- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #38.081
Bende nstde sancilar ciktogi icin rahim uzunlugunu falan olcuyorlar surekli acilma, kisalma var mi diye. Riskli bir durum yoksa son haftalar bakabiliyorlar sanirim.Hic vajinal ultrason falan da yok. Daha once ikisini de yaptirmadim. Dogum yapacagim Devlet hastanesine gidiyorum son 2 kontroldur. Bununla mi alakali acaba? Devlette mi bakmiyorlar ki? Kafam karisiyor bu devlet hastaneleri neden bu kadar ilgisiz ki
Ayy inşallah canım senin kaç oluyo haftayaHaftaya bugün hayırlısıyla bebişleeimiz yanımızda
Ben.de.iste 24 kasimda kizim dogdu. 4.5 yasinda bir de oglum var. 2. Cocuk icin vicdan azabi cekiyordum. Oglum bana ben ogluma cok duskunum. Kizim icin icimde heves vardi ama onu da oglum gibi sevebilir miyim diye hep dusunuyordum. Meger yanilmisim kizimi da cok seviyorum. Annelik bambaska ama oglum da biraz biraz paylasamama kiskanclik var. aslinda kardesine karsi cok guzel yaklasiyor. Hep opmek istiyor ama bu sefer tam tersi ben ogluma yeterince ilgi gosteremiyorum diye uzuluyorum. Allah kolaylik versin hepimizeYataga yattim bakalim uyur muyum yarin sezeryana giricem 2. Cocuk degisik bir his insan 3 kisilik bir aileye alisiyo sonra 4. Geliyor galiba biraz da korku var icimde tekrar basa donmek bebege bakmak zor da geliyor. Insallah sezeryan sonrasi cabuk toparlanirim . Dualariniz benimle olsun.
Kasilacak bisey yok canim baba 39da baktı benim canim yanmadı kendini sıkmazsan sorun olmazKizlar cati muayenesine tam olarak kacinci hafta basliyorlar? 38+2 olacagim yarin kontrolum var. Bakarlar mi? Nasil bisey oldugunu da bilmiyorum kasıldım biraz acikcasi
38+5 oluyor canımAyy inşallah canım senin kaç oluyo haftaya
Kasilacak bisey yok canim baba 39da baktı benim canim yanmadı kendini sıkmazsan sorun olmaz
Bende nstde sancilar ciktogi icin rahim uzunlugunu falan olcuyorlar surekli acilma, kisalma var mi diye. Riskli bir durum yoksa son haftalar bakabiliyorlar sanirim.
canım benim de karnım 3 haftadır aşağıda herkes diyor çok beklemez gelir diye ama daha gelen giden yok.doktor da demişti aşağı inmiş diye.ama ben zaten annem gelmeden doğmasını istemiyorum.bir tane de kızım var çünkü ona kim bakacak..evet eşler anlayışsız oluyor.benim de evim 2+1 kv doğumdan sonra gelecekti hemen gelmeyecekti önce annem gelecekti.eşim diyor ki annemler de gelsin doğuma .nasıl olacaksa kv,kp ve forum cem gelecek bir de benim annemle babam olacak .nasıl şifasız eve bu kadın hasta olacak demiyor.neyseki annesigil sonra gelelim dediler de kurtuldum.yani kaynanam kötü biri değil o yüzden demiyorum.ama aşırı kalabalık olacak küçücük evde.Alah yardımcımız olsun
38 bitince yapılıyor 38 ya da 39da yapılıyor..korkulacak bir muayene de değil kendini kasmadigin sikmadigin sürece acımıyor için rahat olsun
Hayirli olsun gozunuzaydin=)Bende doğurdum kızlar darısı geri kalanlarımıza inşallah
