- 12 Ocak 2015
- 1.388
- 3.057
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.961
Anladım canım geçmiş olsun bebeginiz sans getirsin size. Inşallah rahatca iş bulurBir ekiple calisiyordu, o ekibin basina baskasini getiriyorlarmis o da kendi ekibiyle calismak istemis.
Kızımda eklenmedi canım sonradan yasa değişti ve nasıl bir yol izleyeceğiz biliyormusun?Canım eklenecek doğum sonrasına tabii ki
İmzalatıp vermek istedikleri ilaç C statüsündeymiş canım özeldeki (Karataş Hastanesi) doktorumu aradım kesinlikle yaptırmamamı söyledi. Oral yoldan ilaca devam edicez dedi. Bu zamana kadar zaten devam etmeme rağmen 8.5 ve hala düşüyor. Dediğin gibi düzgün bir hematoloji doktoruna gitmeliyim.çok ama çok dikkatli ol canım kobay olarak da kendini kullandırma. demir emilimine bakılsın bakmazlarsada bence başka hastaneye git en iyisi eğitim araştırma veya tıp bu konuda. özel de misin şuan? günde 3 tane demir ilacı çok fazla canım yaaa. evet değerin çok düşük olabilir ama muhakkak başka hastaneye git derim!!
tabii ki kendi doktorunla bir görüş canım ama olmazsa ege üni.de doktor ismi verebilirim ya da kendi gittiğim doktoru tavsiye ederim. tabi inş.gerek kalmaz ii haberlerini alırızİzmirdeyim canım şuan özel olarak karataş hastanesine gidiyorum. Devlete de bozyaka eğitim araştırma yada Yeşilyurta gidiyorum. Bozyakada oturuyorum ege biraz uzak olsa da en son oraya giderim sanırım. Eşim de bozyaka hastanesinde çalışıyor ve dokuz eylül enfeksiyondan geçilmiyor, tepecik pis, buca kötü diye hepsine bir şey buluyor.
Bebekler rızkıyla gelirmiş canım rabbim verir bi çare bak görEsimi 1 aralik itibariyla isten cikariyorlarmis
Evet canim bende emin olmak icin sagip veriyorum su an degerimiz sabit duruyor yukselmemesi icin ugrasiuoruzkızlar SARILIKla ilgili çok konuşulmuş. Deneyimlerim, araştırmalarım ve doktorlar ebelerle yaptığım konuşmalar neticesinde size bazı bilgiler vermek istiyorum umarım faydalı olur.
Yeni doğan her bebeğin sarılık olma riski çok yüksek. Çünkü yeterince beslenip beslenmediğini anlayamıyorsunuz. Çoğu zaman annenin sütü yeterince gelmediği yada bebeğin emme refleksleri tam gelişemediği için ne kadar emdiğini göremiyorsunuz dolayısıyla sarılık oluşuyor. Ve bu çok tehlikeli. Çoğu zaman hastaneye yatışı yapılıp mavi ışık alması gerekiyor. Bildiğiniz gibi benim bebeğim 34+4’te 1970 gram doğdu, ilk 3 günde 1830 grama kadar düştü. Bu çok normal hepinizin bebekleri ilk günlerde doğum kilosundan aşağı düşecek. Ben bebeğim sarılık olmasın, sırf ne kadar emdiğini göreyim diye her 2 saatte bir sütümü sağıp minimum 20 ml süt veriyorum. Şuan 10 günlük oldu ve süt miktarını 50-60 ml’ye kadar çıkardım. Sağıp vermek dışında aralarda da hep emziriyorum ki memeyi unutmasın diye. Ve kilosu 2000 grama çıktı. Hiç sarılık olmadı. Sütünüz yetmiyorsa da mama vermekten çekinmeyin. Doğum kilosunun 1,5 kilo üstüne çıkana kadar bebeğin karaciğer enzimleri tamamlanmıyor ve sarılık riski devam ediyor. Mesela benim bebeğim 1970 gram doğdu 3,5 kilo olana kadar sarılık riski devam edecek. Mutlaka siz de doğum kilosunun 1,5 kilo üstüne çıkana kadar yeterince emzirdiğinizden emin olun ki sarılık olmasın.
