2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Anladım canım zaten bildiğim kadarıyla bele vurmaya başladıysa yakın demektir. Yansıyan ağrı diye bişey var. Doğum yaklaşınca rahim ağrısı bele yansıyor

Ozman iyi hergün gelmez belki kv haftada bir kaç gün uğrar bana göre anneyle biraz yalınızda kalmalı bebek çünkü alışma süreci her kafadan bir ses olunca sıkıntılı geçiyor bugün eşim kv aradı ki asla benim yanımda aramaz işte arar işte annemin ayağını söyledi gelemiyeceğini söyledi sen gel ama babamı bir yere bırak karım rahat etmiyormuş demez mi tansiyonum çıktı yine ya hoparlör açık oda ben bırakmam gelir ne var odada emzirir çıkar yanımıza gelir demez mi ben de anne babamın yanında rahat edemem diye söyledim kardeşim dönünce gel ozman dedim 10 gün de sen kalsan yeter dedim odadan çıkmam artık mantığa bak diyo ki 1 2 saatte bir emzirecek ne var gider gelir odaya sanki sapa sağlam olacam ya gelip yanlarında oturacam bebeği alıp odaya gidip emzirecem tövbe allahım kafayı yemiş bu insanlar uzanmak yok dinlenmek yok kızları da olmuş hemen toparlanmış bana öyle diyo inş sen de hemen toparlanırsın diyo ya ben bir insanım robot değilim hiç uyumadan dinlenmeden uzanmadan yeni Doğum yapmış kadın nasıl oluyor ben hiç görmedim tabiki de kalkarım gider gelirim ama en az 1 ay ağır işler yapılmaz dikiş atar allah korusun enfekte olur kendine göre işler yapılır kadın hemen kalkmamı bekliyor valla gelsin giderim odaya yatarım uykusuzum derim çıkamam yanlarına madem bakmaya geliyor doğru düzgün gelsin ben yapacaksam herşeyi ne anladım o bakmadan ki ben hiç istemiyorum gelip baktım desin yıllarca söyleyecek birşey yapmasa da ben baktım oda bana baksın diyecek eşimde zaten pek meraklı onları yanımıza almaya bazen boğasım geliyor bu adamı gözüme baka baka dalga geçer gibi karım rahat edemezmiş diyo ya insan derki anne babamı ni yere bırak bu kız yeni Doğum yapmış olacak babamın yanında rahat etmez olmaz öyle odaya gir çık ahhhh ne şansız insanlarız valla görüyorum bazen karısının hep arkasında olan erkekleri bizim bunlardan neyimiz eksik diyorum neyse gelsin gitsinler artık umrumda değil sadece eşime kızıyorum aslında kötü olan kv değil bizim anlayışsız eşlerimiz kötü bence biz yanlış kişiye kızıyoruz onlar arkamızda olsa İnan bana kv dünyanın en iyisi olur
Ohhh maşallah sen hazırlıklarını bitirdin sayılır ben yapamadım cnm ya sadece siğara böreği sardım koydum okadar kurabiye de yapsaydım iyi olurdu../
Bak en son 7 de yedim birşeyler rennie içtiğim halde midem cayır cayır yanıyor valla dediğin gibi az kaldı neden böyle zombi gibi olduk anlamadım gitti

Benim de kendi annem gelecek yanıma. O da ablamın kızına(4buçuk yaşında) bakıyor bir senedir. Ablamın kaynanası bakacak annem de bana gelecek. Ev borcumuz olduğu için de ikinci dönem mecbur çalışacağım. Annem bakacak güya ama alışmış artık oraya. Gelmem bakmam etmem demiyor ama orda kalmayı istiyor. Bakıcı parası veremeyiz borç var diyorum ben yardım ederim diyor. Sen varken elalem niye gelip baksın ki el kadar çocuğa hem kime güveneyim. Doğumda da o olacak yanımda. İki üç gün önce gelirim diyor. Normal Doğumun ne zaman olacağı belli olmuyor diyorum her an olabiliyor biliyorsun. Doktor tarih demiştir diyor. Geliyor ama sanki zorla gibi böyle. Sizde kv ler yapıyor kızgınlık daha fazla olur ama benim annem böyle yapınca kırılmıyor değilim bakmam etmem demiyor ama bakmamanın yolunu gözlüyor. Eşime anlatınca gelmesin etmesin diyor hemen o da yanlış anlıyor. Bakalım ne olacak.

Şuan 3 kilo 300 gram .iri bebek dedi.şekeri çok kaçırmıştım acaba şiştimi içimde.idrarımda çıktı şeker.ama kanda yoktu.14 15 gün önden gidiyoruz.umarım daha fazla kilo almaz.