Senin kv sanırım benimki gibi pis üsten savurma işler yapıyor sanırım şuan onun yanındaydın öyle hatırlıyorum sanki valla allah sabır versin bize yalnız benim kv yaptığı şeyi yemezsem ısrar ediyor ve surat asıyor eşimi dolduruyor oda annemin yaptığı yemekleri beğenmiyorsun yemiyorsun diye laf sokuyor mecburmuyum diyorum sevmiyorum diyorum yok yok annem yaptı diye böyle yapıyorsun diyo onların yanında baya kaba davranır daha neler neler evet ben değişir diye bekledim hatta çocuk yokken bile ayrılma derecesine geldik yeminler etti ama yalan ailesini mutlu ettiğim kadar mutluyum herşeyi annesi düşünsün ben uyayım benden iyisi olmaz ama ben yapmacık olamıyorum hadi huzurum kaçmasın diye zaten susuyorum cvp vermiyorum kadına yada laf sokunca bende laf sokmuyorum ama nereye kadar tutacam kendimi bilmiyorum ilk defa bu kadar öfkeliyim bu aileye karşı ya hamilelikte yaşadıklarımdan dolayı böyle oldum bende bilmiyorum zaten bebeğim beni sakınleştiren yoksa bu kadar sakin kalamazdım bildiğim tek şey eşim asla değişmeyeceğiAh canım ah bende sen gibiyim yaparım ederim derdindeyim hic kendimizi düşünmüyoruz, en azindan hayatinda bir kez yan gelip yat canım bende yaptığı yemeği yiyemiyorum ama ben titizlik hastasi olduğum ve rastgele yaptığı için icim almıyor. Varsın canım istemiyor de yeme peynir ekmek ye ama el sürme arkadaşım. Eşinede pes gerçekten kusra bakma ama eşin tam sopalikmis. Bu nasıl gaddarlık 2. Gün iyi işte ne demek ya çok sinirlendim inanki. Sinirlerine hakim ol dediğim gibi gerekirse peynir ekmek ye ama elleme yapsın yemeği sevgili oğluyla yesinler. Bırakıp gidecektin madem neden yaptın çocuğu arkadaşım yazık değil mi o sebiye. Annesiz veya babasiz çocuk büyütmek zordur, o yüzden bu saatten sonrakimseyi yontamayiz ancak kendimizi yontabiliriz. Sakinles bebeğinle ilgilen bol bol dua et. Eşinde kiymetini anlar işallah yaptığı hatanın farkına varır.
Gözün aydın cnm sağlıkla büyüt yavrunu inşBende doğurdum kızlar darısı geri kalanlarımıza inşallah
Bence kv söylemiştir alt katta kalalım diye yada laf sokmuştur o nedenle eşinde diretmiştir yoksa erkek ne karışır nerde yattıklarına ah bu erkeklerin saçma sapan diretmelerine anlam veremedim gitti yine seninki 5 gün kalsın yollarım demene sesini çıkarmamış ben 10 gün dediğim halde adam surat astı güzel dille anlattığım halde kp var benimde ben de rahat edemem emziremem demiştim kv odaya gidip gelirsin 2 saatte bir demişti kadın ne rahat ameliyatlı halimle gidip gelecem benimkiler kışı geçiririz sizde demişlerdi duyunca o gece uyuyamadım sinirimden bana söylemiyor bile eşime söylüyor benim evimde çok küçük yer yok diyorum rahat edemiyorum diyorum eşim anlamıyor eğer gönderebilirsen hiç takma yolla sinir olup sütün kesilmesin çünkü göğüs ucu ağrısı olunca arada havalandırıyorsun kp olunca nasıl yapacaksın ne bileyim kanaman oluyor ben kaç kez battım olmaz yani bence de ayıp ama kv anlayış olsaydı zaten peşlerine takıp getirmezlerdi ben getirme dediğim halde getirecem odada emzirirsin dedi yüzsüz işte ne diyeyim eşlerde anlayış nerdeeeeeArkadaşlar çatı muayenesinden snra lekelenme veya kanama olabilir ben oğlumdayken bikaç sefer olmuştum ilkinde leke tarzı sonraki muayenelerde kanama tarzı olmuştu, hatta muayene sırasında sessizden ay uy diyince doktor canın yanmıştır belli diyip eldiveni ufaktan göstermişti. Ama siz yinede temkinli olun doktorunuza danışın. buarada benim adet tarzı sancılar iyice sıklaştı baya rahatsız edio minnoşun hareketleride azaldı.bugün sitedeki bi teyze karnın artık baya düşmüş max 10 güne gelir bebişin diyince ister istemez heyecan bastı. evin tem7zliği