- 12 Ocak 2015
- 1.388
- 3.057
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #36.081
Tesekkür ederim gece gece kafama takıldı :)E ebruebrulii canim dogum oncesi izin 32 haftada baslar 8 haftadir ama doguma kadardir 41haftada olsa izin devam eder. Dogumun gec olmasi dogumsonrasi izinden eksiltmez. Dogum sonrasi 8 hafta kullanirsin. Devlet kisi haklarini daima korur.
Benim gibi erken dogumm olursa kullanamadigin dogum oncesi izin dogum sonrasina aktarildim
Saglik durumundansa dogru cnm ben bisey yok sanmistim. Ben bile son hafta cok farkettim cok agirlastim ve bunaldim hamilelikten.Şeker beni bu ara çok zorluyor canım azıcık yiyorum yüksek çıkıyor doktorda son ay ünsülin ihtiyacı artıyor normal dikkatli ye diyor çok sıkıldım kan ölçmekten diyet yapmaktan her istediğimi yiyememekten aylardır ekmeği tatlıyı unuttum çok zor doktorda çok geçe bırakıp şeker yüzünden bebeği riske atmak istemiyor oğlumda profesöre gidiyordum bulunduğum ilin en iyi doktoruydu yine öyle muanesi 405 tl olmuş ilk 3 ay gidebildim kızımdada oğlumu 37 biter bitmez almıştı
Normal doğumda gerek olmaz demişlerdi ben o yüzden almadım. Senin mormal mi oldu sezeryan mı duyduğum doğru mu kafam karıştıben ilk doğumda hemen takmıştım acıtmıyordu rahatlıkla kullandım
Benimde düşuncem plasentadan doymuyo bide emmeye çalişıyo :):) tam göğus hizama kadar çıkiyor gören daha 1 ay dogurmazsin diyorDün akşam aynısını ben söyledim eşime :)) dedim bu gittikçe yukarı çıkıyor heralde :) hala mideme baskı ve nefeste zorluk çekiyorum :)
Aynen canim ilk doğumum olcak çok korkuyorum ama bi problem olmazsa normal istiyorum. Sezeryan kiminin kolayına geliyor ama bana göre en zoru. Çünkü bi ameliyat geçiriyosunsana katılıyorum ve keyfi sezaryene karşıyım.kadının doğasını bozuyorlar para almak için.hem sezaryendi de riskleri var öyle olmasaydı doğum öncesi risk bildiren ve riskleri kabul ettiğine dair imza almazlardı.ameliyat sonuçta risksiz olur mu
hayırlı olsun bebeğin allah analı babalı büyütsünİyi geceler kızlar. Ben de 4:30 da doğum yaptım. Çok şükür çok rahat geçti. Darısı bekleyen herkesin başına inşallah
ben yanağımı tutarak uyuyorum açılsın diye yoksa nefes alamıyorum..şimdi de öksürük başladı grip oluyoruz kızımla tam da doğuma yaklaştıkça .sallay çabuk geçer yoksa sezaryen dikişleriyle öksürüğü düşünemiyorumUykusuz her gece burun tıkanıklığı ölesiye((((
yaşın çok genç bence daha farklı korunma yöntemlerini kullanabilirsin.doğum kontrol hapı gayet güvenilir meselaMerhabacanim ben varim. Benimde 2.bebegim olacak baglatmayi dusunuyorum ama esim biraz buruk bu konuda.bana baski yapmiyor tabi.ikiside kiz cocuklarimizin. cok sukursaglikli olsunlarda dedik ikimizde hep.ama bitane daha yapariz belki birde oglan severiz modundaydi ve ben istemiyorum deyince hayalleri yikildi :) bense cok yoruldum hamileliklerim beni yaslandirdi sanki. Doktorla gorusup biraz bilgi alip dusunecegim. Olmazsa hemen baglatmam diyorum sonradan uzulmek istemem henuz 29 yasindayim cunku
