- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #35.981
Ya tabiki de dediğin gibi bizde bir gün nasip olursa kv olacaz istenmeyen kv olmak istemem elbet ama şunu biliyorum çok karışmadığın sürece sevilir insan bizim doğru gördüğümüzü onlar görmüyor olabilir zorla soka soka göstermek istemezsek gelin neden istemesin ben hep derim eşime ailen onlar asla at demem sahip çık yanlarında ol Ne ekerse insan onu biçiyor İnan banaAynen canım bebeğim için çok uznemeye çalışıyorum. Bende kavga edip eşimle hiç huzurumu kaciramam banada diyor arada yaslanirlarsa gelsinler yanimiza bende gelsinler diyorum. Calisacagim için evde torunla dururlar aksamdan aksama görürüm zaten. Sende bosver ailesi sonuçta gelecekler tabiki canım. Ben mesala oğlum olacak yarın birgün yaşlanınca gelin evinde istemezse üzülürüm sonucta 9 ay karninda tasimis bakmış büyütmüş meslek sahibi etmiş. Empati yaparım yâni hep ama aynı şeyi iyi niyeti karsi taraf gostermedigi için üzülüyorum. Sende iyi düşün canım sadece ezdirme kendini yeter
bebek rizkiyla gelir derler sıkma canını.Esimi 1 aralik itibariyla isten cikariyorlarmis
benim de oluyor çok baskı oluyor vajinaya ve ağrı oluyor.doktoruma sormuştum ben normal dediYa kizlar sizde de oluyor mu bebek oynadikca ozellikle cok hareketli oldugunda rahimde nasil bir agri sanki cikacakmis gibi bir his oluyor heralde dogurucam diye korkuyorum.
ben almadım ama şimdiden lansinoh ve e vitamini kapsülü sürüyorumSlm kizlar nasilsiniz bnm deli gibi karnim kasiniyor bebe yagi fakan suruyorum ama yok fayda etmiyor .bide meme ucu icin gümüş kapak aldinizmi almak gerekiyormu acaba
Cok sukur iyi gecti. Epidural baglanana kadar biraz zorladi ama iyi gectiGeçmiş olsun canım. Hiç yatırmamışlar o zaman sizi ne güzel bebiş de iyi demek ki. Ben de epidural istiyorum nasıl geçti doğumun.
niye gıcık oluyorsun ki canım ben de annemler le her gün konuşurum benim de eşim gıcık olur bana ..ama napalim yani özlüyoruzBenim kaynana iyidir ya sagolsun.
Ilk 2 sene alisamadim ama sonradan ben de anlayisli oldum, esim de ortayi bulabildi galiba.
Ilk sene mesela esimin her gun aramasina gicik oluyordum. O gun aramasa aksamina hemen mesaj atarlardi bugun aramadin bizi diye. Simdi ne kadar sacma seyleri dert etmisim diyorum.
Allah herkese vicdan versin gercekten.
Haklısın cnm ben çok fazla taviz verdim geri alamıyorum mesela anneme gidiyorum her sene tutturuyor kv ordan bize gelsin ben de en son dedim eşime sen yokken benim ne işim var senin memlekette benim kimim var orda canım sıkılıyor hadi bir iki gün değil ki annemde ne kadar kaldıysam orda da okadar kalmamı istiyor kv eşim bozuldu birşey demedi haklı olduğumun farkında ben annemlere her gittiğim de laf sokuyor eşime alıştırmışsın diyo bazen eşim ondan saklıyor bile sırf çenesi yüzünden diyosun ya cvp ver diye İnan cnm versem de ne fayda kadın takmıyor beni bildiğini oluyor sanki ben onu uyarmamışım gibi yapıyor dediğim dedik çaldığım düdük misali ben de vazgeçtim artık ne istiyorsa öyle olsun 2/5 yıldır direndim hep dediği oldu dediği olmadığında benim evimin huzuru bozuldu en iyisi geri adım atmakiste orada duracak o kv.ne demek annesine cok gidiyosunuz oldu.cnm beni yanlis anlama ama sen cok taviz vermissin.bak ben de basta herseye susuyodum utaniyodum sıkılıyodum ama yahu ben de insanim baktim olmuyo lafini veremeyince beni sinir basiyo ben de soyluyorum.ha tabi ki herseye laf yarisina girmiyorum.
