- 3 Kasım 2012
- 6.741
- 8.403
- 198
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #32.201
hımm ben kullanmadım hiç canım kızım emzik almamıştı zaten ama gördüm bunları sadece ve kullanan arkadaşlarım anne memesine yakın olduğu için almışlar..doğrudur biraz kaba bir emzikİki arkadaşımda hiç memnun kalmadılar canım ondan çok büyük geliyormuş bebeğin ağzına kenarları falan tutamıyormuş bebek. Özellikle bana asla alma boşuna para verme dedi. Mağazadaki çalışanada sormuştum çok şikayet geliyor demişti
evet yurt dışında öyleymiş..aslında daha doğal ama işte biz alışmışız ve merak ediyoruz doğal olarak ve oralarda mecbur kalınmadıkça sezaryen yapmıyorlar hatta doğum şeklini önceden konuşmuyorlarmış bile yani tamamen akışına bırakıyorlar ki en iyisi bence decanım geldik.. 1 kasımdan beri buradayım. foruma da ancak girebildim. sizlerin durumlarını okuyorum. hala da 900 küsur mesaj var. yetişemiyorum. :) burada durumlar fln biraz farklı. öyle zırt pırt doktor kontrolü yok, ultrason yok, nst yok. anca sıkıntı varsa bakıyorlar. keyfi olarak çocuk kaç kilo olmuş söyleyen yok. talep edersen de gerek yok deyip tersliyorlar :) Türkiye'de konfora alışmışım, burada zor geliyor.. ben de sizlerin durumunu okuyup bilgileniyorum işte.. hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize inşallah
Ben diğerlerinde kullanmadım hiç ama 4. çocuk olacak, en küçüğü 2 yaşında. Bu sefer baya zor olacak vereyim diyorum. İnşallah alır o da bakalım.Ay ben emzik de almadim simdi siz konusunca geldi aklima
Canim bu persembe nidicart kullanmayi birakacagiz ve bekleyecegiz artik ne zaman gelirse ins 15 gun daha sabreder. Evde de hic dinlenemiyirum ki 5dk uzansam oglum geliyor anne oynayalim canim annem senin icin geldim diyor. Daha 2.5 yasinda ona da kıyamıyorum ama cok yoruluyorumCanım o zaman senin 3 haftan falan mı kaldı ne diyor doktorun?
He heeee deseydin. Valla bazen drlardan dadaha cok şey biliyiruz gibi geliyor.Ben geçen yıl zorunlu sezeryan olmuştum kızım 13 aylık su an. Bana senin rahmin hazır değildi sanırım bebek ondan minyon diyorAllahım sabır dedim
Ne kadara aldn cnm nerden aldn bende izmrdymBende aloa veranin kendisi var onu ikiye kesip jeli suruyorum baya azalttı çatlak görünümünü.
Haklisin canm tabi bebegin kqlmasi karnimda daha iyidir insan ilk te cidden cok sabrz oluyor brde tek oldugum icin merak daha cok oluyor bakalm kizmizi bekliyrz belkide norml dogar zamnnda insanlıyorum canım ilk de olsa ikinci de olsa insan merak ediyor ..benim ikinci ama ben de çok merak ediyorum.kızım 41 haftalık doğmuştu mesela olabiliyor böyle gün aşımları..önemli olan sağlıklı bir şekilde ve gerçekten günü geldiğinde doğması..elbet doğacak bu bebek orda kalacak değil 10 gün 0nce ya da sonra sonuçta kavuşacaksın.ama bunun bebek hazır olduğunda olması önemli olan.benim ilk bebeğim sezaryen bu da sezaryen olacak mecbur ama ben gidip de 38de sezaryen olmak istemiyorum 39+ larda olsun istiyorum doktoruma da söyledim o da öyle söyledi
Canim ben de wee baby aldim. 10 lira falandi heheralde. İlk oglumda da awent almistim 1 2 hafta emdi sonra emmedi. Bu pasaya da emzik vermeyi düşünmüyorum insallah kolik olmaz da. O yuzden yinede bulunsun diye kotu bisey aldimAy ben emzik de almadim simdi siz konusunca geldi aklima
Ilk defa duydum suni sancidan aci hissetmeyen soktaym:)Benim nst de sancilarim cikiyor evde yatiyorum bakakim ne kadar beklerse .Canim ben ilk dogumumu sezeryanla yaptim 3 sise suni sanci verdiler ama hic agri hissetmedim sadece nst de agri cikiyordu
Her bünye farkli farkli ben suni sancidan hic bisey anlamadim hissetmedim . hakkımızda hayirlisi sağlıklı bi sekilde kucagimiza alalim da
Oyyy çok fenaymış meraktan çatlar insan. Allah kolaylık versin
Siz Cuma takımlarında mıydınız karıştırdım mı acaba?
