- 26 Nisan 2016
- 1.409
- 2.277
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #32.481
İnşallah haftaya kadar birden toparlanır bebeğin canım üzme kendini
Oyle dusunme canim yeterki saglikla gelsin bebisin, cok guzel buyutursun insallah
ROSE-MOON
cnm sakin oyle kotu dusunme.bebevinin annesi sensin sen istemezmisin kilo alsin biraz daha toparlasin.9 ay karninda tasiyosun tabi ki de buyutuyosun masallah.hem 4 kayip yasamis birisin bunun ustesinden mi gelemiceksin.Rabbim saglikla bebegini kucagina nasip etsin insallaj.hem sagligi sihhati yerindeya kiloyu sakin dert etme.senin sutunle insallah hemencik toparlicak sen kavuscaniz gunu dusun cnm kotu seyler dusunup uzme kendini.
Canım Allah şifa versin ç, sağlıkla al kucağına bebeğini inşallah.. Kayseri’deki doktorun kim bu arada.
Evet Mustafa hoca dediyse doğrudur canım..Önemli olan bebeğin organ gelişimi aslında sağlıklı olması, kilosunu inşallah Doğumdan sonra tamamlayacaktır. Allah yardımcın olsun.Dualarımız seninle..Amiin cok sagolun kizlar Allah razi olsun. Insallah hersey dediginiz gibi olur.
Sagol canim insallah. Doktorum Kayseri Acibadem hastanesi yrd.doc.mustafa tas. Kararli ve kendinden emin bi doktor oldukca iyi niyetli tum bildiklerini aktariyor. Gecen hafta duzelmesi icin zaman verelim dedi ama bizim bebis ilerleme gostermeyince dogum yolu gozuktu.
Çok iyi ya :)) inşallah bizde böyle olalım :)
Benim aşırı çatladı zaten bunda. Suyu az içtim herhalde.Benimde çok kaşınıyor bazen karnım falan ama kaşımıyorum canım çatlak oluyormuş sonra kremi sürüyorum.
Sivilce gibi şişmiyor da ben yoldum yara oldu her yerim. Karaciğer değerlerine bakılmıştı normal çıkmıştı ama tekrar bi sorayım.Bende çok kasiniyordum kaşıdıkça kabariyo mu sivilce gibi sisiyo demi. Kan testlerim yapıldı ALP değeri yüksek çıktı karaciğer safraya usg ile bakıldı bi sorun görülmedi. Erkek bebek bekleyenlerde oluyomuş genelde. Kasinmaktan uyku uyuyamiyordum. Şimdi kendiliğinden geçti. Tatlıyı çok kaçırmıştım o aralar sanırım ondan bu tahmin sadece veya değerlerim düştü bilmiyorum. Ama doktorum gebelikde kaşıntıyı sevmeyiz dedi sende doktora gidince mutlaka söyle.
Benim en çok kalçam kaşınıyor.ben varım ya özellikle ayak bileklerinde çok kasında oluyor ve mor mor yara gibi oldu kaşımaktan ..gerçi su 2 haftadır biraz geçti çok şükür
Bol su ve boza. Bozanın tadı iğrenç tabi.. onun dışında dereotu, bamya, ısırgan çayı, ıhlamur, tahin var. Aklıma geldikçe yazarım yine.Kızlar süt için bildiklerimizi paylaşalım fikir olur birbirimize. Kuzenimin azdı sütü mesela kuru inciri süte yatırıp bir gece sonra içiyordu inciride yiyordu. Bol yeşillik yiyordu. Sütlaç , rezene çayı sütü çoğalmıştı. İnşallah sıkıntımız olmaz tabi ol bol gelsin sütlerimiz
kayısı iyi oluyor canım özellikle sezaryen doğum sonrası kabızlık problemi yaşanabiliyor o yüzden kayısı tavsiye ederim..ben ilk doğumda o problemi yaşadım malesef.kayısı hoşafı ve kuru incir tükettim bol bol da düzene girdi sonradan..hem sütü arttırır hem kabızlık problemi yaşamazsınsüt arttırıcı olarak komposto içmek gerekiyor ya ne kompostosu acaba? ona göre eve kuru meyve alıp depolayayım diyorum. Bir de şeker koymak gerekiyor mu içine yani şekerin süt arttırıcı etkisi var mı kompostoda
