- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.821
Kızlar kan değerim 8.5 ve 6 aydır düzenli kan ilacı kullanıyorum. Bugün hematolojiye muayene oldum ve damardan 2 doz demir yüklemesi yapılacakmış. Aynı durumu yaşayan var mı? Neden aylardır hiç yükselmedi ki.
Özel hastanedeki doktorum özellikle hematolojiye yolladı değerler artmadığı için bunun arkasında başka bir hastalık olabilir diye. Ama hematoloji doktoru eski tahlillere bakarak bu sonuca vardı. E demir yüklemesi gerektiğini zaten kendi doktorum da söylemişti ekstra hiçbir şey yapılmadı. Anlamadım ben hiçbir şey. Ne yapmalıyım şimdi
evet Canım bende taşıcısıyım ben şunun için sordum; arkadaş 3 tane kan ilacı alıyor ya ve ona rağmen kan değeri düşük ya. şimdi benim de kan değerim git gide düşüyorsu ve sağlık ocağında ki doktor kan ilacını ikiye çıkar demişti ve kadın doktoruma söyledim ilk önce kan alalım ve demir emilimine bakalım dedi ve sonuç bende demir emilimi yok yani sakın 2 yr çıkarma dedi hem faydası olmaz hemde sana zararı olur dedi zehirleme olur dedi fazlası, günde 1 tane yeter dedi. bunu ben bilmiyordum ve çok şükür doktorum temkinli davrandı. ve inanır mısın 10 idi değerim 11e çıktı =).
ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ama benim bile o kadar düşük değil kan değerim. sen de taşıyıcı mısın canım, yoksa bunu bilen çok yok da
aynen canım bende geceleri içiyorum o yüzden de yükseldi benim değerim de =)Canım benimde hep 10-10.5 arası çıkardı bugün yaptırdım tahlilde 12.5 çıktı. Ben 2 aydır kan ilacını geceleri iciyorum. Belki o işe yaramistir.
çok haklısın aslında bu durumu doktorların çoğu da bilmediği için kan hapına yüklenip bize daha çok zarar verebiliyorlar. 9buçuk civarı çıkıyor benim kanım ama doktorum talasemi olduğu için normal diyor bi kan ilacı kullanıyorum fazlasına gerek yok dedi.evet Canım bende taşıcısıyım ben şunun için sordum; arkadaş 3 tane kan ilacı alıyor ya ve ona rağmen kan değeri düşük ya. şimdi benim de kan değerim git gide düşüyorsu ve sağlık ocağında ki doktor kan ilacını ikiye çıkar demişti ve kadın doktoruma söyledim ilk önce kan alalım ve demir emilimine bakalım dedi ve sonuç bende demir emilimi yok yani sakın 2 yr çıkarma dedi hem faydası olmaz hemde sana zararı olur dedi zehirleme olur dedi fazlası, günde 1 tane yeter dedi. bunu ben bilmiyordum ve çok şükür doktorum temkinli davrandı. ve inanır mısın 10 idi değerim 11e çıktı =)
bende hem Akdeniz anemesi hemde demir eksikliği kansızlık var böyle olanlar lütfen dikkat edin diyorum!
Merhaba canım benim de 2. Gebeliğim ben de bi düşünmüştüm bağlatsam mı diye çünkü 3. Düşünmüyorum Allah isteyene versin ama kimle konuşsam hayatın ne getireceği belli olmaz bence bağlatma dediler ve mantıklı geldi vazgeçtimDoğum yapan herkese her benişe Allahım sağlık sıhhat versin Biz de yarın 37+0 oluyoruz.hem doğum iznine ayrılmak için rapor alacağım hem de gün alırım umuduyla gideceğim yarın doktora.bu arada 2. Bebişim olacak kısmetse yaş 34.yarın doktorla tüplerini bağlatma işini de konuşacağım.var mı benim gibi olan acaba gerçi burada çoğu anne adayı çiçeği burnunda daha :)
Bakıldı canım hafif çıkmıştı sonra temiz çıktı ama acı devam ettiEnfeksiyon falan bakıldı mı genelde ondan kaynaklanıyor çünkü.
Sürekli idrar kültürü falan yaptırıyo zaten temiz çıkıyo muayene oldum bitti şükür bişey demedi. Biraz kastım kendimi tabi çok şükür atlattımBenim açılmam olmuştu 34+3 te o güne kadar beraber olduk ve hiç öyle bir şey yaşamadım. Bence sende mantar falan vardır doktora söyle fitil verir 3 güne geçer. Hiç kafana takma bebişlerimiz içinde bir tehlikesi yok. Benim muayenelerimde de sıkıntı yok tabi insan kendini garip hisssediyor ama kendini rahat bırak hiçbir sıkıntı olmaz hem o aırada doktorda anlar mantar var mı bir aorun var mı ama söyle yinede
aynen doktorlar çoğu bilmiyorlar ve dediğin gibi hapa yükleme yapıyorlar. geceleri içmeye dene istersen birde. ben 3 4 5 en geç 6 da içiyorum hapı. benim bu şekilde yükseldi biraz.çok haklısın aslında bu durumu doktorların çoğu da bilmediği için kan hapına yüklenip bize daha çok zarar verebiliyorlar. 9buçuk civarı çıkıyor benim kanım ama doktorum talasemi olduğu için normal diyor bi kan ilacı kullanıyorum fazlasına gerek yok dedi.
