- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.741
Yok cnm benim daha gelmeden kendi diyo artık iş yapamıyorum diye yanı benden birşey beklemeyin diyo kadın aman beklemiyorum zaten ben evime gelen kimseye iş yaptırmadım şimdiye kadar hatta tek başıma taşındım yardım bile istemedim kimse mecbur değil çünkü kv yaptırmam ben zaten de fazla kalır mı biliyorum artık takmıyorum çünkü ne kadar istemedim okadar onlarla olmak zorunda kaldım saldım bende gelsin ne Zaman isterse gitsin diyorum kendimi düşünmekten yedim bitirdim bari gelince yerimben de utanirim o yuzden emzirme ortusu aldim.bi de gelen giden olur disarda da kullanirim diye aldim.
sen gekdiklerinde kendini yorma her gun esinle ne yiyosaniz biraz fazlasini yap dursun.e yabanci degiller kv kp ne bulursa yicekler artik.zorlama hic kendini.temizlik yapmak icin de hic ugrasma.pisler diyosun zaten sen temizledikce kvden de nasilsa temizliyo der.2 haftada 1 temizle.kv gidince evi kırklarsin guzelce.onlar varken de temiz kalmicak nasilsa temizlesen de.
kv ne iş buyur sen yemek yaparken salatayo yapiver anne de.sen supururken evi bebegi emzircem surayi da sen siliver de.biraz is buyur da gitsin erkenden.
Öyle tabi ben çok bu konuşmayı yaşadım kv bakacaksınız bize kim bakacak eşim ben bakacam asla kimseye bırakmam yalnız bırakmam derdi bıktım kavga etmekten baktım ki ben kendime yapıyorum kimseye değil gelecekler yaşayacaz ben istediğim kadar bakmam diyeyim boş o nedenle kabullendim artık koyverdim valla eşimle başa çıkamam ben biliyorum asla sözümü de geçiremem en iyisi bir şekilde geçinmek onlar mutlu olsun napalım...Hepimiz öyle canım bende pasa pasa bakarim. Ama hamilelik ve lohusalik doneminde kendimi ezdirmek istemiyorum. İlk bebegim birde zaten yererince moralim bozuk ve kafada hep soru isareti.Zaten biriyle evlenince ayni zamanda aikesiylede evlenirsin derdi cevremdekiker bekarken hep ne alaka derdim. Ama çok doğruymuş insan yasayinca anlıyor ancak.Allah hepimize kolaylık ve bol sabır versin inşallah,ele karışmak çok zormus.Sende ezdirme canım kendini. Bende eşimin ailesiyle kötü olmasıni hiç istemem. Zaten ben basimin çaresine bakardim evimde sirf eşimin içi rahat etsin o huzurlu olsun diye geldim. O da bilincinde zaten bu durumun.Allah gönlümüze göre verir isallah
Pardon canım nişanı gelenNisan mi ne nişanı canim
Yürüyemiyorum canim sağ tarifim komple ağrıyor kasiklarim da agri vardi ilaçtan sonra geçti bebek çok Şükür hareketli benim her yerim ağrıyorPardon canım nişanı gelenlillypot arkadaşımızdı hatlar karıştı sabah git bakalım doktora yine ama iyi olursan gitme kurcalarlar şimdi
ağrın geçmişken uyumaya çalış inşallah sabah kalktığında geçmiş olur canımYürüyemiyorum canim sağ tarifim komple ağrıyor kasiklarim da agri vardi ilaçtan sonra geçti bebek çok Şükür hareketli benim her yerim ağrıyor
Sağol canım iyi gecelerağrın geçmişken uyumaya çalış inşallah sabah kalktığında geçmiş olur canım
Ben de merak ettim gerçekten neden eşinin yanında değilsin. Hangi durum hamile halinle böyle muamele görmenden daha kötü olabilir ki. Eşimin yanında şartlar ne kadar kötü olursa olsun kayınvalidemin yanındakinden iyidir derdim22 yasndaym hersye bisey buluyr dym sana
Sanırım o heyecan yüzünden ağrı giriyor bana psikolojik olarak kendme sancı mı hazırlıyorum nedirProgramda doğuma 13 gün kaldı diyor heyecandan doğurucam bu gidişle :))
