- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #34.041
Canım marketlerde filan bezler var renklileri yıkayacağın zaman makinanın içine o bezi atıyosun renkleri birbirine karıştırmıyoKızlar oglumun kıyafetlerini yıkıycam da mavi beyaz pijaması var mesela renklilerle mi beyazlarla mı yıkıycam renkler karışmasında kafam karıştı sizler nasıl renkleri ayırıp yıkadınız
ben hamileyken hastanede yatmistim 3 gun falan o zmn hem banyo hem tuvalet ic ice vardi cnm.sen sor yine de ama.hatta yattigim ozel hastane ahım şahım bi hastane de degildi.ama sampuanina kadar vardiKızlar hep unutuyorum hastaneme sormayı odalarda duş vardır dimi ? Doğum öncesi sıcak duş iyi olur bildiğim kadarıyla. Siz sordunuz mu yada biliyor musunuz hastanelerinizde var mı böyle bir imkan ?
Benim dogum yapacagım hastanede oda da var ama sanırım duş almam ben saçlarımla ugraşamam :) kıvırcık saçlıyım kalçalarıma kadar uzun saçlarım bakması çok zor ama boynumdan aşagı sıcak su tutabilirm iyi fikir rahatlarız en azındanKızlar hep unutuyorum hastaneme sormayı odalarda duş vardır dimi ? Doğum öncesi sıcak duş iyi olur bildiğim kadarıyla. Siz sordunuz mu yada biliyor musunuz hastanelerinizde var mı böyle bir imkan ?
Canım Bende ayırmadım zaten çok koyu renkler yok hijyen için yıkıyoruz boya veren kıyafeti hiç giydirmemek lazım benceKızlar oglumun kıyafetlerini yıkıycam da mavi beyaz pijaması var mesela renklilerle mi beyazlarla mı yıkıycam renkler karışmasında kafam karıştı sizler nasıl renkleri ayırıp yıkadınız
Maşallah canım sağlıkla gelsin miniğin37 haftayı bitirdim bugün çok şükür kızlar artık diyorum ki 10 gün sonra falan gelsin özledim :)) şaka bir yana ne zaman hazırsa o zaman gelsinler bebişlerimiz sağlıkla inşallah
Doğuma yardımcı oluyormuş kaslar gevşeyip rahatladığı için annem muhakkak yap ben yaptım çok rahatlatıyor diyor. Bu kontrolde sorayım en iyisiBenim dogum yapacagım hastanede oda da var ama sanırım duş almam ben saçlarımla ugraşamam :) kıvırcık saçlıyım kalçalarıma kadar uzun saçlarım bakması çok zor ama boynumdan aşagı sıcak su tutabilirm iyi fikir rahatlarız en azından
Bende vardır diye düşünüyorum eski bir hastanede değil çünkü. Sağol canım :)ben hamileyken hastanede yatmistim 3 gun falan o zmn hem banyo hem tuvalet ic ice vardi cnm.sen sor yine de ama.hatta yattigim ozel hastane ahım şahım bi hastane de degildi.ama sampuanina kadar vardi
Benim burda az tanıdığım var bir kaç akraba onlar da gelince odaya gitmeyi düşünüyorum ana ne kadar becerebilirsem işte evet dikişli olunca yerinden kalkmak zor olabilir ilk günler ama bir haftadan sonra acısı normale dönüyor en fazla 20 gün ayrıca gelen saatlerce ne diye oturur anlamıyorum bi kahve iç git lohusa kadının yanında saatlerce kalınmaz bebeği küçük mikrop kapar başkalarıyla aynı havayı teneffüs etmekten ben ev kabalık olursa bebeği odaya koymayı düşünüyorum nasipse tabi sen de öyle yap aynı havayı solumasın milletle bebeğe de yazıkcok kiziyorum cnm oylelerine hic sorma.biz bebeginiz saglikla dunyaya gelsin diye dusunurken millet kilosunun derdine dusuyo.
cnm bana gelenler oyle 5 dk oturup gitmezki otururlar kaynanam olcak annem olcak otururlar 2 saat.ben de mecbur yanlarinda emzircem ben zirt birt kalkip baska odada emzirirsem hic rahat edemem dikislerle.ben de nazar duasi okurum o zmn bol bol cnm.ama cidden herkesin icinde acip emzirebilirmiyim bilmiyorum utanirim emzirme örtüm var onunla emziririm.kaynanamin cenesi coktur benim onun yuzunden otururlar ya malesef.
