2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Aminbi bakmışız sabah doğurmuşsun valla aralık annelerinin maşallahı var aralıga kimse kalmicakk ilk hafta baya patlama olur gibi hayırlı hayırlı gelsinler iinşallah

:)) bende artık çok hissediyorum az kaldı gibi geliyor bakalım. Anlık işte. Arkadaşla akşam konuşuyorduk sabah doğum olmuş :) bizde öyle kısa sürede atlatırız inşallah
Akşam sizin muhabbeti uzaktan okuyorumya ertesi aklıma ilk dogurdumu acaba geldibu bebişler hep süprizz bebişler Rabbim sağlık versin doganlara dogacaklara

Reactions: 114
O takvim geriden geliyor canm 16 gunum felan varda ondan dyrm heyecanlym gelsn artk diyrm ne guzel cnm gununu bilmekte iyi

Hepimiz artik bir an once kavusmak istiyoruz bebeklerimize. Ama Allahım en hayırlı zaman ne zamansa o zaman nasip etsin. Bana doktorumun dediği en iyi kuvez anne karnı o yüzden ne kadar kalırsa o kadar iyi diyor
Orasi ole cnm zamannda gelmesi zaten 38 den snra dogum zamani o yuzden diyrm

Çok garip bi duygu korku mutluluk merak heyecan hepsi karısıyo şuanda. Minnaklarimiz çok bekletmeden gelsinler. Zaman daraldıkça heyecan çok katlanıyor. Sabırsız oluyorsun. Şaka gibi bugün yoğurt alırken son kullanma tarihi 9 aralıkti. Kendi kendime o tarihe kadar Atlas gelcek dedim markette güldüm:))))) çok garip bişey yaa :) içinden geciyosa belki olabilir 4 aralık neden olmasın anneler hisseder :)

allah korusun canım ya, bir sürü takviye gıdalar var ben de b12 kullanıyorum, kanı en kötü ihtimal serum şeklinde takviye yapıyorlar, korkutacaklarına önlem alsınlar abartmışlar bence
Amin canım yarın özeldeki doktoruma anlatıcam bakalım inşallah bir çaresini bulurlar. Bi taraftan mantar enfeksiyon aşırı yoğun diye ilerlerse bebeğin ciğerleri su toplar falan diye korkutmuştu. Şimdi de aşırı düşük kan değeri ne oluyo anlamıyorum.

Aminbi bakmışız sabah doğurmuşsun valla aralık annelerinin maşallahı var aralıga kimse kalmicakk ilk hafta baya patlama olur gibi hayırlı hayırlı gelsinler iinşallah
Ayy insallah dogururum cok heyecanli :))) Sancim var gibiydi duşa girdim çıktım bişey kalmadı bian geliyo sandım ama sanırım bugünde annesini merakta bırakıcak :) aralık ayını görebilen az olcak gibi mahsallah minikler aceleci çıktı çok. Son aya kalmak istemiyorlar walla. :) hic beklemedigimiz anda çıkıp çıkıp geldiler :)))

Suyu patlattiktan sonra sancılar çok artıyormuş bu çok korkutuyo benide. Inşallah anne gibi bizde kolay kolay doğumlar yaparız nasıl olduğunu anlamayız:)

İzmirdeyim canım şuan özel olarak karataş hastanesine gidiyorum. Devlete de bozyaka eğitim araştırma yada Yeşilyurta gidiyorum. Bozyakada oturuyorum ege biraz uzak olsa da en son oraya giderim sanırım. Eşim de bozyaka hastanesinde çalışıyor ve dokuz eylül enfeksiyondan geçilmiyor, tepecik pis, buca kötü diye hepsine bir şey buluyor.

Bende izmirdeyim canım karataş gayet iyi orda bişey demediler mi bu kan değerlerinle ilgili. Seni korkutmak yerine neden çözüm üretmez bu doktorlar ne saçma yaaa. Sinir bozucular. Kan takviyesi yapsınlar o zaman. Şimdi nelerin çözümü var. Doktor ne derse ona inanıyoruz sonuçta. Bebeğini seni strese soktu eline ne geçti acaba.

kızlar SARILIKla ilgili çok konuşulmuş. Deneyimlerim, araştırmalarım ve doktorlar ebelerle yaptığım konuşmalar neticesinde size bazı bilgiler vermek istiyorum umarım faydalı olur.
Yeni doğan her bebeğin sarılık olma riski çok yüksek. Çünkü yeterince beslenip beslenmediğini anlayamıyorsunuz. Çoğu zaman annenin sütü yeterince gelmediği yada bebeğin emme refleksleri tam gelişemediği için ne kadar emdiğini göremiyorsunuz dolayısıyla sarılık oluşuyor. Ve bu çok tehlikeli. Çoğu zaman hastaneye yatışı yapılıp mavi ışık alması gerekiyor. Bildiğiniz gibi benim bebeğim 34+4’te 1970 gram doğdu, ilk 3 günde 1830 grama kadar düştü. Bu çok normal hepinizin bebekleri ilk günlerde doğum kilosundan aşağı düşecek. Ben bebeğim sarılık olmasın, sırf ne kadar emdiğini göreyim diye her 2 saatte bir sütümü sağıp minimum 20 ml süt veriyorum. Şuan 10 günlük oldu ve süt miktarını 50-60 ml’ye kadar çıkardım. Sağıp vermek dışında aralarda da hep emziriyorum ki memeyi unutmasın diye. Ve kilosu 2000 grama çıktı. Hiç sarılık olmadı. Sütünüz yetmiyorsa da mama vermekten çekinmeyin. Doğum kilosunun 1,5 kilo üstüne çıkana kadar bebeğin karaciğer enzimleri tamamlanmıyor ve sarılık riski devam ediyor. Mesela benim bebeğim 1970 gram doğdu 3,5 kilo olana kadar sarılık riski devam edecek. Mutlaka siz de doğum kilosunun 1,5 kilo üstüne çıkana kadar yeterince emzirdiğinizden emin olun ki sarılık olmasın.

çok ama çok dikkatli ol canım kobay olarak da kendini kullandırma. demir emilimine bakılsın bakmazlarsada bence başka hastaneye git en iyisi eğitim araştırma veya tıp bu konuda. özel de misin şuan? günde 3 tane demir ilacı çok fazla canım yaaa. evet değerin çok düşük olabilir ama muhakkak başka hastaneye git derim!!

evet sen söyleyince internetten baktım. zaman konusunda kesinlik yok diyor.doktorun zaman konusunda çok iyiymiş valla benimki hiçbir şey demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…