kucuk bi ornek veriyim.mesela ben her sene annemlere gidiyorum 1 kere esim olmadan 2 hafta kalip geliyorum.bi de bi bayrami annemlerde geciriyoruz o da 3 4 gun falan.yine bi gun gidicem annemlere kv m esine kim bakacak yemegini kim yapacak dedi e sen varsin anne sende kalir yer dedim.halbuki can atiyo oglum bende kaliyo oh diye.ama mahsus oyle diyo bana pabuc birakmicakya.ben oyle deyince sustu.hani abartili olmadan tartismaya yol acmicak sekilde kendini savunman gerek.
esim bebek olunca da annenlere gitcen mi diyo tabi ki gitcem bu konuda izin almiyorum zatem her sene 1 kere gidiyorum dedim konu kapandi.
acikcasi bastan taviz vermicen cnm.
annen gekiyo kaliyo istedigi kadar biz gisiyoruz ben ses etmiyosam sen de annemlere gittigimiz zmn ses etmiceksin de.ya da madem esin gelmicek gelmezse gelnesin kendi iznini annesinde gecirsin sen de kendi annende gecir.ya da baktin olmuyo tatile gidelim bu sene de de.
yani anlamiyorum zaten kadin gelicek 20 gun belki daha fazla kalicak.bi de senelik iznini anasinin evinde mi gecircek.karisini alsin bi tatile gotursun madem.
cnm sen hic iyle dusunme.bak benim esimin gozunde dirdirci kadin imajim anca 2 senede bitti.susa susa anca bu kadar ilerleyebildik.hemen o kafalarindaki seni silemiyolar.zmnla anliyolar.
bi de benim kv cok uyanik oglunun yanknda bana asla laf sokmaz.ama duramayip laf soktugu zmnlarda da ben sustum sustum esime demedim hic bjsey esim de tabi ki yine annesini uyarmadi etmedi yjne anaciligini korudu ama en azindan mesela annene gitmeyelim bugun dedigimde tartisma cikaran adam cikarmamaya basladi.eskiden asla cocuk olunca bak annenlerden erken kalkicaz gecékere kadar oturmak yok diyemezdim bagirir cagirirdi sen annemi sevmiyosun istemiyosun diye.ama artik demiyo susuyo ya da sakaya vuruyo.yani en azindan seninle tartismaz sesler yukselmez cnm.sen susmaya devam et.
esin yokken kvn laf sikarsa usturuplu bi sekilde direk pat pat laf sokma tabi ki ama hakkini savun.asla susma.esin varken de kv n laf sokarsa basini onune eğ ya da mahcup uzgun bi suratla esine bak.zmnla esin anlicak cnm
Öyle mi yani çok fazla yapar oldu son bir haftadır çok yapar oldu baya sivri korkuyorum hatta canımı acıyor diyorum ay kafayı yedik Allah’ın izniyle doğsunlar da bitsin bu evhamlı halimizbebeğin pozisyonundandır canım benim de bir tarafta sivriliyor..ağrın sancin yoksa problem yok
Kızlar kan değerim 8.5 ve 6 aydır düzenli kan ilacı kullanıyorum. Bugün hematolojiye muayene oldum ve damardan 2 doz demir yüklemesi yapılacakmış. Aynı durumu yaşayan var mı? Neden aylardır hiç yükselmedi ki.
