- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #34.221
Cnm şöyle düşün bir yerin uyuşuk ağrı hiç YÖK sadece his var onda da korkulacak birşey yok tamamen hissetmiyorsun zaten konuşturacaklar seni fark etmeyeceksin bile ben spinal istiyordum dr genel dedi hayırlısı olsun ya sağ Salim doğsunlar daYeni dogum yapmış arkadaşlar
Spinal anestezili sezeryan olunca agrı hissi degil de doktorun eli çekiştirmw falan hissediliyormuş bu dogrumu hala ben buna kafayı takıyorum ya bundan dolayı dogumdan korkuyorum
Bilmiyorum tembih edersem götürmezler mi yada orda üşür mü bilemiyorum ameliyathane soğuk olur orda kalırsa üşütür bebek gitsin napalım biz de çıkınca görürüz hem senin belki spinal olur görürsünSanırım hepimiz bu konuya takılıyoruz bende ilk görmek istiyorum bebegimi benden önce götürmesinler odaya rica edicem hemşirelere
Kızlar aranızda genel anesteziyle sezeryan olan var mı?kaç saat sürdü ayılmanız ve sonrasında bebeği emzirmek için hemen ayılabildiniz mi?
Hadi ya bebeği görmüşsündür ozaman sen orda ne güzel hemen ayılmış olman darısı başıma inşGenel anestezi ile oldum ameliyathanede ayıldım. Orda uyandırdılar nasılsınız dediler iyim dedim bende odaya çıkarken falan uyanıktım
Bebeğimi benden sonra getirdiler canım odaya sende de muhtemelen öyle olurAnladım cnm isterdim ilk ben göreyim ama sanırım ilk bebeği odaya götürüyorlar inş sıkıntı olmadan geçer de pek önemli değil artık hemen görmemek
hiç işte laf olsun torba dolsun.bi de ballandira ballandira anlatirlar biz anne degiliz asıl onlar annedir.O bizim zamanımızda kısmı beni de geriyornapayım teyzecim 40 sene önce öyleyse bu zamanda doğuraydın sen de benim gibi olacaktın ne yani.
Ben o hisden korktgm için genel anestezi istiyorum ama doktorum ısrarla spinal yapalım diyor beni ikna etmeye çalışıyorBilmiyorum tembih edersem götürmezler mi yada orda üşür mü bilemiyorum ameliyathane soğuk olur orda kalırsa üşütür bebek gitsin napalım biz de çıkınca görürüz hem senin belki spinal olur görürsün
Ben hiç bişey hissetmedim canım. Ama bebek biraz iri olursa kaburgadan bastırıyormuş doktorlar o hissediliyormuş.Yeni dogum yapmış arkadaşlar
Spinal anestezili sezeryan olunca agrı hissi degil de doktorun eli çekiştirmw falan hissediliyormuş bu dogrumu hala ben buna kafayı takıyorum ya bundan dolayı dogumdan korkuyorum
Bilmiyorum ki hemen ayılayım da onun dışında bekleriz artıkBebeğimi benden sonra getirdiler canım odaya sende de muhtemelen öyle olur
cnm inan yine annesine soyluyo nazi geciyo da kaynanaya naz gecmiyo ele denmiyo.ben anneme diyorum soyle yapmicam boyle yapmicam diye.kaynanama da diyorum onden ki karismasin herseye.tmm onlar bilir tecrubeliler de onlarin bildikleri eskide kaldi.oyle yok sımsıkı kundak yapmak cok zararli.sekerli serbet de zararli direk bebege geciyo seker anne sutuyle.aksine sekersiz olnali meyvenin kendi sekerinden olmali.eskiler herseyi bildiklerini saniyolarAhhh cnm kurtulmak mümkün değil maalesef benim annem bile kendi kafasına göre davranacam diyo elaleme sıra gelemden yok şekerli su içirecem yok kundak yapacam sıkı Sarıcam ben ne kadar ben yapmam desemde ben yaparım diyo sinir oluyorum düşün milleti boş konuşan insan topluluğu işte anlayış sıfır meraktan başka bir halta yaramazlar gelir lohusa kadını çileden çıkarırlar birde üstüne yemek çay yiyecek birşey beklerler bazen bütün akrabalarımdan uzaktayım diye seviniyorum ama burda da var azda olsa başa belalar anlayacağın kurtuluşumuz yok kimsenin müdahale etmesini istemiyorum bu annem dahi olsa valla kalbini kırmak istemem annemin ama ısrar ederse kızarım ben istemiyorum çünkü aslında ne olacak biliyor musun insan Doğum yapacak eşinden başka kimse olmayacak yanında 3 ay boyunca sonra insanlar gelecek en iyisi öyle olur da nerdeeeben çocuğun yatağını kendi yatak odama kuracam odada aynı havayı teneffüs etsin istemiyorum kimse yokken getiririm odaya koltuğa koyarım öyle düşünüyorum ayy allahım o günleri görmeyi nasip etsin hepimize ne güzel şeyler bunlar Kasım annelerine bakıyorum arada orda çoğu Doğum yapmış artık bebekten bahsediyorlar darısı bize inş
Cnm benim dr anestezi dr izne ayrılacak dedi yerine gelecek olan nasıl yapar bilmiyorum en iyisi genel yapalım dedi tamam dedim zaten ben de senin gibi panik biriyim bir yandan iyi oldu zaten dr spinal bile deseydi mutlaka sakinleştirici yada hafif sedasyon isterdim genelde öyle çok verilmiyor ilaç çabuk bitiyor diye yine konuş cnm zorla yapacak değil yaBen o hisden korktgm için genel anestezi istiyorum ama doktorum ısrarla spinal yapalım diyor beni ikna etmeye çalışıyor
Neden genel anestezi alıcaksın
Ayy inşallah bende hiçbirşey hissetmem panik bir insanım anesteziye gerek kalmadan bayılabilirim eger hissedersem önceki dogum hikayem iyi olmadıgı için şimfi herşeyden korkar oldum ama cesaret edip spinal olucam inşallah güzel geçerBen hiç bişey hissetmedim canım. Ama bebek biraz iri olursa kaburgadan bastırıyormuş doktorlar o hissediliyormuş.
