2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar bişey sorcam bugün duşa girdim çıktığımdan beri tam vajinamın içinde üst kısımda kemik sızlaması gibi agrı var. O çatı ağrısı mı oluyor normal bişey mi

Kızlar bişey sorcam bugün duşa girdim çıktığımdan beri tam vajinamın içinde üst kısımda kemik sızlaması gibi agrı var. O çatı ağrısı mı oluyor normal bişey mi
Normal canim bende de oluyor. Doktorum gayet normal olduğunu söyledi. Panik yapma. Gönlünü ferah tut. Artık her ağrıdan iskilleniyoruz vücudumuzu dinliyoruz ama doktor rahat ol diyor.

Normal canim bende de oluyor. Doktorum gayet normal olduğunu söyledi. Panik yapma. Gönlünü ferah tut. Artık her ağrıdan iskilleniyoruz vücudumuzu dinliyoruz ama doktor rahat ol diyor.
Tesekkür ederim. Aynen hiç yasamadığım aģrılar yaşiyorum hangisi ne anlama geliyor bilmiyorum. :)

Sezaryan olcam dyosun ya sezaryan da hemen kalkamysn uyusuk oldugun icin sen yinede gotur icin rahat etcekse dedigin gbi yap cnm 3vdeyken bu temizleme pamuklarini sicak suya mi hep sokcaz
Kizlar inanin o kadar zor ugrastirici degil 5 ay kadar soguk olursa termostan sicak su ile islatin. Zaten termosu doldurunca gun boyu yetiyor. Ya da petegin uzerine koy kagit bardakla suyu ihtiyacin oldugunda mendili islat kullan. E bebekte 60 liraydi 15li paketi. Bir pakette de bayagi oluyor bi paketi yenidogan cok kaka yapar 3 gunde bitirsen bile islak mendil ayni fiyata gelir

Ilk zamanlar denicem bakalm temizleme pamugunu
Sonra islak mendile donerim zaten

Peki o bez hep ilik mi olcak yada sogukta silsek oluyor mu
Tatlim ben her kullanacgimda 4 5 tane islatiyorum eger bardagin icinde birakirsan top top olur soguk silersen ürker bebek o yuzden kucukken hep ilik yapiyorum. Hatta oglum 2.5 yasinda ssimdi bile cesmeyi aciyorum biraz isiniyor su su o isliyirum mendilleri

Bir de kendi ablam ya da görümcem eltimin olsa bir nebze tamam derim belki ama görümcemin arkadaşının çocuğu. Tanımam etmem bir. İkincisi ise anası babası çalışıyor olacağız. iki aylık olacak evde bırakıp işe gitçem de dediğin gibi 5-10 tl ye zıbın 15 tl ye takım mı alamayacağım. Dört sene sonra oluyor bir de tek çocuğa bakamıcaz mı. Herşeyde çok hevesli aslında eşim ama tayinle gelmeden önceki yerimizde arkadaş çevremizin çocuklar yakındı hep birbirlerine veriyorlardı herşeylerini. Ordan aklında kalmış demek

J jasmine0000 canim hic oyle bisey duymadim
Normalde 15 br olmasi gerkiyormus sanirim suyun benimki de ilk basta 17 br cikmisti sonra düzeldi. Arkadasim 38 haftalik 17br auyla dogum yapti hic de bebegi kuvezde kalmadi. Bence dr sacmalamis artik ne diyeceklrini bilemez oldular. Suyun fazlaligi ben bildigim sadece erken dogumu tetikliyor hic duymadim akciger gelisimini olumSuz etkiledigini. Takma kafana tatlim sonucta aeaenin yapabilecegin hic bir sey yyok. O yüzden bebeklerimiz mevlaya emanet ins bi sorun olmayacaktir

İnsallah canim sali gunu kendi doktoruma randevum var yuz yuze iyice konusmak istiyorum beni ne bekliyor bilmem lazim. Biz 34 u gectik diye sevinirken boyle bir sey beklemiyodum insallah guzel seyler soyler doktorum
Arkadaşımın da suyu fazlaydı hatta gelişimi de iki hafta öndeydi. Tam 40+0 da Doğum yaptı. Ciğerleri de gayet sağlamdı MaşaAllah

Bende de bu aralar oluyor. Hatta bugün tam muayene için uzanacağım sol kemiğime bir ağrı saplandı öylece kalakaldım. O ara doktor daha yoktu. Gelince sordum normal dedi.

