- 8 Kasım 2017
- 2.042
- 1.482
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #34.021
Ben ayırmadım canım hepsini bir yıkadım boya falan vermez zaten bebek kıyafetleri. Veriyorsada tesbit edip giydirmemek lazım. Karmaşık yıkadım bi sorun olmadıKızlar oglumun kıyafetlerini yıkıycam da mavi beyaz pijaması var mesela renklilerle mi beyazlarla mı yıkıycam renkler karışmasında kafam karıştı sizler nasıl renkleri ayırıp yıkadınız
bakıyorlar ama sen kendin sancini da bekleyebilirsin..sancin başlayınca bebek hemen doğmuyor ki belki döner o zamana kadar..sancılar başlayınca baktınız dönmemiş sezaryen olursun nasılsa..aceleye gerek yokki..belki bebeğin hazır değil doğmayaBebeğim hala dönmedi doktor gün verdi. Normal doğumu çok istiyordum. Nasip tabi. Hastanem hasta kilodu bile vermiyomuş sanırım biraz sinir oldum o kadar ödeme yapıyoruz ne bileyim.. Birde kızlar bidaha doğuma gidicem hastaneye sanırım sezeryana almadan önce son kez ultrasona falan bakiyolar mi belki döner merak ediyorum
lansinoh aldım ben bir de e vitamini kapsülü sürüyorumHangi kremi kullanıyorsunuz arkadaşlar ben doktora söylemiştim ama o yazmayı ben hatırlatmayı unuttum. Doğumdan önce kullanmanın daha iyi olduğunu duymuştum
Iyimiş dusunuyosan al bence dagitmalik guzel duruyolar :)Bende baktım şimdi gitti gidiyor da 25 cc ilk şişelerde çok güzel 1.30 kuruş tanesi
Çok sagol canım bende öyle yapıyım o zaman neyi nasıl ayırıcagımı nasıl yıkıycagımı şaşırıdmBen ayırmadım canım hepsini bir yıkadım boya falan vermez zaten bebek kıyafetleri. Veriyorsada tesbit edip giydirmemek lazım. Karmaşık yıkadım bi sorun olmadı
olsun cnm is güc hallederiz bi sekilde.kadin tutarsin sen de yonlendirirsin onu tabi insan kendi evini kendi daha iyi temizliyo sahsen benim icim rahat etmiyo baska biri temizleyince annem bile olsa oyle bi yapim var illa ben yapcam.Evet cnm gece 12 den sonra yeme içme yasak kusarsan da korkma zaten normalde kusmayanlar bile kusuyor kusmayan da var elbet korkma belki hiç kusmayacaz hem artık alıştık ya kusmaya skıntı olmaz son kusmamız olur inşcnm ben kan ilacı artık içmem o günden sonra kusunca tüm gün o tat ağzımda kaldı ve midem bulandı durdu pekmez içecem kan ilacını Doğum sonrası da almak zorundayım ben dr öyle dedi hatta beni dahiliyeye yönlendirecek Doğum sonrası kan değerlerim yüzünden ama senin belki gerek kalmaz Doğum sonrası kabızlık yine başladı bende iki gündür ilaç almak istemiyorum yağ yiyiyorum işte onun sayesin de biraz iyi artık ıkınmaktan korkmuyorum şükür bu günleri gördük
Temizlik için kadın tutamam lazım cnm cam kapı koltuk bir sürü iş var ben yapamam annem de yapamaz mecburen kadın gelecek bayada pahallı ya ama yapacak birşey yok eşim ben yapamam diyor sil süpür yapamıyorum bile hatta önceden toparlamam lazım herşeyi onu bile yapamıyorum gün boyu sersem olduğum için bu hafta içi kadın gelip temizlesin bitsin rahat edeyim istiyorum ama gözüm kesmiyor ya kadın bile gelse yine yoruluyorsun Allah’ın izniyle bu günler geçsin de kendi işimiZi kendimiz yapalım
cok yoruluyorum cnm artik bisey yapasim da gelmiyo.Sen sezeryan istiyorsun 38. 39. Haftada alırlar elini çabuk tut bence hazırlıklar için.
cnm ben de hepsini bir attim ters cevirdim 30 da yikadim sikmayı 800 yaptim.cok sıktırmadim.hic bisey olmadi.Çok sagol canım bende öyle yapıyım o zaman neyi nasıl ayırıcagımı nasıl yıkıycagımı şaşırıdm
Cnm pekmeze limon sıkınca Demir ve kan yapıyormuş henüz öyle denemedim ama yarin sabah öyle bir deneyecem sabahları ilk zamanlar içemiyordum midem bulanıyordu bu sabah içtim haptan daha iyiydi dediğin gibi biz beslemedik bütün vitamin Demir kan bebeğe gitti olsun ona gitsin önemli değil ama Doğum için kana ihtiyacımız var senin iyi ilacı da kullanırsan daha iyi olur benim bekarlıktan beridir var kansızlık hatta saç dökülmesi de ona bağlıymış ama hiç kullanmadım ilaç filan hamile olmasam yine kullanamadım herhalde çünkü ben ilaç kullanamıyorum ya hasta olunca bile iki içiyorum iyi olunca hemen bırakıyorum yada atmayı unutuyorumolsun cnm is güc hallederiz bi sekilde.kadin tutarsin sen de yonlendirirsin onu tabi insan kendi evini kendi daha iyi temizliyo sahsen benim icim rahat etmiyo baska biri temizleyince annem bile olsa oyle bi yapim var illa ben yapcam.
ben de mecbur esimle yapcam.
hmm iyi cnm bi cok kisi kusyosa demekki normal napalim kusariz bizde alistik dedigin gibi
bana da aile hekimi bugun dogumdan sonra da d vitamini kullan emziren annelere oneriyorum ben falan dedi.