İnş geçer herşey yoluna girercnm inan yine annesine soyluyo nazi geciyo da kaynanaya naz gecmiyo ele denmiyo.ben anneme diyorum soyle yapmicam boyle yapmicam diye.kaynanama da diyorum onden ki karismasin herseye.tmm onlar bilir tecrubeliler de onlarin bildikleri eskide kaldi.oyle yok sımsıkı kundak yapmak cok zararli.sekerli serbet de zararli direk bebege geciyo seker anne sutuyle.aksine sekersiz olnali meyvenin kendi sekerinden olmali.eskiler herseyi bildiklerini saniyolar
aynen cnm artik gecse şu haftalar da biz de kavussak eski sagligimiza donsek
Aa eger sakinleştirici falan vericeklerse süpermiş panikledigim an versinler o zaman :)Cnm benim dr anestezi dr izne ayrılacak dedi yerine gelecek olan nasıl yapar bilmiyorum en iyisi genel yapalım dedi tamam dedim zaten ben de senin gibi panik biriyim bir yandan iyi oldu zaten dr spinal bile deseydi mutlaka sakinleştirici yada hafif sedasyon isterdim genelde öyle çok verilmiyor ilaç çabuk bitiyor diye yine konuş cnm zorla yapacak değil ya
Gozunuz aydin allah anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah canim10.45te aldim kucagima prensesimi.Spinal oldum operasyon esnasinda hic bir sey hissetmedim.Ameliyat ekibide cok iyiydi muzik esliginde 30dk da bitti islem.Su an uyusma etkisi gecti biraz agrim var qma dayanilmicak gibi degil.
Sen konuş önceden çünkü bebek çıkmadan yapmıyorlar diye biliyorum ama sor belki yaparlar yada baktın çok korkuyorsun yapsınlar geneli ne uğraşacaklar ben şuan çok düşünmemeye çalışıyorum çünkü tansiyonum Yüksek bu aralar düşünüp stres olursam daha fazla yükselir heyecan da yapmak istemediğim için hiç düşünmüyorum bir an önce bitsin gelsin bu kuzular artık çünkü şiştikçe uyku yok çatı ağrısı çokAa eger sakinleştirici falan vericeklerse süpermiş panikledigim an versinler o zaman :)
Bizde bir gelirler yer içer giderler, saatlerce otururlar bebeğime mikrop bulasturmazlar inş.sapur şupur opmezler inş.et stoğu, yazlık yemeklikler, kuru yemeklikler, börek kurabiye poğaça stok yaptım. Düzenimi kimse bilmediği için zorlanmasın annem diye elimden geldiğini yapmaya cabaliyorum.buxlugum hep ağzına kadar dolu.gelene yedirsinler icirsinler çok istiyorum.Bende hiç birşey yapmadım aylar önce kendim için fasulye mantı bamya falan attım buzluğa vaktim olmazsa pratikten yemek için. Eşime de tarhana çorbası ve pilav yapmayı öğrettim kolaydan :)) kendimizi idare etsek yeter başkalarının karnını düşünemeyeceğim üzgünüm
Bizde de doğunca zemzem suyu ve hurma verilir bebeğe.sdece dudaklarını islatiyorlar.ben de umreden getirmistim hastane cantama koydum ;-)İnş geçer herşey yoluna gireryok cnm annem bebeğe verecekmiş şekerli su bana verse neyse de bebeğe diyor ben olmaz dedikçe inat ediyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?