2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Nasılsın canım bebişin iyimi emmeye başladımı
Kızlar hepinize çok teşekkürler, inşallah Rabbim sizleri ve yavrularınızı korusun.
Canım çok zayıf ve güçsüz çocuk doktoru da mama ver dedi. Mamadan önce çabalıyoruz emzirmeye, bazen hafif çekiyor ama kolostrum olduğu için gücü yetmiyor maalesef. Ben de çay kaşığı na elimle sağıp ağzına veriyorum. Bugün de hastanede kalıyoruz çocuk doktoru takip edelim dedi. Yarın taburcu olacağız inşallah.
Kızlar hastaneye yedek kıyafet götürün mutlaka bebiş için benim sıpa kaç kıyafet kirletti . Bir de prematüre kıyafeti aldık 3 takim ekstra olarak baya bol geldi diğer kıyafetleri , kıyamıyorum tutmaya minicik ya kızlar .

Hayırlı olsun inşallah maşallah ogluşuna benimde oglum 35 haftada 2150 küveze girmedi çok şükür o agrı mutlala oluyor benden kanama oldukça adet sancısı gibi oldu kolay degil kaç aydır adet olmadık biraz onunda acısı var tekrardan gözünüz aydın olsun ☺☺☺☺☺

Bizde mama verdik mecburen kan şekeri düşer dedi çocuk doktoru hafta hastane bize iki kutu verdi ben hala veriyorum mama doymuyor sütle ben geçen hafta cuma yaptım dogumu

Kıyamam ya napalım canım benim sağlıklı yanında ya ona şükür büyütürsün annesi

Bizde mama verdik mecburen kan şekeri düşer dedi çocuk doktoru hafta hastane bize iki kutu verdi ben hala veriyorum mama doymuyor sütle ben geçen hafta cuma yaptım dogumu
3 kilo olana dek devam ederiz canım emmesi için yanakları çok minik, bu süreçte hep önce emzirmeyi sonra mama vermek iyi olur inşallah mamayi bıraktığı günü de görürüz . Olmasa da sağlık olsun bebişlerimize

Öncelik emzirmek tabiki ben aç bırakıyorum biraz beni emdikten sonra meme arıyor hala o zaman mama veriyorum ☺☺ benimkide çok Minik prematüre gibi 2150 dogdu 50 gram kaybımız oldu normal dedi doktor 100 200 kaubeder genellikle bebekler dedi olsun zayıf bebekler daha çabuk gelişip büyürmüş ☺☺

Hemen gördüm canım. Öptüm kokladım. Önceki doğumum geneldi çok ağrım olmuştu bunda ağrım çok çok az oldu sonrasında ve iğne yaptılar çok iyiyim şükür. Hiç genele gerek yok bence.
bel fitigim var onu sorucam yoksa ben de spinal istiyorum insallah cnm adina sevindim ne guzel insallah geride kalanlarimizin da dogumlarimiz iyi gecer

aynen cnm sabah kusmalarim bitmedi.safra kusuyorum hep.
ama inan ona bile takilmiyorum agiz aciligim olmasaydi tek sabah kusmaya raziydim.agzim 24 saat acı surekli biseyler yiyorum.yemeyince midemi bulandiriyo o acilik.o da reflü yuzunden zaten.
saga sola donmek zaten uyku boluyo malesef cnm.bacak arasina yastik koyup yatsam da bibauee bi yana yatinca o bacagim cok agriyo.donerken o yuzden zkrlaniyorum.yoksa gobegim benik de oyle cok cok yok.ayakkabimi falan kendim giyebiliyorum zar zor ama giyebikiyorum.
bi de her goren sismissin diyo ben niye farkinda degilim
ama ayaklarim sisti biliyorum.
cnm bulanti hapi aliyomuydun ben aliyorum ona ragmen sabahkari kusuyorum ama her sabah degil.ama almazsam gün icinde bulantim oluyo.
acaba doguma gitcem gunde mi alsamki
spinal anesteziye aç karnina mi giriyoruz biliyomusun cnm ?
yani eger oyleyse ben dayanamam kesin kusarim.hayatta acliga gelmiyo midem.
doktoruma sordum ben kusuyorum ya dogum yaparken de midem bulanirsa naocam dedim serumla ilac veriyoruz dedi.onlara gerek kalmadan ben alsam o gun olmazmiki onu bi sorucam ya
spinalde de uyanik oluyoruz neticede.ben zaten heyecanlanimca falan midesi bulanan bi insanim ama hamilelikteki bulanti cok baska kusturuyo illaki ve asiri bulanti oluyo bi de o heyecan eklenince dogum yaoarken kusmak asla istemiyorum ya ondan cok koekuyorim ben

Gunde 10 kez kaka yapsa 10 kez bebegin poposunu mu yikacaksiniz. Bence üşütür tatlim
ay gunde 10 kere yapar mi ya
hani sirtina kadar yapiyolarya ilk zmnlar ben o zmn yikarim demek istedim cnm ayrintili belirtmemisim.bastan ayaga her yer kaka olunca pamuk da mendil de dayanmaz

Bugün sağlik ocaginda son kontrolüm vardı. Ordaki hemşire dediki bebek ilk dogdugu zaman yarım saat içinde emme refleksi cok daha fazla kuvvetliymis sonra zayiflarmis o yuzden yarım saat içinde emzirmeye calıs dedi. Peki sezeryan olursak nasıl olcak o aklima takildi

