2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
arkadaşlar bir yazı okudum bana çok iyi geldi umarım sizede faydası olur. benim yalancı sancılarım var ve sancı gelince tedirgin oluyordum kendimi daha çok kasıyordum. yazıda "sancılardan korkmayın her sancı sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştırıyor" diyordu. şuan gelen tüm sancıları mutluluk ve sakinlikle karşılıyorum. umarım bir an önce bebeklerimizi sağlık ve huzurla kucağımıza alırız

Canim sezeryanda 2 gun bekletebiliyorlar. Her ihtimale karsi iki kulot havlu cikista giyecegin kiyafet, nescafe, bardak, kettle, bebek icin pisik kremi, tarak, kucuk bir ayna (ayakta duramayabilirsin makyaj yaparken yatakta kolay olur )

Cnm lohusa kilodu farkli bisey mi
Hamile kilodu yazıcaktım canım yüksel bel

Canım lazım olur diye havlu ve sıradan çarşafta koydum ben
Evet havluyu unutmuşum canım
Hastaneden her istedigimizde çarşaf veriyorlarmış

Canim sezeryanda 2 gun bekletebiliyorlar. Her ihtimale karsi iki kulot havlu cikista giyecegin kiyafet, nescafe, bardak, kettle, bebek icin pisik kremi, tarak, kucuk bir ayna (ayakta duramayabilirsin makyaj yaparken yatakta kolay olur )
1 gün bekletiyoruz hiç 2 gün beklettigimz olmadı dediler termos bardak nescafe omlarda var ama yazmamışm :)
Pişik kremi laızm olur mu?olmaz diye almamştım alıyım o zamm
Tarak da alamam ben duştan duşa saçımı tarıyorum kıvırcık kabarık kalçama kadar uzun saçlarım var taranmıyor malesef sadece ıslakken taranıyor :) doguma girmeden makyaj yapmayı düşünüyorum içeride fotograf çekeriz diye :)

Cevaplar için sagolun kızlar

Bende cevap veremem normalde hep altta kalırım ama arsizligim tuttu nedense hamilelikte. Söylenirim söz konusu bebeğim olunca. Belkide esimin vermis olduğu destekten cesaret aliyorumdur. Ama kp iyi allahtan yoksa duramazdım herhalde. Zaten dedim kv istemiyorum kimseyi yanimda en kötü odama çekilirim bebegimle rahatsızim diyip naza çekerim kendimi icerde otursunlar istedikleri kadar beni ilgilendirmez. Zaten birsey isteyecegim zaman falan kp söylüyorum sagolsun sorarda hep bir ağrın sızın var mı veya moralim bozuk olunca sorar ne oldu kızım diye. Kadınlar gudubet gercekten. Cahil kafa ben bildim kafası bütün kadınları. Niye devlete git diyorlar birde kv vermis eltimin 4000 doğum parasını ben elin kizi sevilneyen gelinim ya masraf olmasin diyorlar herhalde. Esim istediğin yere git dedi sağolsun hatta beni getirsiginde gezdik doktor bulduk birini umarım devam ederim degismez kadının tavrı dogumuda orda yaparım

Bebek kaka yapar tatlim sen yine de yanina al pisik kremini. Terlik ve sutyen de yazmamissin. İslak mendil, bebek icin de carsaf al bazen sadece sunger icinde gwtiryorlar altina serersin

Ben hastaneye kayisi kopmostosu da goturcem kizlar sizlerde belki yapip goturursunuz. Birde kuru sampuan aldim bugun hemen sacimizi yikiyamicaz hastanede terlicez yani benim sacim cabuk da yaglanir aklima bu geldi. Benim fotograf cekimimde olucak 2 gun sacim yagli görünmesin dedim. Size de fikir olsun. Emzirme atleti yerine kendinden sutyen gibi olan atletlerden aldim oldukca rahat duruyor. Emzirme sutyeni de aldim ama evde takmam onu atlet daha rahat.

Bebek kaka yapar tatlim sen yine de yanina al pisik kremini. Terlik ve sutyen de yazmamissin. İslak mendil, bebek icin de carsaf al bazen sadece sunger icinde gwtiryorlar altina serersin
Terlik almadım daha begenemedim bir türlü alınca koyucam inşallah ıslak mendil aldım pişik kreminide ekledim şimdi çarşafta alıyım o zmam çok sagol

Bende kendinden sütyenli atlet aldım çok begendm rahat oluruz inşallah

Kızlar bugün aklıma geldi hastane çantanıza evin yedek anahtarını koyun. Aniden çıkarsak sonra düşünmeye gerek kalmasın :) ben koydum hemen kapının üstünde de anahtar bırakmıyorum.

