2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Allah razı olsun canım varya iyiki burası var. Ancak birbirimizi anlayabiliyoruz. İnşallah doğduğu zamanda bol bol sütlerimiz olur
aynen cnm iyi oluyo ya.baskasina sorsak bilmis bilmis basliyo hemen soyle yap boyle yapma diye.elaleme sormuyorum buraya soruyorum o yuzden.milletin uzun uzun akil vermesini istemiyorum.cunku ya kendini overek akil vermeye kalkiyo ya da beni elestirmek icin.dogru durust kalben iyilikle akil veren yok.en iyisi burasi

114 senin Dr un normal doğum için en fazla ne zamana kadar bekleyecek benim Dr um 15 araliga kadar vakti var dedi ben o zamana kalacagini düşünmüyorum ama kısmet tabi
Aslında tam olarak cumartesi günü konuşacağız bu konuyu. En son 12 aralığa kadar gelir demişti. Ama üzerine pek konuşmadık. Çatı muayenesinden sonra daha planlı konuşabiliriz dedi

Bebekler ultrasondan kesinlikle rahatsız oluyorlar bence. Benimkide her kontrolden sonra aşırı hareketleniyor tekme şeklinde hemde. Rahatsız olunca genelde öyle tepki veriyor tanıyorum artık :)

evet yaaa sozde her ay guzelce giyinip boy aynasindam resmimi cekecektim en sonunda birlestirip atacaktim.ama nerdeeeee
sözde hamileyken gezip tozacaktim bana zirt biet hamilemisin doye soranlra inat hamileyom diye gezinecektim kimseden kacmadan gerine gerine ( 3 yildir olmuyordu tedavi goruyordum her onune gelen soruyordu topluluga girmiyordum o yuzden mevlutlere falan mesela gitmiyordum )
bebegim icin her seyi arastirip butum dukkanlari gezip icime sineni alacaktim güya
ama resmen bebege dair hic bisey duymak istemedim.
evet ya malsef az kisi var 9 ay kusan relfüsu tavan yapan.zaten o reflü kusturuyo bizi lanet olasica az kisi oldugu icin kimse inanmiyo zaten.benim sulalemde de bi halam var 9 ay kusmus sonrasinda piyango bana vurmus.ya kizim bana cekmez insallah.ben de ceke ceke halama cekmisim sansima tukuruyum
hele benim su an bulundugum semtte bi cok hamile var hepsi de hamileligini cok rahat geciriyo cildiriyorum elimde degil

ben de yazin buzlu su iciyordum normal su icemedim icin.bi usuttum sonra mecbur biraktim buzlu suyu.yoksa benim de faranjit tavan yapiyo hasta olunca.bu karisimi yiyince bogazimi yakiyo iyi geliyo normalde.

Bebekler ultrasondan kesinlikle rahatsız oluyorlar bence. Benimkide her kontrolden sonra aşırı hareketleniyor tekme şeklinde hemde. Rahatsız olunca genelde öyle tepki veriyor tanıyorum artık :)
benimki de nts de cosuyo.sasiriyorum. ah bi de evde boyle olsan da icimi rahat ettirsen diyorum.

Benim planlarımda bebek olmadan Karadeniz turu vardı nerdeeee işte güzel hamilikler alıp gezmek vardı nasip olmadı olsun ya en azından geçti eskisi gibi değiliz:)
Peki neden olmuyordu birşey demiyor muydu doktorlar ?çok kötü bir durum biliyorum herkes soruyor ve daha çok stres oluyor insan olacağı varsa da stresten olmuyor bu sefer kime ne ya sanki onlara doğacaksın sırf meraktan soruyor insancıklar ben kimseye sormam asla hamileyken bile merak etmedim kimsenin hamileliğini kendileri olunca zaten söyler kasmaya gerek yok benim çevremde olmayan baya kişi vardı hiç sormazdım bile biliyorum üzülüyorlar allahım Her isteyene sağlıklı evlatlar nasip etsin bize de sağlıklı evlat nasip etsin

Ben kötü bir şey yazmadım olumlu düşünmekten bahsettim, terslemene gerek yok.

