- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.901
Yok taşıyıcı da değilmişim iyice korkuttular b12 de aşırı düşük çıkmış düzelmezse bebekte zeka geriliği ortaya çıkarmış.
ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ama benim bile o kadar düşük değil kan değerim. sen de taşıyıcı mısın canım, yoksa bunu bilen çok yok da
Ben daha once erken dogumla bebegimi kaybettim canim oyuzden emin oldum ozaman da gelmisti ama anlamamistim. Ozaman kanli gelmisti simdi aynisindan kansiz geldi sanirim parca parca geliyor dun cok fazla geldi bugun biraz daha geldi. Seninki de kanliysa nisandir benceBu nişan olayını çok anlayamadım benim geçen hafta başı içi kanlı bir akıntı geldi. Arkadaşım nişan dedi ama hala bir şey yok. Senin nasıl geldi emin oldun yani. Ve inşallah sağlıkla gelsinler
Yenidogan diye mi geçiyor cnm. Islak mendili sadece saf su olanlardan al icerigine bakip .Kızlar komili ıslak mendili nasıl bilgisi olan yada alan var mı
Şokta indirimde de ona göre alıcam
tamam canım ama neden buMayısta evlendik tüm tahlilleri yaptırdık canım ama akdeniz anemisi çıkmadı
:)) bende artık çok hissediyorum az kaldı gibi geliyor bakalım. Anlık işte. Arkadaşla akşam konuşuyorduk sabah doğum olmuş :) bizde öyle kısa sürede atlatırız inşallahCanım sıra sende seni bekliyom sonra ben doğurcamgözüm sendeee
Bende akdeniz anemisinin olmadığını söyledi doktor acaba emilim mi yok ki bugun demir yüklediler iki doz ve alerjim çıktı iki ayrı alerji serumu taktılar zor geçti kaşıntı. Mahvoldum sabah 8 den beri hastanedeydim. Şimdi de dedikleri sana alerji yapan demir ilacını kullanamayız başka bir muadili var ama çok yeni ve gebeler üstünde çalışması yok imza atarsan yaparız. Kobay olarak kullanacaklar bildiğin. Ve rapor eski ilaca düzenlendiği için ücreti de baya yüksek riske de karışmıyorlar. Yapmazsam da gelişim zeka geriliği olurmuş bu kadar düşük kanla doğum yapamazmışımevet Canım bende taşıcısıyım ben şunun için sordum; arkadaş 3 tane kan ilacı alıyor ya ve ona rağmen kan değeri düşük ya. şimdi benim de kan değerim git gide düşüyorsu ve sağlık ocağında ki doktor kan ilacını ikiye çıkar demişti ve kadın doktoruma söyledim ilk önce kan alalım ve demir emilimine bakalım dedi ve sonuç bende demir emilimi yok yani sakın 2 yr çıkarma dedi hem faydası olmaz hemde sana zararı olur dedi zehirleme olur dedi fazlası, günde 1 tane yeter dedi. bunu ben bilmiyordum ve çok şükür doktorum temkinli davrandı. ve inanır mısın 10 idi değerim 11e çıktı =)
bende hem Akdeniz anemesi hemde demir eksikliği kansızlık var böyle olanlar lütfen dikkat edin diyorum!
Çok üzüldüm canım. Allah sanada bebeğinede ailenede sağlıklı uzun ömür versin inşallah. Nişan gelince 24 saat içinde gelir diye duyup geçen hafta bekledim gelmedi. Yarın doktora sorayım anlar heraldeBen daha once erken dogumla bebegimi kaybettim canim oyuzden emin oldum ozaman da gelmisti ama anlamamistim. Ozaman kanli gelmisti simdi aynisindan kansiz geldi sanirim parca parca geliyor dun cok fazla geldi bugun biraz daha geldi. Seninki de kanliysa nisandir bence
Amin inşallah. Bende çok heycanlıyım ve sevinçli bir halim var. Artık bebeğimi kucağıma alıp sevip koklamak istiyorumBeni de çok heyecan basiyo başka arkadaşların güzel haberlerini alınca gözlerim doluyo içim bi tuhaf oluyo. :) ne zaman gelecekleri hiç belli değil son günleri sayıyorum ancak son zamanlar hiç geçmiyor. Allah hepimize sağlıklı bebisler nasip etsin inşallah:)
Valla bana başta erken doğum dedi ayirdi beni izne doktor ben kesin 40ı tamamlayıp üstüne hafta koyarim diye düşünüyorum :):):)12 dogum oldu masallah bizimde gelsede suyumuz yapsak dogumu ins :) kendilignden dogumumuz gelse bari
inşallah canım ya ama devlete birdaha gitmeyi düşünmüyorum.tamam canım ama neden bu
kadar düştüğünü mutlaka araştır derim normal değil çünkü. inşaAllah bir sorun yaşamazsın ve yaşamadan bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım
