2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ben ilk hamileliğimde 1ay kala rezene ve az çörekotu kaynatıp içtim doğumda hemen sütum geldi doğumdan sonrada sıcak suyla göğüslerine masaj yaptım doktorunun tavsiyesiyle çok şükür hic sut sıkıntısı cekmedim tavsiye ederim

Evet canım ya biliyormusun sabah erkenden acıkmış şekilde kalkıyor atisitiro birşeyler yiyor tekrar yatıyordum sonra kalktığımda tekrar kahvaltı yapıyor veya oglene kadar sık ara öğün yapıyordum ama ne oldu bu hafta 9 a kadar yatmaya kalktım ve hiç açıkmıyordum ne oldu böyle anlamadım psikolojimizi sağlam tutup kendimizi etkilenmemiz lazım senin bebiş acıkmış demekki insallah sürpriz yaparsa güzel haberler alırsın canım güzel haberlerini bekliyoruz aynı durumda olan kaç kişiyiz burda herşeyin düzeni ayarı bozuldu artık yediklerimizden içtiklerimizden diyorum

Canim dut kompostosu çok fazla sut yapıyor şeker atmanada gerek yok zaten epey tatlı oluyor ben karisikta yapıyordum

Kızlar ilaçlara rağmen kansızlığı olan varmı?
benim var kansızlığım ama benimki genetik, ilaç kullanmama rağmen 9.2 9.3 civarında, doktorum genetik olduğu için normal karşılıyor sadece daha da düşerse takviye yaparız dedi. bebeğin gelişimi önde ona bi zararı yokmuş bu durumun. şekerin yoksa sabahları keçiboynuzu özü ye bir kaşık kana çok faydası olur

İşin kötüsü bebek de almıyor pek, karın çevrem de büyümemiş. Bugun kontrole gidicem bakalım ne diyecek doktor
Benimde bu hafta oyle iştahim iyi yiyorum ama tartıya cıktim kilo vermişim. Bebekte sadece bu hafta 100 gram falan almiş ama ben magnezyum kullanmaya basladigımdan beri ddvamlı ishal oluyorum ona bagladim bu durumu doktorda bişdy demedi

Kızlar süt için ben bu çayı aldım. Poşet şeklinde olduğu için doğum çantama da bir iki tane koyacağım. Doğumdan bir gün önce başlarım. Daha önce baslanirsa kolostrumun akıp gitme ihtimali varmış. Sütün hemen gelmesi için sık sık emzirmek gerekiyor. Sütün gelmesinin doğum şekliyle bir ilgisi yok diye biliyorum.

Biraz ben de bunu düşündüm canım ama görev yaptığım ilçe geldi aklıma, çok fakir velilerim vardı hangisi et süt bulabiliyor ki, ama sürekli çocuk doğuruyorlardı. Yemeyle alakası yok diyorum bi yandan. Bir de erken doğum rriski sorunlarımın olması bir buçuk aydır evde yatıyor oluşum, psikolojim yıprandı, o mu etkiledi dedim kendi kendime.
Ama herkes benzer şeyler yaşayabiliyor gayet de normal ilerliyor süreci. Nasip böyleymiş.
İnşallah almıştır almamışsa da artık sağlıkla kucağıma alayım diyorum...

canım peki bunların hepsini birarada mı kaynatacaksın ayrı ayrı mı?

Vallaha ne dusunecegimizi şaşırdık canım ya söylediklerin doğru insallah kilo almıştır aldirabikiriz almamışlarsada sağlıcakla alırız kucağımiza eşim dediki Dr a olurda haftaya doğum olursa kuveze görme ihtimalini sordu Dr da tamamen bebeğe bağlı doğdu güzel nefes aldı ağladı çocuk Dr muayene etti annenin yanına veririz dedi bugün iki tane bebek doğdu bu kilolar dayamis annenin yanına verdik mesela dedi

ben de bundan aldım canım. Doğumdan 1 hafta önce başlayacağım içmeye. Hastane çantama da attım. Günde 3 defa içebiliyormuşuz.

Bende dun aksam telaslandim. Aksam yemekten sonra gobegimin ust kismina surekli sanci girdi. Soluma yattim uzandim gecer diye gecmedi. Esim dr arayalim dedi ama ben 1 saat dinleneyim gecmezse ararim dedim. Neyse biraz dinlendim, biraz kendime geldim. Sonra dedim dusa gireyim bir de dogum sancisidir vs sacim basim temiz olsun istedim. Ama.benim sanci anladim ki gaz sancisiymis. Taze soganli patates salatasi yemistim oglen. Sanirim o gaz yapti. Bizde telaslandik. Simdi az once de yedim bakalim yine olacak mi?

Kızlar iştahsızlık bende de başladı. Biraz araştırdım bu ay normalmiş hatta anne 1-2 kilo verebilirmiş. Telaş yapmayın onlar alacak olduktan sonra bizden bile alırlar. Benim bebek de geride ve zayıf ama sıkıntı etmiyorum. Sıkıntı stres daha da zarar verecek diye. Rabbim içine can versin sağlık versin kilo alırlar nasılsa i. Nisan ayında yiğenim 2000 gr doğdu şimdi maşşallah 1 yaşında çocuklarla aynı oldu. Doğum yapan anneleri de tebrik ediyorum. Doğumlar başladı nasıl da hızlı geçti dimi.

İnşallah bizim bebişler de bizim yanımızda olurlar kuzum. Bende hem heyecan hem de endişe var şimdi. Bi yandan artık kavuşacağım diyorum bi yandan da işte acaba küveze girer mi...
Ama olsun dedik ablamla Allah dermansız dert vermesin.

Hanımlar merhaba. Ben baya pimpirikli oldum. Hastane çantasını hazırlıyorum. Çoğu şeyi yıkadım ütüledim. Ama bazı şeyler elde yıkanmıyor işte ayakkabı, kırlent, saç bandları vs. Elimde yıkadım ama sanki iyi durulayamadım gibi geldi Görünürde sabun kalıntısı yok ama durulayınca küçük yastıktan köpük çıkıyor az. Birde bazen yıkamak yerine sadece sirkeli su ile siliyorum inşaallah mikrobu gidiyodur. Siz elde yıkancakları vs napiyosunuz

Amin canım inşallah rabbim hayırlısını nasip etsin bende sağlıkla doğsunlar diye hepimizin adına dua ediyorum inşallah doğum olsa da kuvozere gerek kalmaz buna şükür bu kadar oldular çok şükür yeterli sağlıkları içinde olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…