cnm adet duzensizligim vardi ilacla duzelmisti.ve hormon testi sonucunda prolaktin hormonum biraz yuksek cikiyordu yani süt hormonu.o da ilacla duzeldi.esimde bisey cikmadi.bende de artik bisey yoktu herseye baktirdik.rahim filmi cektirdim.2 kere catlatma ignesi oldum tutmadi.3 kere asilama yaptidim tutmadi.artik bikmistim olmayacak heralde zorlama diyordum cunku canım yaniyordu asilamalarda benim.cunku bana hem idrara sıkısık olmam gerekiyormus bu soylenmemisti.hem de kasiyordum kendimi istemsizce rahat olamiyordum.
en son care hacamat yaptircaktim ben mayis haziran gibi.baktim o da olmuyo tüp bebek tedavisine baslicaktik.ama ona da hic hazir degildim.cunku her asilama sonucumu negatif gorunce agliyordum o gunum cok kotu geciyordu.hele ki tup bebek de basarisiz sonuclanirsa ben napicam diye dusunurdum.
bi kac dogal yontem denedigimde olmamisti.bir de surekli tedavi surecinde oldugum icin bitkisel seylerle ugrasamadim yan etki olur kist yapar vs.diye.sadece verilen ilaclari kullandim.
en son esimle buyuk bi tartisma yasadik.zaten aramizda iyi degildi pek.aile danismanina gidelim dedik.hep derdim gitmezdi.en sonda ikna olmustu.ve esimin ofke kontrolu yoktu.senin ofke kontrolun duzelene kadar cocuk mocuk yok dedim.zaten stres bebek olmamasinda en buyuk neden onu anladim.
3 4 ay boyle gecti.duzenli gittik aile danismanina.her neyse baktim esim duzelmelye calisiyo bi cabasi var.tabi ki tamamen duzelmedi.ama en azindan hatasknin farkina variyo simdi.
her neyse 3 4 ay gectikten sonra ya dedim hic denemedigim bi sogan kurünü deneyim herkes sogan suyu ic diyo kk da okuyorum bi cok kisi hamile kalmis falan.bi deneyim dedim.ama hic ümidim yok.Allah affetsin o kadar catlatma asilama negatif sonuclanmis bi sogan suyu mu iyi gelicek diye dusunmedim degildi.3 yil gecince aradan bi de umit kalmiyo artik.bi dr sogan suyu kulaga oek cazip gelmiyo icemem kokusundan diye de yapmiyodum.
ama 1 2 gun zorlandim.sonra alistim resmen.hic oyle tadi kotu degil.kokusu agir oluyo onu da balkonda icerdim koku falan kalmazdi.
sogan kurunden sonra incir +havuc kurune gecmem gerekiyordu.ibrahim saracoglunu dinlemistim.
ve uzun sure artik ben idrar testi yapmiyordum.uzuluyorum her defasinda diye.
ama sogan suyu kutum bittidiger kure baslatali 2 3 gun oldu.adetim 2 gun gecikti.benkm hep 2 3 gun gecikirdi zaten.ama nedense icimden test yapmak geldi.gercekten hala umidim yok ama sanki o testi yap diye bisey zorluyodu tmm dedim 1 gun daha gecsin yapicam.yaptim 2.cizgi silik cikti.ben şok.4 haftalik hamileymisim ben hala inansmdim.kan testi yaptirdim pozitif .bu sefer de ya boş gebelikse ya kimysal gebelikse diye diye 6.haftada artan mide bulantisi yuzunden sevinemedim resmen.kalp atisini duydum o gunu hiv unutmuyorum cok aglamistim
cunku bana kese var bebek yok denmisti.o gun strestem de kaynakli bulantim artinca baska bi doktora gitmistim gece 1 2 gibi iyiki de gitmisim
ama o gunden sonra memlekete annemin yanina gittim annemler beni goturdu.ve isyan dolu gunler basladi
sanki ben degildim bebek isteyen
ah ah yanlis dua etmisim diyorum ben.
bi gun hastanede hamile bi bayan cok fenalasmis bulantidan belliydi serum vardi kolunda.kadinda hal kalmamisti.ben de icimden ne guzel hamile.keske ben de hamile olsam da boyle olsam diye gecirmistim.ne buyuk yanlis dua etmisim.inan o kadin gibi oldum.hastaneye giderken annem kolumdan tuta tuta yurutiyodu halim yoktu kusmaktan yiyememkten.
bu da bana ders oldu.
o degil de roman yazmisim mubarek.
cok sukur hamileyim de 35+5 im inanamiyorum hala
cok zorlandik yolum basindayiz belki ama cidden zor bi hamilelikti korku hastalik yatalak gecirdik hep insallah bundan sonrasi cok guzel olur.insalah evkatlarimiz hayirli olur saglikli olur.Rabbim bizi sınamasin evlatlarimizla sevdiklerimizle amiiiiinnn.daha ne dertler ne imtihanlar var hamd olsun cnm