Özel hastanedeki doktorum özellikle hematolojiye yolladı değerler artmadığı için bunun arkasında başka bir hastalık olabilir diye. Ama hematoloji doktoru eski tahlillere bakarak bu sonuca vardı. E demir yüklemesi gerektiğini zaten kendi doktorum da söylemişti ekstra hiçbir şey yapılmadı. Anlamadım ben hiçbir şey. Ne yapmalıyım şimdi
Yagini degistir cnm. Bende kasiniyodum hindistan cevizi yagi kullaniyodum banyodan banyoya doktor hergun kullanmami soyledi gercekten hergun surunce gecti sende kakao,hindistan cevizi gibi yaglardan birini alip her gun sur.Slm kizlar nasilsiniz bnm deli gibi karnim kasiniyor bebe yagi fakan suruyorum ama yok fayda etmiyor .bide meme ucu icin gümüş kapak aldinizmi almak gerekiyormu acaba
Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ağızdan ilacı hem alamadım kusma yüzünden hemde değerlerimi yükseltmedi doktorum demir serumu yazdı 3 güne bir takıldı 8 di kanım şuan 11.9 serumlar 10 taneydi biteli çok oldu bi daha düşüşte olmadı faydasını gördüm baya
Ay canım gözün aydın ya çok sevindim. E normal Doğum yaptın neden ağrın var.Selamlar canlar. Bu sabah 5:30 da yavrum doğdu normal doğum. Ayrıntıları sonra yazarım hala çok ağrım var öpüyorum sizi. Rabbim kolay Doğum nasip etsin hepinize
Cok fazla ozel hayatla ilgili konusuyorlar. Her adimimizdan haberleri oluyor, benim isimde neler yasadigim, o gun neler yaptigimi bile anlatiyor. Ben sevmiyorum o kadar her seyi anlatmayi. Benim ailem cok uzakta ama her gun konusmam ya da yeri gelir konustugum da olur ama gorev gibi illa aranip rapor verilecek diye bir sey yok. Bazen sinemaya gidiyoruz arayip duruyorlar, esim o gun aramamis da cok merak etmislerniye gıcık oluyorsun ki canım ben de annemler le her gün konuşurum benim de eşim gıcık olur bana ..ama napalim yani özlüyoruz
Aynen canım bende hep öyle derim ne kadar vicdan iyi niyet karşıdaki de sana öyle olur. Tabikide ben yarın gelinin herşeyine karışır laf söylersem tabikide bizde istenmeyiz. Allah empati yapabilen kv ve gelinlerle karsilastirir isallah biz çekiyoruz Allah ne bizim elimizden baskasina cektirsin ne de biz başkasından çekelimYa tabiki de dediğin gibi bizde bir gün nasip olursa kv olacaz istenmeyen kv olmak istemem elbet ama şunu biliyorum çok karışmadığın sürece sevilir insan bizim doğru gördüğümüzü onlar görmüyor olabilir zorla soka soka göstermek istemezsek gelin neden istemesin ben hep derim eşime ailen onlar asla at demem sahip çık yanlarında ol Ne ekerse insan onu biçiyor İnan bana
Aminn cnm aminnnnAynen canım bende hep öyle derim ne kadar vicdan iyi niyet karşıdaki de sana öyle olur. Tabikide ben yarın gelinin herşeyine karışır laf söylersem tabikide bizde istenmeyiz. Allah empati yapabilen kv ve gelinlerle karsilastirir isallah biz çekiyoruz Allah ne bizim elimizden baskasina cektirsin ne de biz başkasından çekelim
Zorlayan sancılar mıydı yoksa sırttan bağlanırken mi zorluk oldu? İnşaAllah benim de kolay geçer. Tetikteyiz artık her an olabilir endişesi var. Endişe korku heyecan karışık duygular :)Cok sukur iyi gecti. Epidural baglanana kadar biraz zorladi ama iyi gecti
Epidural iğnesi nasıl peki sabit kalmak gerekiyoya zorluyor mu oCok sukur iyi gecti. Epidural baglanana kadar biraz zorladi ama iyi gecti
Bende kasinti yapti sadece. Onun icinde bol su ic dediler cok rshatsiz olursan ilac veririz dediler ki ilca gerek kalmadan gectiAranızda daha once epiduralle normal dogum yapan var mi? Benim.aklimda hep epidural vardi ama doktorum tamamen doğal dogumdan yana. Epiduralin annede oluşması gereken oksitosinngibi doğal hormonları geciktirdiğini, epidiral sonrasının anne icin Biraz zorlu olabildiğini filan söyledi. Normal dogurtacak yani beni illa. Endişelenmiyor degilim acikcasi . He ama bazen anne hic uyum sağlayamıyor dogum sancılarına o zmn ben kendim epidural yapalim diyorum zaten dedi. Var mı epiduralle ilgili sıkıntı yasayan?
Sancilar zorladi. Siddeti yuksek degil ama sıklığı coktu benimZorlayan sancılar mıydı yoksa sırttan bağlanırken mi zorluk oldu? İnşaAllah benim de kolay geçer. Tetikteyiz artık her an olabilir endişesi var. Endişe korku heyecan karışık duygular :)
Normal yapamiyrmuymssn cnm ne riski varDoktorum bugün bana 4-5 çocuk yapmayı düşünmüyorsan sezeryan öneririm boşu boşuna riske girme kendinide yorma dedi karar veremedim hala
Normal doğum sezeryandan daha riskliymiş bu sebeple söyledi sezeryan daha konforlu ve risksizmiş gerçi seçim senin normal istersen normal yapalım ama ilk Doğum her halükarda epizyotomi olur dediNormal yapamiyrmuymssn cnm ne riski var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?