Senin durumun da zor doğru diyosun allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin annenin bunu yapması daha sıkıntı birşey de denilmiyor bu durumda en kötü bakmak zorunda değilim derse daha çok moralin bozulur olsun allah büyük illa ki bir kapı açacaktır merak etme bir çaresi bulunur elbet sen yine de eşine pek birşey anlatma bence bak erkeklere hiç birşey demedikleri gibi bize de laf ettirtmiyorlar üzülme napalım yapılacak pek birşey yok bu durumda sen de ona göre davran anlar bekli gelir bakar

Anladım canım zaten bildiğim kadarıyla bele vurmaya başladıysa yakın demektir. Yansıyan ağrı diye bişey var. Doğum yaklaşınca rahim ağrısı bele yansıyor
aynen cnm bana doktorum sanciyi kasilmayi ayirt edersin anlarsin demisti.o zmnlar nasil anlicam ya falan diyodum ama gercekten de oyleymis insan anliyor sanci kasilma cok farkli seylermis.tabi yasamadan bilemiyo insan ilk olunca bi de .
sancı kasilmadan daha zormus.
benim de iki gundur sıklaştı.ama dogum sancisi degil.arkadaslar aciklamis zaten dogum sancisi olsa duzenli olurdu benimki duzensiz daha.boyle boyle vucut doguma alisiyo demekki.benim vajinada da agrim oluyo bazen.

Reactions: 114
Şuan 3 kilo 300 gram .iri bebek dedi.şekeri çok kaçırmıştım acaba şiştimi içimde.idrarımda çıktı şeker.ama kanda yoktu.14 15 gün önden gidiyoruz.umarım daha fazla kilo almaz.
Canım hayırlısını iste neden taktın kilosuna 4 buçuk kilo normal doğuran insanlar var Allah o sabrı verir inşallah.

Ablam çalışıyor ama evi arabası var düğünde takılan altınları duruyor üzerine daha kaç tane bilezik yaptı çeyrek vs yaptı birikimi de var yani. Çalışmaya ihtiyaçları yok. Benim borcum olmasa iki aylık çocuğu annem bile olsa bırakıp gitmem zaten. Anlatmıyorum artık eşime de kendi içimde kırgınlığı yaşıyorum. Eltimin birinin durumu iyi değil. Düşük miktar verip ona baktırırız diyoruz hem ona destek olmuş oluruz hem annemin düzenini bozmamış oluruz. O evlat da ben değil miyim ya da o torun da doğacak olan senin torunun olmayacak mı diye çok defa ağzıma geliyor da susuyorum küslük olmasın diye. Biz herkesin gönlünü yapmaya çalışırken bize bu şekil davranılması çok ağırıma gidiyor

Bence evlat evlattır yani ayrımı olmamalı hatta kilin ihtiyacı varsa ona destek olmalı annen ablanlarla yaşıyor demekki orda rahat mı ediyor ne bileyim acaba senin eşinden mi çekiniyor ondanmı gelmek istemiyor yada ablanlarda çok rahat bozmak mı istemiyor elbette ki mecbur değiller bakmaya ama dediğin gibi birine bakıp birine bakmamak olmaz benim kv diyecem ki gel bebeğe bak ben çalışacam koşarak gelir bedava yaşantı sıcak ev yemeği hizmeti yapılacak bugün bile diyo ben artık iş yapamıyorum kadın kendine bakıcı arıyor senin ki gelmiyor ilginç sen yine de kötü olma bakarsın vicdana gelir gelip bakar yada sen ona güzel dille anlat durumunu yada hiç kafana takma ver eltin baksın minnet etme zorlanacaksın evet ama dediğim gibi allah büyük bir kapı açılacaktır unutma

Benim eşim daha sıcakkanlıdır enişteme göre. Bir muhabbet ederler annemle ben etmem o kadar daha sessizimdir. Eniştem desen hiç konuşmaz nerdeyse. Eşimden yana rahatsız olma gibi durumu yok. Orası köyümüze daha yakın. Haftasonları köye gidiyor. Bir senedir de alıştı çocuğa iyice onlar zor geliyor. Düzeni bozulacak sonuçta. Annem bize geldiğinde hiç iş yaptırmayız gezdiririz para harcatmayız. Ablam varlığın içinde yokluk yaşıyormuş gibi para yok der sürekli annem de ya eve ya çocuğa bişeyler alır sürekli hiç alma demez. Yemeğini ev işini yapar ondayken. Benim burda daha rahat aslında ama dediğim gibi düzen kurmuş orda o zor geliyor herhalde. Biz de hamilelikten kaynaklı herhalde biraz fazla hassasiyet var. İçten içten kırılıyorum. Hayırlısı bakalım. En olmadı eşime diyorum arabayı satıp ev borcuna yatırırsın kendi çocuğuma bakarım. Çocuk olunca da arabasızlık zor olur ama katlanırız idare ederiz artık napalım