rica ederim cnm umarim vardirBende vardır diye düşünüyorum eski bir hastanede değil çünkü. Sağol canım :)
Hastanede banyo yapılmıyor ki. Sadece biraz siliyorlar. O amniyon sıvısıyla beklemesi lazım bebeğin 1 gün kesin.Birde bebeğime kesinlikle mama verilmesini istemiyorum en azından bana sorulmadan verilmesine karşıyım. Ve banyo da yapılmasını istemiyorum bunu sezeryana girmeden bi saat önce doktorumla konussam olur demi gerçi o heyecanla unutmam inşaallah
aynen cnm o gün bi gelsin insallah baktim kalabaliklasiyo oyle yaparim.ama birden hepsi gelmez.teker teker gelirler gibime geliyo.etrafimdakiler gelir.digerleri zaten mevlüt yapcagimiz icin o zmn hepsi toptan gelir.mevlutu de ilkbaharda yapicam insallah kisim ugrasamam.Benim burda az tanıdığım var bir kaç akraba onlar da gelince odaya gitmeyi düşünüyorum ana ne kadar becerebilirsem işte evet dikişli olunca yerinden kalkmak zor olabilir ilk günler ama bir haftadan sonra acısı normale dönüyor en fazla 20 gün ayrıca gelen saatlerce ne diye oturur anlamıyorum bi kahve iç git lohusa kadının yanında saatlerce kalınmaz bebeği küçük mikrop kapar başkalarıyla aynı havayı teneffüs etmekten ben ev kabalık olursa bebeği odaya koymayı düşünüyorum nasipse tabi sen de öyle yap aynı havayı solumasın milletle bebeğe de yazık
O bizim zamanımızda kısmı beni de geriyoraynen cnm o gün bi gelsin insallah baktim kalabaliklasiyo oyle yaparim.ama birden hepsi gelmez.teker teker gelirler gibime geliyo.etrafimdakiler gelir.digerleri zaten mevlüt yapcagimiz icin o zmn hepsi toptan gelir.mevlutu de ilkbaharda yapicam insallah kisim ugrasamam.
millet laf icin merak icin gelir cnm sütu varmi bebek zayif mi ona bakarlar.
gercekten bebek gormeye gelen 10 dk durur iyi dileklerde bulunur gider.anne emzieiyo dikisleri var rahatsiz etmeyelim de uzansin diye dusunen olmaz.
belki kisa otururlar bilemiyorum ben yatak odasina kurmadim besigini oturma odasinda yatip orda oturcaz yatak odamda rutubet oldugu icin.ama belli olmaz oturur koca koca kadinlar daha anlayissiz oluyo ya malesef.sanki kendileri yasamamis gibi.bi de bizim zamanimizda...muhabbetleri doner eski usul bildiklerinden bahsederler.gına gelir bana her gelen bebek hamilelik dogum uzerine konusur.ben aksine konusmak istemiyorum bu konukari bunaldim cunku.hatta instada bebek giyim doktorlar falan takip ediyodum kesfette hep hamilelik dogum falan bıktim hepsini sildim tek tük kaldi.ben bunaliyorum biseyden surekli bahsedilince.yasayarak ogrenmek istiyorum.ogrendiklerim okuduklarim simdilik kenarda dursun.yasadikca ogrenirim gerisini.zira her bebek farkli.ve bizim millet bunun farkinda degil.
Gözün aydın canım, tebrikler, gelişim geriliği olan minikler erkenden tek tek dökülüyorlar. Biz eve geldik şükür sütümüz de gelirse çok iyi olucaz inşallah. Sağlıkla büyüsün minik oğlun.Doğum yapan kızlar Rabbim hayırlı eylesin İnşallah sağlıkla eve geçelim.