Cnm ben 7 aya kadar kullandım bulantı ilacını sonra hafta bir iki atmaya başladım çünkü uyanır uyanmaz birşeyler yiyince kusma olmuyordu bulantı ilaçla bile geçmiyordu zaten ben de pek atmıyorum ilacı ama geçen gün kalktım kan ilacını içtim geri yattım uyandım midem bulanıyordu ayağı kalktım nasıl kusmam geldi banyoya zor attım kendimi işin kötü yanı afedersin ilacın tadında Demir gibi bir tat vardı o gelince ağzıma daha çok kustum ilacı atmıyorum artık şimdi pekmeze başladım çünkü ilaç yine kusma yapmaya başladı inanılmaz kötü bir tat bırakıyor ağzımda acılık bile ondan iyi İnan bana
Cnm Doğum yapacağın gün zaten gece 12 yeme içme kesmiş olman gerekiyor bulantı olmasın diye ama bir çok kişi kusuyor o an ilacın etkisinden yalnız serumun içinde medpamide kullanılıyor kusmayı engelleyen senin ilaç almana gerek yok ki zaten alma çünkü su içmen gerekecek olmaz kusarsın bırak onlar koysun seruma hatta istersen sor ilaç için de var mı diye totalde ameliyat 45 dk sürüryor bebeği çıkarmak 5 dkk sonra dikiş vs derken o kadar sürüyor korkma bitince ohhh be diyecez inş dediğin gibi yapıyorum gece yastık koyuyorum ama artık o bile fayda etmiyor yatamıyorum ya sabaha kadar uyanık kalıyorum sabahta sersem gibi olup öyle uyuyorum günüm bitiyor ben hala sersem geziyorum evi toparlamam lazım temizlik yaptırmam lazım ama İnan kalkacak halim yok nasıl toplıyacam bilmiyorum yalnız olmak çok zor bu durumda annem gelene kadar bitmiş olsun da rahat edeyim diyorum bu hafta işim bitse rahat edecem

aynen ya daha gogus pombasi yikanacak perdeler yikancak zift gibi.borek sarilip buzkuga atilacak kurabiye yapilacak.gelen olur kesin bana esimin akrabalari yakin bana.kuafore gidilcek.off hic yaoasim yok valla benim de.annem doguma 1 hafta kala gelcek kuafore annemle gitmek istiyorum gec kalmam umarim ya.
ben de annem gelmeden evi kaldiriyim temizleyim diyorum ama hic canım istemiyo ya.ev supurmek silmek beni cok zorluyo egilip kalkarken dizlerim cok agriyo benim.esimden yardim alcam artik.annem gelince temizlik yapmak istemiyorum.o 1 hafta dinlenmek istiyorum
cnm metpamid bende hic ise yaramiyoki insallah baska ilac koyarlar o seruma.ya inanamiyorum gece 12 den beri hic bisey yemicez oyle mi.ben de ac karnjna kusuyorum reflü cosuyo benim ac kalinca cnm.9 ay katlandim 1 gun daha katlanirim napiyim.ama ac kaldigim zmn direk safra kusuyorum.ve dogum yaparken de kuscam diye korkuyorum :-( bana da dedi doktor mide bulantisi icin serum veriyolarmis ama metpamidse hic etki etmiyor bende.ben zoferi 4 mg yarim yarim aliyorum cnm.
ac karnina alinan ilaclar beni de kusturuyo cnm.gecen vitamin ikacini alir almaz kustum.bugun kan deger sonucumu aldim 11 kusur cok dusuk degilmis ama kansizlik varmis.ben de baska bi ilac istedim.kucuk olsun dedim.bakalim bugun alicam kücük vermis icebilirim gibi geliyo.zaten sabah her halukarda midem bulaniyo ama ictigim vitamin hapini geri kusmakhem ise yaramiyo hem tadi igrenc geliyo.
cnm dogumdan once mi sonra mi su iccez

Evet cnm gece 12 den sonra yeme içme yasak kusarsan da korkma zaten normalde kusmayanlar bile kusuyor kusmayan da var elbet korkma belki hiç kusmayacaz hem artık alıştık ya kusmaya skıntı olmaz son kusmamız olur inş cnm ben kan ilacı artık içmem o günden sonra kusunca tüm gün o tat ağzımda kaldı ve midem bulandı durdu pekmez içecem kan ilacını Doğum sonrası da almak zorundayım ben dr öyle dedi hatta beni dahiliyeye yönlendirecek Doğum sonrası kan değerlerim yüzünden ama senin belki gerek kalmaz Doğum sonrası kabızlık yine başladı bende iki gündür ilaç almak istemiyorum yağ yiyiyorum işte onun sayesin de biraz iyi artık ıkınmaktan korkmuyorum şükür bu günleri gördük
Temizlik için kadın tutamam lazım cnm cam kapı koltuk bir sürü iş var ben yapamam annem de yapamaz mecburen kadın gelecek bayada pahallı ya ama yapacak birşey yok eşim ben yapamam diyor sil süpür yapamıyorum bile hatta önceden toparlamam lazım herşeyi onu bile yapamıyorum gün boyu sersem olduğum için bu hafta içi kadın gelip temizlesin bitsin rahat edeyim istiyorum ama gözüm kesmiyor ya kadın bile gelse yine yoruluyorsun Allah’ın izniyle bu günler geçsin de kendi işimiZi kendimiz yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…