Aynı durum bende de var. En ufak birşeyi bile aşırı takıyorum kafama sinirleniyorum üzülüyorum ağlıyorum (orası gizli oluyor tabi :) ) . Haftada iki üç gün kursa gidiyorum bu aralar çok şükür biraz daha iyiyim toparladım. Yorulduğum için eşim pek istemiyor ama kafamı dağıtıyorum hem cesaretleniyorum çok iyi geldi bana. Kendimizi meşgul edecek bişeylerle uğraşmak özellikle son haftalarda çok çok çok iyi geliyormuş bunu anladım tavsiye de ederim.
Aynı psikopatlık iki üç gündür beni de yokluyor eşim zaten hiç istemiyor epidural olmamı bir desem ki acaba yaptırmasam mı diye geri dönüşüm olmaz o yüzden hiiiiç sesimi çıkarmıyorum

Özellikle gaz ve kabız yapıcı yiyeceklerden en azımdan sarılık tehlikesi geçene kadar kesinlikle uzak kalmamızı söyledi diyetisyen
Olmaz olur mu. Benim ayaklarım hiç ısınmazdı. Kalın olsun kat kat olsun fayda etmezdi. Eşim giydiği patiği sıcak diye bana giydirirdi patik beni ısıtmayı geçtim ben onu soğuturdum O derece yani ama şimdi ince çorap bile giyemiyorum. Ayaklarım yanıyor. Asitli içmemeye gayret ettim hep ama iki gündür dayanamadım.
İçim bi hoş oluyor . Doğuma az kaldı diye duygular şelale bende de :)) uzun süre çok sevdiğin birini görmezsin burnunda tüter ya öyle bir özlem var. Annelik duygusu böyle bir şey mi acaba
Çok korkuyordum hem Doğumdan hem sonrasından ama artık gelsin yavrumuza kavuşalım istiyorum. Millet çatır çatır doğuruyor ve kimse anne karnında öğrenmiyor bebek bakımını. Bir cesaret geldi özlem çok fazla :)

Teşekkür ederim doğum yaptığınız hastaneye mi söylediniz oeki yoksa kordon bankasından mı aldılar kanı gelipte
Dogumdan once bu isi yapan firmalar ile gorusuyorsun. En son hangi firmada yaptiracaksan dogumdan once senden kan testi istiyorlar. Hepatit ya da baska bir hastalik var mi diye. Eger varsa kordon kani saklananiyor. Dogumdan once kordon kani alma kitini sana veriyorlar. Tabi doktoruna da haber ediyorsun. Dogum zamani arayip geliyorlar dr kordon kanini o kite aliyor yeterli olacak sekilde. Sonra sana kordon kani su kadar cc alindi soyle saklandi diye bilgi veriyorlar.

Hepatitle ilgili kana annede mi bakıyorlar

Çok uzun bir yol izlemişsin şükür olmuş kafa rahat olmadığı sürece olmuyor gerçekten aslında bunu en çok inşalar yapıyor baskı kurarak sürekli sorarak olsun olsun diyerek bence bırakmalı kim ne zaman isterse ozaman yapsın kimene işte ne yazık ki milletimiz bu konuda çok anlayışsız berkar olursun evlen evlen diye tuttururlar o kişiyi baskı altında bırakırlar gider yanlış evlilik yapar sonuç kendi yaptı olur ne bileyim evlenir hadi bebek derler olmaz sonuç acaba kısır mı olur hamile kalırsın sürekli konuşurlar çocuk hasta olur iyi bakamadı olur yanı kimseyi memnun edemezsin her ne kadar millete göre yaşamıyoruz desekte aslın da bal gibi onlara göre yaşıyoruz bu çok üzücü ama böyle geldi böyle gidiyor yazık...
Bazen dua ederken biz hep olsun olsun diyoruz ama bu gebelikte yaşadıklarımdan sonra her çocuk isteyene lütfen önce kendi sağlığınız için dua edin diyorum sağlıklı bir anne olmazsa sağlıklı bir çocuk doğurmak çok daha zor ben yatakta hasta yatarken hep sağlık için dua ettim özellikle hastanede yatan insanlara kendimi hasta hissediyordum ve asla düzelmem diyordum taki bir dr sen hasta değilsin hamilesin bunlar geçecek dediği güne kadar sonra kendime geldim ben hasta değilim hamileyim bir mucizeyi büyütüyorum içimde dedim hala da duam aynı rabbim herkese sağlık versin hepimize sağlık versin ve sağlıklı evlatlar nasip etsin

Kizlar fazla hareket normal mi?
Yani yerinindaralip hareketlerin azalmasi gerekmiyor mu? Dunden beri neredeyse halay cekiyor acaba bir sey rahatsiz ediyor olabilir mi? Hic duymadim gerci cok hareket ediyor diye bir sorun oldugunu ama...
Benimkide öyle sanki nerden çıkacağını bilemiyor gibi bir kaç defa dr sordum hareketsizliği sıkıntıdır herzaman dedi hatta öyle çok ki tekmeleri acıtıyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…