benimki de çok heyecanlı şafak sayıyor her günBundan sonra hergün doğum haberi alırız bence kızlar :) ay bende istiyorum arık :) gelsin benim minik pırasamEşim bu sabah çıkarken bu kız beni çok heycanlandırıyor dedi :)) biraz telaşlı bir yapısı vardır. Her sabah kalktığında artık karnıma bakıyor ne zaman gelecek acaba diyor :)
her ikisinde de kullanılıyor.benimki sezaryendi kullandım.ama normalde de karnın kalmasın dışa doğru diye takılıyorNormal doğumda gerek olmaz demişlerdi ben o yüzden almadım. Senin mormal mi oldu sezeryan mı duyduğum doğru mu kafam karıştı
hem normal hem de sezaryen fark etmez ikisinin de zor yanları ve kolay yanları var..sonuçta dünyaya yeni bir can getiriyorsun .burda önemli olan kolaylıktan ziyade sağlık canım.Aynen canim ilk doğumum olcak çok korkuyorum ama bi problem olmazsa normal istiyorum. Sezeryan kiminin kolayına geliyor ama bana göre en zoru. Çünkü bi ameliyat geçiriyosun
Korse takmak isteyen arkadaşlar benim ilk doğumum sezeryanfi 1 ay sonra korse taktım ama dikiş yerim enfeksiyon kaptı Körseden kaynaklı. doktorum neden sormadın diye kızmıştı enfeksiyon riski artıyormuş. Doktorunuza sorun bence.Normal doğumda gerek olmaz demişlerdi ben o yüzden almadım. Senin mormal mi oldu sezeryan mı duyduğum doğru mu kafam karıştı
Gözün aydınn rabbim analı babalı büyütsün inşallahKızlar dün gece saat 2 gibi tuvalete kalktım ve ayağı kalkınca birden suyum geldi ve resmen bolalırcasına hemen eşimi kaldırdım geldik acile biz gün almıştık ayın 30 olacaktık ama benim aceleci kuzum erken gelmek istedi tam 38+0 olduk sezeryan aldılar genel yapıldı açılmam hiç yoktu zaten olsa bile ben normal istemiyordum sadece işitme testinden geçemedi su var ondan dediler ama içime kurt düştü ne olur dua edin birşey çıkmasın biz onun dışında iyiyiz yanında bebek rabbim size de hayırlısıyla nasip etsin Doğum yapmayı bana ve bebeğe lütfen dua edin kulağında sıkıntı olmasın Allah’a emanet olun
Genel olarak söylediBunu genel olarak mı söyledi yoksa sadece senin için mi?
Bu saatten sonra başka dr bulamam senin yazdığın şekilde olan drleri netten takip ediyorum hatta muayenehanelerini de aradım oldukça yüksek meblalar istiyorlar böyle düşünen anlatana normal doğum nasıl yaptırayım bu arada benim hastanemde sezeryan daha ucuz aslında normal doğum pahalıBu devirde artik hemen hemen her sağlıkçı normal dogum yanlisiyken anne ve bebegin sağlığını tehdit eden bi durum olmadıkça sezaryen önermezken senin doktorun nasil aleni bir şekilde sezaryen tavsiye ediyor anlamadim. Ne de olsa sezaryen basbayağı bir karin ameliyatı. Normal dogum bu sürecin enndogal sekli. Epizyosuz normal dogum da gayet mumkun. Benim doktorum 4 kilo bebekleri epizyosuz dogurtmus kac kez. Ilk normal dogumda kesi olacak diye bi şart yok. Doktorun sabri ve dogru yönlendirmesi onemli.
Hani illa da herkes normal doğursun normal dogum en iyisidir demiyorum sonucta her dogum farkli.sezaryen gerekiyorsa sezaryen yapılır ama daha gerekmeden önermesi kendi rahatını düşündüğünü gösteriyor sanki canim.
