- 6 Mayıs 2017
- 321
- 275
- 53
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #33.641
Nasil rahatladim ya allah razi olsun. Hemde 38+6 cok iyi bi hafta doktorum acelemi ediyo anlamadim. Benim suyum fazla bebegimde iri ayrintili ultrasona girdigimden beri bunlarla ugrasiyorum. Bu yuzden capaya yonlendirdiler beni orda da ayni seyler soylendi canim. Suan bebegim 3305 gram haftasina gore de onde doktorum durdukca risk artiyor dedi hepsi ayri bir sey soyluyo.kiloyu da sormustum ben canim onemli olan ciger gelisimi demisti kilonun onemi yokmus o yuzden sende sıkma hic canini insallah saglikli sihhatli kucagina alirsin yavrunu.ne zormus evlat sahibi olmak allah hepimizin yardimcisi olsun. Bu kadar sıkıntılar yasiyoruz kucagimiza alinca hepsi biter insallah sonu guzel olsunHayırlı akşamlar canım, açıkçası bende doktor niye öyle bişey demiş şaşırdım. Benim ilk gebeliğimde suyum fazlaydı fakat 37.haftama kadar devam ettiğim doktorum bundan hiç bahsetmemişti hep bebeğin kilosunu fazla diyodu rahat 4kg doğar diyodum ama 37.haftadan snra aramızda geçen bi anlaşmazlık yüzünden ani bi kararla doktorumu bırakıp bilmediğim baska bi doktora gittim iyikide o doktorla karşılaşmışım diyorum Allah razı olsun. Senin karnının büyüklüğü bebeğin kilosundan dolayi değil demişti gerçektende dediği gibide doğdu 3.200kg dı ama dahada minyon gözüküyodu,suyun sınırda diyince bende doğru düzgün su icmedim herhalde baya azdır diyecek diye düşünürken doktorda Hayır tam tersine suyun üst sınırda normalde evdeyken falan sancın varmı kendini nasıl hissediyosun onagöre eve yollıyıcam diye sorup öyle hareket ediyoduk. 38+6 geceside doğdu şükür solunum yada baska hiçbi sorunumuz olmadı sende doktorun dediğini kesinlikle takıp canını sıkma derim çünkü bizim gerginlik ve telaşımız bebişlerimizede yansıyo. İnan 2.5 haftadır baştan aşağı heryerim okadar ağrıyoki geceleri dengesiz uyuyorum yada 2-3 saat aralıksız uyanık kalıyorum, uyuduğum zamanlardada eşim inlememe uyanıp neyin var neden hep inliyosun diyip bana seslenio. tansiyonum habire düşüyo bide üstüne 1haftadırda grip öksürük mahvoldum.Enson geçen haftaki kontrolümdede bebişin kilosuna doktorum biraz geri dedi fakat sıkıntı etmiyorum yeterki sağlıklı olsunda zamanla kilo alır yada abisi gibi minyon olacak diyorum.
Rabbim cümlemize yavrularimizi hayirla sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inş canım.