o da cok vicdansizcaymis cidden ama malesef dedigin gibi s.çan yaranıyoBiz olmadan giderlerse laf yiyiyorlar ondan bizi istiyor eşlerimiz halbuki şunu deseler anne biz gelmek zorundayız eşlerimiz değil ben geliyorum zaten daha ne istiyorsun bi tanıdığım vardı eşine izin vermiyordu annesine gitmesine ben de çok kızıyordum o onun annesi sen niye karışıyorsun diyordum eşte karısını dinliyordu gitmiyordu böyle olsak demekki iyi oluruz gerçi böyle olmak için eşlerimizin aşırı aşırı iyi olması gerekama yine de kıyamayız kimse ailesini atmasın ya istemem
cnm kv derse desin is yaoamiyorum diye.sen dinleme arada is buyur oyle olmazki oturup durcana iki isin ucundan tutmasi lazimYok cnm benim daha gelmeden kendi diyo artık iş yapamıyorum diye yanı benden birşey beklemeyin diyo kadın aman beklemiyorum zaten ben evime gelen kimseye iş yaptırmadım şimdiye kadar hatta tek başıma taşındım yardım bile istemedim kimse mecbur değil çünkü kv yaptırmam ben zaten de fazla kalır mı biliyorum artık takmıyorum çünkü ne kadar istemedim okadar onlarla olmak zorunda kaldım saldım bende gelsin ne Zaman isterse gitsin diyorum kendimi düşünmekten yedim bitirdim bari gelince yerimdünde görümcem ne diyo ben çalıyorum anneme babama kendi kv bakamam siz alıp bakın der gibi ben de birşey demedim ama gelsin diyorum artık yeter ya düşün düşün bıktım gelsin içi rahat etsin yaşasın benimle çünkü hiç bir kardeş bakmaz asla açık açık söylüyorlar biz bakmayız diye tek bakarım diyen eşim napayım gelsinler artık diyorum kavga etsem de kendime şuanlarımı zehir etsemde eninde sonunda gelecekler ömür boyu birlikte olacaz niye kendimi bu kadar yıprattım ki valla beynim yandı artık ne olacaksa olsun razıyım bakarım napayım kavga etmek boşa eşimle vazgeçtim İnan kendi mutluluğumdan
Cnm en iyisini yapıyorsun ben beceremiyorum işte kv korkmuyorum ama çok çekiniyorum otoriter bir kv kend kv öyleymiş hatta çok çektirdi filan der ama hiçte bakmamış kadın ölmüş ölüsüne gitmemiş o derece kötüymüş araları bana da aynını yapıyor gördüğünü belki farkından bekli değil bilmyorum ama bu muhabbetten sıkıldım bize bakın bize kim bakacak eşim ben bakacam muhabbettinden gerçekten yoruldum 2/5 yılda gelsin kalsın yaşasın benimle bu ne ya valla bıktırdılar daha önce hep 10 15 gün kaldık yan yana bu sefer kaç gün kalır bilmiyorum İnan artık saldım düşüne düşüne eşimle bir birimizi yedik dedikleri olsun napayım ben ne dediysem eşim beni kötü bildi dğşman ilan etti sürekli laf sokar oldu bıktım nasıl istiyorsa öyle yapalım yeter ki istedikleri olsun ben mutlu olsam ne olmasam ne bebeğim sağlıklı olsun bana yetercnm kv derse desin is yaoamiyorum diye.sen dinleme arada is buyur oyle olmazki oturup durcana iki isin ucundan tutmasi lazim
geldiginde kendini ezdirme sen de ana kuzusun esinin cani can da senin ki patlican mi.sakin kendini ezdirme koyverme.
gorumcen de esinden yüz bulup oyle diyo zaten.yoksa oyle bakamam edemem diyemezdi.
eşi de birlik durcaz derse de sen kv ne istemedigini hareketleriji belirt.sen yapacagini yap soyliceni soyle.aonradan pisman olma.icinde kaldikca daha kotu hem.kv yi cok gozunde buyutuyosun cnm cok asiri cekiniyosun bu kadar olma.olan sana olur.hele ki seninle yasasa seni timarhanelik eder sen herseyine he hoş dersen.
kv olmasa da kimseye hayir diyememe gibi bi yapin mi var.boyle kendi kendini yersin.insanlara hayir dememeyi kv ndenden basla derim.
kv n sende daha once uzun kaldi mi hic ?
