- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.441
Canım nasıl yemiş tam anlamadım ben benimkide öyleAllah razı olsun gülüm.ben geçen hafta çok abarttım pasta çikolata hurma muz hamur çok yedim oda sanırım bebeği şişirdi.dikkat edecem artık.mübarek benim uşakta ağzını açıp yediklerimi yemiş.onları yiyince bebek içerde şişiyormuş.bir akrabamda öyle demiş 3 kilo 300 gr.doğum yaptığında 2kilo750 ye düşmüş.
Ozamandan sonra bebegim çok az almış benim. Artık zamanımda az kaldı sağlıklı gelsin bebisim diyorum35+0dı canım tam. Normal dedi bana
İşte onu düşündüm puset bile 150 aşağı yok hani alınır alınmaz değil ama kış bebekleri nereye gidecez ki yaza doğru da büyüyecek için de durmaz elimizde kalır benim ev küçük zaten artık birşey alıp koymak istemiyorum iyi bir marka oto koltuğu alayım yaza doğru diyorum zaten nasipse 7 8 aylık olacaklar oto koltukları da 800 aşağı güzel bir marka yokAynen kış günü zaten pek dışarı çıkamayacağız. 7-8 aylık olunca yaz gelecek bebis buyuyecek.
Allah allah her doktor farklı d3mek ki canim. Ned3nse normali destekleyen doktorlar bana daha samimi geliyor. Benim doktorum ağzımin içine bakıyor sezeryan a evet diyeyim diye. Demiyorum tabi bendeBugün kontrolde yine bir hafta önce çıktı canım kafası. Seninki ne kadar önde acaba ? Bugünde onu konuştuk doktorla biliyomusun. Hani dedim normal başlayıp sonra sezeryana dönerse boşuna o kadar sancı ağrı çekmiş olurum dimi falan diye (tabi konuşmanın öncesi sonrasıda var) oda bu durum bile avantaj oluyor anne için sancı çektiği için bol bol sütü geliyor olumsuz düşünme herşeyin karşılığı oluyor dedi :)
Gerci doktorun ne derse desin senin istediğin olmayacak mi sonuçta? Özelde mi doğuracaksın canim s3n?Bizimki de normal doğum taraftarı normal doğurayım die vitamini muzu şekerli her şeyi kesti ki bebek kilo almasınçatı muayenesinde de dar dedi hala normal die zorluyor. Bebek dogum pozisyonunu almış ama kanala girmemiş yukarıda hala yürüyüş yap bol bol dedi. Bu sogukta da yürüyüş yapıyorum die zatürre olcam bu gidişle
Benim bayadir var cnm doktorum el bileginde bir nokta var oraya masaj yapip soguk uygulamami soylediSabah kalktığında elleri şişen varmı ? Ellerimi kapatirken yani yumruk yapmaya çalişirken acıyor. Sonra kalkınca yarım saat içinde geçiyor.
Canım benimkini 34+1 de 2000 ölçmüştü, bir hafta sonra 2550 ölçtü. Haftada 200 gram civarı alır yani 800-1000 gram falan alır zamanını beklerse, kilosu gayet normal dedi. Benim başta bayağı önde ve iri gidiyordu ama vitamini kesmiştim, doğal besinlere yönelmiştim yavaşlamıştı kilo alması. Geçen hafta elimde kalanları bitireyim diye başladım ve normal almaya başladı, bilemiyorum ilgisi var mı ama bana vitaminle alakalı gibi geldi.Ozamandan sonra bebegim çok az almış benim. Artık zamanımda az kaldı sağlıklı gelsin bebisim diyorum
Ayy o değil de millet görme meraklısı cidden. Anneyle bebeğin bence en özel en mahrem anı emzirmede bana göre. Tamam herkeste meme var anladık da neden bakayım banane? Anneden önce ben rahatsız okurum bakamam zaten. Teklif bile b3klemed3n cikayim da rahat rahat emzir derim ben.Biz arkadaşa ziyarete gitmiştik, kızlar şu tarafa oturun da emzireyim dedi. Sonra beraber geldiğimiz bir arkadaş da boozulduğunu anlatıyordu. Herkeste var zaten misafir gelmiş niye öyle dedi falan diyordu, düşünceye bak. Sende meme var diye ben de mi açıp göstermeliyim, çıplak gezelim o zaman
Hangi nokta canm orası bende yapayım :)Benim bayadir var cnm doktorum el bileginde bir nokta var oraya masaj yapip soguk uygulamami soyledi
Peki canım senin doktor ne diyor.sezeryanmı normal doğummu yoksa usg ye mi doğurtturacaklar sata göremiAynen kafayı alttan itiriyo ayaklar yukardan bende minyonum aynı şeyi yaşıyoruz.2 hafta önde çıkıyo canım ölçüleri
Bilegin tam orta noktasi elin basladigi yer tarif edebildim mi :))Hangi nokta canm orası bende yapayım :)
Ben geçen hafta çok abarttım ondan önceki hafta 100 gram almıştı.eşim bebek kilo almamış diye.allahsne verdiyse aldı bende yedim çünkü bayadır bende pasta falan hamur işi yemiyordum.muz kaşar peyniri hurma hamur işlerini geçenzhafta baya baya abarttım fil gibi yedim.bir haftada 1 kilo aldı.yada bilmiyorum ama pazartesi günü yine bakarsa netleşir.hemşirede dediki son günlerde tatlıları hamur işini çok abarttysan bebek içerde almıştır.hatta içirdi şişkin oluyormuş.doğunca bu kilodan düşük çıkabilir sen yinede yediğine içtiğine dikkat et dedi.hatta bu hafta gebe okuluna diyetisyen gelecekti.ben gidemedim.haftayada gelir bakalım diyetisyene soracağım bu durumu.Canım nasıl yemiş tam anlamadım ben benimkide öyle
Normalde 36 yım usg de 38im.bende yapbam olurmu biran önce doğurmak istiyorum.Kızlar ben 38 i bitirdim sayılır doktorum bugün bol egzersiz yap dedi benim haftamda olan varsa özellikle çömelme hareketini tavsiye etti ufak ıkınmalarda yapabilirsin dedi.