Benim bir haftadır var canım alıştım artık onunla hareket etmeye. Normal dedi doktorumKızlar bişey sorcam bugün duşa girdim çıktığımdan beri tam vajinamın içinde üst kısımda kemik sızlaması gibi agrı var. O çatı ağrısı mı oluyor normal bişey mi
Esimde sali gunu konusalim biraz daha erteleyelim diyor. Suyu Farketmemeleri de garip olmus. Benim suyun fazla oldugunu olcum yapmadan anliyodu doktorlar. Hatta müdehale edeceklerdi artmaya devam etseydi. Cok sukur gerek olmadan geldik bu gunlere kadar en iyisi kendi doktorumla konusup karar vermek bakalim o ne diyecek hayirlisi olsun hakkimizdaBaşka bir sıkıntı yoksa beklenmesi taraftarıyım. Ne kadar çok anne karnında kalırsa gelişimi o kadar iyi olur. Arkadaş suyunun fazla olduğunu da doğumda öğrendi. Ebe söylemiş ne kadar çoktu suyun diye. İki farklı doktora gidiyordu ikisi de bişey dememişlerdi halbuki
Aslında çk da belliydi. 35lerdeyken son zamanları gibi geliyordu bize hep. Her gün doğuracak diye bekliyorduk o kadar şişmişti kiEsimde sali gunu konusalim biraz daha erteleyelim diyor. Suyu Farketmemeleri de garip olmus. Benim suyun fazla oldugunu olcum yapmadan anliyodu doktorlar. Hatta müdehale edeceklerdi artmaya devam etseydi. Cok sukur gerek olmadan geldik bu gunlere kadar en iyisi kendi doktorumla konusup karar vermek bakalim o ne diyecek hayirlisi olsun hakkimizda
Sancılar kasılmalar agrılar hepsi birbirine girdi bu donemde hangisi ne bilemiyorum :)Benim bir haftadır var canım alıştım artık onunla hareket etmeye. Normal dedi doktorum
cnm ben kullancam kadarini bi kutuya koyup sicak su dokcem biraz oyle kullancam gunluk sekilde ayarlarsak kuflenmez bence.Sezaryan olcam dyosun ya sezaryan da hemen kalkamysn uyusuk oldugun icin sen yinede gotur icin rahat etcekse dedigin gbi yap cnm 3vdeyken bu temizleme pamuklarini sicak suya mi hep sokcaz
cnm kisa denk geliyorya benim ev soguk oluyo hic yikayamam her gun ben kesin hasta olur.bi kakasini yapinca yikarim tek e bastan ayagi kaka olucak her yerlerievde pamuk da kullanmadım sadece yıkadım .zaten küçücük totisleri var kolayca yıkanıyor..sonra büyüyünce de yani 1 yaş gibi ıslak mendil kullandım yıkayıp da.
Aynen canım nihayetinde 9.ayını doldurup dünyaya geldi şükür, hatta ben telaş yapmasaydım 39 u falanda doldururduk belki, açıklığım 3tü belki bikaç güne normal sancımla giderdim ama nasip işte.bundada doktoruma nezaman alırsınız dedim bi sorun cikmazda bebekte erkenden gelmek istemezse 39.haftadan önce almıyorum dedi. Ama ben haftasından önce doğum yapan arkadaşları gördükçe heyecan basıyo biranönce hazırlıkları temizliği bitirmek istiyorum ama nerdee vücut iyice ağırlaştı Rabbim herkese kolaylıklar versin inş annelik zor biokadarda kutsal ve güzel tabi.Nasil rahatladim ya allah razi olsun. Hemde 38+6 cok iyi bi hafta doktorum acelemi ediyo anlamadim. Benim suyum fazla bebegimde iri ayrintili ultrasona girdigimden beri bunlarla ugrasiyorum. Bu yuzden capaya yonlendirdiler beni orda da ayni seyler soylendi canim. Suan bebegim 3305 gram haftasina gore de onde doktorum durdukca risk artiyor dedi hepsi ayri bir sey soyluyo.kiloyu da sormustum ben canim onemli olan ciger gelisimi demisti kilonun onemi yokmus o yuzden sende sıkma hic canini insallah saglikli sihhatli kucagina alirsin yavrunu.ne zormus evlat sahibi olmak allah hepimizin yardimcisi olsun. Bu kadar sıkıntılar yasiyoruz kucagimiza alinca hepsi biter insallah sonu guzel olsun
Canım benim de suyum fazlaydı karbonhidrat ve şekeri bırakınca düzeldi. Sen değiştirdin mi beslenmeni.Hemde 40 hafta masallah cok sasirdim. Benim doktorum 37+1 de alicak acaba beklemeyi teklif etsemmi simdi bunlari duyunca erken mi aliyor diye dusunmeye basladim. Allah sonumuzu hayir etsin ya doktordan doktora da bu kadar fark olmasi cok sinir bozucu
Ole de deneeim zaten aldm cnm kullancm istanbulada dondum simdi kizimda sira gelsn biran once ins:)cnm ben kullancam kadarini bi kutuya koyup sicak su dokcem biraz oyle kullancam gunluk sekilde ayarlarsak kuflenmez bence.
ama bi daha pamuk alirmiyim sanmam.bayagi almistim bitsin kagit havlu denicem.hem daha hesapli bence.ortadan ikiye bolup su ve h.cevizi yagi karismini dokcem kagit havlu yirtilmaz da bozulmaz da
disarda islak mendil kullancam ama tabi.