Sen bildiğini yap gir odana çıkma yanına gelirler zaten yatıyor gibi yap hiç uğraşma eski kafalı olabileler tamam ama bu diretmek niye onu anlamıyorum annen değil kardeşin değil daha eşinin akrabaları plan yapmadan gelişi güzel vakit geçirip eşini bekleyeceksin ben planlar yaptım annem gelir 40 kadar kalır kv sonradan gelir en azından iyi olmuş olurum çokta kalsın istemiyordum ne oldu bütün planlar suya şimdi mecbur değilim şükür benim de ailem var yanımda olacak kardeşim gelecek ama kv gelsin istiyorum artık kadının gözü yüzünden başıma gelene bak istemiyordu annemin uzun kalmasını istediği de oldu diye diye baktım kendimi yiyiyorum kadın ohhh gayet rahat ben niye kasıyorum ki gelsin istediği kadar kalsın kafayı mı yerim yiyeyim baştan düşünüp yemekten iyidir biz bu adamlarla evli olduğumuz sürece bunları çekmek zorundayız aileleri elbette ki atmasınlar ben buna da karşıyım ama eşini de ezdirmesinler herkes mutlu mesut yaşasın geçen görümcem diyo ki ben bakamam kimseye anneme babama kv çalışıyorum yani ben bakmam siz bakın der gibi konuştu daha geçen günler bile ben bakmam diyordum şimdi saldım artık kv çok istiyor bizimle yaşamayı aman gelsin diyorum artık bakarım diyorum bu değişimime ben bile şaşırıyorum çünkü eşim çok düşkün diğer kardeşler de bakmaz istemez bize kalacaklar kendimi yiyip durdum ben bakmam diye ama anladım ki ben bu adamla evli olduğum sürece bunlara mecburum bakmak mı gerekiyor bakılır gelsinler kendimden ben vazgeçtim artık olacaklar zaten belli kavgayla değişmiyor en iyisi kabul etmek sen dedin ya sizin 10 gün kalıp gidecek diye yok kuzum benim benimle ömürlük yaşayacak ben de paşa paşa kabul edecem görünen köy kılavuz istemez

Kızlar bugün kasıklarımda değişik bir ağrı var üşüttüm mü acaba? Yani yumurtalıkların çatladığı zaman ağrılar olurdu ya aynı o ağrılar gibi. Doktoruma mesaj mı atsam bilemedim.

Gittiğim hastaneye başlamadan önce şikayet vara bakmıştım bir şikayet varmı hastaneyle ilgili diye. Bu konuyla ilgili birkaç şikayet okumuştum. Hastane fazla para aldı vermiyor diye. Aradım hastaneyi sordum. Sağlık bakanlığı belirlediği Doğum ücretini devlet hastanesindeki Doğum ücreti olarak belirliyormuş. Yani işte bir Doğum kaç liraya mal olur gibi. Devlet hastanesinin sunduğu şartlarla özel hastanenin sunduğu şartlar bir olur mu özel odalarda kalıyorsunuz vurulan ağrı kesiciler bile en iyi markalar tabiki devletin belirlediği ücretten fazla ücret alacağız diyor. Ve Doğumdan önce imzalanan kağıtlarda bu yazıyormuş. Yani başvuru yapsan da parayı geri alamıyormuşsun. Ben böyle bir konuda şikayet etmeyi ayıp olarak görürüm. Hastane sana 3 bin der 5 bin ister evet şikayet et. Ama herşey konuşulmuş fiyat verilmiş anlaşılmış bu durumu kullanıp şikayetçi olmak fırsatçılık. Fiyat işine gelmiyorsa o hastaneye gitmezsin. Sonuçta herşey başta peşinen söyleniyor. Ben şikayetçi olmam

bi de kendileri annelerine islerine gelincr agizlarini acarlar.ama konu bizsek agizlarini acip da bizi sahiplenemezler.
kesinlikle oyle b.kunu cikariyorlar.ben de oyle dusunuyorum sen git gor anneni ara sor konus ama her hafta beni niye goturuyosun.
simdi hamileyim midemi bajane edip gitmiorum esim tek basina gidiyo her hafta bi gun.bi de gecen diyo ki bu hafta hic gitmedim yarin gidiyim de aradan ciksin diyo gulermisin aglarmisin hay anana da sana da demek istiyorum diyemiyorum
ama annesine tek gidince sıkıliyo 1 saat sona hemen geliyo.ama benle gidince gevelere kadar oturuyoruz

ben de utanirim o yuzden emzirme ortusu aldim.bi de gelen giden olur disarda da kullanirim diye aldim.
sen gekdiklerinde kendini yorma her gun esinle ne yiyosaniz biraz fazlasini yap dursun.e yabanci degiller kv kp ne bulursa yicekler artik.zorlama hic kendini.temizlik yapmak icin de hic ugrasma.pisler diyosun zaten sen temizledikce kvden de nasilsa temizliyo der.2 haftada 1 temizle.kv gidince evi kırklarsin guzelce.onlar varken de temiz kalmicak nasilsa temizlesen de.
kv ne iş buyur sen yemek yaparken salatayo yapiver anne de.sen supururken evi bebegi emzircem surayi da sen siliver de.biraz is buyur da gitsin erkenden.

Ayni sorun bizdede var cocuk ne yaparsam yapayim uyanmiyor.Persembe ve Bugun olcturduk deger 11 de duruyor yukselmedi ama dusmuyorda.Emme yapamiyor bizimki sagip sagip veriyorum her yarim saat 45 dkda bir bakalim insallah dusururuz.Sizin degeriniz kaclarda

Doğru söylüyorsun canım çok normal aslında. Babamı geçen sene kaybettik yeni sayılır yani. Köydeki eve sık gitmek istiyor o yüzden yakın olmak istiyor onun da etkisi var isteksizliğinde..
etkisi vardır tabi canım yakın olmak istiyordur babana..o izden üzme kendini annem gelmek istemiyor diye düşünme ..

zaten artik son 20 gündesin.normal bu ağrılar.bebeğin kendini hazırlıyor yavaştan annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…