- 30 Ocak 2018
- 3.995
- 2.904
- 53
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.161
Aynen ccnm ondn artk gelsin diyorum kizim ins gelr bekletmez cok beniBişey kalmamış neyseki canım
Ben dersm simdi olaylar olck birde onun stresini yasamk istemyrm dondugumde dicem esime sana ordayken demedm ama bnlwr oldu ben annenle daha artk gorusmk istemyrm diye solicm dogm olursa yne gelen giden olur onlarla ugrsmktan benle ugrsmaz iste o yuzdn dogarda bende bebegmle ilglenrmAllah yardımcın olsun canım bende 19yaşında evlendim kayınvalide kişisi benimde ezmeye çalıştı emri altina almaya çalıştı ama azıcık dik kafalı oldum eşine söylemekten çekinme senin arkanda ailende yok hic değilse esin korusun seni
inşaAllah canım herşey gönlünce olsunNe guzel cnm ya bende umdum dedim belki dogum orda olur kizim annesini bekletmeyi seviyor galiba ins benim altimi degistrme felan olmaz ya kendim yaparm ins
Cnm pamuklu yatak aldım içine ama sen bi bak istersen hangisini beğenirsen onu tercih et ben hemen çocuk odası yapmayacağım için bir kaç yıl bununla idare edecem biraz büyüsün güzel bir oda yaparım diye düşündümIçine nasil bi yatak aldin bunun cnm? Sünger mi pamuklu yatak mi yoksa organik mi tercih etsem bilemedim
cok tesekkurler cnm bilgilendirme icin.Kızlar nolur kusuruma bakmayın ben nete falan giremiyorum çok yoğun günlerdeyim emme derdi, kizimla ilgilenme, kendi ameliyatlı halim, gelen giden.ins daha rahat günler gelecek inanıyorum.
Sezeryanla oldum spinal.doktirlarla konuşarak göbek isim bularak foto çekilerek çok güzeldi.bas ağrısı ya da farklı ağrı asla yaşamadım dikiş yerim acıdı ameliyattan 6 saat kadar sonra, bir ağrı kesici o da bitti.
1. Mesane pedi denen şeyi kullanmadı hemşire çocuk bezi kullandı ilk 2 sefer gelip değiştirdiler.aonrasinda kendim ayaklaninca ben kullandım mesane pedi belki çok kanamam olmadığı için çok kalın kaba bir pamuk yığını geldi hiç beğenmedim ince orkidler yeterli bana.
2. Çocukları çok örtüp basturmayin soğuk diye benim gibi isilik yaparsınız sonra panikleyip doktora goturursunuz omrunuzden ömür gider.25 derece penye battaniye peluş ortmeyin.
3.kesinlikle 10 bezden fazla koyun.camasir bolca koyun sızdırma leke olabilir.
Daha çok uyarilacak konu vardır ama bu kadar vakit oldu kızlar.
aynen cnm masallah ne iyi ne dusunceli yaklasimlar bunlar.Yok canım eşimin yapısı böyle 5 yıldır evliyiz hep aynıydı. Ama biz uzun bir sevgililik dönemi gecirdik 9 yıl kadarBaya tanıyarak evlendik birbirimizi. en büyük kavgamız sanırım maç izlerken falan oluyor farklı takımları tuttuğumuz için
Kayınvalide konusunda baştan mesafeli olunca karışma hakları olmuyor bence. Biz herşeye eşim ile karar verdik kimseye söz düşmedi. Mesela beni istemeye gelmeden önce biz düğün tarihini aldık yerini netleştirdik balayı rezervasyonunu yaptık sonra isteme falan oldu. bunu iki ailede biliyordu ve saygı duymak düştü kimse ne düğün tarihine ne şekline karışmadı. Biz çocuk baştan beri istemedik 1 kere bile ne annem ne kayınvalidem lafını etmedi. hatta onun yanında biri sorduğunda gençler yapacağı zamanı bilir nede olsa bakacak büyütecek olan onlar bize karışmak düşmez derdi ikiside. Bide bence eşlerimizin çekingen olmaması lazım. ailelerinin yanında bizi ne kadar sevdiklerini ve saydıklarını göstermeliler. bazıları tam tersi aile yanında uzak durur. ben bunu yanlış buluyorum sarılsın öpsün canım desin fikrini alsın önem versin seni yüceltsin ailede bunu görüp ona göre davranır.