Hayırlı akşamlar canım, açıkçası bende doktor niye öyle bişey demiş şaşırdım. Benim ilk gebeliğimde suyum fazlaydı fakat 37.haftama kadar devam ettiğim doktorum bundan hiç bahsetmemişti hep bebeğin kilosunu fazla diyodu rahat 4kg doğar diyodum ama 37.haftadan snra aramızda geçen bi anlaşmazlık yüzünden ani bi kararla doktorumu bırakıp bilmediğim baska bi doktora gittim iyikide o doktorla karşılaşmışım diyorum Allah razı olsun. Senin karnının büyüklüğü bebeğin kilosundan dolayi değil demişti gerçektende dediği gibide doğdu 3.200kg dı ama dahada minyon gözüküyodu,suyun sınırda diyince bende doğru düzgün su icmedim herhalde baya azdır diyecek diye düşünürken doktorda Hayır tam tersine suyun üst sınırda normalde evdeyken falan sancın varmı kendini nasıl hissediyosun onagöre eve yollıyıcam diye sorup öyle hareket ediyoduk. 38+6 geceside doğdu şükür solunum yada baska hiçbi sorunumuz olmadı sende doktorun dediğini kesinlikle takıp canını sıkma derim çünkü bizim gerginlik ve telaşımız bebişlerimizede yansıyo. İnan 2.5 haftadır baştan aşağı heryerim okadar ağrıyoki geceleri dengesiz uyuyorum yada 2-3 saat aralıksız uyanık kalıyorum, uyuduğum zamanlardada eşim inlememe uyanıp neyin var neden hep inliyosun diyip bana seslenio. tansiyonum habire düşüyo bide üstüne 1haftadırda grip öksürük mahvoldum.Enson geçen haftaki kontrolümdede bebişin kilosuna doktorum biraz geri dedi fakat sıkıntı etmiyorum yeterki sağlıklı olsunda zamanla kilo alır yada abisi gibi minyon olacak diyorum.
Rabbim cümlemize yavrularimizi hayirla sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inş canım.

Bu arada normal doğum düşünen anneler ve anne adayları... benim çatı muayenem biraz zor geçti. Doktor bana yerleri elinle siliyormuşsun gibi çömelme hareketi yapmamı tavsiye etti. Çömelip sağ sol dönüyoruz. Bir de yürüyüş mutlaka dedi. Ben yapabilirsem perine masajı da deneyeceğim. Çok afedersiniz ama ilişki esnasında da ben kasarım hep kendimi geri çekerim. Çatı muayenesinde de aynısını yaptım istemsiz. Böyle yaparsan 3300 den fazlasını doğuramaZsın dedi bana. Bugün ütü işim bitti. Yarın İnşaAllah çantayı hazırlayıp sonrasında her gün düzenli olarak Perine çömelme yürüyüş hareketlerine başlayacağım

Hemde 40 hafta masallah cok sasirdim. Benim doktorum 37+1 de alicak acaba beklemeyi teklif etsemmi simdi bunlari duyunca erken mi aliyor diye dusunmeye basladim. Allah sonumuzu hayir etsin ya doktordan doktora da bu kadar fark olmasi cok sinir bozucu

Içim rahatladı. Önce çok takilmiyorum ama sonra vicdan yapiyorum onemsesemiydim diye :)

Hemde 40 hafta masallah cok sasirdim. Benim doktorum 37+1 de alicak acaba beklemeyi teklif etsemmi simdi bunlari duyunca erken mi aliyor diye dusunmeye basladim. Allah sonumuzu hayir etsin ya doktordan doktora da bu kadar fark olmasi cok sinir bozucu
Başka bir sıkıntı yoksa beklenmesi taraftarıyım. Ne kadar çok anne karnında kalırsa gelişimi o kadar iyi olur. Arkadaş suyunun fazla olduğunu da doğumda öğrendi. Ebe söylemiş ne kadar çoktu suyun diye. İki farklı doktora gidiyordu ikisi de bişey dememişlerdi halbuki

Içim rahatladı. Önce çok takilmiyorum ama sonra vicdan yapiyorum onemsesemiydim diye :)
Yok canım ya vücut kendini doğuma hazırlıyor artık. Ne kadar büyük bir mucize değil mi Rabbimin büyüklüğü işte. En çok şaşırdığım ise rahimlerimizin bin katı kadar büyümesi. Düşünsenize kalp beyin ya da herhangi başka bir organımızın büyüdüğünü. Mümkün değil yaşamak ama rahim bin kat büyüyor ve Rabbimizin emaneti bir can vücudumuzdan çıkıyor. SüphanAllah ya

Hadi hakkında hayırlısı canım Rabbim seninde bebişininde sağlığı açısından hangisi kolay olacaksa onu nasip etsin inş. Bende normal yaoabilmeyi çok isterdim hatta hamileliğime ve okadar ağrıma rağmen kendimi pek sakınmam Eğil kalk itele derken pek dikkat edemiyorum çünkü yardım eden8m yok mecburum.doğum hem nasip hemde kişinin yapısıylada çok önemli tabiki nekadar egzersiz ve Yürüyüş yapilirsa biokadar iyi. Sezaryen sonrası doktorum normal doğumu deneriz deseydi deneyecektim ama gebenin çatısı çok önemli ve iyi hazırlanması lazım demişti.
İlk gebeliğimde tüpbebek diye ilk doktorum isteksiz isteksiz zoraki çatı muayenesi yapmıştı ve hiç bi ağrı hissetmemistim ama doğum yaptığım hastanede baktıklarında
(Ki 4 kere falan emin olmak ve beni rahatlatmak için farklı doktorlara bakılmıştım) onlarda çok farklıydı zorlanmıştım biraz kanamam dahi olmuştu buna dayanmakta zorlandım nasıl doğurucam diyince doktor Rabbim ozaman yardım eder simdikiyle farklı diyip rahatlatmıştı.Hakkımızda hayırlısı inş.
(Buarada yazılanlardan kesinlikle kötü etkilenip gözünüzde farklı sahneler canlandırmayın kızlar, herşey olacağına varır ve herkesin yaşadıkları, ağrı eşiği farklıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…