Bana hep duphalac şurup verdi doktorlar hiç sorun yaşamadım ben. Aklında olsun ihtiyacın olursa.kayısı iyi oluyor canım özellikle sezaryen doğum sonrası kabızlık problemi yaşanabiliyor o yüzden kayısı tavsiye ederim..ben ilk doğumda o problemi yaşadım malesef.kayısı hoşafı ve kuru incir tükettim bol bol da düzene girdi sonradan..hem sütü arttırır hem kabızlık problemi yaşamazsın
Evet doğru söylüyorsun takmamak lazım benim iştahım kesildi ne olduysa Canik birşey yemek istemiyor zorla yiyorum karnimda küçüldü sanki iştahım ne güzel yerindeydi nazar değdi diyorum ya iş falanda yapmayacağım dinleneceği insallah situmuz hemen gelir güzel düşüneceğim bende sağol canimcanım hiç düşünme bu söylenenleri sen sadece beslenme ne dikkat et ve dinlen bol bol. hem ilk doğumda sütun gelmez diye bir şey yok benimki sezaryen olduğu halde gelmişti çok şükür..inşallah hepimizinki öyle olur hemen sürümüz gelir ve bebişlerimize yeter..
Allah kolaylığını verir canım gerçekten 7cm açılmaya kadar hissetmeyen var san iyi belki öyle olur
bunlara ek olarak bulgur ve tahin helvası da gerçekten ise yarıyor
ben varım ya özellikle ayak bileklerinde çok kasında oluyor ve mor mor yara gibi oldu kaşımaktan ..gerçi su 2 haftadır biraz geçti çok şükür
Sağol canım bunlari duymak güzel dediğin gibi duymayacagim kimseyi herşey güzel olacak insallah inanıyorum rabbim bebisimin sutunu nasip edecek insallaharkadaşın olsun başkası olsun lütfen onların dediklerine kulak asma he he de geç canım. benim kızım 35+3 lerde doğdu sezeryanla ve sütüm hemen geldi maşaAllah. sen kendini şimdiden strese sokma lütfen iyi düşün güzel olsun
Ben şekersiz yapacagim okudugum dinlediğim heryerde şekerin faydasının olmadığı anneye kilo olarak döndugu şekerin bizi susatip çok su iciyormusuz o yüzden süt yapıyor gibi geliyormuş ben kuru kayısı kuru incir kürü erik kuru üzüm kuru dut bunları alacağım kayısıda gunkurusu alacağım sarı olan sağlıklı değilmiş kükürt ile parlaklık veriyorlar missüt arttırıcı olarak komposto içmek gerekiyor ya ne kompostosu acaba? ona göre eve kuru meyve alıp depolayayım diyorum. Bir de şeker koymak gerekiyor mu içine yani şekerin süt arttırıcı etkisi var mı kompostoda
Ben de kilo alamadığını duyunca iştahım kapandı kuzum. Ondan önce baya yiyordum hatta kilo almışım , sonra eve gelince kendime yemişim o almamış ki dedim. Öyle olunca da yiyesi gelmiyor insanın .Evet doğru söylüyorsun takmamak lazım benim iştahım kesildi ne olduysa Canik birşey yemek istemiyor zorla yiyorum karnimda küçüldü sanki iştahım ne güzel yerindeydi nazar değdi diyorum ya iş falanda yapmayacağım dinleneceği insallah situmuz hemen gelir güzel düşüneceğim bende sağol canim
Çok güzel bir bilgi bu canım tecrübeyle sabit hemde sağolasınBen ilk gebeliğimde sütüm gelmediği için çok sıkıntı çektim sonra ebelerden birisi göğsüme sıcak havlu koymsmızı söyledi ve sütüm hemen geldi sıcak havlu koymak ve sıcağa yakın suyla göğüsleri yıkamak çok işe yarıyor arkadaşlar aklınızda bulunsun.
