Spirali annem kullanamamış çok kanaması olmuş. Büyük ablam da şimdi spiral taktırdı ama o da bebek bezi takıyorum diyor çok kanaması oluyor onun da.
Benim bünyem ablama göre daha zayıf sen kaldıramazsın dedi

Kızlar doktorum yurtdışındaymış hastaneye yönlendirdi beni. Nstye bağladılar. Kalp atışları gayet düzenli çok şükür. Sancı da çıkmadı. Yorulduysan hareket etmeyebilir bir müddet dedi doktorum. Nstdeyken tekmeledi bir iki kere de rahatladım :) allah korusun bebişlerimizi

Benimde arkdsm takti hafif geliyormus kan ama normalmis bende taktrcm nolur nolmaz birde kalrsam zor olur benim icin arkadsm bakir olandan taktrdi

Kızlar geçen hastaneye gittiğimde lohusa pedi mi külodu mu diye hemşireye sordum. İlk etapta yataga hasta bezi seriyoruz onu biz veriyoruz dedi. Daha sonra ayağa kalkınca normal ped yeterli oluyor dedi, ama istiyorsan onlardan birini tercih edebilirsiniz dedi.
Ben de joly nin lohusa pedini aldım. İç çamaşır i bir kez giymiş olurum onda bir kez yardım eder eşim, sonra sık sık değiştirmesi kolay olur diye düşündüm lohusa küloduna göre. Özellikle pijama tercih edilecekse bu mantıklı. Yoksa pijamayı çıkar tekrar o lohusa külodunu giy sonra bı daha pijama giy zor olur.
Normal gece pedi uzunluğunda ama kalın olduğu için taşırma ihtimali daha az olacaktır lohusa pedinde.

Eklentiler

• IMG_20181112_111757.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 55
eveet aynen.. :) önce 1. takımdaydım, sonra 13e geçtim sonra izne ayrıldım, aa bir baktım hamileymişim zaten.. doğumdan sonra geri döneceğim ama kısmetse :)
Hayırlı olsun canım. 1. Takımda gördüm o zaman. Anka_misali ydi benim adım değiştirdim. Ben de ocak gibi dönmeyi düşünüyorum bakalım zaman ne gösterir.

valla bağlatmayı düşünüyordum dr erken menopoz riski artar dedi
gel spral takalım dedi bende bu şans varken spralle bile hamile kalırım
birde benim allh nasip ederse yine normal doğum olacak
bağlatma için ameliyat olunuyormuş
napcam kuzu kuzu spral

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…