Canım ogünden beri açılman sabit mi duruyor? Benim de gecen persembeden beri 2 cm acılmam var. Nisanım da geldi. Persembeye kadar acılman 4 ün üstünde olursa yatırıcam seni dedi de bana.Benim açılmam olmuştu 34+3 te o güne kadar beraber olduk ve hiç öyle bir şey yaşamadım. Bence sende mantar falan vardır doktora söyle fitil verir 3 güne geçer. Hiç kafana takma bebişlerimiz içinde bir tehlikesi yok. Benim muayenelerimde de sıkıntı yok tabi insan kendini garip hisssediyor ama kendini rahat bırak hiçbir sıkıntı olmaz hem o aırada doktorda anlar mantar var mı bir aorun var mı ama söyle yinede
Benim kizimda sutum yettigi halde sarilik olmustu yatmadi tedavi icin ama sinira yakinken dustu. Bizim sarilik nedenimiz kan grubuydu doktorum bu bebegiminde olabilecegini soyledi. Tek neden doymamasi degil ben hic mama vermeden sadece emzirerek atlatmistim. Dr.da hic mama ver demedi bol emzir demisti. Sukur yukselmeden gecti.Kızlar bir sorum var kasim annelerini okuyorum arada neredeyse doğan her bebek sarılık olmuş. Ben bunu ilk defa duydum gerçekten boyle mi? Bu kadar çok sarılık oluyor mu? Mama takviyesi gerekirse doktor mu söylüyor su markayı al diye yoksa biz istediğimizi mi alıyoruz?
Benim ilk bebeğim olmamıştı çok şükür ama ben olmasın diye nerdeyse yarım saate bir emziriyordum ilk bir hafta önemli sürekli emzir uyanmasa da uyandır emzir gece de ben sürekli kalktım bilmiyorum olmadı çok şükür . Ben de sadece ilk gün çok az mama vermişti doymadı diye ben sonra vermedim alışmasın diye ve istediğimiz bir mamayı almıştık onlar için farketmiyorKızlar bir sorum var kasim annelerini okuyorum arada neredeyse doğan her bebek sarılık olmuş. Ben bunu ilk defa duydum gerçekten boyle mi? Bu kadar çok sarılık oluyor mu? Mama takviyesi gerekirse doktor mu söylüyor su markayı al diye yoksa biz istediğimizi mi alıyoruz?
Simdi doktordan geldik degeri 13 ama kilo kaybi cok fazla hemen mama takviyesi baslafikAyni sorun bizdede var cocuk ne yaparsam yapayim uyanmiyor.Persembe ve Bugun olcturduk deger 11 de duruyor yukselmedi ama dusmuyorda.Emme yapamiyor bizimki sagip sagip veriyorum her yarim saat 45 dkda bir bakalim insallah dusururuz.Sizin degeriniz kaclarda
Cok sagol canim verdigin bilgi icin hepdini yapiyorum yapmaya devsm edicem cok fazla kilo kaybetmis cok uzuldum
teşekkür ederim canım deniyeyim tabi.aynen doktorlar çoğu bilmiyorlar ve dediğin gibi hapa yükleme yapıyorlar. geceleri içmeye dene istersen birde. ben 3 4 5 en geç 6 da içiyorum hapı. benim bu şekilde yükseldi biraz.
rica ederim canım inşaAllah az da olsa yükselir =)teşekkür ederim canım deniyeyim tabi.
Doğan her bebek sarılık olur zaten normal bişey. Oksijen farkından kaynaklı kandaki değerler değişiyor. Sonrada bağırsak yoluyla atılıyor. O yüzden beslendikçe daha çabuk geçer sarılık.Kızlar bir sorum var kasim annelerini okuyorum arada neredeyse doğan her bebek sarılık olmuş. Ben bunu ilk defa duydum gerçekten boyle mi? Bu kadar çok sarılık oluyor mu? Mama takviyesi gerekirse doktor mu söylüyor su markayı al diye yoksa biz istediğimizi mi alıyoruz?
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyüsün bebeğinizkızlar do güm yaptım ... bebekte bende iyiyiz çok sukur... emmesi için cabaliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?