hımm ben kullanmadım hiç canım kızım emzik almamıştı zaten ama gördüm bunları sadece ve kullanan arkadaşlarım anne memesine yakın olduğu için almışlar..doğrudur biraz kaba bir emzik
evet yurt dışında öyleymiş..aslında daha doğal ama işte biz alışmışız ve merak ediyoruz doğal olarak ve oralarda mecbur kalınmadıkça sezaryen yapmıyorlar hatta doğum şeklini önceden konuşmuyorlarmış bile yani tamamen akışına bırakıyorlar ki en iyisi bence de
ben de aldım oradan.. odamız çok güzel oldu..tsk ederim cnm şimdi bende baktım güzel şeyler varmıs :) 1-2 tanesini mesaj gönderip fiyat istedim hatta :)
Ben de arkadasimdan duymustum. Daha neler yaaaa insan suni sanciyi nasil hissetmez demistim ama oluyormus valla hic agri hissetmedim ama nstde agri cikiyordu bir de 3cm acilmam var diye sezeryanla aldilarIlk defa duydum suni sancidan aci hissetmeyen soktaym:)
doğum kursunda doulamız, ayaklarınız için terlik, kalın çorap ve havlu da ekleyin demişti. ayaklar çok üşüyebiliyormuş.Selam canım
10 lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
2 adet uzun kollu zıbın
1 adet kısa kollu zıbın
12 adet bez
1 paket ıslak mendil
2 adet baddaniye (1’i örme )
Biberon
Sabahlıklı pijama takımı
Gecelik
Bir adet alt pijama yedek olarak
Depend hasta bezi
Kotex uzun ped
Tarak
Göğüs ucu kremi
2 adet emzirme sütyeni
2 adet emzirme atleti
4 adet hamile kilodu dikişsiz
Hırka
Ayy ins benimde senn gbi olur canm acilmamda olur ins drlar beklemedimi de hemen sezaryana aldlar belkide aclrdiBen
Ben de arkadasimdan duymustum. Daha neler yaaaa insan suni sanciyi nasil hissetmez demistim ama oluyormus valla hic agri hissetmedim ama nstde agri cikiyordu bir de 3cm acilmam var diye sezeryanla aldilar
Allah yardımcın olsun canım, yasal iznin varken kesinlikle kullanmaya çalış zaten evde küçük bi çocuğun daha var.arkadaşlar merhaba Allahım hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip eder.
benimde az kaldı çok heyecanlıyım 3. bebeğim olacak.
aman diyim bebkten sonra hemen taktırın sprali mazallah benim gibi 3. ye kalırsını. ben 2. kızım 6 aulıkken öğrendim büyükşoklar yaşadım. aldırıp aldırmama arasında çok gidip geldim. ama iyiki aldırmamışım .allahım nasip etmedi bana çok şükür rabbime.
son zamanalrda yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
ara ara ağlamak geliyor içimden. Nasıl bakacam korkusu yaşıyorum. çnkü 1 ve 5 yaşında 2 kızım var.Ve çalışıyorum. Memur olduğum halde 2 senelik ücretsizizinhakkımı vermiyorlar. Bu beni çokerekşyor. Sanırım cimere şikayet edeceğim.
Çalıştıüğı yer yaşadığım yere uzak günlük 110 km yapıyorum gidiş- dönüş . O yüzden çalıtşığım yerde yaşamak zorundayım bakıcı arıyorum annem haklı olarak gelip burda yaşamak yaşamak isemiyor. Yada hergün 110 km yapacağım nereye kadar ? tayin hakkım yok çübkü ben belediye de çalışıyorum anca gideceğimiz yeri biz buluyoruz ve o kadar zor ki bi yere tayin olmak k,mse almıyor ya da torpil bulamadım.
Ne olur dua edin bana
ben cuma çıkışı yapacağım hergün kendi aracımla 110 km gidip geliyorum şimdilik çocuklarıma annem bakıyor.
İnşallah yolda doğurmam .
rahmimde aşırı bi baskı var sanki bebek çıkacakmış gibi geliyor
bel ağrısı çok yaşıyorum.
Biraz içimi döktüm
okuyan herkesten Allah razı olsun
Benimde arkdsm takti hafif geliyormus kan ama normalmis bende taktrcm nolur nolmaz birde kalrsam zor olur benim icin arkadsm bakir olandan taktrdiAllah yardımcın olsun canım, yasal iznin varken kesinlikle kullanmaya çalış zaten evde küçük bi çocuğun daha var.
Bu arada korunma yöntemi olarak neyle korunuyordunuz? Benim de hamileliğim zor geçti, bir de ikinci çocuğu 4 yıl falan düşünmüyorum. Spirali annem kullanamamış çok kanaması olmuş. Büyük ablam da şimdi spiral taktırdı ama o da bebek bezi takıyorum diyor çok kanaması oluyor onun da.
Benim bünyem ablama göre daha zayıf sen kaldıramazsın dedi
Hayırlı olsun canım. 1. Takımda gördüm o zaman. Anka_misali ydi benim adım değiştirdim. Ben de ocak gibi dönmeyi düşünüyorum bakalım zaman ne gösterir.eveet aynen.. :) önce 1. takımdaydım, sonra 13e geçtim sonra izne ayrıldım, aa bir baktım hamileymişim zaten.. doğumdan sonra geri döneceğim ama kısmetse :)
valla bağlatmayı düşünüyordum dr erken menopoz riski artar dediAllah yardımcın olsun canım, yasal iznin varken kesinlikle kullanmaya çalış zaten evde küçük bi çocuğun daha var.
Bu arada korunma yöntemi olarak neyle korunuyordunuz? Benim de hamileliğim zor geçti, bir de ikinci çocuğu 4 yıl falan düşünmüyorum. Spirali annem kullanamamış çok kanaması olmuş. Büyük ablam da şimdi spiral taktırdı ama o da bebek bezi takıyorum diyor çok kanaması oluyor onun da.
Benim bünyem ablama göre daha zayıf sen kaldıramazsın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?