- 26 Nisan 2016
- 1.409
- 2.277
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #36.361
Bende 5 günlükken çıkmıştım 73 kiloydum o zaman ödemim çok fazlaydı şimdi dagıldı tamamen daha çok zayıfladım veriliyor yan emerken daha çok alınır diyolarda alakası yok
Amin canım inşallah. Sen nasilsin bebiş nasıl
Vallahi burada yazanla bir olmuyor ki ben bugün 39 haftalık oldum artık dayanamıyorum gelsin diye ama benimkinde de tık yok kesin 40 haftayı geçer rahat benim sıpaCanm o da kotu senn birseyn kalmams 7 gun sonra doluyor senn beebek asagi donmemis mi cnm
Çok keyifliler sanırım orda gelmek istemiyorlar :)Vallahi burada yazanla bir olmuyor ki ben bugün 39 haftalık oldum artık dayanamıyorum gelsin diye ama benimkinde de tık yok kesin 40 haftayı geçer rahat benim sıpa
Evet d vitamini veriyorlar herkese normal yani canım. Kimi kullanmıyor ama bn kullanılmasından yanayım çok araştırmıştım. Bende d vitamini eksiği vardı hamileliğin başında. İlacın içeriğinden bebek ve büyüklerde kullanımına kadar. Sende araştırabilirsin istersen.Kizlar aile hekimligi bebege d vitamini damlasi verdi. 15.gun basla gunde 3 damla dediler. Sizlere de verdiler mi.
Tam bi aylikken de asisi varmis. Dogdugu gun vurduklari asinin 2.dozuymus.
Vallahi yaa bu ne rahatlık :) senin kaç haftalık canımÇok keyifliler sanırım orda gelmek istemiyorlar :)
Doktoruma dün sordum gece olursa doğum geliyormuş. O yüzden rahatladım. Gündüz olması daha iyi tabi ama evde yalnız olunca korku olur diye düşünüyorum. Tamam okucam bol bol canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Narkoz etkisiyle kiyamam :) Ama ne güzel dua etmişsin. Çok saçma konuşur ya insanlar. Seninki güzelmişBende diyordum umarım gündüz olur da nöbetçi doktora kalmam diye tabi nöbetçi doktoru da bulamadık oda ayrı. merkeze geldik. Canım stres yapma bol bol dua et ya Fettah ya vacip esmaları oku inşirah süresini oku Kısa zaten . Ben dua ne kadar etmişsem anestezinin etkisinden uyanmaya çalışırken bile dua etmişim :))
Doktor tartmasa bende bakmam ama doktor her dafasında bakıyor bende 16 kilo aldım karnım dışında şişliğim yok çok şükür ama yinede rakamlar yüksek geliyor gözümeVerilir kilolar kızlar merak etmeyin bende en son 68 dim 13 kilo almıştım. Artık bakmıyorum son 2 haftadır :)
Benim dpktorumda geliyor. Bakalım ne zaman gelecek bebişlerimiz. Günümüz yakın. Herhangi bir belirti var mı canım sende ya da doktor bir şey dedi öi beni haftada 2 kere çağırdı artık sen nasıl gidiyorsunDoktoruma dün sordum gece olursa doğum geliyormuş. O yüzden rahatladım. Gündüz olması daha iyi tabi ama evde yalnız olunca korku olur diye düşünüyorum. Tamam okucam bol bol canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Narkoz etkisiyle kiyamam :) Ama ne güzel dua etmişsin. Çok saçma konuşur ya insanlar. Seninki güzelmiş
2 haftadır haftada 2 kez gidiyorum canım bende. Dün nişanım geldi karnımın ortasında bebiş toplanma yapiyor adet olucakmisim gibi ağrılarım vardı şuan için geçti. Düzensiz şekildeydi onlarda. Kendimi takip ediyorum sancim yok 30 anca çıkıyor. Bi parmak açılma var dedi doktorum dün nişanım gelince gittim kontrole. Sende biseyler varmı?Benim dpktorumda geliyor. Bakalım ne zaman gelecek bebişlerimiz. Günümüz yakın. Herhangi bir belirti var mı canım sende ya da doktor bir şey dedi öi beni haftada 2 kere çağırdı artık sen nasıl gidiyorsun
insallah gelecek cnm merak etme stressli bi hamilelik gecirdigimiz icin belki hemen gelmedi sutun.ama gelir bol bol su ic rezene ic.Cnm sezeryan bana göre kolay geçti evet ağrı oluyor elbette ama ağrı kesici işi çözüyor korkma ilk ayağı kalkma dışında pek sıkıntı olmadı şimdilik daha ikinci günümüz yeni oldu :)reflü bitiyor kuZum rahat ol hemen hemde kusma filan kalmıyor dün ameliyata girene kadar midem bulanıyordu şimdi yok şükür bitti ohhh be darısı sana inşvalla senin tam istediğin gibi olmuş rabbim sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin çok güzel bir duygu tarifi yok yaşadığın herşeyi unutuyorsun onca ay kustuklarımı bile :) allahım herkese nasip etsin kuZum sorun olursa çekinme sor şuan sütüm yok sarılık olmasın diye mama verdik kaç defa süt gelmedi ama direniyoruz inş gelecek inanıyorum
Canım bize de aynı şekilde d vitamini verdi aile hekimi. 15 günlük olunca 3 damla kullanacağız. Hepatit b aşısı yaptılar. İkinci aşı için 1 ay sonrasına gün verdiler. Bir de topuk kanı aldılar. İlkini hastane almıştı ikincisini orda aldılar.Kizlar aile hekimligi bebege d vitamini damlasi verdi. 15.gun basla gunde 3 damla dediler. Sizlere de verdiler mi.