Sağol canım çok memnun olurum yarın görüşeyim doktorumla haber vereyimtabii ki kendi doktorunla bir görüş canım ama olmazsa ege üni.de doktor ismi verebilirim ya da kendi gittiğim doktoru tavsiye ederim. tabi inş.gerek kalmaz ii haberlerini alırız
Hmm anladım canım yapıştırma degil o zmanValla canım teğel gibi bir şey atmışlardı. Estetik dikişmiş. 10.gün gidip aldırmamı söylemişlerdi. Bugün aldırdım.
Bende karsmam oglum olursa gelinime kizima kendi istedkleri gbi yapar yanlarina gitmemBilmiyorum Allah nasip ederse benimde oğlum olcak bende birinin kvdesi olcam inşallah öyle birisi olmam
doktorunu aramakla iyi yapmışsın canım dikkatli ol lütfenİmzalatıp vermek istedikleri ilaç C statüsündeymiş canım özeldeki (Karataş Hastanesi) doktorumu aradım kesinlikle yaptırmamamı söyledi. Oral yoldan ilaca devam edicez dedi. Bu zamana kadar zaten devam etmeme rağmen 8.5 ve hala düşüyor. Dediğin gibi düzgün bir hematoloji doktoruna gitmeliyim.
Ayni ben de oyle dusunmustum ne bicim adammis bu saatte cikarilir mi benim hamile oldugumu bilmiyor mu vs vs dunya basina yikiliyor insanin.. inan sonra diyorsun ki kismete bak..Hayirlisi kizlar, sagolun. Vardir bunda da bir hayir ama zamanlama kötü oldu gercekten...
hayırlı olsun bebeğin allah analı babalı büyütsünSelamlar canlar. Bu sabah 5:30 da yavrum doğdu normal doğum. Ayrıntıları sonra yazarım hala çok ağrım var öpüyorum sizi. Rabbim kolay Doğum nasip etsin hepinize
yün korseler olur bence ben ilk doğumda onu kullanmıştımMaşallah doğuran doğurana. Allah analı babalı büyütsün hepsini
Bende Cuma sabahı kızıma kavuşacağım inşallah.Doktor benden beli ayarlanabilen çok sıkmayan bir korse de getirmemi istedi. Karin yürürken sallaninca ağrı yapmasin diye korseni hemen takarız dedi. Nasıl bir korse almalıyım?
senin daha günün var dur acele etme..bebeğin gelişimi her şeyden önemli su an böyle stres yaparsan olmaz ki..durumunu biliyorum ama bebeğin daha önemli sabırlı olHerkes dogurdu bi ben kaldm sanki:)
senin de daha var canım..sağlıkla gelsinlerBen de
nisan gelince bir kaç hafta bekleyen de var canımÇok üzüldüm canım. Allah sanada bebeğinede ailenede sağlıklı uzun ömür versin inşallah. Nişan gelince 24 saat içinde gelir diye duyup geçen hafta bekledim gelmedi. Yarın doktora sorayım anlar heralde
sata göre oluyor..benimki de hep 10 gün ilerde ama doktor satı baz alıyorCanım ya benim kafam çok karışık bebeğin gelişimine göremi Doğum olacak son adete göremi şimdi benim son adete göre 10 gün ileride bebek yarın 37+0 olucam nasıl olacak
Her bebek rızkıyla gelirmiş canım üzülme vardır bunda da bir hayır. Rabbim bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar.Esimi 1 aralik itibariyla isten cikariyorlarmis
Çatı kemiklerine vuruyor canım benim de aynı. Üstten ayaklar kaburgaya vuruyor, alttan kemikleri acıtıyor.Ya kizlar sizde de oluyor mu bebek oynadikca ozellikle cok hareketli oldugunda rahimde nasil bir agri sanki cikacakmis gibi bir his oluyor heralde dogurucam diye korkuyorum.
Benim kaynana iyidir ya sagolsun.Senn de zor cnm raabim sabır versin bize hic anlaysli yok kaynana cidden hepsnn birsyi var ne yazkki
Canım bebegin nasibiyle gelir insallah dert etmeyin.Esimi 1 aralik itibariyla isten cikariyorlarmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?