Senin daha gunun var canim. Beklesin az daha annesi biliyorum durumunu hem de sabirsizlaniyorsun ama sonrasinda kimseye muhtac olmamak icin bebisin ne kadar gelisirse o kadar iyi olur. Biraz daha sabret benim de 18 aralik gorunuyor ama seezeryan olacagi icin erken alacak sanirim 3 aralikta dogumum yarin konusacagiz drumla. Hepimiz saglikli bi sekilde kavusalim ins bebeklerimizeHerkes dogurdu bi ben kaldm sanki:)
Kuzucum suyunun gelmesi pek iyi bi sey degil kuru kuru normal dogum zor olur .En iyisi acilman olsum sancin gelsin pit diye dogur insallah12 dogum oldu masallah bizimde gelsede suyumuz yapsak dogumu ins :) kendilignden dogumumuz gelse bari
Amin insallah canim hepimize insallah.Ozaman iki gün sonra doğurmuştum. Nisan da iki gün içinde gelmişti. Kan geldikten belki 3 en fazla 4 saat sonra sancılarım başlamıştı. 1 hafta surenler oluyormus. Zaten doktorum da haftaya acilman 4 cm i bulur buyuk ihtimalle 39da dogurursun demisti bana. Cok sukur bu zamanlari gordum hepimiz saglikli bir sekilde kucagimiza alip rahatlayalim insallahÇok üzüldüm canım. Allah sanada bebeğinede ailenede sağlıklı uzun ömür versin inşallah. Nişan gelince 24 saat içinde gelir diye duyup geçen hafta bekledim gelmedi. Yarın doktora sorayım anlar heralde
Canım ya benim kafam çok karışık bebeğin gelişimine göremi Doğum olacak son adete göremi şimdi benim son adete göre 10 gün ileride bebek yarın 37+0 olucam nasıl olacakSenin daha gunun var canim. Beklesin az daha annesi biliyorum durumunu hem de sabirsizlaniyorsun ama sonrasinda kimseye muhtac olmamak icin bebisin ne kadar gelisirse o kadar iyi olur. Biraz daha sabret benim de 18 aralik gorunuyor ama seezeryan olacagi icin erken alacak sanirim 3 aralikta dogumum yarin konusacagiz drumla. Hepimiz saglikli bi sekilde kavusalim ins bebeklerimize
Benim kardesim de ayni 5 dk bile durmadi direk catala almislar hemencecik dogurmus. Darisi basimiza insallah düşündükçe heyecanlanıyor insanKuzucum suyunun gelmesi pek iyi bi sey degil kuru kuru normal dogum zor olur .En iyisi acilman olsum sancin gelsin pit diye dogur insallah
Ayy bi arkadasim 5 dk agri cekti .yanindaydim ayyy ayyy dedi kizi dogumhaneye zor yetistirdiler. 2 dk sonra bebegin kiyafetlerini istediler. İnsallah seninki de oyle olur
allah korusun canım ya, bir sürü takviye gıdalar var ben de b12 kullanıyorum, kanı en kötü ihtimal serum şeklinde takviye yapıyorlar, korkutacaklarına önlem alsınlar abartmışlar benceYok taşıyıcı da değilmişim iyice korkuttular b12 de aşırı düşük çıkmış düzelmezse bebekte zeka geriliği ortaya çıkarmış
Normal dogum mu sezeryan mi olacak canim. Sezeryanda gelisimi iyi olsa bile 38 39a kadar bekletiyorlar. Sat dikkate aliniyor gelisimi ile ilgili degil. Oyle olsaydi 36 haftalik oolup 4 kilo olani hemen alirlardi. Bebek kilo boy olarak onde olabilir ama ciger ggelisimi goz ve kulaj gelişimi en son halini 38de aliyormua. O yuDen sata gore bbakarlar cnmCanım ya benim kafam çok karışık bebeğin gelişimine göremi Doğum olacak son adete göremi şimdi benim son adete göre 10 gün ileride bebek yarın 37+0 olucam nasıl olacak
Ayyy insallah kkardesine cekmissindir. Ben sezeryan olacagim oyle pit diye bi sansim yok ama bu sefer spinal istiyorum bakalim kokusu nasil oluyormus ilkinde ayilamadim anlayamadim bunda iyi gecer cabucak kucagima alirim insallahBenim kardesim de ayni 5 dk bile durmadi direk catala almislar hemencecik dogurmus. Darisi basimiza insallah düşündükçe heyecanlanıyor insan
Bende akdeniz anemisinin olmadığını söyledi doktor acaba emilim mi yok ki bugun demir yüklediler iki doz ve alerjim çıktı iki ayrı alerji serumu taktılar zor geçti kaşıntı. Mahvoldum sabah 8 den beri hastanedeydim. Şimdi de dedikleri sana alerji yapan demir ilacını kullanamayız başka bir muadili var ama çok yeni ve gebeler üstünde çalışması yok imza atarsan yaparız. Kobay olarak kullanacaklar bildiğin. Ve rapor eski ilaca düzenlendiği için ücreti de baya yüksek riske de karışmıyorlar. Yapmazsam da gelişim zeka geriliği olurmuş bu kadar düşük kanla doğum yapamazmışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?