- 25 Aralık 2017
- 922
- 569
- 103
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #37.641
Burası o kadar küçük bir şehir ki devlette bir tanesi iyi özeldede birtanesi iyi.toplam 2 dr iyi.özeldeki dr ilk 25 haftaya kadar onda idim.şimdi gitsem yüzüme bakmaz valla.oyüzden gitmiyorum gidemiyorum.yoksa valla biran önce çıkarmak derdindeyim.Onceden oleymis ama simdi ole degil diyorlar dr aynen senn ki 1 haftaya 4 kilo olur cnm brde ackyrmussun surekli bence baska dr ada gorun cnm belki normal dogmu baslatr suni verrler sana cok kilo almadan dogrms olurdn
Zaten ilk dogumda çekilen sancinin 12 saati gecmesi normalmis vücut ilk defa böyle bisey yaşiyor. Allahin izniyle 2. Öyle olmaz. Aradan kac sene gecerse geçsin çatı kemikleri ve dogum kanalı o esnekligi ilk dogumda kazanmis oluyormus.İlk doğumda 17 saate yakın sancı çektim sonra suni sancıyla açılma oldu.aradan 14 sene geçti.bu evet bebek tombik.sezeryana alır diye bende açıkçası düşünayorum neyi bekliyor anlamıyorum da çünkü 3600 gram haftaya 4 kilo olacak ve 40 haftayı geçmiş olacam ultrosana göre.tek temennim buhafta doğumum gerçekleşmesi.diyet yap diyor ama sürekli acıkıyorum ki bebekte acıkıyor bence çünkü uyutmuyor beni artı tansiyonum düşüyor.o yüzden sürekli yeme hissim var.şekerim de yok böyle ilginç bir durum rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah.annemlerde eskiden sezeryan yoktu 4 buçuk kiloya kadar herkes normal doğuruyordu diyor....aklım fikrim karman çorman.rabbim yardımcımız olsun
Valla şöyle deyim gülüm korkutmak amaçlı demiyorum ama tabi herdoğum farklı lakin normal sancılı doğum her türlüsü zor kimi 3 4 saatte doğuruyor kimi ben gibi 16 17 saatte anca doğuruyor.ama sancının gelmesi zaten her saatte ömre yıla bedel oluyor.gebe okulunda nefes hareketleri öğrettiler.dediler ki doğum esnasında karından nefes alıp ağzından verme hareketi ile bebek itiliyormuş.böyle birşey öğrettiler bize bebeğin rahat ilerlemesi için.yani o esnada nefes ve ıkınma doğumu kolaylaştırıp bağırmak ise zorlaştırıyormuş.tabi o sancıyla nefes aklıma gelirmi bilmem ama ilkinde bağırmayı bırakıp en.son nefes ve ıkınma ile doğurdumMinik bebek dogumu daha zor diyolar cevremde 3500 geçtimi kendi kendini itiyomus daha hizli tamamlaniyormus dogum. Benimde 37de 3500 dü kilosu benim ilk dogum olcagi icin 4ü gecerse sezeryana alirim 2. Olsaydi beklerdim dedi kendi drumda
Nniye yuzune bakmazmski cnm bak bende dr degstrcm dogma 12 gun kala baska dr gtcm olablyr yaniBurası o kadar küçük bir şehir ki devlette bir tanesi iyi özeldede birtanesi iyi.toplam 2 dr iyi.özeldeki dr ilk 25 haftaya kadar onda idim.şimdi gitsem yüzüme bakmaz valla.oyüzden gitmiyorum gidemiyorum.yoksa valla biran önce çıkarmak derdindeyim.
Ama niye değiştiriyon.günün azalmış.gerçi bazen oluyor burdada son hadde değiştiren çok oluyor.bir sorun mu var peki.mesela genelde değiştirinlerden duyduğum şeyler bebegin plesantasının aşağıda olduğundan ,plesantanın yaşlanması demesinden,birisine kafası büyük demiş ondan ,genelde bu yüzden değiştiren oldu benim tanıdıklarımdan.değiştirenlerde son dakka kadar normal demiş son 37 den sonra sezeryan deyip başka doktorda aldırdılar.haftaya pazartesi sanırım benide netleştirir inşallah.bide 17 gün kalmış gülüm bebek iride olsa suyu falan plesantası duruşu falan iyi o yüzdende asılnada sabrediyorum ama heran herşey değişebilir.40 haftayı geçmek istimiyorum aslında bebeğin kaka yeme olayını da unutuyoruz birde o tehlike var aslında.ayy valla kafam karıştı ya...ama haftaya ultrosanda 40 haftayı gösterirse inan bende gidicem başka doktora .bebek allah muhafaza ya kakasını yerse.allah muhafazaNniye yuzune bakmazmski cnm bak bende dr degstrcm dogma 12 gun kala baska dr gtcm olablyr yani
Bende çok araştirdim butün dogum videolarini izledim ama o can havliyle bagirmadan ikinmak aklima gelir mi bilmiyorum :) kimisi gercekten rahat doguyo ama kendimi en zoruna hazirlamaya calisiyorumValla şöyle deyim gülüm korkutmak amaçlı demiyorum ama tabi herdoğum farklı lakin normal sancılı doğum her türlüsü zor kimi 3 4 saatte doğuruyor kimi ben gibi 16 17 saatte anca doğuruyor.ama sancının gelmesi zaten her saatte ömre yıla bedel oluyor.gebe okulunda nefes hareketleri öğrettiler.dediler ki doğum esnasında karından nefes alıp ağzından verme hareketi ile bebek itiliyormuş.böyle birşey öğrettiler bize bebeğin rahat ilerlemesi için.yani o esnada nefes ve ıkınma doğumu kolaylaştırıp bağırmak ise zorlaştırıyormuş.tabi o sancıyla nefes aklıma gelirmi bilmem ama ilkinde bağırmayı bırakıp en.son nefes ve ıkınma ile doğurdum
ben de spinal olcam cnm.hakkimzida hayirlisi olsun insallah.aynen yasayan birimden an an ogrenmek tabi daha iyi oluyor cnmBana muayeneler zamanında iç çamaşırının sürekli ıslaksa olabilir demişti. Benim bugünkü yaşadığım boşalma şeklindeydi. Durduramıyorsun peçeteler yetmedi. Valizimde hasta bezi vardı ama araba kalmıştı o da. Bebek bezi koydum bende. Burda da değiştiriyorlar zaten açılmaya baktıkça vs.