duruyo bi tarafa. daha bırakın hastane cantamin hazır olmasını eksiklerim bile var haftasonu inş eksiklerimi tamamlayabilirim. kayınvalidede gün bellimi diyip duruyo ama ben net tarihi söylemiyorum erkenden gelmelerine gerek yok kayınpederde yine gelecek 2+1 evde nasıl olacaksa bilemiyorum. hadi ilkinde yukarı katta kalkıp oturdular ama busefer eşim tutturdu inatla yukarda olmaz aşağıda yatsın kalksınlar :/ sen erkeksin herşeye Karışma kimi nerde istersem orda yatırayım önemli olan benim rahatlığım sonuçta baban erkek ve bende lohusa olucam özel bi durum ayıp hem busefer annemde kalacak nasıl olacak diyorum ama resmen çocuk gibi diretti. Her gelişlerindr yukarda yatıp kalkıyolardı şimdi ne değişti akıl erdiremiyorum. Ama bunu kv min düşünmesi lâzım mahrem bi durum aksine o da naz yapıp duracak.bende pes ettim tamam dedim ama busefer 3hafta kalmalarına gerek yok dedim.ilkinde annem yoktu kalamamıştı şimdide onun kalmasını istiyorum bari bunda gece yanımda kalan yardım eden birisi olur zaten sizinkilerde habire hastayız diyip duruyolar 5.gün gönderirim dedim o da tamam dedi inş bundada sonradan bi aksilik cikarmaz yoksa lohusa psikolojisiyle kesin kayışlar kopar bende. Kendi evimde misafir gibi cekinerek dolaşmak istemiyorum bu en doğal hakkım ama erkekler nedense anlayışsız geldi anlayışsız gidio
Benimde ilkti canim inşallah iyi ilgilenir doktorun rahat geçirirsinInsallah canim ya. Ilk ya tedirgin oldum. Bir de kontrollerim hep ozeldeydi. 2 haftadir devlete gidiyorum ve gercekten cok ilgisizler. O yuzden de cekiniyorum biraz.
Aynen kv yanında kalıyorum kendi üstten yapıyor. Allahtan o çalışıyor ama Kızkardeşi var o daha beter birde piskolojisi bozuk bu halimle onu çekiyorum. Pis mi pis elleriyle burnunu dislerini karıştırıyor. Birtanem ne yemek istersin yemek yapayım diyor. Sen dur diyorum Allah aşkına ben yapayım stres atıyorum diye. Bende hiç beceremezdim numaracida oldum. Zaten pisliklerini gördüm mü ya midem çok kötü siz yiyin ben bir bardak süt icicem diyorum. Ya canım istemiyor diyorum. Çok ısrar ederlerse sofrada yalandan öğürüyorum. Birsey desem dediğin gibi kötü olacam diyecek eşime esin bizi beğenmiyor bende çözümü böyle buldum. Kadını gönder dedim göndermiyor garezime bende sakin olmaya çalışıyorum bebeğim için burdayım diyorum. Eşime sitem ediyorum. Bugün bende eşime dedim yanlış bir evlilik yapmışım pismanim diye. O da yarın gelicem dedi neden böyle diyorsun üzülüyorum diyor ne yapayım bende iki canımla bunca seye katlanıyorum. Pislikleri cimrilikleri cabasi 110 lira rlektrik faturası gelmiş diye kp 2 gün söylendi. Özel hastanaye dr gidiyorum diye ara ara söyleniyor. Birde diyorlar canın birşey isterse bize söyle bende söylemiyorum kendim gidip alıyorum. Bu huylarını görüp nasıl istenir. Eşimde bana kızıyor ben seni oraya sana bakılsın diye gönderdim sen onlara bakıyorsun diyor.Bosver gelsin nasılsa gidecek 2 hafta veya 3 hafta brn daha 4 ay kadar daha cekicem bu şekilde düşün. Senin durumunda hiç kolay değil ama eşin kaynaklı inun musade etmemesi lazım. Eşin anacı olduğu için bu durumdasın sende arkadaşım. Allah ıslah etsin bunları ne diyeyimSenin kv sanırım benimki gibi pis üsten savurma işler yapıyor sanırım şuan onun yanındaydın öyle hatırlıyorum