mesela ben de eskiden kvde den utanirdim laf sokardi susardim surat ypardim istesizce.ama her hafta gide gele gide gele artik ben de alistim bazi seylerini duymazdan geliyorum aman bosver diyorum ama onemli biseyse ben de lafimi soyluyorum.
yani sans geldikleri zmn ilkten utanman cekinmen normal ams gunler gectikce ayni evde alistikca insan artik susamiyor.
susma da zaten sen de insansin.esinden de korkma.seni sindirmisler ondan oyle rahatlar.
ben de tek gelinim.eninde sonunda kv birlik durcaz bizde.ama en azindan erkenden olmasin bi gecligimi yasayim.colugum cocugum buyusun yaslanir ihtayaci olur gercekten bakima muhtac olur tmm.ama eger ki ben kv ye biz yüz versem arasam sorsam mesela csgirsam gelin diye falan ooo bakti gelin cok cok ilgili alakali birlik duralim demeye baslar.
ben geldiklerinde hurmetimi saygimi gosteririm gittigimde de yemegini bulasigini hallederim.ama mesela tuto da anne evini kaldirip dip kose temizleyelim demem.mahsus bazen mutfak dolaplarim da cok kirli der.ben de benim de oyle valla derim.aslinda cidden yüz verip astarini istemese elime yapismaz yaparim.ama mahsus yapmiyorum.yaskiyim hastayim ayaklari yapar benim kvde de ama masallah hakisini kendi yikamayi da bilir.ben yikamam mesela yikamaya veririrm.o tek basina yikar silkeler.
ve cok sohbetli olmamaya calisirim.varsin gelinle de hic sohbet edilmiyo desin ona buna.oh ne ala.ben zaten beni sevmesin istiyorum.icten ice de sevmiyo bence ama mecbur cunku biricik oglu var.ve sana bisey diyimmi kv m torun yokken hic arayip sormazdi beni simdi hamileyimya 2 gunde bir ariyo.ama ben aramiyorum tabiki.hele bebek gelsin daha cok bahanemiz olur bebek hasta falan der gitmem her hafta.deli gibi o ne oyle.ben anneme yakin olsam da gitmem ki her hafta hafta.gitsrm de uykusu geldi der kalkarim aksam yok oyle gecelere kadar artik.
Canım ben ilk defa geçen ctesi günü çatı muayenesi oldum ve inan asla hissetmedim bir şey. O kadar cabuk oldu bitti ki. Asla stres yapıp kendini kasma 2 dk anca sürüyor. Ve biz hamileliğimin başından beri birlikte olmuyoruz plasenta öndeydi önceleri o yüzden doktorumuz yasaklamıştı yani uzun zamandır bir şey olmadıgı halde çatı muayenesi cok kolay geçti.Kızlar siz hamileliğin 7.ayında falan eşinizle birlikte olabildinizmi? Benim canım aşırı derecede yanmaya başlamıştı birlikte olmadık.Yarın çatı muayenem var çok korkuyorum nasıl olacak ona dayanamazken muayeneye nasıl dayanıcam
cnm sen esine hic dedin mi ben annenlere bakmam diye.belki oyle dediysemnonan esin daha cok inat yapip bakicam diyo olabilir.mesela ilerde yaslanirlar bakima ihtiysclari olur birlik duralim ama simdi olmaz ev ev ustune olmaz dersen belki anlar.hani direk annene bakmam etmem dememis olursunCnm en iyisini yapıyorsun ben beceremiyorum işte kv korkmuyorum ama çok çekiniyorum otoriter bir kv kend kv öyleymiş hatta çok çektirdi filan der ama hiçte bakmamış kadın ölmüş ölüsüne gitmemiş o derece kötüymüş araları bana da aynını yapıyor gördüğünü belki farkından bekli değil bilmyorum ama bu muhabbetten sıkıldım bize bakın bize kim bakacak eşim ben bakacam muhabbettinden gerçekten yoruldum 2/5 yılda gelsin kalsın yaşasın benimle bu ne ya valla bıktırdılar daha önce hep 10 15 gün kaldık yan yana bu sefer kaç gün kalır bilmiyorum İnan artık saldım düşüne düşüne eşimle bir birimizi yedik dedikleri olsun napayım ben ne dediysem eşim beni kötü bildi dğşman ilan etti sürekli laf sokar oldu bıktım nasıl istiyorsa öyle yapalım yeter ki istedikleri olsun ben mutlu olsam ne olmasam ne bebeğim sağlıklı olsun bana yeter
Ama o bölgemde aşırı bi hassasiyet var 6.7.aydan beri biz o yüzden birlikte olmadık yani hassasiyet yüzünden korkuyorum dokununca bile acıyo fitil vermişti doktor onu bile kullanamamıştım normalde kullanabiliyodum o yüzden çatı muayenesine çok tedirginimCanım ben ilk defa geçen ctesi günü çatı muayenesi oldum ve inan asla hissetmedim bir şey. O kadar cabuk oldu bitti ki. Asla stres yapıp kendini kasma 2 dk anca sürüyor. Ve biz hamileliğimin başından beri birlikte olmuyoruz plasenta öndeydi önceleri o yüzden doktorumuz yasaklamıştı yani uzun zamandır bir şey olmadıgı halde çatı muayenesi cok kolay geçti.