cnm valla ben daha yeni corba ictim mide ac kalinca reflü beni daha beter yapiyo acliga hic gelemiyorum.simdi de süt iciyorum kahveli.
saglik sorunlarimiz bitmiyo bi de anlayissiz eslerle ugrasiyoruz valla.
esim bazen anlayisli oluyo bazen hic anlamiyo abarttigimi dusunuyo.gecen su yasadigim reflünun aynisini yaşa 1 hafta sadece her gün kus bakiyim o zmn seni goruyum diiyorum.bana dedigi laf e bana sen bakcaksin olan yine sana olcak.vay vay vay dedim lafa bak.
aynen oyle eslerimiz sahip ciksa.yani anneni babani at beni tut demiyoruz ki dengeyi kurabil yeter de artar bile.birsz sahip cıksalar karilarina bak kaynanalar oyle rahat konusabiliyo mu.
ne olcakmis ne demek ya orda burda namus bekciligi yapan dedikodu timsali kaynanalar eslerinin yanimda emzirmeye gelince ne varmis bunda mi oluyo.tabi ki de emziremeyiz.benim kp bu konuda cok utanir neyse ki gelmez sanmiyorum yani o baska odaya gider.ama senin kp anlamiyo belli ki.aslinda emzirme ortun var mi cnm sen zirt birt kalkma emzirme ortunu ort oyle emzir hic biseu goremez.hem belki utanir kalkar.senin hem agrin olcak hem de bebek emzirmek icin zirt birt oda degistirilmez saat basi emzircez biz sonucta.ben sahsen misafirler kp falan da gelse emzirme ortum var onu serip emzircem hic kalkamam.hele ki benim ev ne kadar yaksan ısinmiyor hic degistiremem bebek hasta olur.
biliyorum basta utancaz etcez ama hemzire zatem gelcek gostercek meme acip emzirmek artik olagan olcak bizim icin o ladar kasilma derim.zmna birak.ortunle emzirirsin.
ben kv de den bile cekinirim yaninda enzirme olayindan sanmiyorum rahat edemem.ama emzirme ortusuyle emziririm rahatca.disarda da kullanicam hatta insallah
cnm aslinda bi yerde eşin ekmegine yağ surmus iyi yapmis oyle diyerek.senin cekkmserligini silmis atmis.yoksa sen soyleyemezdin cekindigin icin.10 gun kal yeter demen iyi olmus.kv mesaji almistir.babamdan cekknirim demen de iyi olmus.ama cidden seni bayagı sessiz goruyo kv n rahat rahat ne varmis gitsin baska odada emzirsin diyebiliyo.biliyo senin o sirada hayir bem ezmiremem baska odada dikisli olcam diyemiceni.ama iste demen lazim.kv senin uzerinden cok söz sahibi olmaya kalkiyo.
bebim esim de annesiyle hep disarda konusur.kim bilir ne konusuyolar.kendimi cok dislanmis hissetiriyolar bana karsi.madem anali ogullu kafa kafaya verip bizi cekistirceksiniz evlenmeyin yahu.bizim gunahimiz ne.yani ana ogul guzel seyler de konussalar benim aklkmda hep soru isaretidir bu neden ben yokken telde konusuluyo hic guvem vermiyo.
hele skiden esim evde ne var ne yok annesine yetistirirdi.yemin ederim ben ondan daha erkegim.yeni gelin gibi o ne oyle ya her gun ana mi aranirmis evdeki hersey soylenirmiymis.yine ayni eminim kadin evimde ne var ne yok herseyi biliyo ama tartismalarimizi artik anlatmiyo bence anliyorum e bi zahmet artik.
yine en azindan icindekini soyledin ona gore hareket edersin.kv den ne derse desin git odada emzir desin emziremem dikislerimden de ort ortunu emzir cnm.sen kv nin her lafini yetine getirdigin icin kv seni sindirmis.

Fazla nazlanmadan çabucak ayaklanıp kendi işimizi görmemiz gerekiyor işte. Eşim Allah razı olsun her işi yapar. Çamaşır bulaşık temizlik yemek vs. Bana bile bakar. Doğumdan sonra 15 gün izni olacak. O arada iyileşip annemi gönderirim diye düşünüyorum. Rabbim ne gösterecek bakalım. Hepimize güç kuvvet versin şu sıkıntılı günlerimizi çabucak atlatmamıza yardımcımız olsun

tinyrose kesinlikle katılıyorum canım sana. Allah tan bende kv yok. Var da üvey kimse takmıyor. Görümce derdi var bizde de. Ondan da ziyade kızları sıkıntı. Aşırı şımarıklar ve koca kız olmuşlar evlenecek yaştalar saçma sapan hareketleri oluyor. Eşler denge kuramıyor bu konularda. Bizim arkamızda olmaları gerekirken arayı bulmaları gerekirken bizle arayı bozuyorlar. Ben de ilk evlendiğimizde çok çektim bu konulardan ama çok şükür şimdi mesafeyi bulabiliyor eşim.