sanki valla allah sabır versin bize yalnız benim kv yaptığı şeyi yemezsem ısrar ediyor ve surat asıyor eşimi dolduruyor oda annemin yaptığı yemekleri beğenmiyorsun yemiyorsun diye laf sokuyor mecburmuyum diyorum sevmiyorum diyorum yok yok annem yaptı diye böyle yapıyorsun diyo onların yanında baya kaba davranır daha neler neler evet ben değişir diye bekledim hatta çocuk yokken bile ayrılma derecesine geldik yeminler etti ama yalan ailesini mutlu ettiğim kadar mutluyum herşeyi annesi düşünsün ben uyayım benden iyisi olmaz ama ben yapmacık olamıyorum hadi huzurum kaçmasın diye zaten susuyorum cvp vermiyorum kadına yada laf sokunca bende laf sokmuyorum ama nereye kadar tutacam kendimi bilmiyorum ilk defa bu kadar öfkeliyim bu aileye karşı ya hamilelikte yaşadıklarımdan dolayı böyle oldum bende bilmiyorum zaten bebeğim beni sakınleştiren yoksa bu kadar sakin kalamazdım bildiğim tek şey eşim asla değişmeyeceği
Korkmayın.. dün oldum ben. 39+3 de. Hafif bir acı hissi oluyor o kadar. Ve çok kısa sürüyorKizlar cati muayenesine tam olarak kacinci hafta basliyorlar? 38+2 olacagim yarin kontrolum var. Bakarlar mi? Nasil bisey oldugunu da bilmiyorum kasıldım biraz acikcasi
Gerçi benimde karnim başından beri genelde aşağıdaydı, bazıları bebislwrini aşağıda taşırmış bende onlardanım. İnş minnaklar vakti saatinde gelirler. B3nimde kv kötü değildir ama pek anlayış yoktur ve haddinden fazla hastalık hqstası ve nazlıdır, oğullarını daha ön planda tutar oyüzden lohusalıkta ister istemez bu durum bana batıyo kendi evimde kendimi misafir gibi hissetirio. 5 yaşında oğlum var ilk torunları diyip sesimi çıkarmamıştım gelip baya kalmışlardı ama bunda doğumdan snra gelsinler dedim bizimkide kabûl etmedi Oysaki başta öyle anlaşmamıştık.herşeye eşimin karar vermesi beni git gide gerio sanki hamile olan o.yukarda yatsınlar yok ozaman sonra gelsinler onada yok, madem öyle 5gün kalsınlar giderler zaten sen çalışmaya başlayacaksın bende anneme gidip kalıcam dedim, bakalım sonrasında yine bi arza çıkarmaz inş.bizimkine kalsa daha haftan dolmadan sezeryanlı halde yeni doğmuş bebekle oğlanı hemen kreşe gönderirsin derdinde.oldu canım milleti başıma güldürücen sen herhalde dedim.herşeyde çok alttan alıp tamam dediğim için böyle oldu ama bundan sonra 2çocukla bukadar sabrım olurmu orasını bilemiyorum. Rabbim herkesin yardımcısı olsun ne diyeyim.canım benim de karnım 3 haftadır aşağıda herkes diyor çok beklemez gelir diye ama daha gelen giden yok.doktor da demişti aşağı inmiş diye.ama ben zaten annem gelmeden doğmasını istemiyorum.bir tane de kızım var çünkü ona kim bakacak..evet eşler anlayışsız oluyor.benim de evim 2+1 kv doğumdan sonra gelecekti hemen gelmeyecekti önce annem gelecekti.eşim diyor ki annemler de gelsin doğuma .nasıl olacaksa kv,kp ve forum cem gelecek bir de benim annemle babam olacak .nasıl şifasız eve bu kadın hasta olacak demiyor.neyseki annesigil sonra gelelim dediler de kurtuldum.yani kaynanam kötü biri değil o yüzden demiyorum.ama aşırı kalabalık olacak küçücük evde.Alah yardımcımız olsun
38 bitince yapılıyor 38 ya da 39da yapılıyor..korkulacak bir muayene de değil kendini kasmadigin sikmadigin sürece acımıyor için rahat olsun