Ah canim Yazik ya zaten su fazlaligi ikiz ucuz bebek tasiyormus gibi zorluyormus. Gercekten de oyle nefes almak bile o kadar zorduki. 31 haftalikken banada karnimin 37 hafta karni oldugunu soylemisti doktor. Simdi iyiyim,iyi hissediyorkende beklemek en iyisi ama yine doktorumuza guvenmekten baska caremizde yok dedigin gibiAslında çk da belliydi. 35lerdeyken son zamanları gibi geliyordu bize hep. Her gün doğuracak diye bekliyorduk o kadar şişmişti kihayırlısı olsun canım. Doktora beklemek istediğinizi söylersiniz en iyisini o bilir yine. Risk varsa hiç gerek yok beklemeye ama risk yoksa biraz daha beklenebilir
Bende öyle diyorum doğrucak olsam anlarım inşallah :)Sancılar kasılmalar agrılar hepsi birbirine girdi bu donemde hangisi ne bilemiyorum :)
Aynen bana da 31 haftalıkken doğum yakın herhalde diyorlardıAh canim Yazik ya zaten su fazlaligi ikiz ucuz bebek tasiyormus gibi zorluyormus. Gercekten de oyle nefes almak bile o kadar zorduki. 31 haftalikken banada karnimin 37 hafta karni oldugunu soylemisti doktor. Simdi iyiyim,iyi hissediyorkende beklemek en iyisi ama yine doktorumuza guvenmekten baska caremizde yok dedigin gibi
Aynen evde dogurmam inşallahBende öyle diyorum doğrucak olsam anlarım inşallah :)
Bide bizim aralik bebekleri aceleci cikti ne olur ne olmaz hazirliklari tamamlamak lazimAynen canım nihayetinde 9.ayını doldurup dünyaya geldi şükür, hatta ben telaş yapmasaydım 39 u falanda doldururduk belki, açıklığım 3tü belki bikaç güne normal sancımla giderdim ama nasip işte.bundada doktoruma nezaman alırsınız dedim bi sorun cikmazda bebekte erkenden gelmek istemezse 39.haftadan önce almıyorum dedi. Ama ben haftasından önce doğum yapan arkadaşları gördükçe heyecan basıyo biranönce hazırlıkları temizliği bitirmek istiyorum ama nerdee vücut iyice ağırlaştı Rabbim herkese kolaylıklar versin inş annelik zor biokadarda kutsal ve güzel tabi.
Sende kendini doktorunla görüş bence canım nekadar durursa okadar iyi
Ben insülin kullanmaya basladim yediklerimede dikkat ediyorum bu yuzden sanirim oncekine gore beklenen artis olmadi cok sukur canım suan daha iyi durumda suyumuz ama tabi fazla hala malesefCanım benim de suyum fazlaydı karbonhidrat ve şekeri bırakınca düzeldi. Sen değiştirdin mi beslenmeni.
Sanci ciktigi zamanlar nstye giriyorum odadaki herkes son haftalarinda benden kucuk karni var ben yatip kalkarken destek aliyorumAynen bana da 31 haftalıkken doğum yakın herhalde diyorlardı
Anladım canım. İnşallah sorun olmaz. Ben baya araştırmıştım evet risk var deniyor ama genelde sorun çıkmamış küveze girmemiş bebekler. Senin de sıkıntısız geçer inşallahBen insülin kullanmaya basladim yediklerimede dikkat ediyorum bu yuzden sanirim oncekine gore beklenen artis olmadi cok sukur canım suan daha iyi durumda suyumuz ama tabi fazla hala malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?