Ben de bugün regl sancısı ile hastaneye geldim nst de önce bir şey yoktu sonra sancılar çok çıktı , benden akıntı gelmedi ama aşırı idrar yaptım ard Arda sonra tedirgin oldum . Sancılar çıkınca ebe alttan açılma ya bakmak istedi çok nazikti ama parmağını çektikten sonra benden akıntı geldi amniyon olabilir dendi doktorum da acil sezaryene aldı , gelişim geriliği nden dolayı.
2190 gram çıktı ilk ağırlığı, kızlar minicik oğlum ama çok şükür sağlıklı , küveze girmedi mama verdik, beni de emmeye çalıştı ama kolostrum zor geliyor ve o da çabuk yoruluyor. Ama inşallah evde daha çok ilgilenirim.
Ayağa kalktım yürüdüm lakin ben aşırı regl sancısı hissediyorum, sanırım ağrı eşiğim düşük dedim hemşire hiç kalkamayan oluyor dedi. Normalde de regl döneminde ilk 2 gün felaket ağrım olurdu şu anda da onun gibi ağrı var.
Rabbim kalanlarımızı da sağ salim kavuştursun inşallah.
Aynı gün mü doğurmuş olduk seninle.Valla kuzum çok ani oldu benim için de. Her şeyde bir hayr vardır illa ki,
Ama çok şükür bugün e.
Ahhh cnm kurtulmak mümkün değil maalesef benim annem bile kendi kafasına göre davranacam diyo elaleme sıra gelemden yok şekerli su içirecem yok kundak yapacam sıkı Sarıcam ben ne kadar ben yapmam desemde ben yaparım diyo sinir oluyorum düşün milleti boş konuşan insan topluluğu işte anlayış sıfır meraktan başka bir halta yaramazlar gelir lohusa kadını çileden çıkarırlar birde üstüne yemek çay yiyecek birşey beklerler bazen bütün akrabalarımdan uzaktayım diye seviniyorum ama burda da var azda olsa başa belalar anlayacağın kurtuluşumuz yok kimsenin müdahale etmesini istemiyorum bu annem dahi olsa valla kalbini kırmak istemem annemin ama ısrar ederse kızarım ben istemiyorum çünkü aslında ne olacak biliyor musun insan Doğum yapacak eşinden başka kimse olmayacak yanında 3 ay boyunca sonra insanlar gelecek en iyisi öyle olur da nerdeeeaynen cnm o gün bi gelsin insallah baktim kalabaliklasiyo oyle yaparim.ama birden hepsi gelmez.teker teker gelirler gibime geliyo.etrafimdakiler gelir.digerleri zaten mevlüt yapcagimiz icin o zmn hepsi toptan gelir.mevlutu de ilkbaharda yapicam insallah kisim ugrasamam.
millet laf icin merak icin gelir cnm sütu varmi bebek zayif mi ona bakarlar.
gercekten bebek gormeye gelen 10 dk durur iyi dileklerde bulunur gider.anne emzieiyo dikisleri var rahatsiz etmeyelim de uzansin diye dusunen olmaz.
belki kisa otururlar bilemiyorum ben yatak odasina kurmadim besigini oturma odasinda yatip orda oturcaz yatak odamda rutubet oldugu icin.ama belli olmaz oturur koca koca kadinlar daha anlayissiz oluyo ya malesef.sanki kendileri yasamamis gibi.bi de bizim zamanimizda...muhabbetleri doner eski usul bildiklerinden bahsederler.gına gelir bana her gelen bebek hamilelik dogum uzerine konusur.ben aksine konusmak istemiyorum bu konukari bunaldim cunku.hatta instada bebek giyim doktorlar falan takip ediyodum kesfette hep hamilelik dogum falan bıktim hepsini sildim tek tük kaldi.ben bunaliyorum biseyden surekli bahsedilince.yasayarak ogrenmek istiyorum.ogrendiklerim okuduklarim simdilik kenarda dursun.yasadikca ogrenirim gerisini.zira her bebek farkli.ve bizim millet bunun farkinda degil.
Canım ben ve bi arkadaş daha vardı. Ben günde 10 tane işlemiştim çok da güzel oldu. Herkes çok beğendi.Kızlar keselere kanaviçe işleyen kimdi ya aklımda kalmış da...Kolay mı işlemesi 10 tane falan yapıcam sadece aile büyükleri için özel lavanta keesesi ama bitirebilir miyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?