Hayırlı olsun gözün aydin canım. Allahin izniyle bisey çikmaz insallah.sudandır o sen caninı sıkma. Süt için rahat olman lazımKızlar dün gece saat 2 gibi tuvalete kalktım ve ayağı kalkınca birden suyum geldi ve resmen bolalırcasına hemen eşimi kaldırdım geldik acile biz gün almıştık ayın 30 olacaktık ama benim aceleci kuzum erken gelmek istedi tam 38+0 olduk sezeryan aldılar genel yapıldı açılmam hiç yoktu zaten olsa bile ben normal istemiyordum sadece işitme testinden geçemedi su var ondan dediler ama içime kurt düştü ne olur dua edin birşey çıkmasın biz onun dışında iyiyiz yanında bebek rabbim size de hayırlısıyla nasip etsin Doğum yapmayı bana ve bebeğe lütfen dua edin kulağında sıkıntı olmasın Allah’a emanet olun
Baska bi sıkıntın oldu mu peki canim bi yerinde agri sizi veya bas ağrısı?Bende kasinti yapti sadece. Onun icinde bol su ic dediler cok rshatsiz olursan ilac veririz dediler ki ilca gerek kalmadan gecti
Maalesef herşey paraya bakiyor günümüzde. Kimse anne ve bebeğin sağlığını düşünmüyor. Adini duyuran doktorlar tonlarca para istiyor haklisin. Ama sana eğer bi sağlık probleminden bahsetmediyse tekrardan doğum şeklini konus doktorunla bence neden öyle demişBu saatten sonra başka dr bulamam senin yazdığın şekilde olan drleri netten takip ediyorum hatta muayenehanelerini de aradım oldukça yüksek meblalar istiyorlar böyle düşünen anlatana normal doğum nasıl yaptırayım bu arada benim hastanemde sezeryan daha ucuz aslında normal doğum pahalı
Burda doktorun bakış açısı cok onemli evet. Onların işine geliyor tabii sezaryen randevusu vermek gunu belli saati belli. Normal dogum gibi vakti belli olmayan gece bile cagrilabilecek bi durumu her doktor istemiyo tabii. Onlar icin sezaryen işlemi gayet basit ama sonrasinda yaşayan biliyo zorluklarini. Benim ilk doktorum da cok iyi bi doktordu cok tecrubeliydi ama artik emekliliği gelmis normal doğumlarla uğraşmak istemeyen bi havadaydi sirf o yuzden değiştirdim. Neyse hayırlısı olsun hepimiz icin saglikla kucagimiza alalim da onemli olan o.Bu saatten sonra başka dr bulamam senin yazdığın şekilde olan drleri netten takip ediyorum hatta muayenehanelerini de aradım oldukça yüksek meblalar istiyorlar böyle düşünen anlatana normal doğum nasıl yaptırayım bu arada benim hastanemde sezeryan daha ucuz aslında normal doğum pahalı
Benim sezeryan olacak kızlar. Bebegin başı 2 hafta önde gidiyor. Kilosu da fazla. Riskli olabilir dedi doktorum. Başından beri normal taraftariydim korkmuyordum da ama artik direnmiyorum. Butun riskleri sayinca hevesim kirildi doğum korkusu başladı. Ben de tmm dedim artık sezeryanaKesinlikle katılıyorum. Ayrıca yırtık olmasındansa küçük bir kesinin ne zararı olabilir ki. 2-3 cm lik bir kesi sezeryanda kesilen 7 kat ın yanında ne ki. Doktor arayışı zamanımızda önceliğimiz normal doğum yanlısı olması o varsa diğer kriterlere bakmıştık. Zorunlu durumda tabiki yapılması taraftarıyım riske atılmaz ama risk yoksa neden normal olmasın
Benimki asagida drdi rahime yakin kafasi asagida dedi donmus ama benimkinn gelmeye niyeti yok galiba:)) sennki donmezse sezaryn olursn buyuk ihtimal:)Keyifleri yerinde benimki çikmaya yer ariyoda yanliş yerlerde şu an :) aşağı inmesi gerekirken yukarı tırmaniyo
Canm gözün aydın rabbim bebegine sifa versin hicbirsey ckmaz ins :)Kızlar dün gece saat 2 gibi tuvalete kalktım ve ayağı kalkınca birden suyum geldi ve resmen bolalırcasına hemen eşimi kaldırdım geldik acile biz gün almıştık ayın 30 olacaktık ama benim aceleci kuzum erken gelmek istedi tam 38+0 olduk sezeryan aldılar genel yapıldı açılmam hiç yoktu zaten olsa bile ben normal istemiyordum sadece işitme testinden geçemedi su var ondan dediler ama içime kurt düştü ne olur dua edin birşey çıkmasın biz onun dışında iyiyiz yanında bebek rabbim size de hayırlısıyla nasip etsin Doğum yapmayı bana ve bebeğe lütfen dua edin kulağında sıkıntı olmasın Allah’a emanet olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?