İnşallah sende bebeğinden sonra herşeyi istediğin gibi yoluna koyarsın. Hepimiz çok çok mutlu olalım
ben sıcaklık 400 de sıktırma 800 de yikadim renkli beyaz karisikKızlar bebek kıyafetlerini hangi programda yıkadınız
kizlar 3 takim 5 li hastane cikisi koydum az mı iyi mi bilemedim.cunku kaka falan yapsa yeter mi ki hani bebekler ilk zmnlar sulu kaka yapiyormus diye biliyorum ama ne sıklıkla yapiyolar bilemedigimden az mi acaba ??
2 tane uzun kollu zıbın 2 tane kısa kollu zıbın iyi mi ??
ve reflü yatagi alan annelere soruyorum besige nasil koydunuz.ben ustune alt acma bezi ustune de esimin eski pazen battaniyesini koydum sizce abarti mi ?
yine sulu kaka yatagini batirmasin diye oyle yaptim
cantaya da 12 tane bebek bezi koydum.
sizce az mi ?
ben 2 gun kalicam hastande sezeryan olcam icin
bebek icin havlu goturmemiz gerekiyo mu kizlar ben hic dusunmedim bunu ?? goturenler ne icin kullancaksiniz ?
bir de kizlar son olarak annem astronit almis bebege 3-6 ay bunu hastaneden cikarken kullansam olur mu ? buyuk mu gelir
ben de bi kac gundue sinirliyim kendimdeki heyecani esimde de gormek istiyorum ama nafile.tmm kucagina alinca anlicak baba olcagini diyorum ama 2 hafta kalmis doguma insan bi heyecanlanir.Ben de uyuyamıyorum sabaha kadar kaç kez uyanıyorum uykum bölünüyor teli elime almıyorum ki geri uyyyayım oda olmuyor resmen sabahlıyorum birde bu sabah Adet sancısı gibi sancım vardı geldi gitti kaç kez ama anam dedim doğuruyorum bebek sürekli bir köşeye girip sivri oldu hala da oluyor kasıyor kendini ama daha önce hiç bu kadar kasıp sivri olmamıştı sanırım Doğum yaklaşıyor neyse ki 37 haftayı geçtik şükür
Eşler için de yapacak hiç birşey yok en iyisi susmak geri adım atmak kavgayla hiçbir yere varamayız anlayışsızlar İnan bana Doğumdan sonrada bu devam eder kişilik meselesi bu düşünemezler yani benim beklentim yok açıkçası bütün sorumluluk ben dr olacak napalım kavga ederek düzelmezler son bir haftadır sürekli beni sinir edip duruyor yada ben bu aralar fazla hassas oldum tahammül edemez oldum en son tansiyonum yükseldi gördü bak böyle yapmaya devam edersen bebeği etkilersin tansiyonum çıkıyor dedim şimdi bulaşmıyor oda geriliyor ister istemez onu da anlıyorum ama biraz anlayış lazım biz de pek normal sayılmayız
3 4 takim pijama cok degil mi kendim icin ben 2 takim koydum.bi tane de yedek alt koyyum bari.Bak tecrübemle söyleyim 4 takım kesin kpy 2 3 tane kundak tek kaka olarak düşünmeyin kusmada oluyor. Çişe gelince her bezde kaka vardı bizim ve 10 tañe yetmedi düşünün. Iki tane kalın battaniye getirdiler bana biri altına biri üstüne kondu falan. Aklıma gelenler bunlar . Kendinize 3 4 takım pijama koyun çünkü kanama oluyor çıkıyor ister istemez
aynı gün topluca doğurup tanışma buluşma günü de yapar miyik?Aralık anneleri Bebekleri telepati yapıyor galiba topluca aynı gün Doğum yaparsak şaşırmayacağım.Ağrılarımızı bile aynı gün aynı şekilde yaşıyoruz
Rahatı iyi demek ki seninkinin. Benim bugün kontrolüm vardı çatıya bakacak ilk defa diye korkup pztsi ye erteledimBende de 3 gündür adet sancısı, kasılma, karın ağrısı bitmedi.