Tarif ettin canım sabahları deniyim bakim bende.Bilegin tam orta noktasi elin basladigi yer tarif edebildim mi :))
Evet canım geçen hafta bacak ve karın olarak bir hafta ileride gözüküyordu. Bu hafta tam haftasıyla uyumlu ölçtü. iki hafta öncede 2hafta ileride ölçtü. Cok güvenemiyorum artık ölçümlerine.Benimkide iri dedi canım.Seninkinin bacak ölçümleri karın ölçümü falan nasıl söyledimi? Yada ultrason kağıdında haftası ilerde gözüküyomu?
cnm ben de bic sevmem kv yemeklerini.cok beceriksiz hic guzel yapamaz ama övunur bi de yaptiklariyla saka gibi.Az kaldı mide şikayeti bitirecek şükür uykususuz diye burda isyan edecezcnm ben şimdi gelmesinler derim ama kv öyle inat ki bir şekilde atar kendini buraya çünkü otoriter biri ve hep kendi istediği olsun ister karşı tarafın müsait olup olmaması onun umursayacağı birşey değil aşırı kötü biridir desem yalan söylemiş olurum yada ben öyle görmek istiyorum ne bileyim ama emrivakileri sevmiyorum rahat edemiyorum dediğin gibi kv değil uzun süre yeri geliyor kendi annene bile tahammül edemiyorsun ev üstüne ev olmuyor çünkü valla kardeşim bile uzun kalsa bir süre sonra bir birimize batmaya tartışmaya başlarız çünkü aynı evin içinde yaşamak bunu yaşattırıyor mesela benim kv yemekleri hiç güzel olmaz beğenmem çünkü alışık değilim farklı kültürden yemek yemeye haliyle aç kalıyorum birde bozuluyor ben yemeyince zorluyor illa ye diye öyle huyları da var ben bozulmam benim yaptığım yemeği seven olur sevmeyen olur anlayışla karşılarım temizlik bilmezler günlerce yıkanmazlar kp aşırı kötü ter kokar odanın içi leş gibi kokar kış soğuk oluyor camı açsam soğuyor açmasam kokudan duramıyorum gözüm asla yok istediği kadar yesin ama ben yoruluyorum 3 4 öğün yemek yerler yanı gündüz yaptığım yemek akşama kalmaz onlar gelince ben mutfaktan çıkamam sürekli yemek bulaşık çay yapmasam kv yaptığı yemeği yemem aç kalırım valla ben de bilmiyorum diye diye annemin başına iş geldi yoksa ne güzel gelecekti nazımıda çeker annem bakardıda ama nasip olmadı neyse canı sağ olsun da önemli değil artık atlatırız plan yapmıyacam artık şunu derim bunu yaparım diye alt üst oluyor bakalım hayırlısıyla bir Doğum yapayım kv ısrarlar gelmek isterse gelsin diyip dayanırım
aynen ben de oyle 2 hafta once gittim ben de sali gunu kontrole gitcem.36 hafta oldum bugun.sezeryan istedgim icin bana da cati muayenesi yapilmadi.nts ye gircem yine.ama bu sefer sancim cikabilir benim dun cok sık sancı girdiHaklısın canim. Ne emzirme atleti aldım ne emzirme sütyeni. Haftasonu alırım. Bebek eşyalarını da hazır edicem. Doktor muayenem pazartesi akşamı. O gün belli olur ne olacağı. Benim bebiş iri ve kafası büyük olduğu için doktor sezeryan önermişti en son 2 hafta önce. Çatı muay4nesine fln girmedim hiç. Net dr şancı çıkmıyordu hiç 2 hafta öncesine kdr. En son 2 hafta önce gittik doktora da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?