cnm bende aslinda hamilelikten once kansizlik yoktu.simdi bebek bizdeki kani aliyo bi de tabi beslenemedik dogru durust o yuzden normal kansiz kalmamiz.
ben de pekmez yemeyi dusundum ama normalde de hic sevmem hele simdi agzima suremedim.
zaten aile hekkminin verdigi hap kucuk bu sefer alabilirim.hafif buyuk olsun hap midemden inmiyo o a bulandiriyo beni.yoksa kucuk olsa sıkıntı olmuyo.
kabizlik bende hic bitmedi malesef cnm ben de zeytinyagi iciyorum bazen.sıcak ballı su da oneririm.bi bardaga bi tatli kasigi dolu dolu bal at ac karnina sabah ic.cidden iyi geliyo.ve mideyi de tutuyo bulanti yapmiyo.yani bende yapmamisti
insallah insallah son kusmamiz olur amiiiiinnnnn
Hep erken diye diye ihmal ettim bende yıkıycam artık hazır olsunlar peki dolaba falan koydunuz mucnm ben de hepsini bir attim ters cevirdim 30 da yikadim sikmayı 800 yaptim.cok sıktırmadim.hic bisey olmadi.
cok kiziyorum cnm oylelerine hic sorma.biz bebeginiz saglikla dunyaya gelsin diye dusunurken millet kilosunun derdine dusuyo.Cnm pekmeze limon sıkınca Demir ve kan yapıyormuş henüz öyle denemedim ama yarin sabah öyle bir deneyecem sabahları ilk zamanlar içemiyordum midem bulanıyordu bu sabah içtim haptan daha iyiydi dediğin gibi biz beslemedik bütün vitamin Demir kan bebeğe gitti olsun ona gitsin önemli değil ama Doğum için kana ihtiyacımız var senin iyi ilacı da kullanırsan daha iyi olur benim bekarlıktan beridir var kansızlık hatta saç dökülmesi de ona bağlıymış ama hiç kullanmadım ilaç filan hamile olmasam yine kullanamadım herhalde çünkü ben ilaç kullanamıyorum ya hasta olunca bile iki içiyorum iyi olunca hemen bırakıyorum yada atmayı unutuyorum
Bu arada size tavsiyem kimsenin yanında ilk zamanlar emzirmeyin mastitin kesinlikle nazardan olduğuna inanıyorum annem hep derdi süte çok nazar değer diye mümkün olduğunca tek başına emzir utanıyorum filan de ben öyle yapmayı düşünüyorum annem dışında kimsenin yanında emzirmemeye çalışacam en azından ilk aylar millet pek meraklı sütün var mı ooo iyi besliyor yada beslemiyor bu çocuk aç bilmem ne bir sürü konuşan oluyor hatta bugün bi akrabam aramış çocuk kaç kilo diye soruyor bana diyecektim 10 kilotövbe yarabbim sanane kaç kilo olduğu ya ne garip insanlar var hani kendi hamile olsa sorsa neyse de yaşlı kadın ne diye merak eder onu anlamış değilim bizim merakımız gayet normal acaba bebeğimiz normal mi diye soruyoruz hamile olmayan ne diye sorar anlamış değilim allahım hepimizin yavrusunu pis gözden korusun
ben de senin haftanda yikadim utuledim koydum cnm merak etme hemen oluyo.Hep erken diye diye ihmal ettim bende yıkıycam artık hazır olsunlar peki dolaba falan koydunuz mu
cok tuhaf cok guzel bi duygu dimi insanin gormedigi tanimadigi birini ozlemesi37 haftayı bitirdim bugün çok şükür kızlar artık diyorum ki 10 gün sonra falan gelsin özledim :)) şaka bir yana ne zaman hazırsa o zaman gelsinler bebişlerimiz sağlıkla inşallah
Anladım canım benimkide öyle inanılmaz hareketli dönüp duruyor sürekli bende korkuyorumCok hareketli bir bebek son donem surekli donmeye baslamisti kafasi bir yukardaydi bir asagida elime geliyordu.36.haftaya kadar hep bas gelisliydi 37.haftada makat gelise dondu 3 gun sonra yine bas gelise dondu o esnada doladi da doladi kordonlari iste☺
Kac ml. Aldin bende aliyim ya nasilsa alincak gibi duruyor
Hep erken deyip geçiştirdim temiz olsun toz olmasın dedim sanki doguma 1 hafta kala yapıcakmşm gibi :) benimde kafama dank etti az kaldı hazır olsa iiy olucak bende çamaşırları evde kurutuyorum yıkama kurutma ütülemede dedigin gibi zmaanı mı alırben de senin haftanda yikadim utuledim koydum cnm merak etme hemen oluyo.
yikayip kurutma 2 3 gunumu aldi evin icinde kurttugum icin hemen kurumadi.utüyu dolaba yerlestirmeyi bavul hazirlamayi da bi aksamda yaptim hepsini.utu beni cok yordu haftan daha fazla ilerlemeden yap derim.oturup utuledim ama cok yoruldum yine de gobekten
bavula koyulcaklari koydum haricini dolaba yerlestirdim cnm
bavulu hazirlamak iyi oliyo eksiklerinin farkina variyosun.gogus pedi koymayi unutmusum mesela onu da koyucam bugin fark ettim
Gerçekten öyle hissettiriyorcok tuhaf cok guzel bi duygu dimi insanin gormedigi tanimadigi birini ozlemesi
ben de sanki 40 yildir benimle de uzaklardan cikip gelicekmis gibi hissediyorum.
Yarin sabah saat 10 da giriyorum sezeryana bebegimin boynunda 3 tur kordon var zorunlu sezeryan.Kordon olmasada sezaryen olcakti zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?