Dün doktor hiç açılman yok, rahim ağzı da 3.80 dedi. Yani istediği kadar ağrısın sana bir etkisi yok, doğumla da ilgisi yok dedi
Bence hastane çıkışı setin yeterli canim. Eldiven li sapkali değil mi setler? Degilse ilave koy. Agiz mendili koy. Battaniye al mutlaka. Hatta bir penye bir de kalın al ki astronot tulumu kullanamazsan çıkışta kalın battaniyeni örtersin. Penyeyi de h4m hastanede kullanırsın hem de çıkarken altına serersin. Bez 10 'dan fazla alın dediler burdan kızlar ben fazla alicam nolur ne olmaz. Ağırlığı yok fazla al bence. Havlu koydu annem ne için bilmiyorum. Ama yıkatmayi düşünmüyorum bebeği. Silsinler sadec3. Sütüm olmama ihtimaline karşı pompa yi da alıyorum.kizlar 3 takim 5 li hastane cikisi koydum az mı iyi mi bilemedim.cunku kaka falan yapsa yeter mi ki hani bebekler ilk zmnlar sulu kaka yapiyormus diye biliyorum ama ne sıklıkla yapiyolar bilemedigimden az mi acaba ??
ve reflü yatagi alan annelere soruyorum besige nasil koydunuz.ben ustune alt acma bezi ustune de esimin eski pazen battaniyesini koydum sizce abarti mi ?
sizce az mi ?
bebek icin havlu goturmemiz gerekiyo mu kizlar ben hic dusunmedim bunu ?? goturenler ne icin kullancaksiniz ?
bir de kizlar son olarak annem astronit almis bebege 3-6 ay bunu hastaneden cikarken kullansam olur mu ? buyuk mu gelir
İçindeki yatağı kullanacağım canım sünger evet. Üzerine nevresimi sermeden baddaniye veya pike sericem o kadar.Içine nasil bi yatak aldin peki? Benim.aldigim besinle sünger bi yatak vermişler ama daha ii bsy almak istiyorum
bence stok yapmaya gerek yok çünkü bebeğin gelişimi belli olmaz kimi bebek çabuk büyüyüp serpilir kimi biraz daha ufak tefek olur..zaten her dakika kolaylıkla bulabiliriz canım bittikçe al benceKızlar 2 numara bez 2-3 paket alsam birsey olmaz dimi? 4-8 kg arasi diyor hemen 3e geçmez herhalde. Tecrübeli annelerden bilgi istiyorum.
eğer bebek hareket ediyor da sivri oluyorsa korkma canım ..ama o esnada nefes alışın değişiyor ve karnım çok sert oluyorsa kasılma olabilirKızlar sabahtandır bebeğim kendini kasıyor şekilden şekle giriyor sivri oluyor sanki kasılıyor sabahta sancım vardı kasık ağrısı Adet sancısı gibi geçti ama sancı bu kasılma niye bebek neden kendini sivri yapar bilen var mı???
Yıkatmayacağım canım göbeği düşene kadar bende yıkamayacağım.Bence hastane çıkışı setin yeterli canim. Eldiven li sapkali değil mi setler? Degilse ilave koy. Agiz mendili koy. Battaniye al mutlaka. Hatta bir penye bir de kalın al ki astronot tulumu kullanamazsan çıkışta kalın battaniyeni örtersin. Penyeyi de h4m hastanede kullanırsın hem de çıkarken altına serersin. Bez 10 'dan fazla alın dediler burdan kızlar ben fazla alicam nolur ne olmaz. Ağırlığı yok fazla al bence. Havlu koydu annem ne için bilmiyorum. Ama yıkatmayi düşünmüyorum bebeği. Silsinler sadec3. Sütüm olmama ihtimaline karşı pompa yi da alıyorum.
Yikatacak mısınız kızlar beb3gi?
Nst de dediğini yaşadım ve o an sancı çıkmış. Yalancı sancıydı sıkıntı değil dedi doktor ama eğer senin düzenliyse bir hastaneye git derimbenimki karın ağrısı şeklinde değil karnım kasılıp sertleşiyor ve o an sıcak basıyor beni ,nefesim kesiliyir,kasiklarimda da adet sancısı gibi sancı oluyor
Doğum yapanlar 10 bebek bezi az diyordu. Bende 4 takım aldım valize ama sonra çok değiştirilebiliyormuş o yüzden 2 tane daha ekledim ne olur ne olmaz. Sen bide iki gün kesin kalacaksan daha tedarikli ol bence canımkizlar 3 takim 5 li hastane cikisi koydum az mı iyi mi bilemedim.cunku kaka falan yapsa yeter mi ki hani bebekler ilk zmnlar sulu kaka yapiyormus diye biliyorum ama ne sıklıkla yapiyolar bilemedigimden az mi acaba ??
sizce az mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?