Bende bişey diyemeyip hep eşime anlatıyorum bizde bundan sürekli kavga ediyoruz demek o yüzdencnm sen esine hic dedin mi ben annenlere bakmam diye.belki oyle dediysemnonan esin daha cok inat yapip bakicam diyo olabilir.mesela ilerde yaslanirlar bakima ihtiysclari olur birlik duralim ama simdi olmaz ev ev ustune olmaz dersen belki anlar.hani direk annene bakmam etmem dememis olursun
cnm cekiniyorum diye bisey yok.benim kvde de erkek gibi.ama napalim omur boyu laflarini mi cekicez.birlik de dursan durmasan da lafiji ver.icinde kalimca insan sisiyo baska seylerden cikariyo acisini.birak icinde kalcana suratina soyle.bak ne guzel dedin gecen 10 gun kal yeter diye.bu da bi adim.sen oyle deyince sasirmistir hatta senden beklenmeyen bi tepkiyle karsilastigi icin.
bir de esinin cok anaci olmasinin nedeni sem mesela annesine laf soyleyemeyip esine ammem soyle diyo annem boyle diyo diye erkek tabiriyle dirdir yapiyosan belki esin o yizden de ille anama ben bakcam moduna giriyodur.
bunu ben cok yaptim.kv ye bisey diyemiyodum.esime annen soyle dedi boyle dedi diyodum esim daha cok anaci oluyodu.hala anaci bu huylari asla gecmez.ama en azindan eskisi gibi her hafta tartismiyoruz.
malesef cnmBende bişey diyemeyip hep eşime anlatıyorum bizde bundan sürekli kavga ediyoruz demek o yüzden
Aynen dediğin gibi sanıyodum bende bilirse susturur diye ama hiç susturmadı hep eşimle biz kavga ettik dediğin gibi ben hep dırdırcı oldum.Aslında yapabilsem o yokken annesine cevabını verebilsem hem böyle sinirden patlamam hem susmuş olmam ama yapamıyorum istiyorumki eşim arkamda dursun o da olmuyo malesef..malesef cnm
ben basta sanitordum ki esime annesinin bana karsi hal hareketlerini anlatirsam bana soktugu laflari soylersem belki annesini uyarir diye dusunuyodum.megerse hic de oyle degilmis.
cok yiprandim bu surecte olan bana oldu kaynanam oglunun gozunde daha bi melek bense dirdirci hicbiseyden memnun olmayan biri oldum.esim benden sogudu.anasina daha da cok baglandi.
eskiden sıkıysa annenlere gitmeyelim bu hafta de.bi suru tartisma cikarirdi.
simdi bakti kv laf sokuyo mesela esim de duyuyo ama ben bisey demiyorum artik esime.o da tabi yine anaciligini devam ettiriyo ama en azindan mesela bugun annenlere gitmeyelim diyebiliyorum.
aman sen sen ol annen soyle dedi boyle dedi deme.sana laf mi soktu o an esin yoksa sen de laf sok.ama esin varsa sus.evinize giderken de orda konusulanlar orda kalsin.sen icinden sinirlen ama esine belki etme.zmnla duzelir.
ama malesef anacilik bitmez.o ayri.en azindan 2 kere uzulcene 1 kere uzulursun.
basta almicaktik anaci adamlari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?