En büyük duam Rabbim kimsenin eline düşürmeden canımızı alsın diyorum. Yaşlanmayı hiç istemiyorum o yüzden. Hapşırınca çok yaşa derler ya öyle demeyin iyi yaşa deyin diyorum hep
cnm sen yine de esine yansitma derim annenle arandaki iliskiyi sessiz sedasiz cozun.sonra gün olur senin anan da sana bakmak istemiyo der cikar.benim annem gelsin der.valla kaynanalar hepsinden beter.ne dersen yanlis anlarlar herseyin batar ne yapsan begenmez acik ararlar.geneli boyledir yani malesef.seninki iyidir belki ama inanki kaynana melek de olsa ayni evin icinde cok kalinca tartisma illa ki olur.yine anneye naz gecer soylersin soyliceni de kv ye bisey soyleyemezsin hadi soylemek istersin esin bu sever sana sirtini doner arada sen kalirsin.
genel kv sorunlaridir bu yoksa heosi aynidir diyemem tabi ki.
benkm annemde hayatta cok kalmaz.1 hafta onceden gelicek dogumdan sonra da 2 hafta kalip gitcek.cok utanir sıkılir.ben de cok kirilirim soylerim her sene bengjderim annemler hic gelmez.ama en azindan icimdekini soylerim.kv ye gelme desen terör estirir valla sıkımı gelme de.aman darlmasin aman ara olsun diye sen de sonra gel dedim.

Dedim ya cnm bunların suçu kv suçu yok düşünsene kv olmuşsun oğlun seni evliliğin içine sokmuş herşeye karışma hakkın var bi iki iyi olursun sonra dersin ki oğlum arkamda ne uğraşacam gelince kendimi sıkacam pat pat söylerim oda susar yani herkes bunu yapar kv gerçekten suçları yok suç bu kocalarda demek seninki de arayıp herşeyi anlatıyor aynı benim eşim düşün bugün kadın geldi temizliğe onu bile diyo anasına ya onane belki gerek yok diyecek ben sinir olacam ne söylüyorsun ben bilerek onu çağırdım gelip erkenden gitsin diye 10 yeter dedim anlasın istemiyorum daha fazla baktım demek için gelecek tabi ben onlara bakacam belli İnan bazen çekip gitmek geliyor içimden annemin evine bir daha geri gelmemek sonra düzeliyorum cnm benim emzirme örtüm yok almadım evde kimse olmaz rahat veririm diye düşünmüştüm odaya girip çıkmam uykum var derim belim ağırıyor derim yatarım hem bakalım uslu bir bebek olacak mı bu bebişler ben plan yapmak istemiyorum artık alt üst oluyor çünkü gelsinler baş belaları evet kv beni iyi bastırmış farkında benim ona cvp vermediğimi çekindiğimi biliyor rahat rahat konuşuyor karar veriyor kendince ama ben artık ona değil eşime kızıyorum bu akşam sinir oldum ona ben herzaman derim evlilik çok farklı şanslı insanlar ve şanssızlar olarak ikiye ayrılıyor biz ikinci olan gruptayız geçen bir yerde okudum eşler çocuk olunca aile olduğunu anlayıp annelerine düşkünlükleri değişiyormuş ama bence bu bizi kapsamıyor

Aminn inş cnm hemen toplarlanır kendi işimizi yaparız ben istemiyorum zaten çok rahatsız oluyorum ben oturunca birinin işlenmesin inş bir haftada toparlarız kimseye muhtaç olmayız

Benimde 3300 canım seninle değilmiydi aramızda bir gün vardı. 37+6 yım ben

cnm kv n oldugunu bilmiyordum bi onceki yazimi dikkate alma derim o halde
cnm öz annesi olsaydi o mesafeyi kurmasi cok cok zor olabilirdi.
valla keske kavun karpuz gibi eş de secmek kolay olsaydi.seviyosun gozun gormuyo iste bazi seyleri.e es de gozunu boyuyo nisanlilik söz zmnlarinda annesine karsi seni savunan adam evlenince 360 derece donuyo bi amda ailesine asık oluveriyo.
evlenmeden da anlasilmiyo malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…