Tam bi aylikken de asisi varmis. Dogdugu gun vurduklari asinin 2.dozuymus.
38+2 canım ama çok sabırsızım. Doktorda artık gelebilir dedi heptrn bekler oldum :) sen 39 bitirdin sanırımVallahi yaa bu ne rahatlık :) senin kaç haftalık canım
Evet d vitamini veriyorlar herkese normal yani canım. Kimi kullanmıyor ama bn kullanılmasından yanayım çok araştırmıştım. Bende d vitamini eksiği vardı hamileliğin başında. İlacın içeriğinden bebek ve büyüklerde kullanımına kadar. Sende araştırabilirsin istersen.
1 aylıkken yapılan aşı hepatit aşısı. 3 doz halinde yapılıyor. Doğduğunda 1 aylıkken ve 6 aylıkken
Canım bize de aynı şekilde d vitamini verdi aile hekimi. 15 günlük olunca 3 damla kullanacağız. Hepatit b aşısı yaptılar. İkinci aşı için 1 ay sonrasına gün verdiler. Bir de topuk kanı aldılar. İlkini hastane almıştı ikincisini orda aldılar.
Reflü yatağı yerine reflü yastığı düşünüyorum ama henüz almadım daha.acaba iş görür mü o daKızlar daha çok yeni anneyim ama geçirdiğim 12 günlük süre zarfında “iyi ki almışım/keşke almasaydım” dediğim şeyleri paylaşmak istiyorum.
İyi ki almışım dediklerim: reflü yatağı, süt sağma makinası, emzirme yastığı, göğüs kalkanı, emzirme atletleri, emzirmeye uygun tshirt yada pijama takımları, baby&me lohusa pedi(ilk 3 gün bunu kullandım sonra normal pede geçtim), lactamil süt artırıcı çay,
Keşke almasaydım dediklerim: eltimden sepet beşik almıştım ama rahat olmadı. Geceleri bebek her mızırdandığında yataktan kalkıp onu pışpışlamakta çok zorlandım. Dün internetten chicco next 2 me anne yanı yatağı aldım. Enazından yattığım yerde pışpışlarım dedim.
Keşke almasaydım dediğim diğer şey garmastan krem. Lansinohla ikisini almıştım ama lansinoh fazlasıyla yeterli geldi. Yara olmadı hiç. Emzirmek için temzilemeye gerek de yok. Garmastanı hiç kullanmadım.
Daha önce de söylediğim gibi bebekler çok sık kaka yapıyor. Bolca bez, ıslak mendil, çıtçıtlı body ve kıyafet alın. Pişik kremini ihmal etmeyin. Bolca penye battaniye alın kundak yapılıyor ama sürekli süt lekesi oluyor. Bolca ağız bezi alın. Ben şapka takmam diye ayrıca bir şapka almamıştım. Takımların şapkası yeter diye düşünmüştüm ama kış mevsimi olduğu için şapkayı sürekli kullanmak zorundasınız en çok kafadan üşüyorlarmış. Bugün annemi çarşıya gönderim şapka aldırdım.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Masallah canım herşey yolunda gider inşallahCok sukur iyiyiz sarilik yeni atlattik 15gun oldu dogali. Yarin tkrr cocuk doktoruna gidecez bakalim kilosuna gelisimine bakacak.
Canım reflü yatağını ben şu yüzden çok kullanışlı buldum. Bebek yastık kullanmadığı için ağzından kalan süt genzine kaçabiliyor. Yada kusma riski bar her zamanx Yan ve eğimli yatırmak gerekiyor. Hastanedeki benek yatakları da hep eğimli. Reflü yatağının yanındaki bariyerlere sırtını yaslayıp hafif yan yatırıyorum çok kullanışlı oluyor.Reflü yatağı yerine reflü yastığı düşünüyorum ama henüz almadım daha.acaba iş görür mü o da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?