Bilerek yazıyorum canım ki benim gibi nasıl olacak acaba sıkıntısı yaşayanların merakı gitsin diye. Sancılandık düzenli şiddetli sık gelmeye başladı. Duramıyordum artık yerimde. Bizim sıpa da yukardan baskı yapıyormuş ben de biraz kasıyorum açılmayı göremedi ebe uğraştı bayağı. En son gördü 5 cm olmuş. Epidural takıldı nasıl rahatladım anlatamam. İmkanınız varsa kesinlikle isteyin. Zararı var mı diye sordum felç yapar kalıcı baş ağrısı yapar diyorlar dedim. Spinal de var o. O da çok nadir dediler. Ben yüzlerce yapmışımdır belki hiç olmadı dedi
aynen canım tontiş olacak ama kızım da öyleydi.yapısal galiba o da 3700 doğmuştu 52 cm boyu vardı.kızım 41 haftalık doğmuştu bu o kadar kalsa ablasını geçer herhalde ama 39da doğacağı için ablası kadar doğarMasalah cnm iyi kilosu:) sennde birsy kalmams cnm :)
Geçen ben dedimki tecrübeliyim sancım gelirse hemen gitmem dr diye.evde afedersin temizlenirim sancıyı takip ederim dedim.geçen belim bi tutuldu ağrı geldi.inan banyoya 15 dakkada anca yürüdüm.bir saat kaldım ki ne nişan ne su nede karnımda ağrı vardı.dedimki o sancıyla demekki ben ne nefes alma hareketini yaparım ne çömelme hareketini yaparım nede temizlenirim. O yüzden sancım gelmeden her gün artık banyomu oluyor çömelme hareketinisyapıyorum yoksa o sancıyla heralde ben havalarda uçarım inlemekten.ama tabi sancı sürekli gelmiyor doğum esnasında ilk başlarda 1 1 buçuk saatarayla geliyor nerdeyse o boşlukta yaptın yaptın herşeyi yoksa sancı anında yapamıyorsun.sancın gittiği an banyonu falan yapacan hazırlancan işlerini yapacan diğer sancıya odaklanıp sancının arasındaki zamanın azalmasını bekliycen.rabbim yardımcımız olsun hepimizinBende çok araştirdim butün dogum videolarini izledim ama o can havliyle bagirmadan ikinmak aklima gelir mi bilmiyorum :) kimisi gercekten rahat doguyo ama kendimi en zoruna hazirlamaya calisiyorum
aynen ben de senin gibiyim zaten yoksa bana da doktor derdi şu gün gel diye bence.ya da suyum hitseydi zaten hemen mudahale ederdi.Suyumda azalma vardi ama cumartesi gittim salı tekrar gel dedi eger bitme tehlikesi olsa ya dogumu baslatir ya da bugun cagirirdi diye dusunuyorum ama bilemedimde
Amin bende her gün dus aliyorumki Allah korusun sanci geldiginde telastan hic bisey yapamazsam diye korkuyorum :)Geçen ben dedimki tecrübeliyim sancım gelirse hemen gitmem dr diye.evde afedersin temizlenirim sancıyı takip ederim dedim.geçen belim bi tutuldu ağrı geldi.inan banyoya 15 dakkada anca yürüdüm.bir saat kaldım ki ne nişan ne su nede karnımda ağrı vardı.dedimki o sancıyla demekki ben ne nefes alma hareketini yaparım ne çömelme hareketini yaparım nede temizlenirim. O yüzden sancım gelmeden her gün artık banyomu oluyor çömelme hareketinisyapıyorum yoksa o sancıyla heralde ben havalarda uçarım inlemekten.ama tabi sancı sürekli gelmiyor doğum esnasında ilk başlarda 1 1 buçuk saatarayla geliyor nerdeyse o boşlukta yaptın yaptın herşeyi yoksa sancı anında yapamıyorsun.sancın gittiği an banyonu falan yapacan hazırlancan işlerini yapacan diğer sancıya odaklanıp sancının arasındaki zamanın azalmasını bekliycen.rabbim yardımcımız olsun hepimizin
esin bile kac kere demesine ragmen kv kulak arkasi ettigkne gore dedigim dedik biri oglunu bile takmiyo cnm.mecbur sabretmekten baska care kalmiyor.Allah sabir versin cnm.neyse ki gecici bi durum Allah tanEşimde hem kp hem kv 2 kez söylemiş gitsin sonra yine gelsin diye,ama hep kulak arkası edilmiş. Yaşayacağım varmış canım ne yapayım mecbur biraz dişimi sikicam artık. Bebeğim gelsinde diyorum onla ilgilenmekten gözüm görmez zaten kimseleri kulağımda duymaz. Susmuyorum bende zoruma giden birsey olursa söylüyorum. Eşimin başını pek şişirmiyorum canım çünkü onunda aklı bende. Merak etmesin diye onada ben moral veriyorum
Gitmedim bugun sabah baktim bi daha hic gelmemis. Internet kafami karistiriyo benim su sizintisi olanlari falan okudum. Bide bilmedigimiz bisey olumca hemen iskilleniyorum :)aynen ben de senin gibiyim zaten yoksa bana da doktor derdi şu gün gel diye bence.ya da suyum hitseydi zaten hemen mudahale ederdi.