İnşallah işe yarar canım, bol bol sütümüz olur.Çok güzel bir bilgi bu canım tecrübeyle sabit hemde sağolasın
Valla çok haklısın ben de saflık şimdiye kadar birşey diyemedim susmasam belki oda böyle rahat olmazdı aç gözlü insan işte annelikle alakası yok biz daha şimdiden en iyisi olsun diye uğraşıyoruz çocuğumuz için ki Emin’in ilerdede böyle oluruz kişilik değişmez evlerinden birini verirse bizimle yaşarmış öyle diyo yine menfaat yanı anlayacağın aman vermesin ben ondan hiç birşey istemiyorum yeterki bizden almasın eşim zaten tam bi ana kuzu ona laf söylemek mi asla bana söyler beni kırar bilerek yapıyor ki yorum yapmayayım susayım diye bi ark vardı eşini annesiyle görüştürmezdi çok kızardım ona annesi o derdim sen bilmiyorsun nasıl şeytan derdi gerçekten görmeyince bilemiyorsun insanları yok vermiyecem inş konuşabilirim utanmam saol kuzum dinlediğin ve yardımcı olduğun içincnm sen sakin altinlarini verme.kadin ona guveniyo belki de isteyip duruyo.istesin dursun.hem esinin ekmegine yag surmus olursun.oh valla hem karisina sahip cikamasin bi cift laf edemesin anasina bi de karisi eline altinlari saysin ne guzel dünya.
sen verme sakin.
bu devirde ev sahibi olmak cok zor biliyosun.kaynanan 3 evi varken 1 ini size vermeyi birak kadin daha para istiyo yuzsuz utanmaz.
esine de ne diyim bilemedim.buna ragmen anam da anam diyosa alsin anasini basina çalsin diyesim var.gitse 2 dk duramaz.bize karsi anaci oluyolar mahsus.
cnm sen gec bile kalmisin boyle kaynanaya dicen valla.sus sus nereye kadar.
ya cok buyuk edepsizlik gel 3 4 ay eve çök is guc yaoma yemek yapma bi de borc para iste kadinin herseyi ofsayt.
sen doguma yakin konus ki belki gelmez.
bebek de bekliyosun sonucta.
once guzellikle " anne bebek bekliyoruz biliyosun kiradagiz 1000 tl kira oduyoruz daha bebegime esya alamadim.sen yabanci degilsin.bebek de geliyo bi ev sahibi olalim biz sana borcumuzu oderiz yavas yavas " de
baktin cozutuyo konusurken ona gore ayar verirsin artik."
sen de annesin bak 3 evin var.bize de izin ver de bi ev sahibi olalim senin borcunun acelesi yok" de acik acik odeyemecini soyle.
ya zaten evladin anneye borcu mu olurmus.ne tuhaf insan ya.evladik al 1 evim de senjn olsun demesi gerek hatta
Mastit deniyor canm ilSuyun fazlasının süt kanallarında tıkanıklık oluşturacağını okumuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum pekte mantıklı gelmemişti :) kesinlikle emzirmek uyarmak çok önemli
Ayyyy niye oyle diyorsun canim ne demek bi bebegi buyutemedik. Buyuttuk onun agirligi mi vardi su tanesiydi 2.5 kilo yapmissin. Kendine haksizlik etme canim gayet de iyi bir anne olacaksin.Hem nevsehirfeki hemde kayserideki doktor aynisini soyleyince insan caresiz kaliyor valla canim. Bi bebisi buyutemedik insallah dogunca saglikla buyutebilirim.
Benim var değerim 10'larda artık sıkıldım uğraşmayı da bıraktım. O kadar da mercimek, ciğer,bakliyat yerim. Gebelikten önce kanım 14'tüKızlar ilaçlara rağmen kansızlığı olan varmı?
Benim enteresandir normalde hep kan ilaci kullanırdım. Hamile kaldıktan sonra kan degerlerim hep normal çıktı ilk defa şu 9 ay kullanmiyorumKızlar ilaçlara rağmen kansızlığı olan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?