Ağlama canım yok mu yanında hic kimse. En az bir hafta sana yardım edecek birini bulmasın bence. Bebegin ayaklarını ılık suyun altına tut uyanır insallah biz en son bunu yaptığımızda uyanmıştı. Burnunu sıkma ayağını sıkıp gıdıklama yüzünü suyla silme sırtını sıvazlama bunları denemissinizdir sanırımAy kızlar acele etmeyin bir gün dursa kar kardır valla çok kötüyüm uykusuzum bebeğim uyanmıyor emmiyor 3 kilodan 2.800 oldu sarılık oldu doktor emzir sık sık diyor hiç ememiyor hemen uyuyor napcaz ya varmı fikir verecek valla çok bunaldım ağlıyorum
cnm Allah yardimcimiz olsun olsun insallah.bu kv lere eslerimize Allah akil fikir versin.kadin kendi bildigimi okurum diyo.madem oyle sen de kendi bildifin gibi davran hic kasma neysen o ol.yani kv evde diye aman ayip olnasin aman yanls anlamasin diye kendini kasma.icinden geldigi gibi davran.Hiç o hamileliği arayacaksın diyenleri dinleme bile bence yavrunun yanında olması kadar güzel birşey yok emzirirken ki o duygu muhteşem birşey yara ağrısını hiç hissetmeyeceksin bile çünkü ilk işin bebeğin olacak inş benim gibi skıntı yaşamazsın da direkt meme emer yavrun bak sakın hemşireleri tembihle kesinlikle mama vermesinler sen den habersiz asla önceden uyar yanında kalacak olanıda uyar hatta beni örnek ver alışırsa çok zorluk çekiyorsun vermesinler asla hemen sütün gelsin bütün doktorlar bebeğin midesi küçük 3 gün bile gelen ilk süt yeterli diye ve ilk bir hafta seni birileri kaldırsın yataktan ben kendim kalktım ilk günden beridir o nedenle karnım çok sert hatta dr belki fıtık olmuştur 15 gün sonrada ağrı devam ederse genel cerrahiye görün dedi benim suçum ne diye çekiniyorsam rahatsız olmasın diye kimseyi uyandırmadım kendim kalktım canım nasıl ağrıyordu kalkarken sen yapma aklında bulunsun tahin pekmez çok iyi geliyor süt için birde humana çayı oda artmasına iyi geliyor onları da kullanabilirsin ay hadi hayırlısıyla doğur inş insan son hafta artık yeter diyo haklısın benim tam 38 haftada suyum geldi bu minik çok aceleciydi yoksa ayın 30 Doğum için gün almıştım hatta o 3 gün bile nasıl geçecek diyordum bebeğim beni çok bekletmedi şükür sıkıntı olmadı inş senin de öyle geçer
Kv beni bunaltıyor artık düşün Doğum yaptım aramadı bile hatta ailesinden kimse aramadı ben söyleyince eşime onlarda iyi olsun öyle arayalım demiştik dediler hiç böyle birşey duydun mu insan merak eder heyecan yapar pis niyetli insanlar aramış kv eee ben rahatsızım iş güç yapamıyorum ohhh ne güzel kardeşin iş yapıyor valla ben yapamam diyo gel ölme sonra hadi görüşürüz diyip kapattı sinir oldum eşime dedim rahatsızsa gelmesin ben kendime bakamıyorum onlara nasıl bakacam dedim aradı yok ondan demedim hanı havalardan böyleyim dedi kadın beni uyarıyor resmen sana bakamam iş yapamam ne diye geliyorsun ozaman bilmyorım cnm canımı sıkmıyayım diyorum ama İnan bunlar insanı hasta eder üstüne eşimin hala onları savunması da ayrı bir dert ne bileyim allahım bana muhtaç etmesin diye dua ediyorum
Aa canim senin daha gec degil miydi oyle hatirliyorum sanki=) Hayirli olsun simdiden insallah guzel gecer saglikla kavusursun kizina canimkizlar yarin insallah spinal anesteziyle bebegime kavuscam bana da dua edin kizlar hem sevincliyim hek korkuyorum hem de cok heyecanliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?