Canim evet senin aldigin guzel ben titresimi de olsun istiyorum gazli bebekte ise yariyormus yoksa seninki fiyat performans olarak iyi alirdimmaşallah canim.ama ikinci doğumun olduğu için yapabilirsin doktoruna güven
ben baby&plus aldım canım 6 fonksiyon bir arada ana kucağı. tam yatar oluyor minik beşik gibi oturur pozisyonu da var sallanabiliyor çok kullanışlı duruyor bakalım
Cnm benim eski yazdklarmi okumadn galiba izmrden geldm kaynanamlym suan ve burda dr gttm iki kere muayene etti sonra bana dedi iki hafta snra gel zaten iki hafta snra dogm olck mecburi gtcm kontrle cagrmyr tekrrdan o yuzdn baskasna gdip muayene olmk istyrmAma niye değiştiriyon.günün azalmış.gerçi bazen oluyor burdada son hadde değiştiren çok oluyor.bir sorun mu var peki.mesela genelde değiştirinlerden duyduğum şeyler bebegin plesantasının aşağıda olduğundan ,plesantanın yaşlanması demesinden,birisine kafası büyük demiş ondan ,genelde bu yüzden değiştiren oldu benim tanıdıklarımdan.değiştirenlerde son dakka kadar normal demiş son 37 den sonra sezeryan deyip başka doktorda aldırdılar.haftaya pazartesi sanırım benide netleştirir inşallah.bide 17 gün kalmış gülüm bebek iride olsa suyu falan plesantası duruşu falan iyi o yüzdende asılnada sabrediyorum ama heran herşey değişebilir.40 haftayı geçmek istimiyorum aslında bebeğin kaka yeme olayını da unutuyoruz birde o tehlike var aslında.ayy valla kafam karıştı ya...ama haftaya ultrosanda 40 haftayı gösterirse inan bende gidicem başka doktora .bebek allah muhafaza ya kakasını yerse.allah muhafaza
Görenler diyor ayy nr iyi kv var keşke benimkide böyle olsa. Bilmiyorlar ki kadın sinsi saman altından su yürüten cinsten. Tek tesllim zaten geçici olması bu durumunesin bile kac kere demesine ragmen kv kulak arkasi ettigkne gore dedigim dedik biri oglunu bile takmiyo cnm.mecbur sabretmekten baska care kalmiyor.Allah sabir versin cnm.neyse ki gecici bi durum Allah tan
Bende baby plus almak istiyorum cok iyi denk geldi size danismak isterim.Urunun agirligi ortalama ne kadardir sitede bilgisini bulamadimda.Cok agir birseymi.Bir de kalitesi nasil.maşallah canim.ama ikinci doğumun olduğu için yapabilirsin doktoruna güven
ben baby&plus aldım canım 6 fonksiyon bir arada ana kucağı. tam yatar oluyor minik beşik gibi oturur pozisyonu da var sallanabiliyor çok kullanışlı duruyor bakalım
Joie almıştım canım. Şuan kullanmıyorum bebeğim sürekli uyuyor zaten. Reflü yatağında yatırıyorum. 1-2 aylık olunca kullanmaya başlarım heralde.Ana kucagi alan olmus muydu ne tercih ettiniz. Yeni dogurmus anneler kullaniyor mu?
Başlamadı maalesef. Kanamam yok denecek kadar azaldı. Ama içim rahat değil gideceğim en azından gözetim altında olurum bebeğimin kalp atışlarını takip ederizKesinlikle öyle. İlla normal diye diretmiyorum asla. Bebeklerimize sağlıkla kavuşalım en önemlisi o. Sen iyi misin sancın falan başladı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?